2012. augusztus 15., szerda

Válaszok a kérdéseitekre

Miután a saját kérdéseimet megválaszoltam, most jöjjenek a Tieitek, amik messze jópofábbak és megint kicsit olyan érzés, mintha együtt blogolnánk:

Ágnes: Engem az érdekel most így hirtelen, hogy Kalács fiú-e vagy kislány cica? :) És hány éves? (ér az, hogy kettőt kérdeztem? o.O :)) 
Ér! Kalács kisfiú-volt! Nem tudjuk pontosan hány éves, mert találtuk, de kb.4 és fél éves lehet.

Zsuzsa: Mennyire szereted telepakolni a lakást virágokkal? Mi a kedvenc virágod (ha van), és miért?
Én ezekre lennék kíváncsi. :) 
Annyira fura, de nem nagyon szeretem a szobanövényeket. Van egy banán-növényünk a fürdőben, tegnap óta egy aloe veránk a konyhában és néha cicafű, szintén a konyhában. Elég sokáig húzta egy ikeás bonsai, akinek még neve is volt (Ákos), de a 3. költözését nem élte túl.
A kedvenc virágom a tulipán, abból is a fehér és a hortenzia (a nevéről mindig a nagymamám jut eszembe és gyönyörűek a hatalmas bokrok) a tulipán főleg az egyszerűsége miatt kedvenc. Ha virág tervező lennék, biztos ilyet csinálnék!

Berta: Te hogyan tárolod a receptjeidet, Online lista? "Bekönyvjelzőzés"? Kinyomtatva? Kézzel írva? Vagy csak könyv formájú receptek? :) 
Fel vannak csipeszelve a kinyomtatott oldalak a konyhaablakra (itt van róla kép), de sokszor főzök a laptopról és leggyakrabban fejből. Rendszerezve nincsen semmi.

Zsofiella: Engem az érdekelne, hogy van-e kedvenc számítógépes esetleg internetes játékod, ami órákig le tud kötni, és ha van mi lenne az? 
Eléggé hajlamos voltam mindig is leragadni a gép előtt, szerettem a Super Mariot és az olimpiás játékot, a Lemmings-t és Bubble pukkasztót, ami szerintem a legcukibb az a Scruffs! Imádom a hidden object játékokat. 
Mostanában a CorelDraw előtt szoktam órákat eltölteni, régen az Archicad volt a kedvenc és ezeket ugyanannyira élvezem, mintha játszanék, hála égnek, van, aki ezért fizet is! :)

Detti: Hogyan választasz új olvasnivalót? Főként könyvekre gondolok, amiket szórakozás céljából veszel kézbe. A fülszöveg alapján, ajánlásokat olvasol, interneten keresgélsz, vagy az ismerősök beszámolói alapján döntesz? 
Itt is írtam erről, különben pedig első sorban borítót nézek, vagy író nevét, aztán elolvasom a füleket és belelapozok, hogy milyen a tördelés. Mostanában annyi jó könyv jelent meg, hogy nem okozott gondot a választás, már csak idő kéne az olvasásra.

Ágibábi: Nekem az lenne a kérdésem, hogy hogy jutott eszedbe, az, hogy elindítsd az otthonkát, és még az, hogy milyen érzés az hogy ennyien olvasnak? :)
Az ötlet onnan jött, hogy egyre kevésbé volt kedvem a sminkes blogot csinálni, megtanultam, amit szerettem volna, de nem tekintettem hivatásomnak, a blogolás élményét viszont nagyon szerettem és olyasmiről akartam írni, amiről most a mindennapjaim szólnak és amit szeretnék megtanulni.
Nehéz elképzelni, hogy a szám, legyen bármekkora, embereket takar, inkább azt a pár kommentelőt tartom számon, akik rendszeresen írnak, akiknek a nevére felkapom a fejem. Nekik nagyon hálás vagyok a sok jó szóért.
 
