2012. december 4., kedd

Karácsonyi ajándék anyukáknak

A héten összeszedem Nektek, hogy kinek mit szoktam ajándékozni karácsonyra, közben a nagy ötletelés természetesen még zajlik, úgyhogy, akinek van tuti ajándék ötlete, vagy kérdése, az írjon, tegnap is rengeteg válasz jött össze. Nagyon köszönöm! 
Tegnap elkezdtem megvenni a karácsonyi ajándékokat és ilyenkor mindig az anyukáinkkal van a legegyszerűbb dolgom. 
A mi családunkban ők azok, akik maguknak soha semmit nem vesznek meg, úgyhogy elég azt fejben tartani, hogy olyasmit kapjanak, ami tetszik nekik, de sajnálják maguktól és már meg is van a tökéletes ajándék.
Mivel az egyik érintett ebben a pillanatban is olvassa a blogot (szia Mama!) ezért csak körülírom az ajándékokat, főleg olyasmiket, amiket az elmúlt években kaptak, de ha valakinek konkrétabb segítség kell, írjon a facebookon üzenetet és segítek szívesen.
Most viszont nézzük, hogy mi az a kis luxus, amit az anyukák karácsonykor megérdemelnek:


1. Kényeztetés, szépségápolás

Mikor volt az anyukátok utoljára masszőrnél, kozmetikusnál (nekem már minek alapon, ugye?) ? 
Fizessétek be egy wellness-hétvégére, vagy csak egy masszázsra, manikűrre. Készítsetek utalványt, amit át lehet adni és ha lehet menjetek el együtt.
Ha nem élvezné, akkor vegyetek neki valamilyen krémet, parfümöt, maszkot, csokit vagy bármit, a lényeg, hogy kényeztessen.
Konkrét ötlet: Stenders, The Body Shop és Lush 1000 forint környékén lehet kapni karácsonyi ajándékokat, úgyhogy a legszűkebb pénztárcából is kijön egy kis luxus.

2. Divat

Attól, hogy a divat újra és újra visszatér és az anyukáink szekrényében szinte új állapotban ott vannak a régi darabok, meg lehet lepni őket valami újjal.
Figyeld meg mire lenne szüksége. Ha már kopott, vegyél neki egy új pénztárcát, ha találsz olyat, amit szeretne, vegyél egy szép táskát vagy egy sálat.
Konkrét ötlet: C&A sálai vagy a Parfois táskák szerintem a legtöbb anyukának tetszenének, válassz olyat, ami megy a télikabátjához.

3. Kikapcsolódás

Vegyél neki koncert, színház, kiállítás jegyet, lehetőleg úgy, hogy együtt menjetek el. Kapcsoljátok össze egy közös ebéddel, töltsetek együtt egy kis időt. Csináljatok barátnős anyalánya napot.
Vegyél neki egy olyan könyvet, amit mindketten elolvasnátok és beszéljétek meg, hogy mi tetszett benne a legjobban, vagy egyszerűen vidd el moziba. 
Konkrét ötlet: Imagine Budapest túrák! Azon túl, hogy régi ismerőseim szuper csapatáról van szó, ez volt az egyik legjobb ajándék, amit a szüleim kaptak. Menjetek el sétálni egyet a fővárosban és tudjatok meg rengeteg izgalmas történetet, életre szóló élmény lesz.

4. Te

A legtöbb anyuka soha semminek nem örült az életében annyira, mint amikor megszületett a gyerekük. Legyen az ajándékodban ennek nyoma, vagy a közös program, vagy egy közös kép, bármi, amiről eszébe jutsz.

Ne feledkezzünk meg a nagymamákról se, annak ellenére, hogy idén megfenyegettek, hogy semmit nem vehetünk nekik, mert mi vagyunk a gyerekek. Tőlünk mindig fotót kapnak az "unokákról", aminek nagyon örülnek és jó látni náluk az elmúlt évek képeit. 

Remélem van valami, amiről eszetekbe jutott az, aminek a Ti anyukátok legjobban fog örülni.
Van esetleg még valamilyen tuti tippetek? Kinek vesztek legkönnyebben ajándékot és ki az akivel mindig bajban vagytok?

A héten még jövök apuka, barát és barátnő ajándék ötletekkel, addig is jó készülődést kívánok Nektek!

11 megjegyzés:

  1. Ez nagyon nagy segítség, köszönöm.
    Én kisebb koromba egy naplót készítettem anyának amiben képekkel és rajzzal illusztráltam az ő és apa gyerekkorát, megismerkedésüket, és mikor mi megszülettünk :) az nagyon tettszett neki :) de mindenféle ékszernek is szokott örülni :) Én általában a nővéremnek tudok a legkönnyebben ajándékot venni, és a legnehezebben apának vagy a bátyáimnak :) de idén velük talán egy kicsit könnyebb lesz :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó ötletek! :) Én mindig a nővéremnek találom ki legelőször, aztán Anyukámnak. Apukámnak mindig az utolsó pillanatok felé tudom csak kitalálni. A férfi ajándékokkal mindig gondban vagyok. :D De remélem az apukás bejegyzéstől majd megjön az ihlet. :)

    VálaszTörlés
  3. Anyukámék részben engem kapnak, lassan két hónapja nem voltam otthon. Beszélni csak Skype-on tudunk. De 13-án éjszaka repülök haza. :)(14-én lesz a születésnapom.) De már nagyon várom, hogy lássam őket. Amúgy én a C&A vásároltam neki egy klassz kis lila, piha-puha pulcsit. :)

    VálaszTörlés
  4. Anyummal dettó ugyanígy vagyok, imád egy csomó mindent, de a könyveket leszámítva, a világért nem költene magára nagyobb összegeket. Neki ruhát is könnyű vennem, ismerem az ízlését, és ugyanakkorák vagyunk ^^ talán neki a legkönnyebb ajándékot vennem.
    Párom anyuja már más műfaj. Ő sem költ magára szinte soha, de ajándék-ügyben olyan, mint a pasik, legyen is jó valamire, amit kap, "valami szépnek", de "feleslegesnek" nem örül igazán. Úgyhogy tőle mindig kell valami instrukció :) aztán amellé becsempészünk valami aranyosat is.

