2012. augusztus 8., szerda

Kérdések hete - szerda - háztartás

Félidőnél jár a nagy kíváncsiskodás és a kellemes bevezető témák után jöjjön a feketeleves. Mégpedig a házimunka témakörbe tartozó. 
 

Fürdőszoba, azaz szépségápolás
Konyha és a finomságok
Háztartási helyiség és az otthoni tennivalók
Könyvtár és a kedvenceink
Mindenmás és ami kimaradt



  • Melyik a kedvenc és a legutálatosabb házimunkátok?
  • Minden nap kicsi takarítotok, vagy inkább egy alkalommal, de többet? 
  • Miből áll a takarítószer arzenálotok?
  • Hogyan mostok? (mi szerint válogatva, mivel és milyen programon)
  • Milyen a munkamegosztás nálatok?  
  • Milyen házimunkához lenne szükségetek valamilyen otthonkás trükkre?
 

44 megjegyzés:

  1. 1.kedvenc: mosogatás , porszívó: utálom
    2.mindennap kicsit
    3.ecetes víz, amit lehet ezzel csinálok..
    4.fehér, színes , fekete külön, lidl es öblítő és mosószer
    5.többnyire anyu csinál mindent, állatokat én takarítom
    6.rendszerezés

    VálaszTörlés
  2. - Melyik a kedvenc és a legutálatosabb házimunkátok?
    Szeretek porszívózni, port törölni már kevésbé, de csak azért, mert anyának nem mindegy, hogy rakom vissza a kis díszeket a polcon :D Ezért néha úgy szoktuk, hogy én letörölgetek, ő meg visszapakol :D

    - Minden nap kicsi takarítotok, vagy inkább egy alkalommal, de többet?
    Egy alkalommal, de akkor mindent :)

    - Miből áll a takarítószer arzenálotok?
    Hú, hát van minden ami kell :) Portörléshez, padlóhoz, ablaktisztító, Domestos - a kedvencem, mert szeretem az illatát/szagát :)

    - Hogyan mostok? (mi szerint válogatva, mivel és milyen programon)
    Ez anya reszortja :) Színek szerint válogatva mos, mosóporral (tehát nem folyékonnyal). A programot nem tudom :$

    - Milyen a munkamegosztás nálatok?
    Enyém a porszívózás és portörlés, havonta 1x lépcsőház takarítása is, ha épp itthon vagyok :) Anyáé a mosogatás és a konyha, előszoba felmosása :)

    - Milyen házimunkához lenne szükségetek valamilyen otthonkás trükkre?
    Most nem ugrik be semmi :)

    VálaszTörlés
  3. Melyik a kedvenc és a legutálatosabb házimunkátok? Kedvenc:rendrakás. Utálós: vasalás.
    Minden nap kicsi takarítotok, vagy inkább egy alkalommal, de többet? A heti elfoglaltságoktól függ. Ha munka után nincs semmi, akkor mindenképp takarítok mindig, kicsit. De ha 10kor esek haza, nem állok neki, és akár hétvégéig is elhúzódhat.
    Miből áll a takarítószer arzenálotok? Domestos, szódabikarbóna, ecet, gumikesztyű.
    Hogyan mostok? (mi szerint válogatva, mivel és milyen programon)Fehér, fekete, színes. Első kettőre külön mososgatószerrel. Programokkal nem fogolalkozom, és nem is tudom sajnos.
    Milyen a munkamegosztás nálatok? 60-40%
    Milyen házimunkához lenne szükségetek valamilyen otthonkás trükkre? Mosás. :)

    VálaszTörlés
  4. Minden nap egyre jobban várom a kérdéseidet. :)

    Melyik a kedvenc és a legutálatosabb házimunkátok?

    Porszívózni egyszerűen utálok, ezt inkább másra is szoktam bízni. Szeretek port törölni és bútorápolózni, na meg ablakot pucolni, ezek valahogy megnyugtatnak.

    Minden nap kicsit takarítotok, vagy inkább egy alkalommal, de többet?

    Inkább egy alkalommal többet, két nap alatt kipucolom a lakást, aztán csak a szinten tartásra kell odafigyelni.

    Miből áll a takarítószer arzenálotok?

    Domestos - nálam ez az egyik legfontosabb, felmosószer, parkettaápoló, bútorápoló (Pronto, kiskorom óta ezt használja anyukám is), fürdőszobai és konyhai tisztítószer (Cillit Bang - a leghatékonyabb, amit próbáltam eddig), ablaktisztító, bútorápoló, penészölő (sajnos a fürdőszobában nincs szellőző), hirtelen ezek jutottak eszembe.

    Hogyan mostok? (mi szerint válogatva, mivel és milyen programon)

    Törölközők, konyharuhák (fehérek) a legmagasabb hőfokon, fehér ruhák, színes ruhák, kímélősök, ágyneműk. Régen, mikor sok fekete ruhám volt, azokat is külön mostam, de ma már nincs erre szükség. Folyékony mosógélt használok, Arielt vagy Persilt, az öblítő nagy szenvedélyem, a Lenor Parfumelle öblítők a kedvenceim. Többnyire mindig ugyanazt a programot használom a mosógépen, legfeljebb a gyorsmosást veszem még néha igénybe, többnyire csak a hőfokon szoktam állítani.

    Milyen a munkamegosztás nálatok?

    Az öcsémmel élek, így a nagy része az enyém, bár kétnaponta ő mosogat (elvileg) és a konyha felmosása illetve a nappali is az ő hatásköre lenne.

    Milyen házimunkához lenne szükségetek valamilyen otthonkás trükkre?

    A porszívózást semmi nem tudja megszerettetni velem, illetve vasaláshoz olvasnék praktikákat, mert az se a szívem csücske, bár szinte csak olyan ruhát szoktam venni, ami nem igényli a vasalást. :D És ha valaki tudna trükköt arra, hogyan ne legyen takarítás után fél órával már poros / szöszös a tv teteje, annak nagyon örülnék. :D

    VálaszTörlés
  5. Melyik a kedvenc és a legutálatosabb házimunkátok?
    ablak-tükörmosást néha kifejezetten szeretem csinálni, a mosogatás és a portörlés a legrosszabb, de utóbbi csak azért, mert soha nem érzem, hogy elég lenne, mert belegondolok, hogy ott van az a rengeteg könyv, amin gyűlik a por, meg mindenféle kis tárgyak között, és több óra lenne mindent alaposan leporolni, úgyhogy erre évente csak párszor kerül sor.

    Minden nap kicsi takarítotok, vagy inkább egy alkalommal, de többet?
    egy alkalommal többet

    Miből áll a takarítószer arzenálotok?
    ecetes frosch, multifunkcionális spricni (többnyire a konyhában használom a pultra), csempemosó, domestos, alkoholos üvegtisztító...ezeket használom a legtöbbször

    Hogyan mostok? (mi szerint válogatva, mivel és milyen programon)
    külön sötétek, világosak (a színeseket is ezekben osztom el, mert már nincs olyan, ami színt eresztene), ezeket 30fokos gyorsprogramon, külön ingek 40fokon, törülközők és ágyneműk 60 fokon

    Milyen a munkamegosztás nálatok?
    mindig a barátom porszívózik és ő viszi le a szemetet, a rendrakásban is segít és mosogatni is sokat szokott, a többit én csinálom.