Strawberry: Mi alapján rendezted be a lakásod? Volt valami előre kigondolt koncepció vagy voltak már meglévő bútorok és aköré próbáltál valamit alkotni? :)
Amikor összeköltöztünk, mindketten egyetemisták voltunk, kereset nélkül, úgyhogy bútoraink se voltak. Nekem volt egy rajzasztalom és egy kanapém, matracunk a szüleimtől lett és irodai székre sokáig spóroltam, hogy meg tudjam venni a barátom diplomaosztójára.
Aztán mindig kaptunk valami bútort, vagy spóroltunk és így szépen lassan lettek bútoraink, többnyire az ikeából. Szerencsére a legtöbb passzol egymáshoz. Fehér, vagy fából van, semmi extra. A koncepció nem igazán volt, (ha az amire volt pénzt nem számítjuk) de szeretem, amilyen lett az évek során. Ha rengeteg pénz hullana az ölembe, akkor se cserélném le a mostaniakat.

Stenonis: Mi a kedvenc sportod? Amit szívesen csinálsz, és amit szívesen nézel. Szeretsz korizni, szereted a téli sportokat? Ilyesmik jutottak eszembe most... nagyon várom a válaszok hetét :)
Nagyon szeretek gyalogolni-sétálni, ha lehet, minden nap megyek. Sajnos már mást nem nagyon csinálhatok, túl korán használtam el a térdeimet. Gimnáziumban kosaraztam, ami főleg a csapattársaim miatt lett nagy kedvenc.
Olimpián mindent megnézek, egyébként meg Forma1-et és a kedvencemet az amerikai focit!
Téli sportokban elég béna vagyok. Még soha életemben nem síeltem, így nem fáj, hogy nem is nagyon fogok és a korizás se a térdemnek való, de hóban, fagyban is sétálok. 

bájtosmosoly: Mi az átlagos esti rutinod? :) Semmi túl személyes, arra gondolok, hogy szereted délelőtt letudni a házimunkát, vagy inkább délelőtt lazítasz és este csinálod ezeket, ill. hogy van-e valami olyan tevékenység, amit muszáj megcsinálnod minden nap, mielőtt elalszol?
Mivel egész nap itthon vagyok, nem marad estére a tennivaló, de szeretek úgy lefeküdni, hogy rend van a lakásban és el van mosogatva. Igaz, akkor se forgolódok sokáig, ha ez nem jön össze, jobban zavar, ha valami munka csúszik át másnapra.
Lehet, hogy én fáradok el nagyon a nap végére, de semmi nem tud néha megakadályozni, hogy ágyba zuhanjak.

Salime: Arra vagyok kíváncsi, h mi (volt, vagy még mindig) a legnehezebb neked az otthoni feladatok közül? Mibe jöttél bele nehezen? Hogyan "küzdötted" le? És még egy, ha lehet :) Kitől tanultál otthonkázni?
Szerintem a legnehezebb, hogy minden el legyen végezve és mégse a pakolásról-takarításról szóljon a nap. 
Amikor ráérek, akkor minden csillog, de a határidő van, akkor itt is elszabadul a pokol, ezt lehetne valahogy jobban uralni. 
Feladatok közül legjobban a mosogatást utálom és úgy próbálom leküzdeni, hogy először megfogalmazom mi miatt nem szeretem és azt próbálom kiiktatni. A porszívózásnál egész jól ment ez a módszer, itt írtam róla.
Az otthonkázást a szüleimtől örököltem, anyukámtól a tisztaság, apukámtól a rend szeretetét, a lazaságot és praktikusságot a nagynénémtől próbáltam ellesni és sok minden volt van és lesz, amire magamtól kell rájönni.

