2012. május 22., kedd

Ma (kivételesen) bal lábbal keltem fel

 
Emlékeztek az előző, nagyon hasonló, de mégis egészen más bejegyzésre? Szerencsére az a gyakoribb, de néha előfordul, hogy rossz napom van.
Szerintem mindenkinek volt már ilyen napja, amikor a kikészített ruhához nem megfelelő az idő, amikor a smink ami mindig jól áll, egyszerűen nem akar sikerülni, amikor kilyukad a harisnya, vagy elszakad a cipőfűző az utolsó pillanatban, elmegy a busz előttünk, de azért lefröcsköl, elkésünk és ami kezünkbe kerül az eltörik, vagy elromlik.
Jaj de nagyon utálom az ilyen napokat és ma pont egy ilyen napom van. De nem ez a lényeg, hanem, hogy ilyenkor mit lehet csinálni.

Az első, ami a legtöbbeknek eszébe jut, hogy egy pokróc alatt édességekkel halálra esszük magunkat. Köszi Bridget Jones, nálad se jött be és nálam se, van 20 kilóm, ami el tudja mesélni, miért nem.

Jöjjön pár tipp, ami legalábbis nálam be szokott válni:

1. Elfelejtjük

Van, hogy semmi oka nincs a rosszkedvnek, vagy idegességnek, ilyenkor a legjobb, ha fogjuk és nem keressük a következő okot, ami miatt búsulhatnánk.
Én ilyenkor visszakézből szoktam elindulni sétálni, zenét hallgatok, csakis vidám számokat és általában 1 óra alatt el is felejtem az egészet. Egy szimbolikájában is csodás zuhany után meg egyszerűen új napot kezdek, egy jót. A legrosszabb, amit tehetünk, ha azt hisszük, hogy ez a nap már nem jó semmire.

2. Megváltoztatjuk

Ha az 1. lépés nem vált be, komolyabb módszerekhez folyamodunk, biztos mindenkinek van a tarsolyában pár trükk, amivel jobbá teheti a legrosszabb napot is. 
Valamilyen jó dolog, amire már rég nem volt idő, vagy csak elmaradt. Ne várjatok tovább, egy ilyen nappal már kiérdemeltétek, hogy jót tegyetek magatokkal.

3. Kibeszéljük

Nekem rengetegszer segít, ha elmondom a barátaimnak, hogy miért van rossz napom. A teljes listát sokszor végig se mondom, mert annyira hülyének érzem magam, hogy most tényleg ennyire rossz kedvem lett apróságtól. 
Ilyenkor az is nagyon jó, ha mások valós problémáira koncentrálunk, emellett a saját kis vackok eltörpülnek.

4. Ha semmi sem segít...teszünk rá még egy lapáttal

Igen, ez a mai nap ilyen, az első 3 nem segített, úgyhogy bevetjük a nagyágyút. Csinálunk egy igazán rossz napot magunknak, nem viccelek, egészen borzasztót.

Minden olyat megcsináltam ma, amivel a hét többi csodálatos napját nem akartam elrontani.
Kicseréltem az állatok almát (és mivel nyilván eltörött a láda és az alom beterítette a ház bejáratát, azt is rendbe raktam).
Tökéletes alkalom ez a nap a valamilyen szolgáltatók gombnyomogatós menüjét végigvárni, vagy bármit, amihez előre lehet tudni, hogy minimum fél óra sorbanállás kell.
Nem elég? Vasaltam! Mosogattam, ágyneműt húztam, felmostam, hivatalos ügyeket intéztem, port törölgettem, maradékot ettem!

Na most már igazán vacak egy napom van...miközben ezt írom már mosolygok, mennyi mindent elintéztem, milyen hálás leszek ezért holnap.

