2012. augusztus 9., csütörtök

Kérdések hete - csütörtök - szórakozás

Eddig mindegyik témáról azt gondoltam, hogy sokkal jobb, mint az előző, de ma kifejezetten tuti vagyok benne, hogy a háztartás után megérdemelünk egy kis lazítást és ez nagyon jó nap lesz.
Könyvekről és filmekről már esett szó a blogon (itt, itt és itt), de foglaljunk össze most mindent, ami a szabadidős és kikapcsolódós témába belefér.

Fürdőszoba, azaz szépségápolás
Konyha és a finomságok
Háztartási helyiség és az otthoni tennivalók
Könyvtár és a kedvenceink
Mindenmás és ami kimaradt


  • Melyik a 3 legkedvesebb könyvetek?
  • Filmek vagy sorozatok? Melyikből mi a kedvencetek?
  • Jártok moziba, koncertre, színházba, múzeumba? Milyen gyakran?
  • Szoktatok kikapcsolódásként többen együtt sportolni?  Mondjuk tollasozni a parkban?
  • Szerettek utazni? Hol voltatok legutoljára?
  • Szoktatok beülni valahova beszélgetni barátokkal? Van törzshelyetek?

41 megjegyzés:

  1. 1. Melyik a 3 legkedvesebb könyvetek?
    Ó jajj. Kegyetlenség ilyet kérdezni egy könyvrajongótól :)
    De mondjuk legyen a Harry Potter sorozat, a Tűz és Jég dala sorozat, és... Terry Pratchett könyvek? Oké, még így is csaltam, de sok-sok könyvet szeretek, szóval ha lenne egy 4. hely, akkor oda az összes többi könyvem bekerülne :)
    2. Filmek vagy sorozatok? Melyikből mi a kedvencetek?
    Nem szeretem a kedvences kérdéseket, olyan nehéz választani. :) Mindkettőt szívesen nézek, de valamiért nehezebben veszem rá magamat, hogy filmet nézzek. Filmből tényleg rengeteg kedvencem van, sorozatból már kevesebb, pl. nagyon szeret(t)em a Született feleségeket, Walking Dead, Trónok harca (de ide is fel tudnék sorolni még jópárat)
    3. Jártok moziba, koncertre, színházba, múzeumba? Milyen gyakran?
    Régebben egészen gyakran jártunk koncertekre, manapság már ritkábban, ahogy moziba is, mondjuk félévente-évente; színházba és múzeumba pedig kb. szökőévente egyszer jutok el, pedig előbbibe igazán járnék gyakrabban is.
    4. Szoktatok kikapcsolódásként többen együtt sportolni? Mondjuk tollasozni a parkban?
    Nem igazán.
    5. Szerettek utazni? Hol voltatok legutoljára?
    Szeretek, Rodoszon voltam utoljára 2 éve.
    6. Szoktatok beülni valahova beszélgetni barátokkal? Van törzshelyetek?
    Szégyen vagy sem, általában kocsmázunk. A fiúk söröznek (jó, bevallom, én is), én meg szenvedek/nevetek a filozofikus szövegeiken :) Törzshelyünk nem nagyon van, de szeretjük az Andersent (olcsó a sör), egy Vágóhíd nevű helyet (tudom, biztató :D), illetve egy Sörkert nevűt (2 korsó sör után ingyen csocsó), illetve bármelyiket, ahol van Aranypéntek ;)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretek olvasni, de érdekes, hogy csak a hideg hónapokban szoktam. Novembertől márciusig kb, de olyankor falom a könyveket. Amelyik könyvet hajlandó vagyok elolvasni az kedvenc is lesz, nincs türelmem olyat olvasni, amibe nem szeretek Bele. :) De mondjuk legyen Kertész Erzsébettől a -"Vilma doktorasszony, Arthur Golden-től -"Egy gésa emlékiratai", Charlotte Brontë: -"Jane Eyre", de Christopher Moore-t is nagyon szeretem, imádom a könyveit. És még volt egy, amit nagyon élveztem, az pedig: Kathy Lette: Hogyan öljük meg a férjünket. :D
    Sorozatokból a vicces és könnyed, komikus. (Két pasi meg egy kicsi, Jóbarátok), De a Seherezádét is szerettem, és persze a Dr. House. Filmből pedig a élettörténet jellegű, vígjátékok (Pl.:Nagyfiúk). Régen szerettem a horrort, de ma már képtelen vagyok megnézni, még azt se, amit régen már láttam :)
    Régen járogattunk színházba és moziba, de már nemigazán. De a múzeumokat szeretem. De a leges legjobb az az Állatkert. Oda tavasszal megyünk mindig, amikor virágzik a japánkert, nincs meleg, kevesen vannak. Ilyen programokra inkább tavasszal-ősszel megyünk. Egyikőnk se bírja az egész napi bóklászást ilyen melegben.
    Futóversenyekre néha eljárogatok, de egyébként nem. Nincs kivel, nincs hova.
    Kikapcsolódni nagyszülőkhöz járunk. Még felnőtt fejjel is imádok ott lenni.
    Igen, van törzshelyünk, bár ritkán tudunk összeugrani, de olyankor a Batthyány téri Bástya a kedvenc. Nem szeretem a nyüzsit, ott pont jó nekünk.

    VálaszTörlés
  3. Melyik a 3 legkedvesebb könyvetek?
    A Mester és Margarita (Bulgakov), A nővérem húga (Jodie Picoult), Andersen meséi

    Filmek vagy sorozatok? Melyikből mi a kedvencetek?
    Filmek (+klasszikus rajzfilmek) és sorozatok! :D
    Film: Amélie csodálatos élete, A vándorló palota, Az élet nélkülem, Bakancslista, A család kicsi kincse és még rengeteg sok, ami eszembe sem jut hirtelen.
    Sorozat: Friends, Gyilkos elmék, Gilmore girls

    Jártok moziba, koncertre, színházba, múzeumba? Milyen gyakran?
    Ahova éppen sikerül kedvezményes jegyet szerezni. Leggyakrabban színház, legritkábban koncert.

    Szoktatok kikapcsolódásként többen együtt sportolni? Mondjuk tollasozni a parkban?
    Nem, pedig tök jó lenne, bár elhatároztam, hogy ősszel keresek valami csapatsportot.

    Szerettek utazni? Hol voltatok legutoljára?
    Igen, nagyon-nagyon. Épp hétfőn jöttünk vissza Erdélyből, és már tervezek egy bécsi kirándulást is.

    Szoktatok beülni valahova beszélgetni barátokkal? Van törzshelyetek?
    Igen, van egy kis "kávézó", ami csak a nevében az, de valójában kocsma.

    VálaszTörlés
  4. Melyik a 3 legkedvesebb könyvetek? - Próbálok több műfajból választani:) Gaiman: A temető könyve, Heston Blumenthal: A tökéletesség nyomában, Szabó Magda: Alvók futása. Sorolhatnám a végtelenségig, mert nagyon sok kedvencem van, és szeretem újraolvasni a könyveimet.
    Filmek vagy sorozatok? Melyikből mi a kedvencetek? - Inkább film, bár korábban kipörgettem pár sorozatot, de az aktuálisak nem mozgatnak meg. Alig várom a Dexter 7. évadát, de a Csengetett Mylord?-ot is tudom nézni megállás nélkül. Filmekből mindenevő vagyok, szeretem Lynch és Woody Allen filmjeit, de van egy limonádé, amit akárhányszor meg tudnék nézni, ez Az ördög Prada-t visel, Meryl Streep zseniális benne. A másik kedvencem Anthony Hopkins, sorolhatnám itt is a filmeket:)
    Jártok moziba, koncertre, színházba, múzeumba? Milyen gyakran? - Mostanában ritkán, nem sok időnk van rá, pedig imádok színházba és kiállításokra járni. Utóbbiakat illetően sokszor elmentünk Bécsbe, ha arra járt egy Kahlo vagy Schiele kiállítás pl.
    Szoktatok kikapcsolódásként többen együtt sportolni? Mondjuk tollasozni a parkban? - Ez annyira nem jellemző, futás, edzőterem inkább.
    Szerettek utazni? Hol voltatok legutoljára? - Nagyon! Legutóbb Toszkánában és Rómában jártunk, Olaszország a legnagyobb szerelmünk.
    Szoktatok beülni valahova beszélgetni barátokkal? Van törzshelyetek? - Legtöbbször nálunk van összegyűlés, szeretünk főzni és vendégséget rendezni, ha pedig elmegyünk valahová többen, akkor az étterem vagy egy többnapos bortúra valahol délen és mindig változó, hogy hová.

