2012. április 16., hétfő

Hajas poszt - lófarok

Ma egy szépség-bejegyzéssel jövök, mert amúgy is erről a vonalról indultunk és olyat találtam, amit mindenképp meg akartam osztani veletek.

Hajban nagyon béna vagyok és mindenhogy zavar a hajam, kivéve, ha lófarokba van kötve.
Komoly fejlődés és a fodrászom nagy ráhatása, hogy hajvágás után friss frizurával kibírom hazáig kibontott hajjal, de amikor már biztos nem lát, rögtön összefogom! :)

Szóval lófarok mindörökké, nagyon szeretem, de arra gondoltam, hogy fel lehetne dobni valahogy. Ennél a pontnál rájöttem, hogy a saját hajamat nem tudom megcsinálni (biztos ehhez is térérzék kellene) és ha meg is csinálnám semmi nem fog látszani a nagy sötétséget leszámítva, de találtam egy képsorozatot, amin olyan szépen látszanak a copfok, hogy inkább azt mutatom meg, szigorúan belinkelve az eredeti forrást.


Ugye mennyire szépek? És milyen jól mutatnak szőkés hajjal? Ti melyiket tudjátok/szoktátok megcsinálni?
Ti se tudjátok a saját hajatokat kezelni? Hogyan nem őrültök meg attól, ha ki van engedve?

15 megjegyzés:

  1. Szőjős Dorka!
    Az én új szerelmem a konty, és nagyon egyszerűen megcsinálható egy apró trükkel: kell hozzá egy "donut", vagyis "kontytartó", ami több méretben és színben kapható drogériákban és ékszerboltokban.
    Ennek segítségévél max. 10 perc alatt elkészül, és szuper könnyű!(magamnak fonni pl. én sem tudok, de ezt simán megcsinálom)
    És nagyon jól mutat sötétebb hajban is!
    Itt egy példa: http://6footlonghair.blogspot.com/2011/02/satin-donut-bun.html
    Remélem hasznos volt, pussz (a másik Dorka)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. egyikDorka! :)
      ismerem, ez is elég klassz megoldás, bár tegnap a fodrász úgy megtépett, hogy 35 cm különbség van a hajaim közt, azzal nem donut lenne, hanem egy süni! :)))
      mi meg a híres kézügyességünk és térérzékünk és egy sima fonással nem tudunk elbánni ? :))))
      taníthatták ezt épszerk helyett! :)

      Törlés
  2. Frissen mosva, szépen szárítva én szeretem kibontva-majd jöhet a lófarok, fonás...stb.Legtöbbször nekem is így van.A gyerekekkel való foglalkozás, sportolás, háziasszonykodás közben így kényelmes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Évici: én is, egészen a fodrász utcájának a végéig! :) akkor dobálom ide oda, aztán gyorsan összefogom! :) házimunkához meg el se bírom képzelni máshogy!

      Törlés
  3. Erős, vastag szálú hajam van. Aludni is csak úgy tudok ,ha össze van fogva. Szúrja a nyakam és belekerül a szemembe is. De a legnagyobb baj mégsen ez... sötét szőkéből isteni sugallatra lettem sötét vörös... nem kellett volna:( azóta mindegyik festèk irtozatosan engedi a színét. Imádkozom a záporok ellen :) Fonni ,tűzni én sem tudok csak csavarni szoktam

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Youcika: nekem is, úgyhogy ez lehet a baj! jaj :( festeni én még sosem festettem be, a fodrászom megtiltotta, mert eleve váltogatja a színét, amit lehet, hogy elvesztene a festéstől, pedig nagyon klassz!

      Froz: nekem egyenes és borzas, az se jó :( én elég türelmetlen vagyok és ha elsőre nem sikerül jól, akkor hagyom az egészet, a copfot még sosem rontottam el! :))

      Törlés
  4. Nekem is mindig örök probléma, hogy mit kezdjek a hajammal. Nagyon sok és göndör, de nem az a szabályos inkább borzas.:S Iszonyat sokat vesződök az ápolásával, de azzal még többet, hogy mit kezdjek vele.:D Régebben azt a praktikát követtem, hogy nem fésülködtem csak hajmosás után,akkor szép loknis lett a hajam, de alig tudtam kibontani. Nekem se ártana alvás közben összegumizni, mert a barátom folyton ráfekszik, de állítólag az nem tesz jót neki. Én általában youtube-os videókon próbálok technikákat ellesni, de kb mindegyik egyenes hajnál mutat. Linkelek 1-2 videót, ami nálam bejött. Remélem tudok vele segíteni.:)
    További szép napot!
    http://www.youtube.com/watch?v=ctkXA4V0zTg
    http://www.youtube.com/watch?v=pTAa8hgMKM8 (nekem ez az egyik kedvencem, csak nem teszek bele a végén csatot)
    http://www.youtube.com/watch?v=17NCHN4VPCw&feature=fvwrel

    VálaszTörlés
  5. Szépek ezek a hajak:))
    Én szeretem kiengedve is az enyémet, menetelesen vágott, frufrus, frissen mosva szinte mindig kibontva hordom, és általában egyenesen, mert a hullámok órák alatt kimennek belőle:)
    Szerencsére elég könnyen tudom kezelni, és szeretek kísérletezgetni frizurákkal:)
    Nekem személyes kedvenceim a youtube-ról Lilith Moon:
    http://www.youtube.com/user/lilithedarkmoon?feature=watch
    (nagyon szép hajakat készít:))
    illetve a life.hu-n a hogyan legyek jó nő? oldalon is sok jó hajas poszt van!
    Többek között van egy olyan, hogy lehet saját készítésű hajfánkunk, amit Dorka linkelt az 1. bejegyzésben! Azóta a kiszakadt harisnyáim újrahasznosítása megoldva:))
    http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20120112-hogyan-legyek-jo-no-igy-keszul-a-hajfank.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tündi: igen, én így ismertem a fánkot! :) köszi, hoyg belinkelted! :)

      Törlés
  6. Ezek a hajak gyönyörűek! A legjobban tetszik, a ... nem is tudom, mindegyik gyönyörű. Én is ilyen vagyok, nem bírom kiengedve a hajamat.

    VálaszTörlés
  7. Én meg azt nem szeretem, ha össze van fogva :D Csak itthon szoktak felgumizni/feltűzni, utcára nagyon ritkán. Ennek egyik oka a kicsit elálló füleim, a másik pedig a tokám... Néha rásegítek kicsit a természetes loknikra egy zoknival, vagy ha van időm szórakozni, akkor kivasalom. Esetleg beleteszek egy hajpántot. Fonni sajnos nem tudok, és ezt a nulla kézügyességemmel nem is csodálom :D

    VálaszTörlés
  8. N: a zokni részt magyarázd el !:)

    VálaszTörlés
  9. A 8-as számút már többször próbáltam létrehozni. Hát rohadtul nem megy:D nem marad úgy az a "búb", ahogy én akarom:)

    VálaszTörlés
  10. Ayesha: milyen hajad van? mert nekem úgy marad. van akinek alá kell tupírozni és hajlakkozni is kell!

    VálaszTörlés