    Milyen házimunkához lenne szükségetek valamilyen otthonkás trükkre?
    őszintén szólva nem szoktam ezen gondolkozni, de nálad mégis szeretek ezekről olvasni, viszont most mégsem jut eszembe semmi...:)

    VálaszTörlés
  6. A legutálatosabb munkához még megemlíteném a macskaalom tisztítását, az kész rémálom. És erre, illetve az állatszőr elleni harcra is szívesen vennék bármilyen trükköt (az az ablaklehúzós biztibaztis valami is jó volt!)

    VálaszTörlés
  7. 1. kedvenc: mosogatás (ha van kedvem), utálom nincs, de gyakrabban kellene porszívóznom
    2. egyszerre többet
    3. Frosch, DM-es CIF (a nevét nem tudom), WC-be Flóraszept, konyhában a Konyhai zsíroldója, néha mosódió kifőzött leve.
    4. Mosódió + mosószóda, az öblítő hígított ecet és pár csepp levendula illóolaj. Kényes ruhákhoz gyapjú mosószer. Ha csak fehéret mosok magas hőmérsékleten (törölköző, lepedő), akkor mosópor. Külön sötét, világos és magas hőmérsékletű.
    5. A főzés a páromé, én csak kukta vagyok :) Takarítani én szoktam, de azért szívesen segít, ha muszáj.

    VálaszTörlés
  8. Hejj, a kedvenc témám. Legjobban szeretett házimunka... nos ilyen szerintem nincs. Vagy talán a mosás, mert zat nagyrészt a gép végzi. A „nemszeretem” dolgok között nálam két kategória van, az egyik amit a férjemmel csináltatok (nyilván, azért vele, mert én nem szeretem), a másik amit nekem kell megcsinálni, de nem szeretem. Amit nem szeretek az a mosogatás és a tűzhelytisztítás, meg a vasalás ebben a melegben (télen nincs vele gondom).
    Mindig megfogadom, hogy majd minden nap kicsit takarítok, amíg a fiam alszik, de valahogy mindig úgy jön ki a lépés, hogy elmegy az idő. Így inkább hétvégén egyszerre sokat, mert akkor ha ébren van, akkor játszik az apjával, és addig meg tudom csinálni a dolgomat.
    Rengeteg takarítószerünk van, van domesztosz és flóreszept is, ezeket több mindenhez használom, ajax felmosó, valami zsíroldó, cif és clean, ja és ecet. Ezekből csak a zsíroldót nem használjuk.
    A mosás nagyon sokrétű feladat. Amíg a fiam pici volt, az ő cuccait teljesen külön mostam, most már nem. Szín szerint: fehér és egyéb világos, piros, vegyes színes, sötét/fekete. Kézzel csak előmosni szoktam, főleg a fiam cuccait, ha kakis lesz, vagy a hami foltot hagy rajta, akkor azt mosószappannal kimosom amennyire csak tudom. Egyébként mindent gépben. Leginkább 40 fokon, 60 fok az ágynemű, törölköző, illetve a fiam böfis pelenkái, lepedői, törölközői 95 fokon. Szinte mindig egy órás programon, a két órásat csak nagyon ritkán használom.
    Munkamegosztás: apjoké a szemétlevitel és a WC pucolás, örülnék, ha az ablakmosás is az övé lenne, elég magasan lakunk. A többi minden az enyém, illetve a mosogatás az többé-kevésbbé közös.
    Az utolsó kérdésre szerintem hiába is válaszolok, szerintem Neked még nincs benne tapasztalatod. Na jó, mégis. Mi tünteti el a fiam ruháiból a kajafoltokat? (a fehéreket megoldom, a színesekre semmi sem volt elég jó eddig)

    VálaszTörlés
  9. 1. kedvenc: Mosás-teregetés! :)
    legutálatosabb házimunka: vasalás, tényleg utálom! :D De a vasalt ruhát meg szeretem!

    2. Igyekszem minden nap egy kicsit, vagy időközönként pl megpucolom az ablakokat, vagy rendet rakok a konyhaszekrényben stb... nem szeretek nagytakarítást csinálni, amikor az ablakpucolástól kezdve a szekrényekbe is el kell pakolni. A kevesebb néha több elvén próbálok ténykedni.

    3. Miből áll a takarítószer arzenálotok?
    portörléshez pumpás pronto ,ablaktisztító, wc tisztító, fújós vízkőoldó a zuhanykabinhoz-mosdókagylóhoz, flóraszept és ecet - konyhába (edénycsurgatóhoz, mosogatóhoz, és a tojásos edényeket is valamelyikkel mosom el, aztán mosogatószerrel mert érzékeny a szaglásom és nagyon zavar ha egy elmosogatott edény tojásszagú. hideg zsíroldó - sütő, tűzhely tisztításához, felmosáshoz is van valami cuccom, és nagyon szeretem a pennynek a tisztító törlőkendőjét :) és a flóraszeptet is szeretem, az jó kőre, csempére, wc-re... :)

    4. Hogyan mostok? (mi szerint válogatva, mivel és milyen programon)
    Törölközőt 50-60fokon,flóraszepttel, de amúgy mindent 40fokon mosok, 800-1000fordulatszámon centrizek, mert igy nem gyűrődik túlzottan a ruha, elég teregetéskor alaposan megrázni, teregetni és mikor már majdnem száraz rögtön vasalom is, mert így könnyebb mintha órákig kint eszi az idő a ruhát, vagy napokig csak halmozom a vasalni valót. Ha nincs időm vasalni, ki sem mosok inkább. Folyékony mosószert használok (színes/fehér, gyapjú), és szeretem az Aldis Free-s öblítőt, vízlágyító tablettát, folttisztítót is használok ha kell. A szennyest 3csoportba szoktam sorolni Fehérek (ide beficcen egy-egy halványkék ing, halvány rózsaszín blúz) Színesek (világoszöld, barack, sárga, rózsaszín stb színek) Sötétek (fekete, sötétkék, szürke, piros) A kényes daraboknak kézzel is simán nekiesek, vagy kímélőprogramon. Vasalás meg nálam kötelező, a szakmám miatt is, mert az a fertőtlenítés része.

    5. Milyen a munkamegosztás nálatok?
    Nálunk nincs konkrét beosztás, a párom és én is megcsinálunk mindent, kivéve a vasalás az ami csak az enyém :)

    6.Milyen házimunkához lenne szükségetek valamilyen otthonkás trükkre?
    Fogós kérdés... nem nagyon jut eszembe semmi.