    VálaszTörlés
  5. Nem tudok hármat kiemelni O.O de megpróbálom: Gaiman-Pratchett: Elveszett próféciák, Harrison Fawcett: A Korona hatalma, Anne Rice: Interjú a vámpírral... de a legtöbb kedves olvasmányom között nem tudnék sorrendet felállítani.
    Szeretek sorozatokat nézni, de inkább csak úgy, hogy ha megy a tévében, tehát magamtól nem teszem be. Nagyon szeretem a Gyilkos elméket. Ha szabadidős program, akkor inkább filmek, azon belül is túl sok minden jöhet :)
    Imádom a kultúrprogramokat, sajnos nagyon régen voltam utoljára színházban, pedig nagyon szeretem, sokkal jobban, mint a mozit, ahhoz ritkán van kedvem. Koncertekre szeretek járni, szoktam is, amikor csak van rá alkalom és társaság. Múzeumok is simán jöhetnek, szerintem jó szórakozás.
    Amíg korcsolyáztam, rengeteget jártunk ki csak úgy is a csapattársaimmal a pályára, de a barátaimmal most már ritka az ilyesmi. Viszont minden félévben indulnak a srácok a kari focikupán, és olyankor lelkesen szurkolunk értük.
    Szeretek utazni, úgy is, hogy csak bámulok kifelé az ablakon zenével a fülemben, de úgy is, hogy autóstérképből navigálok.
    A törzshelyünk a Rókus Kisvendéglő (I <3 Pécs), nagyon aranyos kis kocsma, olcsó és jó hangulatú, rendes hely, a személyzet is imádnivaló. Ott szoktunk napközben kávézni, csevegni, meg az esti duhajkodások is mindig itt kezdődnek. Ha valamiért mégsem ide jövünk, vagy zárás után még mehetnékünk van, akkor a Hangulat Presszót szoktuk becélozni.

    VálaszTörlés
  6. 1. 3legkedves könyv: inkább szerzőket írnék.. : 1.J.K Rowling, 2. J.R.R Tolkien , 3.Frank Herbert
    2.mindkettőt szeretem, kedvenc téma a sciense fiction, fantasy
    3.nem járok sehova, töltök mindent
    4.nem szoktunk
    5.sajnos nincs rá pénzem, legutóbb Erdélyben voltam , úgy hogy meghívtak és fizették.
    6.sajnos nem nagyon járunk, szintén pénzhiány miatt, jobban szeretem az itthoni filmezős csajos napokat

    VálaszTörlés
  7. Eddig ez a kedvenc :)

    - Melyik a 3 legkedvesebb könyvetek?
    Óó, hogy kérdezhetsz ilyet? :D Nincs is "csak" 3... De akkor nézzük. Vámpírnaplók sorozat ;), Fejős Éva - Dalma, P.S. I love you

    - Filmek vagy sorozatok? Melyikből mi a kedvencetek?
    Inkább sorozat, mert rövidebbek a részek. Nem szeretek 1,5-2 órát ülni egy huzamba, de megállítani se szeretem a filmet :D Sorozatból a kedvenceim: Így jártam anyátokkal, The big bang theory (Agymenők a TV-be), Gossip girl, Született feleségek, Family guy, Vámpírnaplók természetesen ;), Secret circle, Dexter (ebből még csak pár részt láttam a tv-be, de megtetszett :)), És hát az elmaradhatatlan Barátok közt :D, Ja, meg a - ne nevess :) - Spongyabob :$

    - Jártok moziba, koncertre, színházba, múzeumba? Milyen gyakran?
    Nem szoktunk, egyikbe se, nincs a közelbe, azért elvonatozni meg nem ócsó :/

    - Szoktatok kikapcsolódásként többen együtt sportolni? Mondjuk tollasozni a parkban?
    Párommal és a bátyjával szoktunk tollasozni vagy frizbizni :) Vagy a másik nagy kedvencünk a biciklizés :)

    - Szerettek utazni? Hol voltatok legutoljára?
    Sok és nehéz cuccal annyira nem :) Vonattal elmegy, buszt nem szeretem, kocsi a kedvencem, csak az nincs, így az ritkán adódik :) Utoljára barátomnál voltam, ami 40 perc kb vonattal, de szombaton megyünk mamáékhoz, ami meg egy fél nap :) Szabolcs megyéből Veszprém megyébe :)

    - Szoktatok beülni valahova beszélgetni barátokkal? Van törzshelyetek?
    Nem szoktunk, és nincs. Sajna eléggé szétszóródtunk, így nehéz összehozni találkát, neten tartjuk a kapcsolatot...

    VálaszTörlés
  8. Jaj, még azt kihagytam a 2.-ból, hogy filmek közül a kedvencem a Dirty dancing és a Szerelmünk lapjai :) Meg a Ház a tónál :)

    VálaszTörlés
  9. Melyik a 3 legkedvesebb könyvetek?
    Kundera: A lét elviselhetetlen könnyűsége, Dumas: A három testőr, meg mondjuk legyen Coelho: A Piedra folyó partján ültem és sírtam

    Filmek vagy sorozatok? Melyikből mi a kedvencetek?
    filmeeeek! :) sorozatot nem is nézek egyáltalán. talán a Szex és New York volt az utolsó, amit néztem :) filmből meg húúúúú, igazi filmbuzi vagyok, nehéz választani. ami legutóbb nagyon megérintett, az a Flowers of War volt, de imádom a Tim Burton meg a Christopher Nolan filmeket, de Danny Boyle és Terry Gilliam filmjeit is szoktam szeretni :)

    Jártok moziba, koncertre, színházba, múzeumba? Milyen gyakran?
    moziba havonta többször. a többit is igyekszem bepréselni az időbeosztásomba, de két gyerek és munka mellett nehéz. divateseményekre járok hivatalból :)

    Szoktatok kikapcsolódásként többen együtt sportolni? Mondjuk tollasozni a parkban?
    nem. hacsak a gyerekek után rohangálás nem számít sportnak :)

    Szerettek utazni? Hol voltatok legutoljára?
    újabb igeeeeen! :) utoljára győrben voltunk, de ősszel irány milánó! már nagyon várom!

    Szoktatok beülni valahova beszélgetni barátokkal? Van törzshelyetek?
    van hát. illetve volt, kicsit leesett a színvonal, most épp új helyet keresünk magunknak.

    VálaszTörlés
  10. Melyik a 3 legkedvesebb könyvetek? Szabó Magda: Für Elise
    Filmek vagy sorozatok? Melyikből mi a kedvencetek? Ááá, légyszi ne kelljen döntenem! :) Sajnos itt a felsorolás végtelen lehetne: Misfits, Shameless, Modern Family, Skins, Criminal Minds, The Big Bang Theory, Twin Peaks, etc. - Mondjuk a nem egyértelmű kedvenceken kívül: A szerető, Lolita, Ó, testvér, merre visz az utad?, Vérző olaj, A család kicsi kincse.
    Jártok moziba, koncertre, színházba, múzeumba? Milyen gyakran? Színházba sose,elég rossz véleményem van róla. :( Múzeumba kéthavonta, koncert, mozi kéthetente.
    Szoktatok kikapcsolódásként többen együtt sportolni? Mondjuk tollasozni a parkban? Kirándulni szoktam barátokkal.
    Szerettek utazni? Hol voltatok legutoljára? Imádok, de drága mulatság. Szerintem amúgy magyar emberként először Magyarországot kellene megismerni, bejárni, aztán külföldre vágyni. Így én próbálok sokat járni országon belül mindenfelé.
    Szoktatok beülni valahova beszélgetni barátokkal? Van törzshelyetek? Nincs törzshely, általában szeretünk mindig új helyet kipróbálni.