Tudom, hogy sokan ilyenkor is kell, hogy dolgozzanak, de aki bármennyire is alkotó munkát végez, vagy tanul, az tudja, hogy ennél rosszabbkor nem lehet dolgozni, ilyenkor van, hogy többet ártunk, mint használunk. Szóval inkább előre hozok minden mást, hogy amikor szerencsés napom van, csak úgy magától menjen a munka is.
Munkahelyen pedig biztos ilyenkor esnék túl azokon az elintézendőkön, amihez máskor semmi kedvem nincsen.

Egyáltalán nem baj, ha nem mindig vagyunk erősek, vagy vidámak, vagy  produktívak, néha vannak rossz napok, ezt is ugyanúgy át kell élni, ha elfojtjuk abból rengeteg gond származik.

5. Adjuk ki magunkból, de óvatosan

Nincs annál rosszabb, amikor az egyre halmozódó feszültséget valaki lenyeli, muszáj megtanulni kiadni.
Én sportolni szoktam, dühből, vöröses-lila fejjel, van hogy megyek egy kört a kocsival és az üvöltő zenéhez énekelek és bizony van amikor káromkodok. Tartogatom az ilyen alkalmakra, de ilyenkor nagyon jól tud jönni. De nehogy egy szimpla k.életbe jöjjön csak ki, 3 jelző alatt bele se kezdjetek! :)

Biztos észrevettétek, hogy az 5-ös pontban csak egyszemélyes dolgokat írtam, nem véletlenül. 
Amikor nincsen komoly gond, csak a mindennapoktól szétrobban a fejünk, akkor azt legeslegrosszabb máson levezetni, mert a legritkább esetekben fogja az kapni, akinek tényleg szánjuk, leggyakrabban pedig az, aki közel áll hozzánk és akit nem szeretnénk megbántani, de biztosan megfogjuk.
Mivel a legtöbb férfi nem bolond, nem fogják átérezni, hogy miért akkora dráma, hogy nem úgy történt valami, mint ahogy azt mi elképzeltük, hogy úgy lesz és most csalódottak vagyunk, mert nem úgy lett... Ezen mi fogunk megbántódni és rögtön találunk okot arra, hogy veszekedjünk, mert a feszültség ki akar jönni.
És tessék készen van a szörnyű nap legrosszabb befejezése.

Sokkal egyszerűbb annyit mondani ilyenkor, hogy nagyon rossz napom van, hisztis és nyűgös vagyok, holnap megint a régi leszek, de addig is köszönöm, hogy így is szeretsz és elviselsz.

(Mi szoktunk együtt és előre megbeszélten duzzogni, sajnos semeddig nem bírjuk nevetés nélkül, de tényleg segít, amikor nincsen semmi baj, csak az ember duzzogni akar. Célszerű megbántott óvodás fejet vágni, puffogó hangokat kiadni, és közben csapkodni. Remélem értitek, mert nem szándékozok videót csinálni erről! ;)))


6. Vessünk gyorsan véget a napnak

Amilyen hamar csak tudunk, feküdjünk le aludni, holnap egy új nap lesz, mert ez csak egy rossz nap, nem egy rossz élet!


Nektek milyen gyakran van bal-lábas napotok? Van valamilyen tuti trükkötök? Hány lépésig juttok el leggyakrabban? Mi az ami miatt képtelenek vagytok folytatni a duzzogást?

17 megjegyzés:

  1. Azt hiszem ezt nekem írtad... :)
    A problémás Viki

    VálaszTörlés
  2. Fu, de furcsa valakit az en nevemen irni latni! :)

    VálaszTörlés
  3. Viki drága:
    első sorban magamnak írtam, látod, 1 cipőben járunk! ;)

    Vick:
    mennyivel egyszerűbb így az élet?! le van tudva a komment! :)))

    VálaszTörlés
  4. sz.rul sikerült komplex tervbemutatás után jól eláztam az esőben.. eléggé aktuális most! :) Puszi: Piri

    VálaszTörlés
  5. (de cserébe csináltam magamnak egy jó nagy adag epres-banános turmixot, feszkó-levezetésként pedig plüss mackókatt varrok ajándékba 3 tündéri picúrnak!)