    VálaszTörlés
  10. Melyik a kedvenc és a legutálatosabb házimunkátok?
    Kedvenc a mosogatás, legutálatosabb a fürdőő6wc takarítás.
    Minden nap kicsi takarítotok, vagy inkább egy alkalommal, de többet?
    Minden nap rendet tartok, de takarítani konkrétan csak egy alkalommal szoktam :)
    Miből áll a takarítószer arzenálotok?
    Cillit Bang, Domestos, lefolyóttisztító, wc tisztító.
    Hogyan mostok? (mi szerint válogatva, mivel és milyen programon)
    fehér midnig külön, a színeseket meg próbálom úgy, hogy a nagyjából egy színűeket együtt. Általában 60 fokon egy olyan gyorsprogramon, amit minden ruhához lehet használni. :)

    VálaszTörlés
  11. -Kedvenc a mosás-teregetés, legutálatosabb kettő van: porszívózás, mosogatás.
    -Próbálok mindig tisztaságot tartani, de nem takarítok minden nap. A nagy takarítós napok híve vagyok. A porszívózásra naaaagyon rá kell szánnom magam!
    -Domestos, Mr.Proper, egyéb nevenincs súrolók és társaik, portalanításra meg nagyon szeretem a nedves törlőkendőt. Pl a tévét, íróasztalomat, polcot, ablakpárkányt ezzel törlöm le.
    -Színes-fehér. 40 fokon, finom mosással. A gél mosóport használom, szerintem sokkal jobb, csak annyira nem gazdaságos...
    -Anyunál élünk a párommal, de azért kivesszük a részünket a házimunkából. Enyém a mosás, és így alles zusammen a fürdőszoba tiszántartása, a szobámban is mindig rendet tartok, Anyu sose rakott rendet nálam régen se, mondván, hogy az én dolgom. Tök igaza van végülis. A porszívózás a Párom asztala, mivel ő végtelen nyugalommal rendelkezik, így nem kezd el idegösszeroppanást kapni a sok hajcsomótól, amit a porszívó tol maga előtt. :D Néha a mosogatás is az enyém, bár inkább a tiszta edényeket szoktam elrakni. Az ablakmosás az közös, csak olyan nehéz rászánni magunkat! :D
    -A Te mosogatási tippjeidre már nagyon kíváncsi lennék! Továbbá úgy a konyha tisztán tartására, mert az nagyon nehéz... Gondolok ezalatt úgy mindenre(szerkény, tűzhely, mosogató, mikró...)

    VálaszTörlés
  12. Én nem szeretek takarítani... Gyűlölök mosogatni és port törölni, viszont a mosás-teregetés kombó jöhet. A többi ilyen 'meg kell csinálni, essünk túl rajta' dolog.
    Egy alkalommal többet, nincs az az isten, hogy mindennap ezzel foglalkozzak :D pedig úgy biztos könnyebb.
    Takarítószer arzenál, szó szerint :) valami erre, valami arra, igaz, hogy nagy részük multifunkciós, de ez anyumat nem izgatja.
    Színek szerint válogatjuk a ruhát, fehér-tarka-piros-fekete. Tomit használunk, Arielt néha, a feketéimhez pedig Perwoll Black Magic-et (tényleg olyan jó, mint a reklámban, imádom és az illata is fini ^^) A ruhákat 30 fokon mossuk, a törülközőket kicsit többön, asszem.
    Hát konkrét munkamegosztás nem nagyon van, részben azért, mert én egy lusta dög vagyok, de a szobámat én takarítom, mindenki maga után mosogat, aztán ahogy jön igazából... amikor tudok, segítek.

    Én azt a pillanatot várom, amikor megveszem a takarítórobotomat, bepötyögöm neki, mit csináljon, és hátradőlve élvezem, hogy nem nekem kell... addig bármilyen trükköt szívesen fogadok :)

    VálaszTörlés
  13. 1. Melyik a kedvenc és a legutálatosabb házimunkátok?
    A porszívózást és a rendrakást szeretem a legjobban, mert ezek nem túl megerőltetőek, a porszívózás még gyors is, és az eredmény látványos. A mosogatást utálom a legjobban, és pont most romlott el a mosogatógépünk :/
    2. Minden nap kicsi takarítotok, vagy inkább egy alkalommal, de többet?
    Ritkán, túl ritkán, de akkor mindent megcsinálok egyszerre.
    3. Miből áll a takarítószer arzenálotok?
    Ööö... Hát van vízkőoldó, külön a wc kagylóba ilyen vízkőoldós-fertőtlenítős cucc, ablaktisztító folyadék, Domestos. Asszem ennyi (mondtam, hogy ritkán takarítok :))
    4. Hogyan mostok? (mi szerint válogatva, mivel és milyen programon)
    Én minden színt egyszerre mosok (kivéve a fehéreket), mert a ruháim nagy része sötét színű, a program nevét nem tudom, de a bal felső :D Anya viszont külön mosssa a fehéreket, feketéket, pirosakat-lilákat, világos színeseket, sötét színeseket.
    5. Milyen a munkamegosztás nálatok?
    A szüleimmel élek még, ketten vagyunk húgommal a felső szinten, és felváltva takarítunk. Magunkra mosunk, lent pedig mosogatógépet kipakolni, törölgetni szoktunk, illetve amire megkérnek :)
    6. Milyen házimunkához lenne szükségetek valamilyen otthonkás trükkre?
    Ahhoz, hogy hogyan vegyem rá magamat gyakrabban a takarításra :)

    VálaszTörlés
  14. Melyik a kedvenc és a legutálatosabb házimunkátok?
    Kedvenc a mosogatás, olyan jó érzés amikor megtisztulnak az edények :) a legutálatosabb a porszivózás, nagy is és hangos is..

    Minden nap kicsi takarítotok, vagy inkább egy alkalommal, de többet?
    gyakran keveset, de nem minden nap

    Hogyan mostok? (mi szerint válogatva, mivel és milyen programon)
    sotet es vilagos, 40n fokon

    Milyen a munkamegosztás nálatok?
    alberletben mindenki a sajat teruletet ahogy akarja.. a kozos meg.. ott csak a mergelodes van, van aki gyakrabban igenyeli van aki ritkabban.. rossz az..

    Milyen házimunkához lenne szükségetek valamilyen otthonkás trükkre?
    mindenhez :) nem igazan tudok semmi jo trukkot

    VálaszTörlés
  15. Melyik a kedvenc és a legutálatosabb házimunkátok?
    porszíívóóóózáás
    Minden nap kicsi takarítotok, vagy inkább egy alkalommal, de többet?
    gyakran kicsit, néha nagyot
    Miből áll a takarítószer arzenálotok?
    kóla, szódabikarbóna, nedvestörlőkendő, (és az általánosak)
    Hogyan mostok? (mi szerint válogatva, mivel és milyen programon)
    színes - fehér és felnőtt - baba kategóriák szerint általában 40 fokon
    Milyen a munkamegosztás nálatok?
    akinek ideje és energiája van, mosni én mosok, porszívózni Édesegy szokott, a többi együtt.
    Milyen házimunkához lenne szükségetek valamilyen otthonkás trükkre?
    szeretem a meglepiket:)))

    VálaszTörlés
  16. Melyik a kedvenc és a legutálatosabb házimunkátok?
    A kedvencem a zuhanyfülke takarítása az gyorsan megvan és látványos ráadásul elrontani sem lehet,a legutálatosabb a portörlés mivel sok dísz meg vacak van a polcokon és azokat le meg fel pakolászni gyilkosság:D
    Minden nap kicsi takarítotok, vagy inkább egy alkalommal, de többet?
    Egyszer többet
    Miből áll a takarítószer arzenálotok?
    Domestos,az mindenre jó,különböző fürdőszoba takarítók,mosogatószerek de a kedvencem az ecetes fürdőszoba tisztító,teljesen természetes és környezetbarát:3
    Hogyan mostok? (mi szerint válogatva, mivel és milyen programon)
    Főleg anya mos,színek szerint válogatjuk a ruhákat,illetve a törölközőket a törölközőkkel (azokat amúgy is magasabb hőfokon) és az ágyneműt az ágyneművel mossuk.
    Milyen a munkamegosztás nálatok?
    Anya takarítja a földszintet aza a nappalit konyhát és a lenti fürdőt és WC-t előszobát..stb Én pedig az emeleten takarítok Fürdőszoba, WC, 3 hálószoba és folyosó.Gyorsabban végzünk így ketten:)
    Milyen házimunkához lenne szükségetek valamilyen otthonkás trükkre?
    Most épp azon gondolkozunk anyával hogyan tudnák úgy kimosni a fekete,fehér, rózsaszín ruhámat hogy a színek ne fogják be egymást legalábbis a rózsaszín és a fekete a fehéret mert az nagyon látszódna...