    VálaszTörlés
  5. Anyunak leginkább "szabadidő-bónt" lehetne adni, annyira túlhajszolja magát. Sajnos, mivel már nem otthon lakom, nemigen tudok besegíteni:( (amúgy meg bőven elég az én családom életének koordinálása, háztartás, plusz az egyéves lurkó...). Idén az lesz az ajándék, hogy nem neki kell készülnie szentestére (meg eleve karácsonyra), mert minden családtagot meghívtam magunkhoz. (Mi Pécsett lakunk, de Pesten születtem, Anyuék most is ott laknak.) Szóval lesz unokázás, utazás, pihenés. Egy kevés:) Amúgy azt kap, amit kért: harisnyát, mert az fogyódarab az irodában, és sajnálja megvenni a drágábbakat, hiába tartanak tovább:)
    A nagymamámnak valószínűleg dédunokás fénykép lesz, mert az újdonságokkal nem tud lépést tartani, meg egyébként sem fér el semmi az icipici lakásában.
    Hogy a Zuram rokonainak mit adunk? Nem tudom. Nálunk az a szokás, hogy mindenki a saját családjának vesz ajándékot, azt adjuk közösen. Ötletelni lehet együtt, de a végső döntést egyedül hozzuk meg:)
    Köszi ezt a sorozatot, Dorka! Jól jönnek a tippek:) Cuki vagy a fotón:)

    VálaszTörlés
  6. Szia! Anyu ajándéka könnyű mindig. Egy kép, amit megbámult, de nem akart rá költeni, egy vastag, pihe- puha szőnyeg az ágya elé, mert utál reggel kikelni a meleg ágyból, egyedi bögre, egy szemöldökceruza, mert képes addig húzni a kozmetikust, h már nincs szemöldöke :) A nagymamámnak kilincset vettünk a bejárati ajtóra, mert olyan van nekik, h kívülről gombos és nehezen nyitja. De a lelkemre kötötte, h nem vehetünk ajándékot, úgyhogy be se csomagolom, csak szépen felteszem neki, aztán majd észereveszi legkésőbb, mikor kikísért minket :)
    Mindig bajban vagyok apuval és az élettársával.. nem állunk túl közel egymáshoz és ez mindig okoz némi fejtörést.. Tavaly anyóséknak digitális képkeretet vettünk, nem olcsó, de ha utánaszámolok, h mennyit elköltenénk képelőhívásra... szerintem szuper ajándék.

    VálaszTörlés
  7. Blanka: örülök, hogy segíthettem! :) az ékszer is szuper ötlet, köszi!

    Zsuzsa Vincze: már fenn is van, remélem segít! :)

    Petra: egyértelműen Te vagy a legjobb ajándék!

    Nuada Stenonis: szép-felesleges neve nálunk a "jajdeédesmiafrancnak" úgyhogy olyat soha nem veszünk! irtózok a kacatoktól!

    Detti: ha lehetne én is időt adnék, de nem csak anyukámnak, mindenkinek! :) örülök, hogy tetszik a sorozat és köszönöm! :)

    Salime: milyen kedves ötlet, ez a legjobb ajándék! <3 hogy fog örülni! mi is vettünk képkeretet még régen, de sajnos csak közepes sikere volt! :(

    VálaszTörlés
  8. Ez a városi séta jól hangzik!

    Egy ideje sk ékszereket adok a női rokonoknak - lehet, már unják? Kivéve nagyit. Ő rejtvény újság előfizetést kapott (hiába, mindenkinek lehet találni megfelelő újságot :)) Örül, hogy mindig a postaládájában van, nincs olyan, hogy kimarad egy.

    VálaszTörlés
  9. Nálunk a kacat is ajándék, ha van valami személyes motivációja :) pl pár éve kaptam nagynénémtől egy halálaranyos perselyt, rózsaszín macska és hatalmasat nevettem, mikor megláttam, az egyik kedvenc porfogóm. Következő karácsonykor megláttam egy hasonlót én is, csak az piros macskás volt, azonnal eszembe jutott nagynéném, úgyhogy megkapta, és azonnal értette, úgyhogy megint nevettünk egy jót :) az ilyen kacatokat imádom.

    VálaszTörlés
  10. Én általában anyukámnak elég könnyen veszek ajándékot, apukám az akivel ilyen szempontból bajban vagyok...

    VálaszTörlés
  11. A kis családomnak szerencsére mindig hamar kitalálom az ajándékokat, már korán el szoktak kezdeni a keresgélést a neten, ötletek után kutatva. A távoli ismerősöknek az utóbbi időben elektronikusan szoktam képeslapokat küldeni, főleg azoknak, akikkel sajnos biztos nem futok össze az ünnepek ideje alatt, mert külföldön élnek. Mostanában annyira elterjedtek a különböző üzenetküldő alkalmazások hogy ott szoktam keresni valami kreatívat, mókásat! :) Ez például egy nagyon aranyos ötlet, láttátok már?
    https://apps.facebook.com/bb_leheletnyi_karacs

    VálaszTörlés