2012. május 25., péntek

Kerti lampionok

A cudar télben elfagytak a rózsalugasunk rózsái, úgyhogy most csupaszon áll a teraszon egy lécváz, ami elég hülyén néz ki. Amúgy is van egy rúd, ami nem kapcsolódik a többihez, szóval nem egy szép látvány, de reméljük egyszer majd az lesz.
A lényeg, hogy rózsák híján valamivel fel kellett dobni a teraszt és arra gondoltam, hogy a kis lampionok erre tökéletesek. Ez is valami svéd becsípődés lehet nálam, de teljesen oda vagyok a lámpásokért és a gyertyákért.
A házon belüli gyertyákról már írtam (itt), a kintikről még fogok írni, amint elkészülnek, de most jöjjenek a lámpások, ugyanis megtaláltam a tökéleteseket.
Fontos szempont volt, hogy napelemmel működjön, színes legyen és ha lehet, olcsó, de nem gagyi. Azt sem bántam, hogy egy füzéren van több és hogy a lámpások búrája vízálló így nem kell fel-le rakosgatni őket.
Elég sok elvárás, nem? Mégis találtam olyat, ami megfelel! Holmáshol, a Metroban, 10 lámpásos sort, 2000 ft-ért!

Így néz ki a doboza és ez ezek vannak benne: külön a kábel, a tartórúd, amit a földbe kell szúrni, a búrák és a búrák merevítése, úgyhogy lehet összerakni.


Az egyetlen kicsit trükkös lépés, a lámpák és a fehér műanyag merevítők összepattintása elsőre sokat bénáztam, de én már a negyediket szerelem össze és pikkpakk megy.


Ilyen, amikor kész az összes.


A két fülecskébe kell a pöcköket akasztani, ezzel meg kell feszíteni a búrát és itt lehet látni azt a vastagabb részt, ahova majd az égősort kell bepattintani, az már könnyen megy.


Föltekertem a rózsalugasra, tetszik, amit látok! :)


A napelem hátsó részén van a bekapcsoló gomb, tölteni enélkül is tölt, de csak akkor világít, ha be van kapcsolva.


Az is látszik, hogy felfúrható, vagy földbe szúrható.Ez az a fura felesleges rúd, amit se értelmezni nem tudok,de így legalább egy szép (és felesleges) rúd. A háttérben látjátok azokat a száraz ágakat? 
Ennyit le kellet vágni a rózsákból, de miután agyonszurkáltak, jól esett bosszút állni rajtuk.

Nincsen egész nap tűző napon és az utóbbi napok amúgy is borúsabbak voltak, de így is minden este világít legalább éjfélig.
Mivel pont a konyhaablak előtt van, sokat látom napközben is és nagyon szeretem, este meg gyönyörű.
Hogy tetszik? Van lampionotok a kertben? Gondoltatok már rá, hogy az egész kertet telerakjátok ilyen fényekkel? (Nekem ez a titkos tervem, de szépen apránként, mindig csak 1 dobozzal veszek a lampionokból.)
Amúgy is tartozom egy kert előtte-utána képpel, úgyhogy láthatjátok majd mennyire világít a kertünk.
Álltatok már bosszút rózsákon? 

15 megjegyzés:

 1. Szia!

  Megkérdezhetem, hogy mennyibe kerül? :)
  Köszi!

  VálaszTörlés
 2. haha, majdnem a lényeg maradt ki :)) 2000 ft! :)

  VálaszTörlés
 3. Hú én nagyon szeretek minden dolgot, ami világít :) Gyertyától kezdve a lampionig! Én is szívesen vennék ilyet, de sajnos nem kertes házban lakunk, így nincs hova tenni :( De azért gyönyörűek :)))

  VálaszTörlés
 4. Imádom a lampionokat :) Tetszik így kiszinesítve a kert!

  VálaszTörlés
 5. De édes, nagyon jók, kis színesek! Megkérdezhetem milyen fényképeződ van? :) Mindig oda fókuszál, ahova kellene. Vagy te szerkeszted meg úgy, hogy a háttér homályos?:D:$

  VálaszTörlés
 6. nagyon tetszik, nekem a szobámban van 4 db. az unokahúgom imádja, fel le hurcolássza őket, és ha itt alszik akkor este természetesen be kell hogy kapcsoljam neki :) szerintem nagyon fel tudja dobni a szobát, vagy a te esetedben a kertet :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Te mit raksz bele? Égősort? Én is a szobába szeretném, de nem tudom, mit rakjak bele. Köszi előre is :)

   Törlés
  2. Szia!
   Te mit raksz bele? Égősort? Én is a szobába szeretném, de nem tudom, mit rakjak bele. Köszi előre is :)

   Törlés
  3. ebben eleve benne volt az égősor!

   Törlés
 7. Régi vágyam nekem is, ha majd egyszer saját családom, saját kis kertecském lesz, tuti én is lampionozni fogok. Nagyon tetszik! ^^

  VálaszTörlés
 8. Ágibábi: nekem anno a szobámban is volt ilyen! :))

  Zenzen: majd csinálok képet az egészről, olyan vidám lett!

  Patríciaaa: megnéztem pontosan a nevét: Sony Cyber-shot DSC-W150 8.1 megapixel
  semmi extra kis kompakt gép, a fókuszt utólag, de még a fényképezőgépen lehet beállítani, és érdemes már eleve úgy fotózni, hogy tudod, hol lesz a fókuszpont.

  muccuus:régen a szobát, ami nem volt 10nm,de cserébe mindig világított,olyan volt, mint egy kis fénygömb! :))

  Verus: ne várj! :) ez se saját kert, papíron nem is saját család, de én lampionozok! :)))

  VálaszTörlés
 9. Szia ma láttam egy szuper ötletet és gondoltam megosztom veled.
  http://cre-art-blog.hu/index.php/2012/05/a-nap-otlete-erre-hasznald-a-kiszolgalt-komodot-kreativkodas-a-kertben/

  VálaszTörlés
 10. szia Szandra!
  köszi a tippet, nagyon jól néz ki, amint lesz fölösleges komódom ki is próbálom. a legfurább komód-használatot egy ismerősöm mesélte, a bölcsiben a komódfiókokban volt az ágyacskája. :))

  VálaszTörlés
 11. Én álltam már bosszút, de véletlenül. Két nagyon hosszú ágat levágtam, mert elfelejtettem, hogy amikor virágzik, akkor gyönyörűen, sorban vannak rajta virágok, és nem is kevés.

  VálaszTörlés
 12. pont most vettem észre, hogy az enyéim szeretik a bosszút, gyönyörűen kivirágoztak! :)) ezek szerint máshogy reagálnak! :(

  VálaszTörlés