    VálaszTörlés
  11. Hát ehhez nem sok hozzáfűzni valóm van.
    1. Charlotte Bronte Jane Eyre, más kedvenc kedvenc nem jut eszembe. Van sok jó, amit szeretek,de az utóbbi években nem sok időm jutott a szépirodalomra (egyetemek+munka, most meg gyerek+ háztartás)

    2. Filmek ÉS sorozatok:D Filmekből a sokszereplős filmeket szeretem, amikor látszólag külön történeteket mesél el, de a végén összefutnak a szálak. pl. Love Actually, Crazy Stupid Love. Sorozatokból Jóbarátok, HIMYM, és a krimik, Hercule Poirot, vagy Colombo

    3. Moziba jár(t)unk. Régebben kb. havonta, de az utóbbi fél évben összesen csak egyszer voltunk együtt.

    4. Sport: nem. Mert amit én szeretek azt a párom nem (pl. torna), amit ő azt meg én nem.

    5. Minden évben elmegyünk a Balatonhoz. Illetve kb. havonta vidékre a nagyszülőkhöz.

    6. Nem, az interneten tartjuk a kapcsolatot, illetve 2-3 havonta szervezünk találkozót, mindig más a házigazda.

    VálaszTörlés
  12. Melyik a 3 legkedvesebb könyvetek?
    Jane Austen: Büszkeség és balítélet, Suzanne Collins: Az éhezők viadala, Charlotte Brontë: Jane Eyre meg még sokan mások:)
    Filmek vagy sorozatok? Melyikből mi a kedvencetek?
    Sorozatok: Teen Wolf, Vámpírnaplók, Awkward (Kínos), Grimm, Egyszer volt..., The River, Grace klinika, A pletykafészek, Gyilkos elmék, Jane by design...sorolhatnám estig :D Filmek: Tim Burton filmjei meg vegyesen minden most legjobban a The Expendables 2-öt várom :D
    Jártok moziba, koncertre, színházba, múzeumba? Milyen gyakran?
    Moziba gyakrabban járok augusztus végén biztos megyek :D Koncert félévente.. színházban egyáltalán nem.. múzeumba meg évente 1x.
    Szoktatok kikapcsolódásként többen együtt sportolni? Mondjuk tollasozni a parkban?
    Itthon szoktam a barátommal :D
    Szerettek utazni? Hol voltatok legutoljára?
    Imádok utazni :D Legutoljára 2 éve voltam Angliában.
    Szoktatok beülni valahova beszélgetni barátokkal? Van törzshelyetek?
    Hát ahol én lakók nagyon nincs ilyen beülős hely, csak kocsmák :D

    VálaszTörlés
  13. Melyik a 3 legkedvesebb könyvetek?
    Huhh, nehéz választani, de én pl nagyon szeretem az útikönyveket. Lehet hülyén hangzik, a könyvtárban is feszt hülyén néznek rám, hogy mindig viszek ki valamilyen útikönyvet távoli helyekről, de ha már máshogy nem is, legalább míg olvasok utazom :) Aztán imádom a Harry Pottereket, most kezdtem újraolvasni őket, és szeretem Marian Keyes könyveit.

    Filmek vagy sorozatok? Melyikből mi a kedvencetek?
    Mindkettő! És ha lehet akkor szórakoztató, vicces, szerelmes filmeket választok, a horrorokat száműztem az életemből és a szomorú filmeket is igyekszem kerülni. Talán ez is jó nagy hülyeség, de annyi rossz dolog van a világban, próbálom magam vidám dolgokkal körülvenni és ez igaz a filmekre/sorozatokra. kedvenc sorozatok: Gilmore girls, jóbarátok, Himym, Heart of Dixie, 70-es évek show stb.

    Jártok moziba, koncertre, színházba, múzeumba? Milyen gyakran?
    Színházba évek óta nem voltam, pedig imádom!Moziba ritkán, múzeumban múlt héten jártam :) De sokat járok szakmai kiállításokra, bemutatókra nekem az is kikapcsolódás :)

    Szoktatok kikapcsolódásként többen együtt sportolni? Mondjuk tollasozni a parkban?
    Hmm... tv előtti nintendo wii-s teniszezés és boxolás sportnak számít? Mert akkor igen! :D Viszont szoktunk olyat csinálni, hogy felkapjuk a sportcipőt, elindulunk valamerre sétálni, aztán néha kergetőzés lesz a vége :D

    Szerettek utazni? Hol voltatok legutoljára?
    Hétvégén dél Dunántúlon jártam, külföldön már nagyon régen.. sajnos, de sokat olvasok távoli helyekről :)

    Szoktatok beülni valahova beszélgetni barátokkal? Van törzshelyetek?
    Mivel nemrég költöztünk egy számunkra teljesen idegen városba egyenlőre még nem nagyon ismerünk senkit, de remélem ez hamarosan megváltozik és lesz alkalmunk "bandázni" :)

    VálaszTörlés
  14. Mostanában nagyon rákaptam az ifjúsági könyvekre, és tulajdonképpen mindenre, ahol egy kicsit kiszakadhatok a megszokott kis világomból. Lehetnek benne vámpírok, halhatatlanok, vagy akár időutazás, teljesen mindegy, csak ne legyen hétköznapi. Legkedvesebb könyvek... nehéz erre válaszolni, mert rengeteg van... Karen Marie Moning - Tündérkrónikák, Kelley Amstrong - Szellemidéző, vagy akár a Twilight (elcsépelt, tudom :P )

    Filmekben és sorozatokban is inkább az ilyesmit keresem, de jöhet bármilyen vígjáték, vagy paródia is. Imádom pl a Leslie Nielsen filmeket, vagy Harry Pottert. A kedvenc sorozatom pedig a Vámpírnaplók, már nagyon várom a folytatást :)

    Sajnos hónapok óta nem vagyok Magyarországon, így moziba nem tudok menni, mert igazán nem tudnám élvezni a filmet. Viszont a helyi kiállításokra elmentünk, ahol különféle hajókat, kagylókat, és mindenféle tengeri dolgokat láthattunk. (Észak-Németországban vagyunk egy pici szigeten). Amíg otthon éltünk, havonta járkáltunk el (vagy még gyakrabban) moziba, ez mindkettőnknek hiányzik :(

    Itt szerencsére nagy szerepet játszik a sport az emberek életében, egyetlen Sportpálya van a szigeten, de az igényes, és jól felszerelt, ahol órarend-szerű beosztás alapján különféle sportok eltérő időpontban látogathatók. Van lazító torna, röpi, ping-pong, tollas, foci, stb. Mivel fél 11ig dolgozom, csak a szabadnapjaimon tudok elmenni, pedig fergetegesen jó dolognak tartom.

    Végül is, ha úgy vesszük, szinte nyaralunk, egy gyönyörű tengerparton, de rendesen utoljára tavaly pihentem Görögországban egy pici szigeten. Országon belül is rengeteget utazunk, hiszen a Párom családja az enyémtől kb 3 órányira lakik.

    Otthon van egy pár törzshelyünk, ahová barátokkal, vagy csak úgy kettecskén beülünk, de szerencsére itt sem vagyunk elveszettek ;)
    Ami furcsa volt a számunkra, hogy a szigetre ugyan közlekedik komp, de nem lehet autóval bejönni. A szárazföldön kellett hagynunk a kocsinkat, bérelt garázsban. A szigeten csak biciklivel lehet közlekedni, vagy kivételes esetben elektromos autókkal. Amikor érkeztünk, a főnökünk biciklire szerelhető kiskocsival jött értünk, úgy hozta el a bőröndöket. Minden zöld, vannak parkok, a "hatalmas" belvárosból még a biciklisek is ki vannak tiltva, hogy ne zavarhassák a sétálgató turistákat. A levegő teljesen tiszta, a környezet pedig csodálatos :) Sajnos otthon még hasonlót sem lehetne megvalósítani :(

    VálaszTörlés
  15. John Burnham Schwartz: Haruko hercegnő
    Jonas Jonasson: A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt
    Jay Asher - Tizenhárom okom volt...
    Filmből az Életrevalók a mostani kedvenc, de ez gyakran változik, sorozatból a Grimm és a HIMYM. Moziba szoktunk járni, ha egy film felkelti az érdeklődésünket, színházba én nagyon szeretek járni, de a párom nem, így oda nem túl gyakran jutunk el.Szoktunk együtt motorozni a helyi "motoros bandával", nagyszerű kikapcsolódás számunkra akár a városban vagy a környéken csapni egy kört.Ebből kifolyólag utazni is szeretünk, utoljára Pesten voltunk a családdal, a testvérem utazott Londonba, őt vittük fel a reptérre. Beülni a helyi romkocsmába vagy egy kocsmába szoktunk ismerősökkel, de a motorosoknak is megvan a maga helyük a városban, oda is gyakran ellátogatunk.