citromhab: Sokan úgy ismertünk meg, mind Dorka sminkel, mikor érezted úgy először, hogy már nem lelkesedsz annyira a beauty témákért, mint mikor elkezdted a blogot? Nem volt nehéz szakítanod az előző bloggal? (Lehet hülye kérdések.) Máig úgy gondolom, neked is köszönhetem, hogy engem is magába szippantott ez a világ, aminek nagyon örülök és hálás vagyok. :) Persze az Otthonkát is ugyanannyira, ha nem jobban szeretem. És eszembe jutott még egy kérdés: Ha egy nagyon lepukkant házat kellene kitakarítanod, mi az a 3 csodafegyver, amit magaddal vinnél (ha csak ezeket használhatnád takarításhoz)? 
Ez lesz a legfurább válaszom, szerintem. 
Akkor, amikor megnyertem a legjobb sminkesblog szavazást. Ne érts(etek) félre, hihetetlenül hálás vagyok a mai napig a rengeteg szavazatért, de kicsit se tudom kezelni a sikereimet, amint valami sikerül, sokkal inkább frusztrál, mint amennyire örülök neki, úgyhogy ez volt az a konkrét pillanat, amikor az egész már nem annyira a szívemből, mint kötelességből jött. Furcsa, de dolgozom rajta! :))
Talán pont emiatt nagyon megkönnyebbültem, amikor abbahagytam az előző blogot, nyilván az is segített, hogy alig sminkeltem, viszont rengeteg kifejezetten gonosz kommentet kaptam.
Jó ilyet olvasni, nagyon szépen köszönöm! <3
Lepukkant házról gyakorlati tapasztalatom van, 3 fegyverem ecet, szódabikarbóna és konyhai törlőkendő lenne! 

NOrsi:Engem az érdekelne, hogy honnan van ennyi energiád ennyi mindennel foglalkozni (pl. házimunka, meló, sport, főzés, blog,stb)? Hogyan tudod megszervezni ezeket, előre eltervezed a napokat?
Mindig is az a típus voltam, akinek, ha 1 dolga volt azt nem csinálta meg, de ha ezer, akkor mindegyiket, sőt idő előtt.
Amikor rám szakadt a nagy szabadság az iskola után, nagyon gyorsan ki is borultam, úgyhogy egyáltalán nem bánom, hogy ennyi mindent csinálok, bár néha úgy érzem, hogy semmire sincsen időm, de tudom, hogy sokkal rosszabb, ha ráérek.
Főleg az itthonról dolgozás miatt minden nap, majdnem órára pontosan meg van tervezve, amitől persze nagyon sokszor eltérek, de ad egy vázat a napnak és így egyelőre működik.

Réka Réka P.:Milyen tippekkel látnál egy kezdő bloggerinát, mi a siker kulcsa:)? Milyen kikapcsolódási formát választasz, egy-egy húzós nap vagy hét után :) ?
Sok kulcsa lehet a sikernek: olyan téma, ami mindenkit érdekel, olyan téma, amiről más még nem ír, olyan stílus, ami miatt a téma mindegy, olyan író, aki miatt minden mindegy.
A legfontosabb tipp, de csak szerintem, az igényesség, ami egyenesen arányos a ráfordított idővel, illetve, ami ehhez kell, a szeretet, hogy szeress annyira írni, vagy azt amiről írsz, hogy tudj rá elég időt szánni és kitartóan, akkor is írni, amikor minden más jobban érdekel.
A legideálisabb kikapcsolódás egy finom beszélgetős vacsora a szabadban a barátommal vagy barátokkal, a leggyakoribb egy fárasztó edzés és utána egy nagy kád víz egy jó könyvvel.

