2012. május 23., szerda

Spaghetti infingardo...

...magyarul mondjuk legyen a lusták spagettije.

Az anyukám mindig arra tanított, hogy kemény munkával lehet csak jó eredményt elérni. Biztos vagyok benne, hogy nem erre a receptre gondolt, amikor ezt mondta nekem.
Soha nem készítettem ennél egyszerűbb ételt, ami az előző recepteket ismerve elég nagy szó. Az egész ételt a lustaság szülte, nem vagyok rá büszke, de megmutatom, mert olyan nagyon finom és bár senkiről nem feltételezek ilyet, lehet, hogy valamikor még jól is jöhet.



Hozzávalók:

tészta (nálam teljes kiőrlésű spagetti, fél csomag 2főre)
olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 gombóc mozzarella sajt
egy marék ruccola
só, bors, fűszerek

Elkészítés:

Nem is illik ezt ennek hívni, de nincs rá jobb szó. A spagettit megfőzöm, mivel teljes kiőrlésű, tovább főzöm, mint ami a csomagoláson van (legalább 15 percig a forrás után).
Amíg fő a tészta egy üvegtálba öntök úgy 2 evőkanálnyi olívaolajat, belenyomok egy gerezd fokhagymát sózom, borsozom, fűszerezem és összekeverem. 
Most jöhet a mozzarella, felkockázom (itt már túl is vagyunk a legnehezebb részen).
A tésztát leszűröm, beleteszem a tálba, összekeverem. Tálalásnál a tetejére rakom a ruccolát.

El tudtok képzelni ennél egyszerűbb ételt? Van lusta receptetek? Mi az?

12 megjegyzés:

  1. Attól mert valami egyszerű, még lehet nagyszerű. Én pl. hatalamas tésztás vagyok, főleg spagettis, így ez a recept nekem kifejezetten bejövős. ^^

    VálaszTörlés
  2. Ugyanígy szoktam csinálni, annyi különbséggel, hogy a ruccolát egy kevés tejszínben szoktam még fonnyasztani, pont addig ameddig a tészta fő:)

    VálaszTörlés
  3. ez elég jól hangzik :) az én leglustább receptem a tejes pite. olyasmi mint a palacsintatészta, csak édes. öt perc az összeállítás és még 30 a sütés. :)
    (roni)

    VálaszTörlés
  4. Nálunk a lusta tészta gombás-paradicsomos szószt kap (mindkettő konzerv/üveges), amit csak összeforralunk a tésztafőzés alatt. Azért a mozzarella-összevágás kemény meló :)

    VálaszTörlés
  5. Rengeteg lusta receptem van :)

    1. Spagetti feltesz főni. Míg fő egy tálat kikenek egy összenyomott fokhagymával. A tál aljába belenyomom egy citrom levét, és belereszelem a héját, beledobok egy-két evőkanál olívaolajat, pici sót, borsot és felaprított petrezselymet. Ha kifőtt a tészta összeforgatom, megszórom parmezánnal (frissel!!!- tescoba kapni, hónapokig elég a kb 25 dkg-os darab).

    2. Spagetti feltesz főni. 1-2 ekolívaolajon megpirítok pár gerezd fokhagymát, rádobok 25 dkg mirelit garnélarákot (kb egy ezres, szintén tescoba kapni) és nagy lángon pirítom. Sok levet enged, de elfővi, nem kell izgulni. Közben kap egy kis sót és borsot. Kb. 5-10 perc kell neki, addig elfő a leve. Az utolsó egy-két percben mehet rá apróra vágott csili és petrezselyem. a kifőtt tésztával összekverem és jó étvágyat :)))

    3. Kamu carbonara: Spagetti feltesz főni. Bacon, sonka apró kockára vágva megpirít. Rá szerecsendió, fehérbor, só, két deci tejszín. Tűz lekapcsol, bele egy nyers tojássárgája, jól elkever, majd hozzá a tészta.