    VálaszTörlés
  16. 1. Bárki bármit mond, én Jókai rajongó vagyok, de más magyar írótól is szívesen olvasok. A 3 kedvenc tőle: Jókai- Az arany ember; Gazdag szegények; A lőcsei fehér asszony. A 3 nem Jókai kedvenc: Robert Merle: Állati elmék; Gárdonyi G.: A láthatatlan ember; és egy kortárs - Dan Brown: Angyalok és démonok

    2. Inkább sorozatpárti vagyok: most éppen Gossip Girl, de a kedvenc a Gyilkos elmék és a Pretty Little Liars, nagy kedvenc volt a Született felseségek :)

    3.Moziba, koncertre nagy ritkán. Sajnos színházba és múzeumba még ritkábban. Szégyen, nem szégyen, de nincs pénzem rá.

    4. Igen, nyaranta. Röplabda, strandröplabda, tollas, foci.

    5. Szeretek, de nem szoktunk gyakran a 3-as pont miatt. 7végén Sopronba utaztunk volna, de sajnos nem úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztük. Idén 2 napot voltunk Keszthely mellett.

    6. Szoktunk. Sajnos nemrég tulajváltás volt a törzshelyünkön, így most mást kell keresnünk, mert ez így már nem az igazi...:(

    VálaszTörlés
  17. 1. Nem könnyű, sok könyvet szeretek. Elfújta a szél, Neveletlen hercegnő naplója sorozat, és persze Harry Potter.=)
    2. sorozatok: Szex és New York (örök kedvenc), How I met your mother, Született feleségek, Gossip Girl.
    filmek: A Gyűrűk Ura, Trója, Mennyei királyság, Igazából szerelem, Elfújta a szél, Az ördög Pradát visel, Sucker Punch... sok filmet szeretek.
    3. színházba nagyon gyakran, bérletem van, és általában egész jó előadások szoktak lenni nálunk, lehet, hogy ez nagymamás lesz, de az operettek a kedvenceim.=) múzeumba mindig, ha nyaralunk, moziba csak akkor, ha úgy gondolom, hogy tényleg megéri kifizetni a jegyet, koncertre elég ritkán.
    4. nem igazán, inkább egyedül szeretek sportolni.
    5. igen, nagyon, legutóbb Szekszárdon és környékén voltunk.
    6. nem gyakran, de igen, egy indiai teaházba.

    VálaszTörlés
  18. Melyik a 3 legkedvesebb könyvetek?
    húha...Justin Cronin- A szabadulás, Janikovszky Éva- Aranyeső, Ljudmila Ulickaja- Életművésznők

    Filmek vagy sorozatok? Melyikből mi a kedvencetek?
    Konkrétan filmbuzi vagyok, kedvencem nincs 1, de Wes Anderson-Holdfény királyság, Susanne Bier- Hogy szeretsz?, Persepolis, Született gyilkosok, Blue Valentine, Hátralévő életed első napja.....sorozatok: Nyomtalanul, valamiért nagyon szeretem, pedig eléggé hasonló minden rész, New Girl, The Big Bang Theory és persze Friends és House, de azt hirtelen meguntam a 8.évad elején, nem is néztem még végig

    Jártok moziba, koncertre, színházba, múzeumba? Milyen gyakran?
    moziba kb hetente, koncerte kb havonta, színházba évente 2x, múzeumba kéthavonta

    Szoktatok kikapcsolódásként többen együtt sportolni? Mondjuk tollasozni a parkban?
    nem

    Szerettek utazni? Hol voltatok legutoljára?
    Imádok. nagyon nagyon, A legutolsó helyfelfedezős az Párizs volt májusban, de most 3 hétig Zamárdiban nyaraltam, de az ismerős környék, úgyhogy nem számítom utazásnak.

    Szoktatok beülni valahova beszélgetni barátokkal? Van
    törzshelyetek?
    Igen, ilyen volt a Csak, de csak mert közel volt, amúgy kőleves kert, ellátó-kert, lokál, de én inkább szeretek füves, semmilyen helyhez nem tartozó részen ücsörögni

    VálaszTörlés
  19. 1. 3 kedvenc köny: Örök kedvenc a Monte Cristo grófja, az aktuálisak pedig a Virágot Algernonnak és a Lolita.
    2. Film vagy sorozat: Most sorozatokra vagyok rákattanva (Jóbarátok, Big Bang Theory, Gossip Girl), de inkább a filmeket szeretem (Vörös sárkány!!!)
    3. Mozi, koncert, színház, múzeum: moziba már évek óta nem igazán járok, a koncert nem az én világom (inkább otthon, a jó fejhallgatómmal akarom hallani a studióban tökéletesre kevert verziót), a hazai múzeumok nem csábítanak, de nyaraláskor minden helyi galériát végigjárok. Színházba, Operába pedig sajnos nem tudok annyiszor menni, ahányszor szeretnék.
    4. Csoportos sport: Sajnos nem, de nyitott lennék rá, és a jövőben remélhetőleg változik a helyzet:)
    5. Utazás: LÉTELEMEM. Utoló kisebb vonattal volt Pápára, nagyobb Isztambul, és jövőhéten lesz Olaszország:)
    6. Törzshely: imádok "beülni", a törzshelyünket pedig váltogatjuk: télen a Café Frei, idén nyáron ráakadtunk a Lulubellre, és persze ahol lehet Szamos fagyit kapni:)

    VálaszTörlés
  20. A 3 legkedvesebb könyvem: Paulo Coelho - Az Alkímista, Rhonda Byne - A Titok (kövezzetek +, de én szeretem :) és Mikszáth Kálmán - Szent Péter Esernyője (bájos, bugyuta kis történet) :)
    Nem vagyok egy nagy filmes, sorozatokat egyáltalán nem nézek, se TVn se gépen... Kedvenc film? Az rengeteg van, legyen a legeslegkedvesebb: Az ördög Prada-t visel. Butaságnak hangzik, de én sokat tanultam belőle. :)
    Évente egy 5-6 alkalommal biztos megyek színházba, mindenfélébe a klasszikustól az alternatívig, ha megtetszik valami, akár többször is megnézem. :)
    Közös sport? Tavasztól őszig röplabda, havi 1-2 alkalommal, de van hogy ritkábban, ahogy összejön a csapat/társaság. Nyáron a balatoni hétvégék alkalmával a strandon. :)
    Beülés-bulizás tekintetében sokkal aktívabbak voltunk az egyetem első 1,5 évében, azóta valahogy "öregedtünk", a csapatos összegyűlések inkább társasjátékozós-iszogatós esték lettek valakinek az albérletében/lakásában. Ritkán járunk el máshová, nincs törzshelyünk, a társaság kedve/pénztárcája dönt, szerencsére itt Pesten sok a lehetőség, van miből válogatni. :)

    VálaszTörlés
  21. 1. sajnos nem nagyon szeretek olvasni, de a 3 kedvenc: A 3 testőr, Ifjú Werther szenvedései, és a Vörös és fekete. Mind kötelező volt gimiben, de nekem ezek nagyon tetszettek. :)
    2. inkább sorozat, mert ha tetszik, akkor imádom, hogy jó sok évadon keresztül élvezhetem :) szintén Pretty Little Liars a kedvencem, de a sorozatos bejegyzéshez írtam egy novellát, hogy miket néztem eddig :D
    3. Moziba.. fú, hát ha vaami nagyon jó film jön, mikor hogy. idén elég sokat voltam, megnéztem a bosszúállókat, a prometheust, ma nézem a magic mikeot, majd a step up 4et is fogom meg még sok idő van év végéig. legalábbis nekem ez sok a mai árak mellett. :D eddig évi 2× voltam kb :D múzeumba.. most, hogy nem vagyok gimis, és nincsenek osztálykirándulások, nem mentem. koncertre .. most voltam fesztiválon, úgyhogy jó sokan voltam :) színházba se nagyon, nem olyanokat adnak, ami annyira felkeltené az érdeklődésemet.
    4. barátnőmmel járok táncolni, amúgy nem nagyon járunk sportolni, de lehet h együtt kéne vele tornáznom és akkor tutira nem pihennék :D
    5. szeretek, bár nagyon sokáig nem bírok egy helyben ülni. pl a 4 órás vonatút már rémálom :D repülővel még nem utaztam, de majd szeretnék :) legutóbb Nyírbátorba utaztam barátnőkkel :)
    6. Persze :) régen a meki volt, de most csomó jó hely nyílt Debrecenben, a kedvenc a Roncsbár :) ilyen kis romkocsma, de igényes és jópofa :)

    VálaszTörlés
  22. Melyik a 3 legkedvesebb könyvetek?