N.: Szerinted mitől jó egy blog? Ha a pénz nem számítana, akkor hol vásárolnál/építenél házat, és milyen lenne? Hogyan lenne berendezve? Esetleg lakberendező segítségét kérnéd?
Szerintem egy jó blog egyedi, vagy a téma vagy a hangvétel miatt, igényesés és rendszeresen frissül.
Ha vehetnék házat, nem mennék messzire, maradnék ugyanitt, ahol most lakunk. Nem szeretnék túl nagy házat, se hatalmas kertet. Inkább lenne kuckós, mint palotás. Mondjuk egy régi pajtát szívesen átépítenék.
Biztos, hogy illene az utcaképbe, a tájba, sok természetes anyag lenne benne. Minden a kényelmet szolgálná benne és biztos, hogy a lépcső mellett lenne csúszda is. 
Nem kérném lakberendező segítségét, sőt építészt is csak a statika és a szerkezetek miatt kérnék fel, hiszen ezt is-azt is tanultam iskolában, úgyhogy nem tudnának sok újat mondani és amikor lakberendező-tanácsadó voltam elképesztően furának tartottam, hogy lakásokat kell berendeznem és nem az ügyfelek csinálják meg.
Sose felejtem el azt az anyukát, aki amikor megkérdeztem, hogy mire gondolt a kislánya és a szobája kapcsán, ő azt felelte, mittudomén, mondjuk legyen lila.
Szóval minden valószínűséggel én csinálnám a tervezéstől a festésen át az utolsó képig, nagyritkán a ház ura is biztos beleszólna.

Marina: Engem az érdekelne, hogy szereted-e a kutyákat? Illetve szeretnél-e majd valamikor egy kiskutya gazdija lenni?:) 
Nagyon szeretek minden állatot, a kutyusokat is, talán még jobban is, mint a cicákat, persze Kalácsot kivéve. A barátom szüleinél van egy kutyusunk,akit mi fogadtunk örökbe, amikor még nem tudtuk volna hol tartani, így oda vittük, de kicsit még a miénk. (Ő az.)
Kalács mellé biztos nem szeretnék kutyust, jól megvagyunk Vele meg a nyuszival.

Galatea: én szeretném megkérdezni milyen egy napod a szemkinyitástól a lecsukásig? 
Általában Kalács ébreszt, felkelek és adok neki meg a nyuszinak enni-inni. Csinálok reggelit és miközben eszem megnézem az emaileket, a blog readert meg a hasonlókat.
Elindulok sétálni, egy órát-másfél órát vagyok távol. Itthon lefürdök és megcsinálok mindent a blog környékén. Írok, vagy válaszolok, vagy rajzolok, vagy bármi, ami a bloghoz kell.
Mire ezzel megvagyok, már jócskán ebédidő, úgyhogy nekiállok főzni. Eszünk, rendet rakok és leülök dolgozni. Közben pihenésképp megcsinálom az éppen aznapra szánt házimunkát.
Egészen estig dolgozunk, aztán vacsora, utána még egy kis pakolás és valamilyen film közben ellipszis trénerezés vagy vasalás. Nagy fürdés vagy gyors zuhanyzás és ágyban olvasás.

Szindikee: Én arra vagyok kíváncsi,hogy miért éppen kalácsnak nevezted el Kalácsot?:DD
Egyébként nagyon aranyos névnek tartom egy cicának:D
Egy ismerősünknek volt nagyon hasonló, fekete-fehér cicája, akit Kalácsnak hívtak, amikor megláttuk az utcán riadtan kóborolni a mi cicánkat, már úgy hivatkoztunk rá, hogy a Kalács cica. Bevittük, hogy átvészelje a szilvesztert és aztán maradt ő is és a Kalács név is.
Azóta még vagy millió beceneve lett, de a Kalács névre felkapja a fejét és odajön hozzám.

Zsina: -Nem érzed néha terhesnek a blogot? Vagyis, hogy nincs e olyan pillanatod, amikor úgy érzed egyszerűbb lenne nélküle? Túl sok?
Engem is meglep, de ezzel a bloggal, még nem voltam így. Olyan se volt, hogy ne tudnám miről írjak, általában 20 bejegyzés vár a kiposztolásra. Hétvégenként szoktam írni és hétközben csak frissítem, csinosítgatom, de hálaégnek egyáltalán nem esik nehezemre.

Évi: Jó ötlet volt, amit s héten megvalósítottál, velünk együtt :)
Nekem csak egy dolog jutott eszembe így hirtelen (remélem nem volt még, nem olvastam el az előző hozzászólásokat), mekkora kihívás a cica a lakásban? Már úgy értem takarítás-ügyileg. :)
Ha nem krémszínű szőnyeget választasz, akkor szerintem semmi gond. Mi az ágyneműt szoktuk gyakrabban cserélni, mert a lábunknál, ahol aludni szokott, mindig összeszőrözi, de mást nem nagyon.
A fürdőt szoktuk minden nap összesöpörni, mert az alomból pár kristály kiesik és nagyon rossz mezítláb belelépni, de egyáltalán nem megterhelő.