    VálaszTörlés
  17. 1. Kedvenc hm: ha választani kell, akkor porszívózás
    Legutálatosabb: vasalás

    2.Minden nap söprés-felmosás-mosogatás. A nagyobb házimunkákat, pl szobatakarítás (portörlés, porszívózás) szeretem egy nap csinálni.

    3. Mosogatószer (Pur), Clorox, Domestos, Ultra, bútorápoló, ablaktisztító, kárpittisztító (Vanish)...

    4.A ruhákat szín szerint válogatjuk. Anya mindig mindent előmos kézzel, úgyhogy ő 30°C-on gyors programmal mos. Én már kényelmesebb vagyok hosszú program, 40 °C. Ami közös bennünk az a mosódió, mosószóda használata, öblítőt egyáltalán nem használunk.

    5. Mindenkinek megvan a maga feladata. Anyáé általában a mosás és a vasalás, Mamáé a kert, enyém az ebéd és a napi takarítás. Apa a nagyobb takarításoknál segédkezik és övé a vasárnapi ebéd, illetve mosogatni is szokott. A Húgom nem csinál semmit...

    6. Egyértelműen a vasalás, illetve a vasalás kikerülése valamilyen jó teregetési tanáccsal :)

    VálaszTörlés
  18. Melyik a kedvenc és a legutálatosabb házimunkátok? - Imádok vasalni! A legmostohább meló a világon viszont a wc-pucolás, de nem bíznám másra.
    Minden nap kicsi takarítotok, vagy inkább egy alkalommal, de többet? - Mindig takarítok valamit, apróságokat. Ezek többségében rutinszerű dolgok, de van amit egyszerűen csak meglátok. Na ez veszélyes, mert beszippant, és ilyenkor arra térek magamhoz (persze ha van épp szabadidőm), hogy végigtakarítottam a lakást.
    Miből áll a takarítószer arzenálotok? - A kedvencek: ecet, szódabikarbóna, citrom, só és társai. Minden olyan tisztítószert, amit házilag helyettesíteni lehet, száműztem a háztartásomból. A fentiek csodákra képesek, mellesleg a környezetet sem szennyezik. Vízkőoldó még életemben nem volt a kezemben.
    Hogyan mostok? (mi szerint válogatva, mivel és milyen programon) - Nem jellemző, hogy pecsétesek, vagy koszosak lesznek a ruháink, így én mindig csak 30 fokon mosok, a kényesebb ruhadarabokat, egy 15 perces, szinte öblítésszerű gyorsprogramra teszem be. Öblítőt nem használok, a mosás utolsó fázisában kerül a ruhára, ergo az már nem kerül ki belőle. Én nem szeretem a tudatot, hogy nap mint nap folyamatosan kemikáliákkal érintkezzen a bőrünk még a ruhából is, szóval kihagyom. Ha valakinek így kemény marad a ruha, akkor tökéletes öblítésre az ecet ( nem lesz ecetszagú a ruha, és még a mosógépet is rendben tartja, ha minden mosásnál találkozik némi ecettel).
    Milyen a munkamegosztás nálatok? - Feles. Szerencsés vagyok, a párom minden ilyesmiben benne van, és szerencsére más-más házimunkafázisokat szeretünk/utálunk, szóval pofonegyszerű volt felosztani, azóta így csináljuk.
    Milyen házimunkához lenne szükségetek valamilyen otthonkás trükkre? - Erősen gondolkozom, de azt hiszem, eddig még mindent sikerült megoldanom:)

    VálaszTörlés
  19. Na eljött a harmadik nap is :))
    1. Kedvenc: szőnyegsikálás :)) Igazából nem tudom megmondani miért, de valamiért ez a kedvencem :) Legutáltabb: portörlés, azért mert utálom hogy folyton tüsszögnöm kell :D
    2. Inkább egy alkalommal többet.
    3. Háát, ezt nem nagyon tudom pontosan, mert nem én veszem ezeket, de ami eszembe jut azt leírom: Sofix (parkettára), Domestos, Pronto, meg még ilyen általános dolgok :)
    4. A mosást azt nem én csinálom hanem anyukám, de ő szín szerint válogatja, meg persze a szerint hogy milyen hőfokon kell mosni :)
    5. A porszívózást meg a portörlés egy részét csinálom én a tesóm, meg apukám, a szőnyegsikálást vagy én vagy anyukám, mosást, vasalást anyukám, mosogatást azt senki, mert mosogatógépünk van de a kipakolást bepakolást azt általában felváltva csinálja mindenki :)
    6. Hm, szerintem az a legjobb ha minden trükköd elmondod :D

    VálaszTörlés
  20. -Minden házimunkát szeretek,kivétel a porszívózás!Teregetni és felmosni imádok!
    -Folyamatosan,napi szinten takarítok és rámolok egy kicsit.Természetesen van nagytakarítás is,ablakpucolós,lomozós.
    -Domestos és domestos spray,ecetes és általános frosh,ablaktisztító,lime-os prontó,zsíroldó,dm-es fertőtlenítő kendő,mosógép tisztító folyadék.
    -Törölközők 60°C,ágyneműk 60°C,fehérek,világos,sötét és feketék 40°C.Fehér és fekete mosógél,color mosógél és mosópor is van.Ezeket és az öblítőt is általában a müllerben veszem.Igazi kincsekre lehet bukkanni,pl Lenor color mosópor,Vernel vadrózsás öblítő.
    -Mivel szeretem a házimunkát,mindent én csinálok.
    -Bármi trükköt vagy ötletet nagy érdeklődéssel olvasok,ami a háztartással kapcsolatos.

