2012. május 4., péntek

Falpucolás

A már emlegetett kerti munkák során szembesültem azzal, hogy a kinti cicák etetése nyomot hagyott a ház falán, mert a nagy hóban mindig csak a konyhaablak párkányára raktam ki nekik enni, ott melegebb is volt és nekem se kellett kimenni. 
Amíg télen belülről, csak a kedves és hálás cicákat láttuk, most nyáron kívülről az egész útvonalukat le lehet követni, mégpedig a fehér házfalon.

Azt az igazság, hogy nem frusztrált halálosan, és úgy gondoltam úgyis újra ilyen lesz, szóval elfogadtam, hogy a falunk koszos, a kinti cicák meg jóllakottak.

Azonban, amikor a párkányt lefertőtlenítettem, egy csíkban lecsurgott a clorox és tiszta lett a fal!
(Nem tudom miért vagyok meglepve, a clorox itt is csodát tett.)

Több se kellett, futottam egy papírtörlőért, és gumikesztyűért is futottam volna, de eleve abban pucoltam. A papírra löttyintettem egy keveset, úgy, hogy ne tocsogjon, csak épphogy benedvesítse és elkezdtem súrolni vele a falat. Pillanatok alatt gyönyörűen leszedte a koszt, a festékből csak éppen annyit, hogy a falon nem látszott, csak a papíron lehetett észrevenni. Szerintem kevesebb jött le, mint akkor, ha a hivatalos falradír-szappannal próbálkozunk.

Átmeneti megoldásnak tökéletes, nyilván, aki közelről nézi, az észreveszi, hogy nem egyenletesen hófehér a fal, de arra jó, hogy ne szúrják a szemem minden nap a tappancs-csíkok.
Színes falra nem ajánlom, de a bátrak, egy eldugott helyen, pl. ereszcső mögött kipróbálhatják, hogy kiszívja-e a festék színét, hagyjátok picit hatni, mert lehet, hogy fokozatosan fakul, de ha nem, akkor mehet a pucolás!

Nem szaporítom a szót, jöjjön az előtte-utána kép, tádámm:

A 2 fekete pötty, nem tudom mi a falon, de arra jó, hogy a kosz helyét be tudjuk azonosítani

Ti le szoktátok mosni a kinti falakat? Ha már itt tartunk, a bentieket? Nálatok is csúszkálnak a cicák a falon?

5 megjegyzés:

  1. Nálunk csak az ablaknak támaszkodva szokott táncolni a cilu :D Nekem benti falon voltak kávéfoltjaim és van egy csodaszerem ami még a penész foltot is leszedte a falról erőszakos vegyszerek nélkül. :)

    VálaszTörlés
  2. Aztaaaa! A Clorox csodákra képes!
    Nálunk mindig a kutya ugrál a falra, de mi falunk színes, ugyhogy nem lennék benne biztos, hogy nem szívja ki a színét.

    Dorka :D

    VálaszTörlés
  3. noristic: mi az? :)

    Bambusz: próbáld egy clorox-ba mártott vattapálcával pöttyöt nyomni, oda ahol nem látszik!

    VálaszTörlés
  4. Mi nem szoktuk lemosni, mert egysrész színes, valami mályva-szerűség... másrészt ilyen furcsa, kaviccsal kevert durva festék. Inkább vakolat-féle.

    VálaszTörlés
  5. akkor azon nem is látszanak meg annyira a csúszó cicák?! ;))

    VálaszTörlés