    Harry Potter sorozat, Móricz Zsigmond: Árvácska és Jane Austen összes.

    Filmek vagy sorozatok? Melyikből mi a kedvencetek?

    Mindkettő, bár nálam ezek, úgy mint az olvasás is, mindig ideiglenesen szerepelnek, mikor mire vagyok rákattanva. Rengeteg kedvencem van, de párat kiemelek. Film: Amerikai szépség, Életrevalók, Tim Burton összes (már amit láttam), Frida, Dina vagyok. Sorozat: Skins, HIMYM, Grace klinika, Pretty Little Liars, Gyilkos elmék, The Walking Dead, Once Upon in Time...

    Jártok moziba, koncertre, színházba, múzeumba? Milyen gyakran?

    Moziba félévente egyszer, pedig szeretek, koncertre inkább fesztiválon belül megyek, színházba és múzeumba pedig nem igazán járok, mert hozzám minden ilyen értékelhető kulturális lehetőség elég távol van.

    Szoktatok kikapcsolódásként többen együtt sportolni? Mondjuk tollasozni a parkban?

    Nem, sem rám, sem a barátaimra nem jellemző a sportolás sajnos (még).

    Szerettek utazni? Hol voltatok legutoljára?

    Nagyon szeretek, főleg vonattal, megmagyarázhatatlan vonzalom köt a vonatokhoz és sínekhez. Hosszabb utazáson régen voltam, egy éve Németországban, rövidebb belföldin meg talán Pesten voltam utoljára.

    Szoktatok beülni valahova beszélgetni barátokkal? Van törzshelyetek?

    Amíg fősulira jártunk, volt Gyulán két hely is, ahova gyakran beültünk, a Hídfő és a Galiba, de annyira szétszéledt a banda, hogy nagyon ritkán találkozunk, olyankor pedig inkább valakinél verődünk össze.

    Lehet ki kéne bővíteni a projectet két hetesre, annyian szeretünk válaszolgatni. :)

    VálaszTörlés
  23. Melyik a 3 legkedvesebb könyvetek? Nincs kedvenc könyvem, mert eddig nem is olvastam olyan húde-húde sokat, viszont mindegyik egyaránt tetszett. Most Natascha Kampusch Könyvét olvasom, lehet, hogy elég durva választás volt, viszont még nagyon az elején járok.
    Filmek vagy sorozatok? Melyikből mi a kedvencetek? Sorozat, legeslegjobb: Jóbarátok!!! Imádom, több kedvenc rész is van... :D Filmekből leginkább vígjáték, ha már film, de nem igazán szoktam nézni.
    Jártok moziba, koncertre, színházba, múzeumba? Milyen gyakran? Moziba kb évente 2szer, koncert gyakrabban. Többibe nem, max ha a sulival megyünk valami kötelező színházi látogatásra, vagy év végén osztálykiránduláskor múzeumba.
    Szoktatok kikapcsolódásként többen együtt sportolni? Mondjuk tollasozni a parkban? Most, amikor Balatonon voltam, akkor pont tollasoztunk egy jót, szeretek mozogni, kedvenc tantárgy is a tesi. :) Udvaron haverokkal szoktunk labdázni, focizni, passzolgatni. :)
    Szerettek utazni? Hol voltatok legutoljára? Igen, többször is voltunk idén nyáron a Balatonon, én inkább választom ezt, hogy többször a Balcsi, minthogy egyszer, de pl Horvátországba. :) Utoljára Balatongyörökön voltam. :)
    Szoktatok beülni valahova beszélgetni barátokkal? Van törzshelyetek? Nem igazán, néha beülünk hamburgerezni Marci Polo-ba, vagy a mc'dolnalds-ba. Néha néha pedig pizzázni. :)

    VálaszTörlés
  24. Perverz vagyok, ha a takarítóskérdéseket jobban szerettem???:)

    •Melyik a 3 legkedvesebb könyvetek?
    Babits: A gólyakalifa, Szabó Magda: Abigél, F. Sagan: Jó reggelt, búbánat!
    •Filmek vagy sorozatok? Melyikből mi a kedvencetek?
    Abszolút sorozatkedvelő vagyok. Jóbarátok, Szívek szállodája, Született feeségek, Dr. House, CSI, Dr. Csont, Castle. Nem mondom, hogy függők tőlük, nem zavar, ha nem látom, de bármikor le tudok üli egy-egy részt megnézni. Filmek közül kedvenc az Angyalok városa.
    •Jártok moziba, koncertre, színházba, múzeumba? Milyen gyakran?
    9 hónapos múlt a kislányom. Utoljára akkor voltam moziban, amikor még a pocakban volt, de ki kellett jönnünk, mert nem bírta a zajt:) A nagyszülők távol vannak, idegenre meg nem bízom még a picurt, így se színház, se mozi egy ideje. Lassan elkezdünk baba-bábelőadásokra járni. Kiállításokra magammal szoktam vinni a bébit, de ő még nem értékeli.
    •Szoktatok kikapcsolódásként többen együtt sportolni? Mondjuk tollasozni a parkban?
    Igen, biciklizünk, kirándulunk, teniszezünk. Vagy tollasozás-frizbizés az udvaron.
    •Szerettek utazni? Hol voltatok legutoljára?
    Rengeteget utazunk, mert a Zuram motorversenyző, így fél Európát bejárjuk. Legutóbb külföldön Horvátországban voltunk, Srb-ben,
    itthon pedig Balatonlellén nyaraltunk.
    •Szoktatok beülni valahova beszélgetni barátokkal? Van törzshelyetek? Nem szoktunk, hozzánk jönnek. Szeretjük, ha nagy a nyüzsgés a házunkban:)

    VálaszTörlés
  25. -Melyik a 3 legkedvesebb könyvetek?
    Harry Potter könyvek, Paulo Coelho könyvei (bármelyik jöhet) és az aktuális kedvenc Dumas: Monte Cristo grófja (épp ezt olvasom és le se tudom tenni:))

    -Filmek vagy sorozatok? Melyikből mi a kedvencetek?
    Mindkettőt szeretem, inkább időfüggő, hogy mikor melyik. Sorozatok közül Dr.House abszolút kedvenc:) filmek közül nem tudok kedvencet mondani, nagyon sok jó filmet láttam mostanában, és irtó hosszú listám van a megnézendő filmekről is, de amit kiskorom óta bármikor, bárkivel, bármennyiszer meg tudnék nézni (és már 100x láttam) az az Elfújta a szél.

    -Jártok moziba, koncertre, színházba, múzeumba? Milyen gyakran?
    Igen, minden ilyenre szeretek járni:) Vidéken itthon van színházbérletem, ezen kívül néha Pesten is elmentem színházba. Moziba is szeretek járni, legutóbb a Jégkorszak 4-et néztük a párommal:) Koncertre már csak nagyon ritkán, múzeumba meg ha olyan helyre kirándulunk/nyaralunk stb.