    VálaszTörlés
  6. mindig valami sokkal rosszabbra gondolok és máris felértékelődik a helyzetem!:)

    VálaszTörlés
  7. Dorka, az a durva, hogy elsőre én is csak lestem... hogy hiszen még nem is szóltam hozzá! Vagy csak elfelejtettem? De megnyugodtam, hogy azért még ennyire nem vagyok szenilis! :D

    VálaszTörlés
  8. Egy hónapban egyszer biztos van olyan nap, ami úgy kezdődik, hogy leverek valamit, vagy kiejtek a kezemből... Azután pedig folytatódik, megbotlom az utca közepén, kifordítja a szél az esernyőmet(nagyon ciki és kellemetlen tud lenni), tükörbe nézve pedig nem ismerek magamra! Na, ilyenkor, ha megtehetem, olvasok egy izgalmas könyvet, vagy újságcikket, zenét nem szeretek ilyenkor hallgatni, mert a vidámhoz nincs idegzetem, a keményebbtől pedig még agresszívabb leszek. Megpróbálok nem szólni senkihez, mert voltak ezzel kapcsolatban rossz tapasztalataim, hogy ilyen napon megbántottam egy hozzám közel álló embert. A legnyugtatóbb számomra egy hosszú, forró fürdő, sok habbal, jó könyvvel, egy pohár vörösbor(csak egy, mert többtől rosszabbodik a helyzet), utána egy nagy alvás! Másnap pedig már csak nevetek magamon! :) Szerencsére a barátom nagyon türelmes típus, így, ha dühöngök, ő "kötelességtudóan" végighallgat, nem szól közbe, hagyja, hogy kitomboljam magam, tudja, hogy utána úgyis újra a régi leszek! Ha már alapból bal lábbal kelek, azt egyből látja rajtam, úgyhogy az évek tapasztalata alapján, ilyenkor inkább nem is szól semmit hozzám a jóreggelten kívül. :) Most ezt nem nyalizásból írom, de sokszor segít, ha megnézem egy videódat, mert jobb kedvre derítesz! :)

    VálaszTörlés
  9. Talán a rossz idő az oka, hogy én is bal lábbal keltem fel.
    Jobban mondva fel sem keltem... Elaludtam. Nem tudom, hogy tudtam az ötszöri ébresztőt átaludni. Anyu ébresztett fel fél órával később, utána a szempillaspirál végigkenődött az arcomon, az alapozót többször leejtettem. Ez után az iskolában tovább idegesítettem magam az érettségin, ami mellé még egy kis-vizsgát is kell tennem magyarból (megjegyzem időben kiderült, így év vége előtt), ezek után gyakorlatilag átmentem a teljes ellenállóba, hogy én ma már semmit nem csinálok, de persze nem mehet így.
    Az otthon melege és egy kávé sokat segít, de nincs kedvem kimozdulni, de ami nekem általában beválik, hogy valami olyat csinálok, mitől jobb kedvem van pl.: zenélek, körmöt festek, műkörmöt csinálok vagy hasonló.
    Ha ez nem segít, de muszáj kitartani, akkor jön a "túl fogom élni".

    Örülök, hogy nem csak nekem van ma rossz napom, habár nem kívánok én senkinek sem rosszat, csak megnyugvás, minden esetre elég aktuális és igazán élénkítő bejegyzés.