Lor: Van-e olyan baki vagy buktató, amit jó elkerülni a saját háztartás kialakításakor?
Van Kalácsnak valamilyen vicces szokása?
Az első, ami eszembe jut, a hirtelenség. Szerintem nem szabad mindent azonnal kialakítani, hanem hagyni kell, hogy folyamatosan alakuljon.
Például, amikor kipakolsz, még nem tudod, hogyan fogod használni a dolgaidat, és sokan esnek abba a hibába, hogy útközben nem változtatnak, pedig kéne.
Valami olyan helyen van, amibe mindig beütöd valamidet, vagy valamit mindig egy helyen keresel, de nincs ott, akkor változtatni kell. A másik hirtelen dolog, pedig, hogy úristen, nincsen semmi itthon és azonnal meg kell venni mindent. A takarítószerektől a háztartási gépekig. Ezek is sokkal jobb vételek lesznek, ha már tényleg tudjuk mire van szükség.
Ugyanúgy a hirtelenséghez kapcsolódik, hogy nem szabad túlvállalni magunkat, első háztartásban senki ne akarjon 5 fogást ezüsttel teríteni, nagyon is belefér néha a papírdobozból pizza a szőnyegen ülve.
Kalács vicces szokása, hogy dorombolva ébreszt, hogy ha pisilek, bekéredzkedik a fürdőbe és odaül a lábamhoz, hogy az olyan ételeket szereti, kóstolja meg, amire más cica rá se pillantana. Csipog a madarakra, van egy barátnő-cicája, akivel egymás mellett szoktak feküdni az ablak két oldalán és ha nem vagyunk otthon, addig nem eszik és nem megy wc-re, úgyhogy amikor megérkezünk izgatottan enni kezd és rohan a wc-re. A legkedvesebb és legijesztőbb, amit valaha csinált, hogy amikor 1 hetet nyaraltunk és utána visszajöttünk, fulladozott, mert túldorombolta magát örömében.

brigi: Milyenek voltak az egyetemi éveid? Az a bulizós fajta voltál vagy a szorgos rendes lány, akinek midnig minden megvolt vagy sikerült kombináld a kettőt? :)
Albérletben laktál barátokkal/ismerősökkel/félismerősökkel? Ha igen a válasz, írhatnál arról, hogyan sikerült hozzájuk alkalmazkodni és hogyan oldottátok meg a házimunkát, ha különbözőek voltak az igényeitek.. Én két éve lakok albérletben, volt pár lakótársam, de ez örökös probléma sajnos : (
Otthon laktam eleinte a szüleimnél, aztán a barátommal költöztünk össze, úgyhogy lakótársas élményeim nem voltak. Ha lett volna, azt hiszem én csináltam volna a házimunkát és nagyon kilettem volna, amiért más nem tart rendet.
Gimnáziumban nem tanultam sokat, mégis leginkább 5ös voltam, úgyhogy jött a hidegzuhany már az egyetem legelején. Nem is sikerült hamar felvenni a fonalat, úgyhogy inkább buliztam, amit utólag nem bánok, de akkor a jegyeim nagyon bánták. Ráadásul, mivel az egyik legszemetebb iskolába sikerült beiratkoznom, nem is szerettem bejárn és szép fokozatosan elkezdtem szorongani az egésztől, nem is buliztam, csak azon izgultam, hogy nehogy megbukjak. Rettentes volt.
Életem egyik legjobb döntése volt, hogy másik iskolában fejezzem be a tanulást. Itt hirtelen a bukások helyett 5-öseim lettek és nem nagyon volt 4-esnél rosszabb jegyem, pedig nem könnyebb volt az iskola, csak tanítottak és számonkértek, ahogy azt kell. Úgyhogy jótanuló és szorgos-rendes lettem, közben meg éltem az életem, nem hiányzott semmi.
Majdnem biztos vagyok benne, hogy az embereknek nem 18 évesen kellene egyetemet kezdeniük, hanem később, amikor már komolyabban tudnak a tanulásra figyelni, legalábbis én csak a végére jöttem rá, hogy szeretek iskolába járni és megbecsültem, hogy olyan helyre járok, amitől nem kell szorongani.