    VálaszTörlés
  21. 1. Házimunka: kedvencem az ablakpucolás és a mosogatás (gyorsan kész és igen látványos), ellenben utálok porszívózni (fekete szöszös szőnyegem van, a boltban imádtam de totál kilátástalan a tisztítása)
    2. Takarítás: minden nap kéne, de általában halogatom, és egyszerre nekiesem az egésznek, és rámegy egy fél napom.
    3. Takarítószer: sok van, de rendszeresen csak az ablakmosót és az univerzális fertőtlenítőt használom. minden másra ott az ecet:D
    4. Mosás: ez egy remek kérdés:D
    5. Munkamegosztás: akinek van ideje, az csinálja. Bár a párommal lehet üzletelni, mert utál kádat pucolni, viszont cserébe portalanít és porszívózik:D
    6. Tippek: kezdő suvickoló révén nekem minden vicc új:D

    VálaszTörlés
  22. 1. kedvenc: mosogatás, utált: portörlés :(
    2. inkább egy alkalommal, de többet. lusta vagyok :D
    3. mindenféle súroló-meg tisztítószer, vízkőoldó, hipó. annyi minden van, hogy le se tudom írni :D
    4. fehér, fekete, színes külön. ami kényes anyag vagy nagyon ereszti a színét azt kézzel. a többit anya rendezi mosógépben, fogalmam sincs milyen programmal :)
    5. mosogatás, felmosás, szemétkivitel mindig az én dolgom, a többit anya intézi
    6. konkrétan passz, még kezdő vagyok, úgyhogy bármilyen praktikát szívesen fogadok :)

    lenne egy olyan kérdésem, hogy mikor lesz győztes-sorsolás? mert pénteken nem leszek itthon, viszont szombat este már tudnék rá válaszolni :$

    VálaszTörlés
  23. Kedvenc mondjuk a vasalás, legutálatosabb pedig a porszívózás és portörlés. Mosás, mosogatás pedig az elmegy kategória.
    Inkább megcsinálok minden egyszerre amit csak tudok.
    A takarítószerek a Flóraszept, Domestos, Ultra, Clin, vízkő oldó, és ilyen nevenincs habzó szőnyegtisztító.
    Mosásnál van a törülköző, ágynemű, fehér, színes, sötét. Eddig mosópor, és általában a Tomit vesszük. De vicces, pont ma vettünk gél állagút (Dreft), mert jobbakat olvasok róla. (nem ragad bele az adagolóba/tartóba, jobb illata van, kevesebb kell belőle, és kevesebb öblítőt kell mellé használni. Most járt le, vagyis ha megszáradt meglátjuk maradunk e ennél) A program ugyan az, nem tudom mi, de 2 ingecske van rajta :D
    A munkamegosztás egyszerű: Én és anya takarítunk, mosunk. Párom és bátyám pedig élvezik az életet. :)
    Milyen trükk kellene? Igazából eddig sok olyat olvastam itt, amire nem is gondoltam volna :) De mondjuk a virágföld porózussá válása ellen érdekelne valami. Vagy a galambok távol tartására ötletek. De nem tudom, hogy ezek mennyire tartoznak ide. Igazából bármi. Akár mi is lesz az, biztosan tudnám alkalmazni. :)

    VálaszTörlés
  24. Szia!
    Mosni, tegeregtni imádok. Na jó, max szeretek. A legutálatosabb a portörlés és a tűzhely tisztítás.
    Rájöttem, ha minden nap kicsit takarítok, akkor sokkal könnyebb és sokkal kevesebb "tűzoltásra" van szükség, ha jön valaki :)
    Domestos, ablaktisztító, általános- és fürdőszobatisztító. És neked köszönhetően szódabikarbóna+ ecet.
    Színek- anyagok szerint mosok. Sötét- fekete, fehér, világosszínes, sötétszínes. Az anyag meg egyértelmű, h melyiknek hány fok jár. Ariel- Persil párti vagyok, mikor melyik akciós.
    A munkát jobbára magam és én köztem osztom meg :) A kedves takarít a kutyák után, a dolgozószobáját ő tartja "rendben", és ha itthon van, akkor az ő vezényletével lesz estére rend( amolyan férfias rend, amit egy két és fél és egy 38 éves férfi hoz létre..:D) a gyerekszobában. A fűnyírás, udvarsöprés, öntözést nagyjából felezzük.
    Bármire szívesen veszek trükköt. Bőven van még mibe belejönnöm :)

    VálaszTörlés
  25. Kedvenc: porszívózás, utálatos: a megszáradt ruhák leszedése és hajtogatása
    Nem tudom mindig tartani a zónázást, mindig szombaton takarítok egy jó alaposat mindenhol.
    Frosch WC tisztító, ecetes lemosó, levendulás lemosó, levendulás súroló, fürdőszoba tisztítószer, ablakpucoló, pronto, florasept vészhelyzetre.
    Frosch folyékony mosószerrel, fehérek, színesek, sötétet, 30 fokosak külön. De most van színfogó mosókendőm, szóval kezdek variálni... ágynemű, törölköző, konyharuha, stb 75 fok.
    Én takarítok, P. gyakran mosogatok és ha kérek vmit, szerencsére simán megcsinálja. De engem a takarítás kikapcsol és amúgy csak akkor vagyok elégedett, ha én csinálom :)
    Ruha hajtogatás, vasalás :)

    VálaszTörlés
  26. Melyik a kedvenc és a legutálatosabb házimunkátok? Kedvencem a mosás. AMit utálok, az a felmosás, tök macerás és sokat kell várni, hogy felszáradjon.
    Minden nap kicsi takarítotok, vagy inkább egy alkalommal, de többet? A munkám miatt nem jut idő naponta kicsit, szóval egyszerre mindent.
    Miből áll a takarítószer arzenálotok? Domestos, CIF citromos súroló, mosogatószer (Pur) - én ezt néha felmosáshoz, néha ablakmosáshoz is használom, WC-hez Duck, gumikesztyű.
    Hogyan mostok? (mi szerint válogatva, mivel és milyen programon) Törölköző és ágynemű 60 fokon (ezek mind világosak), piros-rózsaszín-lila cuccok együtt 40 fokon, fekete-szürke-sötétkék-farmer cuccok megint együtt 40 fokon. Legtöbbször a gyorsmosást választom (30 perc), mivel nem kell nagy koszt kimosnom, inkább csak beleizzadok a ruhákba. Most Ariel mosókapszulát használok, de szerintem vissza fogok térni a mosóporhoz, mert hatékonyabb nekem. Öblítőből Quanto van itthon.
    Milyen a munkamegosztás nálatok? Mindent én csinálok, a főzéshez szoktam segítséget kapni.
    Milyen házimunkához lenne szükségetek valamilyen otthonkás trükkre? A férfiingek vasalása nálam megérne egy misét...

    VálaszTörlés
  27. Kedvenc házimunka: van olyan??? ha muszáj választani akkor talán a mosogatás, mosógép beetetése, legutálatosabb: teregetés, portörlés (rengeteg apró dolog miatt, amiket kerülgetni kell).
    Heti egyszer ráveszem magam a takarításra, akkor megpróbálok több dolgot egyszerre megcsinálni.
    Amiket használok: Cif súrolószer, Domestos (folyékony+törlőkendő is), ablakra, tükörre: Clin.
    Mosni mindent kategóriánként és szinenként (legalábbis ne fogják össze egymást), ha összegyűlt az a mennyiség amiért érdemes bekapcsolni a mosógépet. Általában Tomi mosóporral (fehér, szines), öblítőnek a Silan vált be. Mindent megpróbálok viszonylag alacsony hőfokon mosni, kiv. törölközők.
    Munkamegosztás: anyu főz, apu velem felváltva porszívózik, törölget. A WC, fürdőszoba mindig az enyém, bátyám lelkesen mezítláb mászkál egész nap, és egy évben egyszer nagyon büszke magára, hogy kipucolta a kádat.
    Ami érdekelne: pl. természetes illatosító Wc-be, ill. alternatívák a vegyszerek ellen.