    -Szoktatok kikapcsolódásként többen együtt sportolni? Mondjuk tollasozni a parkban?
    Igen, szoktunk. Sokáig a tollas volt az egyetlen sport amit szerettem:)) Úgyhogy tollasozni is szoktunk, meg néha ráveszem a családtagjaim h fussanak velem:)

    -Szerettek utazni? Hol voltatok legutoljára?
    Szeretek utazni, az egyetem miatt meg amúgy is állandóan utaztam, átlag 2hetente 2x3 óra a buszon:) Amúgy meg világot látni is szeretek, ha annyi pénzem lenne, és rajtam múlna, körbeutaznám a Földet - legalábbis a nagyobb és híresebb városokat és helyeket:)
    Legutoljára 2hete Bulgáriában voltunk nyaralni, előtte meg a Balatonon.

    -Szoktatok beülni valahova beszélgetni barátokkal? Van törzshelyetek?
    Szoktunk, mindig máshova ülünk be, illetve sokszor hozzánk hívom meg őket - én is szeretem ha nyüzsög a ház:))

    VálaszTörlés
  26. Melyik a 3 legkedvesebb könyvetek?
    Kepes András: Történetek
    Számomra Kepes András egy példakép. Nagyon szeretem és tisztelem őt, úgy gondolom, hogy ő az igazi újságíró: intelligens, több nyelvet beszél, tájékozott, és lebilincselő stílusa van.

    Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége
    Azért szeretem, mert nagyon jó az alaptörténet, és szépen, igényesen van kiírva. Minden alkalommal ad valami újat, amikor olvasom. És én vagyok Clare.

    A végére pedig még egy Kepes könyv, a Tövispuszta. Anyuéktól kaptam a születésnapomra, és Kepes dedikálta is nekem :]


    Filmek vagy sorozatok? Melyikből mi a kedvencetek?
    Film: Closer, A Zongorista, Picasso kalandjai, A szépség és a Szörnyeteg, Körhinta, Vizet az elefántnak, Forrest Gump,
    Sorozat: Grey's Anatomy, New Girl, Hart of Dixie, The vampire diaries, Once upon a time, és régen nagy Szomszédok rajongó voltam!

    Jártok moziba, koncertre, színházba, múzeumba? Milyen gyakran?
    A mozit annyira nem szeretem. Csak a kedvenc zenekarom koncertjére járok, évente kb. háromszor-négyszer, színházban igyekszem kéthavonta ellátogatni, a múzeumok sajnos kiesnek nekem :/

    Szoktatok kikapcsolódásként többen együtt sportolni? Mondjuk tollasozni a parkban?
    Nem szoktunk. Lusta disznyóóóóók vagyunk :D

    Szerettek utazni? Hol voltatok legutoljára?
    IMÁDOK utazni. Egy hete jöttem haza Görögországból. Visszamennék, mert hiányzik az az életstílus, és életritmus, amit ott "éltem".
    Nyáron még szeretnék elmenni Bécsbe, jövőre pedig az USA-ba gyerekeket táboroztatni. ÉS Ljubljanaba is mennék Erasmusra. Meg Barcelonába, Új-Zélandra, Párizsba... Bárcsak ismerném a lottószámokat!

    Szoktatok beülni valahova beszélgetni barátokkal? Van törzshelyetek?
    Igen, szoktunk. Változó, hogy hova ülünk be. Én szeretek parkokban ücsörögni a fűben :] De régen sokat jártunk a Filterbe, egy időben átszoktunk az Akácba, aztán a korral a Frei kávézó lett a sláger :]

    VálaszTörlés
  27. Juj nekem ez a kedvenc a héten :-D
    1. Nehéz kérdés... Mondjuk Harry Potter sorozat, Éhezők viadala sorozat és a nagy kedvencem Fehér Klára Bezzeg az én időmben
    2. Inkább sorozatok;-) könyvből és fiilmből is. Kedvencem a Hetedik Mennyország, egyszerűen fantaszrikus :-):-):-)kedvenc filmem nem nagyon van.
    3. Moziba és színházba szoktunk menni. Moziba kb. 2-3 havonta, színházba évente fél évente, de pont ma megyünk szabadtéri színházba.:-D múzeumba attól függ hol vagyunk és milyen kiállítás van.
    4. Pont tollasozni szoktunk Anyával meg barátnőimmel együtt de van hogy Apa Anya tesóm meg én egyűtt megyünk le a játszótérre tolasozni , mert ott nagy a hely
    5. Iiiigeen :-D pont vasárnap jöttünk haza Bulgáriából ;-) busszal voltunk... 23 öra a buszon(oda-viszza szóval 46) de megèrte mert csodálatos volt;-)
    6. Szoktunk, van a közelünkben egy kávéház és néha beűlünk oda:-P
    Bocsi a helyesírás hibákért de mobilról írtam:-P

    VálaszTörlés
  28. Kedvenc könyvek: Jane Austen, Agatha Christie összes, Oscar Wilde is jöhet.
    Filmek: Végső visszaszámlálás, 12 dühös ember, kosztümös filmek.
    Sorozatok: Dr. House, CSI, Poirot és lehet, hogy ciki, de a Natgeo-n megy a Légikatasztrófák, nagyon szeretem.
    Mozi évente kb 2-szer (holnap Magic Mike lesz terítéken), színházba is kb 2-3-szor, inkább musical érdekel. Koncertre évente kb 1-2-szer, de ez attól is függ milyen koncert (pl A-ha, Prodigy, Bryan Adams)
    Sajnos közös szabadtéri sportolás évek óta nem jött össze, régebben kosarazni jártunk együtt.
    Utazni szeretek is meg nem is, attól függ milyen közben a hangulatom. Nyaralni Bulgáriában voltam, az nagyon tetszett.
    Kifejezett törzshely nincs, ha útközben szimpatikus helyet találunk, akkor beülünk, drága helyeket általában kerüljük.

    VálaszTörlés
  29. Melyik a 3 legkedvesebb könyvetek? Kundera: A lét elviselhetetlen könnyűsége, Agatha Christie: Nemezis, Márai: Az igazi - Judit és az utóhang
    Filmek vagy sorozatok? Melyikből mi a kedvencetek? Inkább filmek. Legjobban a könnyű vígjátékokat szeretem, legyen az Utódomra ütök. Sorozatok közül csak a Gossip Girl és a Dr House köt le.
    Jártok moziba, koncertre, színházba, múzeumba? Milyen gyakran? Moziba elég gyakran (kb. 2 hetente, ha van olyan film, ami érdekel), színházba évi 5-6 alkalommal, múzeumba ha nyaralok, vagy ha Múzeumok Éjszakája van. Koncertre egyáltalán nem járok.
    Szoktatok kikapcsolódásként többen együtt sportolni? Mondjuk tollasozni a parkban? A barátommal egy néhány munkatársával szoktunk futni és túrázni. Tollasozni utoljára kb. 10 évesen tollasoztam apukámmal. :)
    Szerettek utazni? Hol voltatok legutoljára? Imádok. Akkor ios ha muszáj, és nyaralás kapcsán is. Júniusban voltam Rómában.
    Szoktatok beülni valahova beszélgetni barátokkal? Van törzshelyetek? Kelta Pub, Szatyor Bár, Kadarka Bár, Holdudvar. Mostanában ezek a kedvencek.

    VálaszTörlés
  30. Melyik a 3 legkedvesebb könyvetek?
    - A repülő osztály, Értelem és érzelem, Elátkozott Emma.
    Filmek vagy sorozatok? Melyikből mi a kedvencetek?
    - Filmek: Barátság extrákkal, Easy A, Az ördög Pradát visel, Fekete hattyú, hogy a fontosabbakat említsem. A sorozatokra az egyetemen szoktam rá, kedvenceim: 2 Broken Girls, New Girl, Pretty Little Liars, Criminal Minds, Gilmore Girls, Doctor Who...
    Jártok moziba, koncertre, színházba, múzeumba? Milyen gyakran?
    - Moziba nagyon-nagyon ritkán, sajnos színház és múzeum is hasonló eset. Koncertre hamarabb eljutok :)
    Szoktatok kikapcsolódásként többen együtt sportolni? Mondjuk tollasozni a parkban?
    - Régebben kosaraztam, de jobban szeretek egyedül sportolni. Kivétel a hastánc, azt kis csoportban tanuljuk.
    Szerettek utazni? Hol voltatok legutoljára?
    - Nagyon szeretek, utoljára szerintem Bikalon voltam, de szeretnék még lemenni nyáron a Balcsira és kijutni Londonba ősszel.
    Szoktatok beülni valahova beszélgetni barátokkal? Van törzshelyetek?
    - A barátnőzős talikat mindig a Piazza di Francescoba szervezem(IX. ker., Ferenc tér), nagyon jó hely.