Flóra: Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha bekerülsz egy idegen környezetbe, hogyan ismerkedsz? Értem ezalatt, hogy hogyan szerzel új barátokat? Én sajnos elég nehezen nyílok meg másoknak, nehezen barátkozom. Érdekelne, hogy Te hogy csinálod? (Eltekintve persze a lenyűgözően kedves alaptermészetedtől :))
Elárulom a titkomat, én ha zavarban vagyok, akkor nagyon mosolygok és sokat beszélek. Ezt mindenki közvetlenségnek, jófejségnek tartja, pedig én csak zavarban vagyok. Úgyhogy igazából automatikusan barátkozom, amikor csak a zavaromat akarom leplezni.
Ha új társaságba kerülök, próbálok kedves lenni mindenkihez, mert a csöndes megfigyelés, az előzőek miatt teljesen kizárt.
Ha Neked ez gondot okoz, akkor érdemes pici dolgokkal kezdeni. Nem egy egész csoportot meghódítani egyszerre, csak egy embert. Eleinte csak köszönni is nehéz lehet, de köszönj, akinek tudsz. Mosolyogj, olyan kevesen teszik, hogy hihetetlen előnyt fogsz élvezni.
Dicsérj meg valamit a másikon, vagy mondd, hogy milyen csinos, ezen is úgy meglepődnek néha, de jól esik mindenkinek. Legyél udvarias, engedj előre a sorban valakit, akinek csak 1 dolog van a kosarában.
Ha mondjuk az iskolában, vagy munkahelyen akarsz ismerkedni, ne csak ott gyakorolj, hanem mindenhol, hogy ott már biztosabban menjen.
Egyelőre ennyi jutott eszembe, de ha még maradt kérdésed, akkor írj! :)

TheEvi00: Melyik a kedvenc ruhamárkád?
Egyáltalán nem szeretem a divatot és a ruhákat és vásárolni se, de a legtöbb ruhám, a H&M-ből van, úgyhogy legyen ő a kedvenc.

Viki: Mitől félsz? illetve milyen szokásaid bármivel kapcsolatban, amin nem akarsz változtatni senki kedvéért? :D pl a könyveket szín szerint raknád sorba, akkor is, ha emiatt elválna tőled a férjed :P
A madarakat nem szeretem élőben, de rajzokon nagyon, ez az egy fóbiám van, semmi más nem zavar. 
Félni attól szoktam, hogy baja esik a szeretteimnek.
Olyan szokásom, amin nem tudnék változtatni nincs, vagy legalábbis eddig nem zavart senkit annyira, hogy feltűnne.
Ha meg valami lenne, ami miatt elválna tőlem a férjem, akkor azon tudnék változtatni, de nem nagyon szeretnék olyan férjet, aki egy szokásom miatt elválna tőlem.


Készen is vagyunk, ha valami kimaradt, ami még fúrja az oldalatokat, akkor írjátok meg, és ha valamelyik kérdés nektek is szimpatikus, szívesen olvasnám a Ti válaszaitokat! :)

8 megjegyzés:

 1. Amint megláttam hogy felkerült ez a bejegyzés rögtön neki láttam, hogy elolvassam. :) Nagyon köszönöm hogy válaszoltál a kérdésemre, és azt is hogy a többiekére is, mert sok új dolgot megtudhattunk Rólad! Abból, hogy képes voltál az ÖSSZES kérdésre válaszolni, látszik, hogy fontos Neked ez a blog, és ez annyira jó érzés, hogy egy olyan blogot olvashatok, amit szeretettel írnak, és nem csak egy napi kötelességnek tekintik!Remélem soha nem fogsz kifogyni a bejegyzésekből!!! :)))