    VálaszTörlés
  28. Melyik a kedvenc és a legutálatosabb házimunkátok?
    - Kedvenc az ágyazás és főzés, utálatos a mosogatás, amikor felhalmozódnak az edények...
    Minden nap kicsi takarítotok, vagy inkább egy alkalommal, de többet?
    - Hangulatember vagyok, ha valami nagyon zavar, képes vagyok hullafáradtan nekiesni eltakarítani. Néha pedig hiába zavar, nem tudom elkezdeni a munkát. Szóval változó.
    Miből áll a takarítószer arzenálotok?
    - Frosch általános tisztítószer, Jar mosogatószer, citromos Flóraszept, W5 (Lidl) "mindenes" törlőkendő. Koliba több nem szükséges szerintem.
    Hogyan mostok? (mi szerint válogatva, mivel és milyen programon)
    - Zsetonos ipari mosógép van itt, ami hatalmas, és sajnálom csak harmadáig pakolni. Ezért összegyűjtök egy full gépre való cuccot és kb. mindent mindennel mosok. Kivétel nagyon kirívó esetekben (pl. hófehér alkalmi blúz farmerrel azért mégse). Vannak mindenféle spéci mosóprogramok, csak a 30-40 vagy 60 fokot szoktam váltogatni. És a legfontosabb: a színfogó kendő a legjobb barátom :)
    Milyen a munkamegosztás nálatok?
    - Ha haza-hazamegyek, ott általában anyunak segítek be, öcséim pedig apának. A koleszban nincs ilyen probléma, ott mindent nekem kell :)
    Milyen házimunkához lenne szükségetek valamilyen otthonkás trükkre?
    - Felmosás? Hátha tudsz valami jó trükköt :)

    VálaszTörlés
  29. Melyik a kedvenc és a legutálatosabb házimunkátok?
    Teregetni szeretek :] Port törölni, és pakolni viszont nagyon utálok. És gyűlölök beágyazni.

    Minden nap kicsi takarítotok, vagy inkább egy alkalommal, de többet?
    Egy alkalommal, és többet.

    Miből áll a takarítószer arzenálotok?
    Igazából semmiből. Mindenből a jól bevált termékeket használjuk :]

    Hogyan mostok? (mi szerint válogatva, mivel és milyen programon)
    Ööö... Hát az úgy van, hogy édesanyám szétkupacolja a ruhákat- sötét-világos-fehér-piros kupacokra, és ha lejár egy adag kiveszem, és bedobom a következőt. Fogalmam sincs, hogy milyen programon mosunk :$ De mindig félek, hogy összemosok majd valamit valamivel.

    Milyen a munkamegosztás nálatok?
    Helyzetfüggő. Ha anyunak van ideje, akkor ő takarít, ha nekem, akkor én.

    Milyen házimunkához lenne szükségetek valamilyen otthonkás trükkre?
    Mondjuk a portörléshez, és a sepréshez. Én nem szeretem a seprűt, mert mindig úgy érzem, hogy mocskos marad a padló. Inkább előkapom a porszívót.

    VálaszTörlés
  30. 1. A kedvenc házimunkám a mosdókagyló és tűzhely tisztítás, a legutálatosabb a rászáradt zsíros edények mosogatása

    2. Valahogy nem szoktam hozzá h minden nap egy keveset takarítsak, mindig elmegy mással a napom, főleg amikor estig otthon se vagyok.. úgyhogy mire észbe kapok minden a fejemre nőtt... úgyhogy ritkán szánom rá magam, de akkor mindent kitakarítok:)

    3. Takrítószerek terén van minden, penészirtótól a bútortisztítókig, de a leggyakrabban ecetes vizet, mikroszálas törlőkendőt és fehér színű CIF-et használok.

    4. Mosás: fehér, sötétek, és világos színesek. Általában a gyors mosás funkción, vagy 30fokos kímélő mosás (kivéve a törölközők, ágyneműk)
    5. A pesti lakásban, ahol eddig a vőlegényemmel éltünk ketten, ott ő porszívózott és sokszor mosogatott, a többi házimunka meg rám jutott. Itthon a szüleimnél anyu csinál kb mindent...Most hogy itthon vagyok enyém a porszívózás, mosogatógép ki/be pakolása, teregetés:)
    6. Milyen házimunkához lenne szükségetek valamilyen otthonkás trükkre?
    Rendrakás, rendszerezés (úgy hogy még fél nap múlva megmaradjon a rend látszata:)) és a hogyan vasaljunk úgy, hogy ne vasaljuk bele a ruhába a hátulján lévő gyűrődést, amiből egy éles csík lesz utána...

    VálaszTörlés
  31. •Melyik a kedvenc és a legutálatosabb házimunkátok?
    Kedvenc a portörlés, porszívózás, az elmosogatott edény eltevése. Utálok mosogatni. Nagyon. Rettenetesen. Fúj...
    •Minden nap kicsi takarítotok, vagy inkább egy alkalommal, de többet?
    Minden nap kicsit, flylady-módra.
    •Miből áll a takarítószer arzenálotok?
    Ilyen-olyan törlőrongyok (sok leamortizált pamutpóló félbevágva), súrolólapok, kiszuperált mosogatószivacsok, felmosórongy, persze porszívó, seprű. Szerek közül: pronto, ablaktisztító, ecet, felmosáshoz is mosogatószer.
    •Hogyan mostok? (mi szerint válogatva, mivel és milyen programon)
    Külön magunknak és a babának. 40fokon. Babának egyben mindent, nekünk színes és fehér különválogatva. Néha meg egyben mindent, színfogó kendővel, ha nagyon kellenek a ruhák, mert nem szeretek fél adagot mosni. Kényeseket kézzel. Ja, és ha a Zuram versenyen volt, akkor van egy külön sárga-mosás, mert az egyenruha citromsárga, azt nem mosom se feketével, se fehérrel együtt.
    •Milyen a munkamegosztás nálatok?
    ÁLtalában mindent megcsinálunk mindketten, attól függ, hogyan érünk rá jobban. Mostanában nekem van több szabadidőm, így a fűnyírás-autótakarítás is az én feladatom, de ha nagyon fáradt vagyok, a Zuram úgy kényeztet, hogy nem kell mosogatnom. Mint fentebb írtam, nagyon-nagyon utálok mosogatni:)
    •Milyen házimunkához lenne szükségetek valamilyen otthonkás trükkre?
    Csíkmentes ablakpucolásos tippet szívesen olvasnék, mert sok és nagyon nagy ablakfelületeink vannak, irtó nehéz csíkmentesre törölni (a reggeli napsütés a halálom, erre ébredek, hogy látom a rongy nyomát...).

    VálaszTörlés
  32. jajj, a mosásnál kimaradt, hogy mivel. Folyékony mosószerrel, mert kiütéses leszek a szemcsésektől. A bébinek külön Dreft, Coccolino öblítő, nekünk általában foly. Tomi, öblítés ecettel. Egy időben mosódióval mostam, de nem tisztította ki rendesen a koszt a ruhából.

    VálaszTörlés
  33. •Melyik a kedvenc és a legutálatosabb házimunkátok?
    - Amit szeretek: felmosás, teregetés. Amit nem: vasalni, ablakot pucolni, és mosogatni, amikor családom tagjai csak feltornyozzák a mosogatóban a mosatlant, brr.

    •Minden nap kicsi takarítotok, vagy inkább egy alkalommal, de többet?
    - Nehezen szánom magam rá, úgyhogy egy alkalommal, de akkor majdnem mindent, kivéve a mosogatást, igyekszem evések után, sőt akár főzés közben is, mert nagyon lelombozó, ha sok mosatlan összegyűlik, plusz egyszerűbb, ha nem szárad rá.

