2012. július 24., kedd

Gourmet bolt bevásárló lista

Amikor életemben először keveredtem gourmet-boltba először azt se tudtam hova gondoljak. Először is, mert a régi kedvenc kávézómból lett a bolt, másodszor meg olyan elemi erővel söpört végig rajtam a bőség zavara, hogy pár perces totyogás után, zavaromban üres kézzel távoztam.
Legközelebb, bátrabban mentem és kipróbáltam csomó olyan dolgot, ami megtetszett, de volt olyan is köztük, amit fölösleges volt ott megvenni.
Mostanra már elég céltudatosan megyek vásárolni, és olyan dolgokat veszek, amit ott érdemes-máshol nem lehet kapni.
Még sose csináltam se itt, se a régi blogon haul bejegyzést, de most jöjjön egy, a legfinomabb fajtából.

Kezdjük a világ legjobb műzlijével, a Lucky Charms-szal. Az amerikai unokatestvéreimmel ettem először, 15 éve volt, de máig emlékeztem az ízére és amikor megláttam a Culinarisban a kelleténél nagyobbat visítottam.
3x annyiba kerül (ezért is visíthattam volna), mint egy rendes műzli, de ilyen a szerelem, minden reggel vele ébredek azóta is.
Aki megkóstolná, annak érdemes kis dobozzal venni, műanyag pohárkában 1 adagot is lehet venni.


Teljeskiőrlésű műzli darabkák és pár szem pillecukor marshmallow van benne, éppen ezért a műzli evés komoly horgász trükkökkel is párosul. A nagy doboza így néz ki:


Pár évvel később, ugyanúgy Amerikában ért a Dr.Pepper szenvedély, úgy képzeljétek el, mint a legfinomabb, kicsit mentolos kólát.


Az abszolút kedvencek után jöjjenek a többiek is:


Jobbra fent Panko morzsa. Mindenki próbálja ki egyszer, hogy milyen finom ebből a rántott husi. Használni ugyanúgy kell, mint a rendes morzsát, elkészíteni otthon nehezebb, de biztos megpróbálom egyszer.

Alatta nagyon finom zöld tea, a bodzás a kedvencem .

Mellette a Nigella nevű (jó ómen) fekete hagymamag,  a fekete só a kémcsőben és a jobbfelső Maldon-só mindegyikével az ételeket szoktam díszíteni. Egy szimpla vajaskenyér is olyan jól mutat, ha már szem van a tetején ezek valamelyikéből.

Jobb alul pedig a tökéletes salátaöntetemhez szükséges fűszer, a turbolya.
A fotón nincs, de a múltkor (itt) írtam róla, hogy sózatlan és pucolt pisztáciát is ilyen helyen találtam csak.

Ez a zsákmány a pécsi Enoteca Corso shop-ból való, szuper fűszerek vannak 100ft körül, ha betértek, mindenképp kóstoljatok meg valamit, amit addig nem, souvenirnek sem rosszabb, mint egy fröccsöntött dzsámi.

Ti jártok gourmet-boltokba? Melyikbe? Voltatok még a Culinaris előtt a Majd Leonard kávézóban? Hány féle só van otthon nálatok (megszámoltam: 5)?
Mit kóstoltatok a fentiek közül és mihez jött meg a kedvetek?
Ti miért mentek gourmet boltba?

13 megjegyzés:

  1. Nálunk nincs hasonló bolt sajnos, nagyjából 5 féle helyről vadászgatom össze a dolgokat, nem romlandó után meg a neten kutatok (bár azt annyira nem preferálom, én szeretek megtapizni mindent ilyesmit, fűszerekbe beleszagolni, stb)

    VálaszTörlés
  2. Hol van ez a bolt? Csak mert pécsi vagyok, de nem vágom O.o

    VálaszTörlés
  3. Egy féle só van itthon, nem szoktam ezt túlzásba vinni. :)
    Mi Dr. Pepperért és Ben and Jerry's fagyiért megyünk csak a Culinarisba, de előbbit már ezer éve nem ittam cukros mivolta miatt.
    Egyébként mindig megtiltom magamnak hogy körbenézzek, mert a fél életemet ott hagynám és azt nem akarom. :D

    VálaszTörlés
  4. Jájj, mikor Bp-en laktunk, a házunkkal szemben volt a Perc utcai culinaris, hát ez egy elég nagy merénylet volt:D
    Ben&Jerry fagyiért jártunk be, 2,5literes Dr.Pepperért:p és a sok amcsi müzliért természetesen...ja és néha vettünk ott _igazi_ görög joghurtot is:)

    (az enoteca corso étterem egy bnőméké amúgy;))

    VálaszTörlés
  5. Ú, az a müzli elég jól néz ki. :D

    VálaszTörlés
  6. Én a műzlihez igen nagy kedvet kaptam, meg a kólához is, de sajna erre nincs ilyen bolt, pedig szívesen garázdálkodnék benne ;)

    VálaszTörlés
  7. Mi közel lakunk a Perc utcai Culinaris-hoz és bizony időnként betérünk. Ez a betérés mindig fájdalmas anyagi következményekkel jár... És hogy mit veszünk? Általában frissen, hajszálvékonyra szeletelt érlelt sonkákat, sajtokat (főleg olyat amit máshol nem nagyon lehet kapni - van olyan is egyébként, ami itt olcsóbb), nálunk a Haagen Dazs a menő fagyi, illetve itt szerzek be jóféle rizottó rizst, vagy különlegesebb fűszereket is. Tény hogy nem a magyarországi átlagkeresetre szabják az árakat, de azért ésszel is lehet költekezni.

    VálaszTörlés
  8. Én még nem voltam Culinaris-ban, de ami késik nem múlik... ;) Nagyon guszta ez a pillecukros müzli. *.*

    VálaszTörlés
  9. Én konkrétan ebben az üzletben még nem jártam, de más gourmet boltban igen. Különleges teákra, fűszerekre, finom olasz tésztára, csokoládéra szoktam vadászni! :)

    VálaszTörlés
  10. Egy vagyont el tudok költeni ilyen helyeken. Sokkal többet,mint ruhára... Nekem is ötféle sóm van:) A fleur du sel a kedvencem.

    VálaszTörlés
  11. Bloggerina Bellala: én is fogdosós szagolgatós vagyok! :)

    stenonis: Király utca-Színház-szemből jobb oldala-Corso étterem és ott, a földszinten! :))

    Csillu: Zsanett? :)

    Csicseriborsó: lelkitárs-pacsi! :)) örülök, hogy nem csak én vagyok ilyen só-gyűjtő! és ruhákat kifejezetten utálok venni, alig szánok rá pénzt, blehh, de a finomságok... :))


    tegnap is voltam a Culinarisban és szemeztem Bennel és Jerryvel, de nem tudtam volna hazáig hozni, vagy ott azonnal megenni. :(

    VálaszTörlés
  12. Jujj ez a Lucky Charms iszonyat ínycsiklandóan néz ki, következőre, ha megyek biztosan megkóstolom ezt is, meg a ben&jerrys fagyit se hagyom ki, nagyon szuper ez a bolt :)

    VálaszTörlés
  13. majd írd meg, hogy szerelembe estél-e Te is! :))

    VálaszTörlés