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm szépen a választ! :) Én is imádom a tulipánokat! :D És örülök, hogy így megismerhettünk téged. Egyébként le a kalappal, nekem nem biztos, hogy lett volna türelmem, ennyi kérdésre válaszolni. :)

  VálaszTörlés
 3. Le a kalappal, hogy ennyi mindenre válaszoltál, köszi, olyan jó volt olvasni, még jobban megismerni

  VálaszTörlés
 4. Dejó! Eennyi válasz :) Kétszerre kellett nekiállnom, mire a végére értem :) Köszönöm, h válaszoltál!

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm a választ, megpróbálom hasznosítani! :) Azt szeretném még kérdezni, hogy sokszor említed, hogy otthonról dolgozol. Mi a munkád? Jól hangzik ez az otthonról dolgozás! :)

  VálaszTörlés
 6. Nagyon jók a válaszaid, máris megint többet tudunk rólad:) Sajnos én sosem voltam elég kreatív ahhoz, hogy teljesen önállóan kitaláljak bármit (akár egy olyan egyszerű dolgot is, hogy mit kérdezzek Tőled), a suliban is mindig megvártam, hogy más kérdezzen, aztán jókora fáziskéséssel (ezerszer átrágtam magamban a dolgot, mérlegeltem, stb :D ) nekem is jöttek az ötletek. Ha nem haragszol, most kérdeznék én is, persze nem muszáj válaszolnod.
  Az első amire kíváncsi lennék, hogy van-e valami olyan téma, amiről szívesen olvasnál blogot, de még senki sem ír róla? Használod -e a nyelvtudásodat arra, hogy külföldi blogokat olvass, és a külföldi blogokat arra, hogy tökéletesítsd a nyelvtudásodat? (trükkös, mi? :D )
  Az utolsó kérdésem lehet kicsit indiszkrét, de mit dolgozol, hogy otthonról csinálhatod? Nem rossz, hogy a saját cuccaid között a munkára figyelj? Vagy Te ilyen fegyelmezett és kötelességtudó vagy, hogy tudsz a munkára figyelni ahelyett, hogy bármi mással foglalkozz?

  VálaszTörlés
 7. Ágibábi: ilyen kommentet is jó olvasni! :)

  nagyon jó volt a kérdésekre válaszolni, kicsit sem volt megterhelő, nagyon élveztem! :) úgyhogy jöhet a többi is! :)

  Flóra és Zsó Mami:
  nem titok, grafikusként dolgozom, szabadúszóként, úgyhogy a magam ura vagyok, ami eleinte rettenetes volt, mostanra szerencsére már kicsit belejöttem.
  nagyon jó kérdések, érdemes volt várni rá! :)
  szívesen olvasnék olyan blogokat, amik az otthonteremtésről szólnak és a gyakorlatban is történik valami, nem csak képek vannak linkelve, hogy milyen lenne jó. nem bánnám, ha az otthonka is ilyen lenne egyszer.
  olvasnék érdekes orvosi, mondjuk pszichiátriai esetekről is, bár nem tudom, hogy ez az orvosi esküvel hogy hozható össze.
  vagy család-terápiás blogot, nem rossz házasságok kijavításáról, hanem a baj megelőzéséről, tippekről a boldogsághoz.
  vagy olyan blogot, ami leírja egy teljesen átlagos család életét egy másik országban. onnan kezdve, hogy miket esznek reggelire, odáig, hogy mit énekelnek a karácsonyfa alatt, ha van! :)
  Angolul nem iskolában tanultam, hanem filmekből és írni-olvasni a blogokból. Amit tanultam (német és spanyol) egyáltalán nem használom már.
  :)

  VálaszTörlés
 8. Köszi a választ, jó volt ezeket olvasgatni :)

  VálaszTörlés