2012. december 6., csütörtök

Karácsonyi ajándék barátnőknek

Talán még az anyukáknál is könnyebb feladat a legjobb barátnőinknek venni ajándékot karácsonyra, de annál nehezebb bejegyzést írni róla, feltéve, ha nem akarok belinkelni csomó képet, szép, cuki és csajos dolgokról.
Szerencsére egyre többen vagyunk itt, ami egyre több legjobb barátnőt jelent, úgyhogy inkább nem tippelgetek, hogy ki minek örülne, hanem adok pár tippet nem szokványos, barátnős karácsonyozásra, amiket az elmúlt években leteszteltünk.

Ne ajándékozzatok, üljetek össze a két ünnep között egy nagy reggelire. Vásároljatok be és készítsetek reggelit vagy menjetek el villásreggelizni és az ajándékra szánt pénzt költsétek mimózákra.
Nem hangzik sokkal jobban, mint valamilyen tárgy, ami a fiókban végzi?

Ha többen vagytok, húzzatok! De most a klasszikus iskolai húzás helyett csináljátok úgy, hogy mindenki sorra megmutatja mit vett és a többieknek meg kell szavaznia, hogy azt ki kapja.
Vagy mindenki ugyanazt vegyen (pl. fürdőgolyót, olyat, ami neki a legjobban tetszik) és az ajándékozáskor húztok.

Ajándékozzátok ugyanazt egymásnak. 
Egy régi barátnőmmel a középiskolában minden ünnepre ugyanazt adtuk egymásnak, 2 színházjegyet a Bakhánsnőkre, elmentünk együtt és megnéztük az első sorból. Aki látta a darabot, az pontosan érti, hogy miért, ugye? ;)

Csináljatok wellness napot.
Karácsony előtt nem árt egy látogatás a fodrászhoz, menjetek együtt és fizessétek a másikét. Ha olcsóbban kell kijönni, akkor csináljátok meg egymás sminkjét és haját, a körmeit a karácsonyi ünneplés előtt.
Ide sorolhatnám minden lány tökéletes ajándékát, a MAC sminkelést és tanácsadást. Nem a legolcsóbb, de levásárolhatjátok az árát, úgyhogy abszolút megéri.

Segítsetek egymásnak, adjatok segítő-angyalt karácsonyra. A barátnődnek nem lesz ideje karácsonyra bevásárolni, mert sokkal többet dolgozik nálad? Segíts be neki, vagy süss helyette is. Esetleg ha ő vizsgázik, akkor főzz rá és adj erről egy kuponfüzetet neki. Vagy ami ingyen van, súgd meg a szüleinek, vagy a barátjának, hogy igazából mire vágyik.
 
Legyetek együtt!
Menjetek és forraltborozzatok együtt a karácsonyi vásáron, hallgassatok meg egy karácsonyi koncertet vagy találkozzatok szenteste az éjféli misén.


Mi volt a legkevésbé kézzelfogható ajándék, amit a barátnőitektől kaptatok és mégis nagyon örültetek neki?

7 megjegyzés:

  1. Én folyamatosan kapom a legjobb karácsonyi ajándékokat, az egyik csoporttársam mindig mikor meglát, eldobja a füzetet, csapot papot otthagyva rohan, hogy megölelhessük egymást (nem mintha én nem ovis hangnemben a nevét kiáltva kocorognék hozzá ^^"), aztán gyorsan elszidjuk a világon az összes rossz dolgot. Feszültséglevezetés még előadás meg gyakok előtt. :D Ha egy nap kimarad, már nem is olyan jó a nap. Továbbá most rengeteg a félévzárással a gond, így eléggé fásult vagyok, és csak vegetálok, és néha olyankor kapok egy meglepetés ölelést a lányoktól, ami nagyon jólesik.
    Nem is tudom, hogy tudok viszonozni majd ennyi jót...

    Fura, de amióta egyetemista lettem, jöttem csak rá, hogy vannak jó emberek, akik tényleg szeretik a másikat és valóban törődnek a másikkal, nem csak kirakatból. Sajnos a régi gimis osztályom nem volt ilyen...

    VálaszTörlés
  2. Legszebb baráti ajándék mikor az egyik legelfoglaltabb barátomat felhívom és második mondata hogy "de jó hallani a hangod"

    VálaszTörlés
  3. Mi is élményt szoktunk adni egymásnak, igaz, nem karácsonyra, születésnapra: kettőnk születésnapja között két és fél hónap van, ebben az időszakban elmegyünk az Operába.

    VálaszTörlés
  4. Jajj, de hiányzik ilyenkor az enyém :) A legjobb ajándék az az volt tőle, amikor beállított hozzám- az ország túlsó végéről-, amikor gyerekágyas voltam és rettentő rosszkedvű. Hozott sütit, az se volt baj, h bolti volt, elmosogatott, vasalt, kivette az ágyból a síró gyereket és kaptam tőle egy nyugis délutánt :)

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!
    Nálunk a karácsony a csajokkal egy fix pont a decemberben - hiszen egyetemistaként 5en vagyunk 5 felől - de ilyenkor mindenki hazajön, és kedvenc kávézónkban eltöltünk egy teázós délutánt.
    Idén úgy gondoltam saját készítésű dolgokkal lepem meg őket éshát a családomat is, amikhez az inspirációt Takács Nóra videóiból gyűjtögetem esténként
    innen: http://tv2.hu/cimke/hogyan_legyek_jo_no
    és innen: http://videa.hu/csatornak/78 :)
    Van itt minden: ajándékok, dekoráció, sütik és más csajos dolgok - aki még nem látta volna. :)
    Remélem tudtam segíteni, nyugis készülődést Mindenkinek! :)

    VálaszTörlés
  6. általában a barátnőimnek, a húgommal együtt szoktunk ajándékot készíteni! Mindig saját kezűleg csináljuk, mert élvezzük is az elkészítést, meg látszik, hogy nem csak megvettük az első dolgot ami a kezünkbe (szemünk elé) került :)

    VálaszTörlés
  7. a barátnőknek a legegyszerűbb ajándékot venni! idén a suliból a négy legjobbnak parfümöket rendeltem, mindenkihez találtam hozzáillőt. a legeslegjobbnak, aki ovi óta az (13 éve!=)), teát és füstölőt vettem. szoktunk színházjegyet is adni, meg egyszer csináltam naptárat is neki.=)

    VálaszTörlés