    •Miből áll a takarítószer arzenálotok?
    - Nálunk az Amway tisztítószer ecettel tuningolva igazi VINDEX, gyakorlatilag mindenre jó.:-) Persze azért van wc-tisztító, bútorápoló, domestos, és ami nem tisztítószer, de szerintem fontos, az a háztartási papírtörlő.

    •Hogyan mostok? (mi szerint válogatva, mivel és milyen programon)
    - Kézi-gépi, fekete-fehér-színes szerint válogatva, mosóporral, 40 fokon.

    Milyen a munkamegosztás nálatok?
    - Munkamegosztunk, de nem szigorúan, ami jut. Tegnap pl. füvet nyírtam.:)

    •Milyen házimunkához lenne szükségetek valamilyen otthonkás trükkre?
    - Szívesen vennék portörlési-, és távoltartási tippeket, illetve szerintem a szelektív hulladékgyűjtés témaköre érdemelne egy-két szót. Jólenne rendszerezős-tárolós tippeket is olvasni.

    VálaszTörlés
  34. rettenetesen lemaradtam az olvasással, nyakamig ér a munka, de a hétvégén bepótolom, holnap megy jön az újabb csomag, addig puszik! :)

    VálaszTörlés
  35. Szeretem bekapcsolni a mosógépet, utálok port törölni és mosogatni. Mivel napközben nem nagyon vagyunk itthon, hétvégére marad inkább a takarítás. (nyilván mosogatni minden nap szoktunk:)
    Mosás: színesek-fehérek-ágyneműfélék-törölközők külön.
    Anyukám és én közöttem oszlanak meg a dolgok leginkább, bár már öcsémet is sikerül lassacskán beidomítani. Nincs konkrét feladatkör, amire éppen idő és szükség van, aki épp ráér, megcsinálja.
    Trükkigény: hosszú ujjú ingek vasalása, portörlés túlélése.

    VálaszTörlés
  36. 1. Kedvenc házimunka: porszívózás, vasalás (bár ágyneműhuzatokat és lepedőt utálok vasalni:D) amit legjobban nem szeretek: mosogatás :)

    2. Két-három naponta felporszívózok, ha ez számít minden nap egy kicsit takarításnak :D Nagy takarítást egyszerre végzem, nem osztom be a napokat, egy nap alatt jobb letudni. Bár a fürdő takarítását külön napra szoktam tenni :)

    3. Takarítószerből van mindenhez külön minden. Fürdőt Cillit Bang-el takarítom. Bútorokat bútortisztítóval és papírkendővel. Padlót parketta felmosóval. Van külön penészirtó, domestos, ciff, gáztűzhely tisztító, ablaktisztító. Hirtelen ezek jutottak eszembe. :)

    4. Legtöbbször géppel mosunk. Fekete-fehér külön válogatva, színesek külön (sárgákat és pirosakat nem mosunk mással :) :D Ariel kapszulát használunk. Színeseket 40fokon fehéreket 60fokon mossuk.

    5. Munkamegosztás: általában én végzek el itthon minden házimunkát, mert anyukám sokat dolgozik. Suli közben nem tudok ennyi mindent besegíteni, mert hétvégenként járok haza. Locsolást anya szokta végezni és a kerti munkát is:) én csak ritkán, ha megkér rá :) Persze a fűnyírás és a többi férfimunka bátyámra és apára marad :) Igaz a gereblyézés rám marad.

    6. Szelektív hulladék gyűjtési praktikákat én is szívesen fogadnék :) De ezenkívül is bármi érdekel, jókat írtak a többiek.

    VálaszTörlés
  37. - Kedvenc: teregetés és ruhahajtogatás, de a seprűvel való söprést is perverz módon szeretem. A legutálatosabb pedig a mosogatás.
    - Igyekszem minden nap valami kisebb szeletet megcsinálni a házban, ezzel szemben a saját szobámat inkább egyszerre nagyban takarítom.
    - Ez egy fogós kérdés... nem is tudok rá válaszolni :D
    - Megmondom őszintén, nem ismerem a mosógépünket, én már csak a kijött cuccokkal foglalkozok, de nálunk minden szét van válogatva: fekete, fehér, sötébb dolgok, világosabbak, sárgásak, pirosasak. Plusz ágynemű, törülköző, lepedő. Szerintem a lehető legalacsonyabb hőfokon, több tippem nincs.
    - Mindenki egy kicsit, általában amihez hozzájut vagy észreveszi. Mondjuk a legtöbbet így is anya csinálja, a tesóm aktivitását én meg néha a nullához konvergálónak érzem.
    - A mosogatáshoz :D Bár az önmosó dolgokat kellene leginkább feltalálni. Meg a szoba rendben tartásához talán, mármint ugye ez a tipikus tiniszoba módon, hogy ágy-ruha-meg minden egy helyen (hiába vagyok 22, ilyen szobában élem az életem, mivel nem repültem még ki itthonról)

    VálaszTörlés
  38. Melyik a kedvenc és a legutálatosabb házimunkátok?
    Utálok porszívózni (mert azt elég sűrűn kell(ene)), és felmosni. Valahogy porszívózás után is marad kosz, por a parkettán, amit alig sikerül felszedni a felmosóval. Na meg az ott ragadsz hajszálak, ahhh :D Kedvenc talán a portörlés, és pakolás a szekrényekben, polcokon, fiókokban. :D
    Minden nap kicsi takarítotok, vagy inkább egy alkalommal, de többet?
    Egy alkalommal többet. Porszívózni viszont azért sűrűbben.
    Miből áll a takarítószer arzenálotok? Domestos, de mindennel az van tisztítva, csak ugye más más fajták, mihez mi kell. :)
    Hogyan mostok? (mi szerint válogatva, mivel és milyen programon) Szín szerint válogatva: fehér, fekete-amihez kerülnek néha színesek is, és külön a színes. Általában folyékony mosószert használunk, annak jó az illata is, és nem rakunk bele plusz öblítőt. A programot viszont nem tudom, anya szokott mosni. :)
    Milyen a munkamegosztás nálatok? A saját szobámat nekem kell kitakarítanom, nagy ritkán, ha ilyenkor nem vagyok itthon, pl apánál, vagy mamánál vagyok, akkor anya összesöpör, vagy felporszívózik. Általában szoktam segíteni kiteregetni, beindítani a mosást (a program már be van állatva, és csak gombot kell megnyomni, szóval egyáltalán nem nagy dolog), leszedni a szárogatót, mosogatni, vagy néha-néha segítek a főzésben. :) Anya barátja pedig néha, ha van ilyen meló, akkor le kell festeni valamit, pl az erkélyre az ülőgarnitúrát, vagy szétszedni a csapot, mert bevízkövesedett, ilyen munkákat ő csinál.
    Milyen házimunkához lenne szükségetek valamilyen otthonkás trükkre? Hú, van egy szőnyegem, ami már lent van a pincében, mert nem bírtuk tisztítani. Tele ment hajszállal, meg kosszal, és kézzel szoktuk kiszedegetni a hajszálakat, marokszámra, és még így is tele van. A szőnyeg borzasztó hosszú szálú, az a nagyon szőrös, szerintem tudod. :D Utáltuk takarítani, így most mellőzve lett...

