2012. augusztus 27., hétfő

Nagyon baba portörlő rongyok

Nem rendeltetésszerű takarítóeszközök sorozatunk 2. részéhez érkeztünk. Aki lemaradt az elsőről itt elolvashatja, hogy hogyan pucolunk szőnyeget ablaklehúzóval.
A mai felfedezést az a szerencsétlen eset ihlette, hogy a nyár közepén megműtöttek és nem fürödhettem napokig. Ilyenkor került a háztartásunkban irreálisan sok babapopsitörlő, amit babapopsi híján nem használunk. Egyik nap a maszatos dohányzóasztalt akartam letörölni és lusta voltam elmenni a szokásos rongyért és tisztítószerért, úgyhogy az épp elől kallódó babapospitörlőt fogtam be.
Az anyaga az antisztatikus és méregdrága kendőkéhez hasonló, úgyhogy nagy baj nem lehet alapon befogtam. Szépen összegyűjti a port a Niveás nem olyan nedves, nem hagy nyomot a bútoron és finom illat lesz mindenhol.
Talán ez segítség lehet annak, aki utál port törölni, mert így gyorsan, szálló por és vegyszer nélkül, finom illatban takaríthatunk például a Trója című filmen, ami előtt a napokban többször is leragadtam és elbambulva nagyon alaposan letöröltem mindent ami a kezem alá került.


Mit használtatok legutóbb nem éppen rendeltetésszerűen? 
Szerintetek melyik a legjobb babapopsi-törlőkendő? Mivel törlitek általában a port és milyen gyakran?
És végül a legfontosabb kérdés: Brat Pitt vagy Eric Bana??

14 megjegyzés:

  1. Én babylove popsitörlőt használok, elsődlegesen a kutya miatt. A fenekét és lábait szoktam vele áttörölni, hogy ne hordja be az utca mocskát a lakásba.

    Portörlésre még nem használtam, de csodával határos módon leszedi azt a koszt, amit nekem még semmivel sem sikerült: a parketta fugát. Vőlegényem jött rá még pár hónapja, mikor anyáztam hogy az évek óta a küszöbön és a díszszegélyen lévő maradékokat semmivel nem tudom letakarítani, és olyan mintha sár lenne felkenve rá. Mire végeztem a fürdő takarításával ő már mindenhol letörölgette és csodaszépen lehozta az összes foltot. :))

    A popsitörlő szuper dolog, én utazáshoz akkor is viszem ha nincs nálam a kutya, vonaton kezet törölni, esetleg áttörölni az ülést mielőtt leülök tökéletes.

    VálaszTörlés
  2. Nálunk nagy mennyiségben fogy a baba mellett, rendeltetésszerűen. Én a Lidl-ben vettem univerzális nedves törlőket, most épp azzal takarítok szinte mindent. Vannak ilyen fellángolásaim:) Popsitörlésre szerintem bármelyik típus jó, bár anyósom vett olyat, ami használhatatlan volt: annyira picike volt a kendő! Na, az ment maszattörölgetésre:)

    VálaszTörlés
  3. portörlésre régi pamutpólók, a Trója pedig életem szerelme film téren, olyannyira, hogy volt egy időszakom, amikor minden nap(!!!) megnéztem. még a rendezői változat is megvan! máig kívülről tudom magyarul a szövegét, mikor azt meguntam, váltottam angolra. az még nem megy kívülről.=) és team Orlando Bloom!=P lehet megnézem a héten, ha már a tévében lemaradtam róla.

    VálaszTörlés
  4. jajj, persze, hogy Orlando Bloom a befutó, másodikra Brad Pitt, de nekem Eric Bana nem zsánerem:)

    VálaszTörlés
  5. és anno, az egyetemen az ökori irodalomtanárunk is így magyarázta az odüsszeiát, hogy "az a szereplő, akit brad pitt alakított a híres filmben..." :)

    VálaszTörlés
  6. Cipőt törlök vele, meg ha úton vagyok akkor a kézfertőtlenítő gél mellé használom. Általában a Dm-es vagy Rossmannosat, de van,hogy nivea babyt. Portörlésre is nedves törlőt használok, a Pennyben lehet kapni ,egy Blik Feuchte Allzweck-Tücher nevű nedves törlőt. Abból is az óceánosat. Szeretem az illatát, a Müncheni REWE-ben kapható JA!-s törlőre emlékeztet. Hetente egyszer biztosan port törlök, van ,hogy 2 naponta.

    VálaszTörlés
  7. Én a dohányzóasztalt már jó ideje popsitörlővel törlöm. A gyerek maszatos kézlenyomatait, de a durvább dolgokat is szépen lehozza, és ápolja a fát. A DM saját márkása ár/érték arányban nagyon jó.

    VálaszTörlés
  8. én hosszasan elemeztem a popótörlő használhatóságát itt:
    http://dailylolli.blogspot.hu/2012/07/mire-jo-popsitorlo.html

    de mi rendeltetés szerűen IS használjuk..:))
    a Trója pedig.. költözéskor ez volt az egyetlen véletlenül előlmaradt dvd, így a költözés és totális felújítás nagyjábóli 2 hónapjában minden este ezt néztük. :D

    ja, és nálam Pitt.

    VálaszTörlés
  9. Mi kinőtt vagy már nem használható ruhadarabokat szoktunk felszabdalni portörlőnek. De használtam már én nedves törlőkendőt én is. ^^
    Pitt is, Bana is oltári jól néz ki benne, de nekem akkor is Bloom. ^^ Azóta kedvelem Bloom-ot mióta a Trójában megpillantottam. ^^

    VálaszTörlés
  10. Bogca: nálam is mindig van és csomószor használom! :)

    Detti: gondoltam, hogy nálatok kéznél lesz! :) egy popsi-egy polc! :)
    akkor Eric Banát megtartom magamnak! ill. magunknak, mert a barátom is nagyon szereti, csak egészen máshogy! :)) de mi vagyunk az a pár, aki tartott EricBana hétvégét és csak az ő filmjeit néztük.
    mondjuk ilyen gyakran, sok színésszel van, de őt valami miatt megszerettük.
    igeként is használjuk a vezetéknevét! :)

    apolka: dejóóó! :) Orlando a Tiéd! :)

    Livina: de jó azt olvasni, hogy nem csak nálunk van minden nap por!

    Pantu: régen volt olyanom, babylove, nem?

    Lolli: nagyon jó kis bejegyzés és köszönöm szépen az édes említést! <3
    hahaha ez annyira kedves, nekünk cd-nk van így Falco Best of! :))
    úgy néz ki, Pitt a Tiéd! ;)

    IsaBella: Bloomért verekedni kell! :)

    VálaszTörlés
  11. Én a mosógépből szoktam kiszedni vele a mosógél/öblítő foltjait, és még anyukám is megkérdezte, nekem miért ilyen csilli-villi a gépem, ami nagy szó :DD

    VálaszTörlés
  12. jaj az de gusztustalan, ha ott marad! :)

    VálaszTörlés
  13. Egyértelműen Eric Bana! :) Én Gabi popsitörlővel szoktam takarítani itthon, íróasztalt, tükröt, tévét, polcot, szóval elég sok mindent.

    VálaszTörlés
  14. Flóra: 2-szeres rokonlélek-pacsi! :)

    VálaszTörlés