    VálaszTörlés
  31. Melyik a 3 legkedvesebb könyvetek?
    Szerb Antal - Utas es holdvilag
    Milan Kundera - A let elviselhetetlen konnyusege
    Tolkien - Gyuruk ura

    Filmek vagy sorozatok? Melyikből mi a kedvencetek?
    Sorozatok!!! tobb resz alatt jobban a szivemhez nonek a karakterek, mint egy filmben.
    Homeland, Dexter, Game of thrones, most nezzuk a Breaking Badet, egesz jo miutan beindult, es a megunhatatlan a jobaratok

    Jártok moziba, koncertre, színházba, múzeumba? Milyen gyakran?
    igen! mindegyik olyan jo kikapcsolodas, moziba ritkan, mondjuk evi ketszer.. koncertre nyaron egesz gyakran, szinhaz.. igyekszunk mindent megnezni, muzeumot is nagyon szeretjuk, a muzeumok ejszakaja is csodas volt

    Szoktatok kikapcsolódásként többen együtt sportolni? Mondjuk tollasozni a parkban?
    Sajnos nem

    Szerettek utazni? Hol voltatok legutoljára?
    Igen, nagyon. Ami tavolabb volt, az egy szakmai programmal osszekotott budapesti utazas volt, onnan ellatogattunk Egerbe es Pecset is megneztuk, utobbi eszmeletlenul szeretni valo, alig varom visszaterjek.

    Szoktatok beülni valahova beszélgetni barátokkal? Van törzshelyetek?Igen, szoktunk, igazi torzshely nincs.. majd kialakul :)

    VálaszTörlés
  32. Melyik a 3 legkedvesebb könyvetek?
    Agatha Christie: Tíz kicsi néger (ez a kedvenc, de tőle bármi jöhet), Kosztolányi: Esti Kornél, Bálint Ágnes: Mazsola :) :D

    Filmek vagy sorozatok? Melyikből mi a kedvencetek?
    Sorozatok! Nézek egyszerre vagy 20-at :D Filmek közül imádom a Fülkét, szerintem már vagy 30x láttam, sorozatból nem tudnék választani, annyi félét nézek :)

    Jártok moziba, koncertre, színházba, múzeumba? Milyen gyakran?
    Sajnos nem nagyon, talán még moziba jutunk el legtöbbször, évente 2-3 alkalommal.

    Szoktatok kikapcsolódásként többen együtt sportolni? Mondjuk tollasozni a parkban?
    Nem nagyon :(

    Szerettek utazni? Hol voltatok legutoljára?
    Végülis igen :) Itthon a Velencei-tónál, külföldön pár éve Párizsban.

    Szoktatok beülni valahova beszélgetni barátokkal? Van törzshelyetek?
    Igen! :) Általában Pesten próbálunk különböző teaházakat :) Törzshely nem nagyon van, mindig máshova megyünk :)

    VálaszTörlés
  33. •Melyik a 3 legkedvesebb könyvetek?
    - Szabó Magda könyveit szeretem a legjobban, egyszerűen beszippantanak a történerei - még az Abigéllel kezdődött, - tőle a két kedvencem a Régimódi történet és az Ajtó. Könnyedebbek közül: P. G. Woodehouse bármelyik, Gerald Durrel Családom és egyéb állatfajták című könyve, Harry Potter sorozat.

    •Filmek vagy sorozatok? Melyikből mi a kedvencetek?
    - Nem is tudom, talán sorozatok. Filmet egyedül nem szoktam nézni, ha van időm, inkább olvasok. A barátom próbál rávenni a filmnézésre, olyankor százszor megígértetem vele, hogy jó lesz a film.:) Legutóbb az Életrevalókat néztük, nagyon tetszett! Még egy kedvenc: Éjfélkor Párizsban.
    Sorozatot is csak alalomszerűen nézek a tévében, nem szoktam letölteni, amit viszont nagyon szeretek az a Gilmore Girls, mindig jó kedvre derít.

    •Jártok moziba, koncertre, színházba, múzeumba? Milyen gyakran?
    - Moziba ritkán, ha olyan film jön ki, amire nagyon kíváncsiak vagyunk és érdemes moziban nézni (mert pl. látványos). Vagy ha eszünkbe jut, hogy már ezer éve nem voltuk moziban.:)
    Koncertre, színházba, múzeumba ritkábban, mint szeretnék, de azért néha eljutok (havonta-kéthavonta).

    •Szoktatok kikapcsolódásként többen együtt sportolni? Mondjuk tollasozni a parkban?
    - Nem, pedig milyen jó ötlet!

    •Szerettek utazni? Hol voltatok legutoljára?
    - Nagyon. Utoljára Korfun voltam, belföldön pedig a Balaton-felvidéken. "Ingázni" viszont már nagyon nem szeretek, pedig az is utazás.:)

    •Szoktatok beülni valahova beszélgetni barátokkal? Van törzshelyetek?
    - Kávézóba (McCafé) vagy cukrászdába (Sugar Shop) szoktunk beülni, estefelé pedig koktélozni.

    VálaszTörlés
  34. Szia!
    Ez az egyik legnehezebb kérdésed eddig :) Nem sorrendben- képtelen lennék rá: Fable: Álmok tengere, Rejtő: Piszkos Fred a kapitány, Dan Brown: Az elveszett jelkép. (és bocsássatok meg nekem, Szabó Magda, Bulgakov, Lőricz L. László, Stephen King, Verne és az összes többi kedvenceim, h ma nem kerültetek az elejére)
    Inkább fim, mint sorozat. Nem vagyok nagy rajongó. Az elsők, amik eszembe jutnak, az a 3oo, Spíler, Aranyhaj és a nagy gubanc :) Sorozatból a Született feleségek, bár egyre kevésbé tud lekötni.
    Néha mozizunk, régebben színház. Koncert, múzeum csak külön, mert még mutatóban sem hasonlít az ízlésünk. Nagyon szerettem pár évvel ezelőtt Sopronban a Dalí kiállítást.
    A gyerekekkel szoktunk sétálni, ketten is, többen is és ahogy egyre idősebbek, egyre biztosabb vagyok benne, h igen, ez is sport! :)
    Jövünk- megyünk folyton és gyakoribb a meló miatti út. Utolsó külföld Barcelona volt, legutóbbi belföld Pécs( bár oda dolgozni mentünk) Szeretek utazni, van aki nem? :)
    Mióta Marcikapitány megszületett, sokat ritkultak és alaposan felértékelődtek ezek a "beülések". Lehet, h már nincs is törzshelyünk.. de van cserében egy pubunk- ez lehet, h törzshelynek minősül? :)

    VálaszTörlés
  35. Melyik a 3 legkedvesebb könyvetek?
    Újabban kezdtem el olvasni igazán, de még nem találtam egy olyan könyvet sem, amit esetleg másodszor is elolvasnék. :/
    Filmek vagy sorozatok? Melyikből mi a kedvencetek?
    Sorozatok!! ( Pretty little liars, The big bang theory, Gossip girl a kedvencek! :))
    Jártok moziba, koncertre, színházba, múzeumba? Milyen gyakran?
    Moziba és színházba szoktam járni, évente 3-4x kb mindkettőt
    Szoktatok kikapcsolódásként többen együtt sportolni? Mondjuk tollasozni a parkban?
    Imádnék tollasozni, ha végre jó idő lenne hozzá( vagy fúj a szél vagy 40 fok van. :/)
    Szerettek utazni? Hol voltatok legutoljára?
    Imádok, ha tehetném mindenhova elmennék a világon. :) Legutoljára Balcsin voltam.