    VálaszTörlés
  39. Melyik a kedvenc és a legutálatosabb házimunkátok?
    Kedvenc a mosás, bepakolás, teregetés, néha a mosogatás, de csak ha olyan kedvem van. Amit nagyon nem szeretek: szelektálni ruhákat, becsomagolni utazáshoz.

    Minden nap kicsi takarítotok, vagy inkább egy alkalommal, de többet?
    Kollégiumban mindig egy kicsit, úgyhogy ott mindig rend van, a barátomnál egy nagy takarítás, de az szinte egész napos program, otthon pedig Anyu segítségével :) mindig csak kicsit kell takarítani.

    Miből áll a takarítószer arzenálotok?
    Ha csak a koleszos, sajátomra gondolok: Domestos, mosogatószer, mosószóda, konyhai súrolószer.

    Hogyan mostok? (mi szerint válogatva, mivel és milyen programon)
    Sötét és világos, a kényes dolgokat pedig kézzel.

    Milyen a munkamegosztás nálatok?
    Otthon teljesen kímélnek, de azért besegítek, amiben kell, a barátomnál pedig én vagyok a takarításfelelős, képes napokat várni rám a mosogatással is.

    Milyen házimunkához lenne szükségetek valamilyen otthonkás trükkre?
    Egyszerű trükkök pasiknak, hogy ne szaladjon a lakás ... ha létezik ilyesmi egyáltalán :)

    VálaszTörlés
  40. Melyik a kedvenc és a legutálatosabb házimunkátok?
    vasalni szeretek, bár nem sokszor csinálom :) legutálatosabb a porszívózás, mert mindig megfájdul a derekam a végére

    Minden nap kicsi takarítotok, vagy inkább egy alkalommal, de többet?
    nehezen állok neki, de ha már rávettem magam, akkor megcsinálok mindent

    Miből áll a takarítószer arzenálotok?
    a szokásos dolgok. de amiből tudok, abból igyekszem kímélőt használni, pl. ecet a vízkőre, vagy mosódió mosópor helyett

    Hogyan mostok? (mi szerint válogatva, mivel és milyen programon)
    ahogy édesanyám mutatta :))

    Milyen a munkamegosztás nálatok?
    én csinálom, a férjem nézi :)) neeem, szerencsére besegít, törölget, porszívózik, vigyáz a gyerekekre, ameddig én takarítok :)

    Milyen házimunkához lenne szükségetek valamilyen otthonkás trükkre?
    a tervezéshez. meg időnként némi motiválás is jól jön :)

    VálaszTörlés
  41. Kedvencem a vasalás, porszívózni viszont utálok. Általában minden nap van egy rutin amit megcsinálok, de inkább havonta szoktam egy átfogó takarítást megejteni. Ablaktisztító, súrolószer, és "csodakendők". Persze a domestos és a hyppó is megtalálható, de az ablaktisztító szinte minden hétvégén előkerül, abból be vagyunk tárazva igen rendesen (a motorozás megköveteli :D) Színes , fehér és fekete szerint szétválogjuk a ruhákat. A fehérneműket és azokat a pólókat, nadrágokat ami közel került a kutyához és a kerthez 60 fokon szoktuk mosni, ami esetleg egy takarítás alkalmával vagy munkában volt rajtunk azt általában gyorsprogrammal mossuk ki. Általában én csinálok mindent a párom az elektronikai dolgokat szokta helyrepofozni. Tipikus férfi:D Persze ha megkérem akkor segít de nem túl szívesen:D Anyukámmal együtt szoktunk főzni, takarítani. A kerti munkákat a férfiak végzik, viszont a kutyánkat anyukámmal fésüljük, etetjük, sétáltatjuk. Egy porszívózást segítő/motiváló postra lenne szükségem(tudom volt szó benne a takarítós postban de még azóta se kedveltem meg :S)

    VálaszTörlés
  42. Melyik a kedvenc és a legutálatosabb házimunkátok?
    Kedvenc a felmosás, legutálatosabb az ablakpucolás :P

    Minden nap kicsi takarítotok, vagy inkább egy alkalommal, de többet?
    Általában minden nap kicsit :)

    Miből áll a takarítószer arzenálotok?
    Lidl-ös törlőkendők, Domestos, ablaktisztító lötyi, zsíroldó, vízkőoldó... :)


    Hogyan mostok? (mi szerint válogatva, mivel és milyen programon)
    Sötét/világos, valamint foléykony mosószer, 30-40 fok :)

    Milyen a munkamegosztás nálatok?
    A mosogatást általában nem én csinálom, de a többit majdnem mindig én :)

    Milyen házimunkához lenne szükségetek valamilyen otthonkás trükkre?
    Nem tudom, mert mindent megoldok, de az ablakpucolást semmivel se tudná senki segíteni :D

    VálaszTörlés
  43. Melyik a kedvenc és a legutálatosabb házimunkátok?
    Hát a kedvencet mondjuk úgy, hogy a legkevesebb utálattal csinálom és az a törölgetés. A legutálatosabb a mosogatás.

    Minden nap kicsi takarítotok, vagy inkább egy alkalommal, de többet?
    Tudom, nem így kéne, de mindig megvárom, amíg sok a dolog.

    Miből áll a takarítószer arzenálotok?
    Hát mivel még szüleimmel élek, és a takarítás nagy részét azért anyukám csinálja, erre ő tudna válaszolni.

    Hogyan mostok? (mi szerint válogatva, mivel és milyen programon)
    Szín szerint válogatva, a többit szintén csak ő tudná megmondani.

    Milyen a munkamegosztás nálatok?
    A szobámban mindent én csinálok, a többi részen apukám porszívóz, én NÉHA elmosogatok, délután kiviszem a kutyánkat, söprök, felmosok, törölgetek... nagyjából ennyi az én dolgom, de ezeket sem mindig én csinálom.

    Milyen házimunkához lenne szükségetek valamilyen otthonkás trükkre?
    Valahogy a mosogatást kéne velem megszerettetni, már próbálkoztam pl azzal, hogy én imádom a mosogatószer illatát, de ez sem motivált eléggé. :S

    VálaszTörlés
  44. Melyik a kedvenc és a legutálatosabb házimunkátok?
    Imádok mosogatni, porszívózni illetve port törölni annál kevésbé.
    Minden nap kicsi takarítotok, vagy inkább egy alkalommal, de többet?
    Ez attól függ milyen az időbeosztásom épp. Általában ha van valami amit meg kell csinálni, nem várom be a többi teendőt, hanem megcsinálom.
    Miből áll a takarítószer arzenálotok?
    Nem túl kiterjedt, amit lehet azt szódabikarbónával vagy ecettel tisztítom. Amúgy az alapfelszereltség (mosogatószer, hideg zsíroldó)
    Hogyan mostok? (mi szerint válogatva, mivel és milyen programon)
    Ha tudnék, csinálnám. De biztos hogy minden mini és szivárványszínű lenne az első próbálkozásom alkalmával.:(
    Milyen a munkamegosztás nálatok?
    Anyu és én csinálunk mindent. Nem nagy munkamegosztás.:D
    Milyen házimunkához lenne szükségetek valamilyen otthonkás trükkre?
    Mosás!! Égető lenne egy mindent kiveséző mosós bejegyzés.:) (Én voltam egyébként aki írt neked ezzel kapcsolatban facebookon.)

    VálaszTörlés