2012. augusztus 23., csütörtök

Csillagok

Szombat éjjel tökéletes randin voltam. Sétálgattunk, beszélgettünk és boroztunk, kerestünk egy kényelmes szalmabálát és a hanyatt fekve a csillagokat néztük.
Kapásból három hullócsillagot is láttam és bámulatosan szép volt az ég. Nem tudom mit néztem, de tetszett, aki jobban informált szeret lenni, annak itt egy térkép a bámészkodáshoz.
A lényeg, ne múljon el az augusztus úgy, hogy nem álltunk meg egy pillanatra és bámultuk a csillagokat.


Augusztusi hullócsillagok, szerelmes vagyok! (Ismeritek az éneket?) Láttátok a Csillagpor című filmet? Azóta máshogy néztek a hullócsillagokra? Szoktatok kívánni valamit? Mindig ugyanazt?
Mikor kívántok még? Volt, hogy teljesült a kívánságotok?

11 megjegyzés:

  1. szeretem a csillagokat, és én is szerelmes vagyok. :) sokszor kívántam már, mer kívánni és hinni benne jó, de mindig máshogy, sokkal jobban alakult, mint ahogy kívántam, hiszen van egy szuper gyermekem, egy csodálatos párom, és egészségesek a szüleim. minden nap azt kívánom, hogy ez így maradjon. :)) szüli gyertyafújáskor kívánok!:)

    VálaszTörlés
  2. mi is bámultuk a csillagokat, mert a fogfájós 10 hónaposunk nem akart aludni... Minden eszembe jutott, csak az nem, hogy hű de szép az este... elég élőhalottak vagyunk, szóval bocsi:( Amúgy szeretem nézni a csillagokat, bár idén (a fenti ok miatt) erre nem jutott idő/energia.

    VálaszTörlés
  3. a hosszú hétvégén balatonon sátraztunk a barátokkal, ahol minden este volt némi csillagles, láttunk persze hulló változatot is.
    aztán tegnap az este első részét külön töltöttük a pasival (akivel amúgy az első randin épp a csillagport néztük meg a moziban), majd mikor a nyugatinál összetalálkoztunk egy kerthelyiséges koktélozóban és felnéztünk az égre ő azonnal közölte, h hiányoznak neki a csillagok. én jót mosolyogtam és jeleztem, h 2 órája a zp-ben vad fruttik koncerten táncizva én is felnéztem az égre és ugyanezt konstatáltam... :) pedig imádom pestet.

    én mindig kívánok (és akkor is, ha híd-felüljáró alatt átmegy a fejem felett vonat), többségében 2-3-4 vágyat "mantrázok".

    VálaszTörlés
  4. Én még sosem láttam hullócsillagot :( Pedig szeretnék, bár kicsit félnék, hogy nem-e egy lány fog leesni :D

    VálaszTörlés
  5. Dorka, a bejegyzésed okán tegnap (amikor ismét fogfájós-sírós éjszakánk volt), tehetetlenségemben nem tudtam mást csinálni, mint kivittem a kislányomat az udvarra, és felnéztünk a Mecsek fölött ragyogó csillagokra. A könnyein és a cumin át csak annyit mondott a tízhónaposom, hogy höööö. Ez az elragadtatás jele:) Gyönyörű volt az égbolt! Hullócsillag nem jött, bár azt kértem volna, hogy aludjon reggelig a lányka:)

    VálaszTörlés
  6. Detti, hanyadik fogacskával küzdetek?

    VálaszTörlés
  7. lolli: belegondoltál, hogy mennyire boldog vagy ha azt kívánod, hogy minden maradjon így?! :) jó ilyet olvasni!

    Detti: kitartást Nektek itt a szomszédban! ugye, hogy milyen sok van?
    jogos a höööö!

    dyna: mennyire egyre jár az agyatok! :) akkor én is kívánok!

    Ágibábi: remélem nem! :) feküdj ki egy órára, biztos lesz! :)

    VálaszTörlés
  8. lolli: 5 van kint, három folyamatban:)
    Dorka: igyekszünk elmenni a megnyitóra, hogy élőben is megleshessünk:) :) :)

    VálaszTörlés
  9. Dorka!!! Naná, hogy belegondoltam! Hálás is vagyok érte:))
    Detti, a mi 10 hósunk most növeszti a hatodikat. Több jövevényt nem láttam, igaz nehéz is kilesni..

    VálaszTörlés
  10. lolli: kibújt még kettő, így összesen van 7, és megint alszunk, már harmadik éjszaka óta:)

    VálaszTörlés
  11. Mostanában mi is nagyon sokszor megyünk csillagokat nézni. Fogjuk magunkat a Párommal, kisétálunk a tengerpartra, ahol persze nincs semmilyen közvilágítás, a távolban rengeteg hajó fényét lehet látni, fölöttünk milliónyi csillag, és csak beszélgetünk, ücsörgünk a padon vagy a homokban, és tervezgetünk :)Hullócsillagokat is láttunk, de mivel nem szabad elárulni, mit kívántál, így fogalmam sincs, h legalább hasonlóak-e a vágyaink ilyen téren :) Igen, mindig kívánni szoktunk, én ált. az éppen aktuális problémával kapcsolatban, mindig másmilyen megfogalmazásban, hátha bejön az egyik. :D Pont valamelyik este néztük újra a Csillagport, amit nagyon szeretek. Kicsit mese, kicsit vicces, mindenből egy kicsit. Néha eszembe szokott jutni csillaghulláskor :)

    VálaszTörlés