    VálaszTörlés
  36. 1. Egyik legkedvesebb Twilight :)

    2. Filmeket jobban szeretem. Sorozatok közül is akadt azért néhány kedvenc :D Gossip Girl, Jóbarátok
    Film kedvencek: A remény rabjai , PS I love you, Forrest Gump, Ben hur és még sok más, csak nem jutnak eszembe így hirtelen :D

    3. Moziba járunk barátommal, ha van valami érdekes film :) Vagy csak kikapcsolódásképp. Színházba ritkán járunk, de nagyon szeretjük. Múzeumba is ritkán jutunk el.
    Koncerteket most Efott-on néztünk :)

    4. Nem szoktunk sokan együtt sportolni, pedig milyen jó lenne. Régen kosaraztam, de már féltem az ujjaimet, mert sokszor voltak már sínbe téve, és így suli mellett nem tudnék rajzolni, ha valami baj történik.

    5. Én nagyon szeretek/szeretnék utazni :)) Nyáron Velencei-tónál voltunk és a Balatonnál. De nagyon jó lenne több helyre is eljutni.

    6. Törzshelyünk nincs. Kávézóba vagy cukrászdába szeretünk beülni :)

    VálaszTörlés
  37. - Holt költők társasága, aww rengetegszer olvastam és nincs belőle saját példányom :( és másik kettő most nem jut eszembe így hirtelen. Mégis, lehet perverz, de szeretem a Bűn és bűnhődést.
    - Nem vagyok se nagy film se nagy sorozat addikt, de akkor már inkább film, a sorozatokkal nehezebben tartok lépést, inkább alkalomszerűen nézem őket, akár tévében is. Kedvencem mondjuk nem nagyon van.
    - Színházba, múzeumba és komolyabb koncertre sajnos kevesebbet, mint szeretnék, pedig nagyon szeretem az ilyen jellegű kulturális dolgokat. Sűrűn moziban sem fordulok meg, kevés olyan filmet készítenek az én mércémmel nézve, amire azt mondom, hajlandó vagyok egy mozijegy árát kifizetni (nem rajongok a nagyrészt számítógéppel készült szuperhősös meg fantasy filmekért, nálam a kosztümös filmek nyerőbbek)
    - Nem jellemző, ha rám jön a mozgáskattanás, azt egyedül szeretem, a saját tempómban, bár például Balcsizáskor a vízben labdázni szeretek.
    - Nagyon! Sajnos évek óta nem sikerült messzire jutni, általában csak 1-1 hétvége jön össze az ország különböző pontjain. Legutóbb Siófokon voltam, bár sok kulturális értéke nem volt, csak inkább lazítás :]
    - Szoktunk :) Mondjuk mivel nagyrészt már estefele ér rá a legtöbb ismerősöm/barátom, ezért inkább civilizáltabb kocsmába (vagy azt pubnak hívják?) szoktunk menni, de nem lerészegedés a cél, csak megiszunk 1-2-3 fröccsöt, deci bort, sört és órákig dumálunk. Törzshely nincs, ami épp sikerül, és relatív egyforma távolságra van mindenkitől.

    VálaszTörlés
  38. Melyik a 3 legkedvesebb könyvetek?
    Alkonyat,Hogyan legyek jó nő?,Pokoli báléjszakák:)
    Filmek vagy sorozatok? Melyikből mi a kedvencetek?
    Mindkettő,sorozat az csak az Egy rém rendes család,filmekből nincs kedvencem mindent szeretek:DD
    Jártok moziba, koncertre, színházba, múzeumba? Milyen gyakran?
    Nemigazán, nem sűrűn:)
    Szoktatok kikapcsolódásként többen együtt sportolni? Mondjuk tollasozni a parkban?
    Utálok sportolni..
    Szerettek utazni? Hol voltatok legutoljára?
    Imádok:) Csongrádon..azt hiszem:D
    Szoktatok beülni valahova beszélgetni barátokkal? Van törzshelyetek?
    Szoktunk..általában kisebb helyekre járunk:)

    VálaszTörlés
  39. Melyik a 3 legkedvesebb könyvetek?
    Egy sorozat, ami 3 könyvből áll. Egy kutyáról szól, akinek elég nehéz élete van.
    1. Tappancs kalandjai
    2. Tappancs veszélyben
    3. Tappancs megmentése

    Filmek vagy sorozatok? Melyikből mi a kedvencetek?
    Mindkettő, filmből nincs kedvencem, de Harry Potter, Batman jöhet minden mennyiségben. Sorozatból a krimiket, helyszínelős dolgokat szeretem, a kedvencem a Dr. Csont.

    Jártok moziba, koncertre, színházba, múzeumba? Milyen gyakran?
    Moziba gyakran megyek, leginkább barátokkal, de legutóbb a nővéremmel voltam. Koncertre nagyon ritkán, színházba soha nem megyek. Múzeumba viszont elég gyakran járok.

    Szoktatok kikapcsolódásként többen együtt sportolni? Mondjuk tollasozni a parkban?
    Nos, ebbe pont beletrafáltál, van egy saját festésű (!) tollaspályánk hálóval együtt, és ott szoktunk tollasozni.

    Szerettek utazni? Hol voltatok legutoljára?
    Imádok, legutóbb a Balcsin voltunk egy hétre a szüleimmel.

    Szoktatok beülni valahova beszélgetni barátokkal? Van törzshelyetek?
    Igen, van egy jól összeszokott társaság, általában a kávézóból indulunk, aztán bejárjuk az egész várost.

    VálaszTörlés
  40. Melyik a 3 legkedvesebb könyvetek?
    3? Húú, nehéz...Stephen King: Tortúra, Paulo Coelho: Veronika meg akar halni vagy 11 perc, Harry Potter sorozat
    Filmek vagy sorozatok? Melyikből mi a kedvencetek?
    Sorozat!:) HIMYM, A pletykafészek, Pretty little liars (ezt nem tudom van-e és ha igen, hogy magyarul), Gyilkos elmék
    Jártok moziba, koncertre, színházba, múzeumba? Milyen gyakran?
    Moziba és koncertre sűrűbben, úgy havonta 2x, színházba elég ritkán pedig imádnám!
    Szoktatok kikapcsolódásként többen együtt sportolni? Mondjuk tollasozni a parkban?
    A strandon röpi ér? Meg a bowling? Mert akkor igen!:)
    Szerettek utazni? Hol voltatok legutoljára?
    Imádok! Nagyon ritkán kerül rá sor, ami még most is hatalmába kerít az az egyhetes budapesti meglepi-kirándulás volt.:)
    Szoktatok beülni valahova beszélgetni barátokkal? Van törzshelyetek?
    Iigen, imádom a kis csendes teázókat, kávézókat. Ha éjszakai élet akkor bár vagy kocsma...Debrecen, Bárka.:)

    VálaszTörlés
  41. Nem tudom, hogy ér-e még, ha most válaszolok, de az elmúlt két napom a káosz jegyében telt, úgyhogy csak most jutott rá időm, remélem nem baj.
    -Bulgakov:A Mester és Margarita, Rachel Ward:Számok, Leslie L. Lawrence: Halálkiáltók.
    -Inkább filmeket nézünk, egyik kedvenc a Constantine, és nagy Gyűrűk Ura fan vagyok, úgyhogy abból mind a 3. Sorozatból a Bones, Jóbarátok, Gyilkos elmék.
    -Moziba nagyon ritkán jutunk el, nem is szeretem túlzottan, mert mindig a nyakamba rakja valaki a lábát, vagy a fülembe zabálja a kukoricát, és számomra az egyik legidegesítőbb, mikor hangosan kommentálják a filmet...Színházba sajnos még ritkábban, nem nagyon jut rá lehetőségünk. Ha éppen az utunkba kerül egy múzeum, oda viszont benézünk! Koncertre már többször, ha pénztárcánk-időnk engedi, de mindig elmegyünk Pannónia Fesztiválra, azt ki nem hagynánk, imádjuk a magyar zenét, főleg élőben.
    -A csocsózás kocsmában ér? :D
    -Legutoljára Erdélyben voltunk, amúgy imádunk új dolgokat, helyeket megismerni, csak hát ehhez is idő és pénz kell..
    -Suli előtt minden reggel beültünk a barátaimmal egy jó kis kávézóba, napindításként, délutánonként, suli után(nem mindig :D) meg volt egy nagyon jó kocsma törzshelyünk, csak sajnos abból a suliból most maradtunk ki, fősulira meg messzebb megyünk, ott kell új törzshelyet keresni!

    VálaszTörlés