    VálaszTörlés
  6. az a fehérbor az fehérborS :)))

    VálaszTörlés
  7. Dorka!
    Kicsit más téma, de kérdezhetek 1-et? A pinterestnél hogy lehet (regisztrálás után vagyok már) egy nekem tetsző képet kategorizálni? Én csak a fb like gombot látom kb.. Valamit nem jól csinálok? :)
    Puuszi Pirikéd

    VálaszTörlés
  8. A tejes pite nálam is ilyen recept ^^
    A tésztákat én is nagyon szeretem, de amíg az fő, addig én paradicsomszószt készítek (olaj, fokhagyma, meg jóféle passzírozott paradicsom) és rászaggatok mozzarellát (az aprítás macerás).

    VálaszTörlés
  9. Az én a lusta receptem (én csak úgy hívom, hogy pihent kaja),azért is az, mert még vásárolni sem kell hozzá. Nagyon könnyű és borzasztóan finom. A sütőt bekapcsolom kb. 200 fokra majd,a régi, száraz kenyeret felszeletelem, megöntözöm egy kis olívaolajjal megsózóm és apróra vágott bazsalikom levelet szórok rá, majd be a sütőbe, és kb. 4-5 perc múlva kész. Vágok hozzá paradicsomot, és ez a legfinomabb ételek egyike. :)

    VálaszTörlés
  10. Nem tudtam mit egyek ebédre, aztán megtaláltam nálad ezt a receptet és neki is álltam megcsinálni :D. Nagyon finom lett, köszi Dorka!

    VálaszTörlés
  11. Egy újabb étel, amit feltétlenül ki kell próbálnom. :)Nekem van egy csomó 10-15 perces étel, amit előszeretettel készítek, mikor hazaesem a suliból hulla fáradtan. Ilyen tipikus fősulis, olcsó kaják persze, de sajna minden csak nem egészséges. :D pl. tojásos nokedli, krumplis tojás, sonkás-tejfölös tészta stb. Mióta itthon vagyok és van lehetőségem arra, hogy normális ételeket főzzek azóta kerülöm az ilyen összeütöm és kész dolgokat.:)
    Az örök kedvenc amit szerintem mindennap tudnék enni az a chilisbab.:D Egy másikat pedig pont ma délben avattam föl, tejszínes hagymakrém leves. Valami isteni lett:) A mindmegette.hu-n szoktam keresgélni,rengeteg jó ötlet van ott. Ha meg sütni van kedvem akkor meg a sutigyar.hu-ról merítek ihletet..:)
    Neked vannak ilyen tipikus kolis/egyetemista ételeid?? :)
    Már gondoltam ara is, hogy én is csinálok egy blogot és leírom a sütéssel-főzéssel kapcsolatos tapasztalataimat, de még sosem volt hozzá merszem, hogy belevágjak.:) Meg most annyira nagy lelkesedéssel vetettem bele magam a Jillian-es edzésbe, Norbi update kódos étkezéssel kiegészítve, hogy arról is szívesen írnék.:)
    Na megint nagyon "bőlére" eresztetem.:D Bocsi:)
    Pusza

    VálaszTörlés
  12. Verus: én is meg vagyok győződve erről, sőt... :)

    Szütyő: az kifejezetten sok meló! ;)

    Bikira: ki fogom próbálni, köszönöm!

    Ami: hát igen, jogos, ki is kell pihenni! :) régen én is ettem, de kicsit fájt a hasam tőle, valami tartósítószert nem bírok?!

    Barbi: vááá szuper vagy!! most azonnal végigenném az összeset! :)
    ki tudja, lehet, hogy fehérborral is jó ;)) így születnek a nagy receptek!

    Pirikém: keress rá, hogy add pin-it button, mert én úgy csináltam, de már nem emlékszem és akkor automatikusan megkérdezi, hogy hova pinelje! :)

    Kat: ez a sztenderd, de most a főzési idő alatt is henyéltem! :)

    Bogi: egészségedre! :*

    Froz:de fura, ezt már nem az első kolis embertől hallom! :))
    fúú volt sokféle, tészták, sültvirsli, zacskósleves, tésztás-zacskós leves, mirelit pulykamell sajttal töltve, párolt mirelit brokkoli zacskóskenyér.
    belegondolva brrr, nem a legjobbak. lehet, hogy összegyűjtök pár olyan receptet, ami pár olcsó összetevős és alig kell főzni.
    én abszolút támogatom a blog írást, szerintem hiánypótló és szuper lenne!
    mindenképp írj, ha lett! :)) puszpusz

    VálaszTörlés