    VálaszTörlés
  10. Drága Dorka! :)

    Ha hiszed,ha nem,nekem is ilyen napom VOLT ma...mostanáig :)
    Elolvastam a bejegyzésed és mosolyogtam,hogy ma még tényleg csak duzzogi fejet tudtam vágni :)
    De mivel megmosolyogtattál máris nem olyan borus a fejem,mint kint az idő :)
    Kösziii! :)

    VálaszTörlés
  11. A legeslegjobb tippem, ami nálam mindig, de tényleg mindig beválik az a legjobb barátnő!! Bármikor, ha hívom már a köszönésemből tudja, hogy mi a helyzet, és ígyérettségi környékén rengeteg ilyen rossz napom volt, van. Felhívom, mond 2 mondatot, és viszlát a jó napnak!! Hiába azért, a legjobb barátnő egy icicpicivel mindig többet tud mondani, mint az ember barátja, vőlegénye, pasija, férje, kinek mije.
    ;)

    VálaszTörlés
  12. Dorka, eddig bármit olvastam tőled csak egyre jobban és jobban szerettem a blogodat, de ezzel az írásoddal betetőzött a folyamat és jelentem a tied lett a kedvenc! köszi ezt a mai bejegyzést, már a képpel az elején nagyot koppantottál a buta fejemre, hogy miért is süllyedek újabban túúúl gyakran világfájdalomba a kisebb-nagyobb problémáim miatt. bár néha nem csak a rossz napokkal kell megküzdenie az embernek, de ha már erre van receptje, akkor legalább emiatt nem kell fájjon a feje :)

    és tényleg megnyugtató tudni, hogy még a legpozitívabb embereknek is akadnak rossz pillanatai, így talán számomra is van remény :)

    VálaszTörlés
  13. Dorka ez nagyon igaz, és nagyon jól jött most. :) Köszi!

    VálaszTörlés
  14. Néha egy kis sírás is segít. Én ha mérges vagyok és rossz napom van nekiállok pakolni, takarítani. Nem feltétlen szeretem csinálni, de közben úgy kikapcsol az agyam, hogy a végére általában elfelejtem az egészet szinte. Plusz van amikor tornázni nekiállok valami jó izzasztó tornának és akkor tuti kiadom a dühöm.

    VálaszTörlés
  15. Pirikém:
    nemááár! :(( mi volt a baj? mikor lesz eredmény? mutass képet a macikról! :) <3

    bé:
    az anyukám mondja mindig, hogy gondolj a várháborúkra, na aaaz kemény volt! :)) fura mód segít!

    Vick:
    beszéljetek össze, hogy hova ki kommentel és állítsatok be egyforma képet! :)


    RedDemon:
    én is nagyon szeretek könyvekbe menekülni, teljesen elfelejtem, hogy mi van körülöttem. ez a fiú meg egyértelműen főnyeremény! :))
    nagyon jól esik, köszönöm szépen, hamarosan lesz új, úgyhogy nem ér szomorkodni! :)

    Ivett:
    pontosan ilyesmikre gondoltam, és biztos vagyok benne, hogy aki azt mondja, hogy nincsen rossz napja az hazudik! :)

    Pingvino:
    valószínűleg ezért éreztem, hogy ezt kell ma posztoljam, pedig nem ez volt betervezve! :) örülök, hogy segített! :*

    Hedea:
    ismerős a helyzet, már a hangomból tudja, hogy baj van, és amint megkérdezi mi a baj, már sírok is és hüppögöm, hogy semmi! :))

    Astrid:
    annyira jól esik amit írsz, nagyon szépen köszönöm! igyekszem megfelelni a kedvencek méltó helyének! :)

    SophiEl: örülök neki! puszi :*

    Psyszah:
    ó az a legjobb, bár ilyen miatt nem szoktam sírni, kell valami ami kirobbantja belőlem, ha már nem tudom tartani.
    tegnap az volt, amikor egy óriásit taknyoltam és bevertem az eleve fájós térdemet, jól esett sírni, mint egy gyerek!
    pakolás takarítás nálam is nagy kedvenc, ha kint rend van, belül is könnyebben lesz az! :)

    VálaszTörlés
  16. drága lányok!
    felejtsétek el a fenti tippeket, megvan a tuti módszer a rosszkedv elűzésére:
    írjatok blogot és olvassátok a tüneményes olvasóitok hozzászólásait!
    szuperek vagytok, köszönöm nagyon szépen!
    <3

    VálaszTörlés