2012. május 17., csütörtök

Hajas rutin 10 lépésben

A tavalyihoz képest változott a hajas rutinom, mondhatni, tökéletesedett, úgyhogy a régi videó helyett jöjjön egy leírás, hogy mit is csinálok a szénakazallal, hogy vállalható legyen! :)

Hetente 2-3-szor mosok hajat, attól függően, hogy mennyit sportolok, vagy mikor megyek el itthonról.
A lépések többé-kevésbé ugyanazok, a termékek fél éve állandóak.


1. Mielőtt hajat mosnék, bekenem a hajam nemosdki balzsammal és kifésülöm, ha enélkül mosom meg, nedvesen soha nem bogoznám ki és jobb nem nedvesen tépni a hajat. Régen is ilyen balzsamot használtam és ez az új ugyanolyan jó és nagyon ízlik az illata.

2. Dove samponnal mosom a hajam már fél éve és nagyon jó, szép fényes lett tőle a hajam, az illata finom, nem szokta meg a hajam, mint az eddigieket, még mindig hat, és bárhol kapható, olcsón.
Próbálom legjobb tudásom szerint a fejemet is masszírozni, de ebben sosem leszek olyan jó, mint a fodrászom.

3. Ha átmaszíroztam a fejem, kiöblítem elég alaposan, kicsavarom és törölközővel átnyomkodom, mert a száraz haj több balzsamot vesz fel.

4. Balzsamot keverni szoktam magamnak, fele a samponhoz tartozó Dove balzsam, fele Joico pakolás-balzsam.

Pont itt álljunk meg egy picit, mert ezt a történetet le akarom írni, aki nem bírja a tanulságos meséket, az ugorjon lejjebb a következő bekezdésig.

A helyszín a pécsi hairclub, (ahova fodrászhoz járok már egy éve, miután elsőre oda tévedtem be, és mivel megszerettem, ottragadtam) a múltkor kérdeztem, hogy csinálnak-e keratinos hajegyenesítést, mert 4 éve volt nekem és nagyon bevált.
Mondták, hogy persze, megcsinálják, de inkább mutassam meg a hajam a szalonvezetőnek. 
Úgyhogy másnap bevittem a hajam és azt mondta, hogy nincsen rá szükség, ha megcsinálná a sok és erős hajam miatt 40.000 ft lenne, de nem akar átverni, nincs rá szükségem, nem göndör a hajam, csak száraz.
Állam ennél a pontnál már a földön...mi az, hogy nem akar lehúzni, főleg ilyen sokra?? 
De ezt is lehetett überelni: megmutatta a Joico balzsamot és mondta, hogy vigyem haza, próbáljam ki, ha nem jó, vigyem vissza, ők elhasználják úgyis, ha meg jó akkor fizessem ki...mivaaaan??? Láttatok már ilyet? Imádom őket és köszönöm még egyszer, hogy ennyire jófejek voltak!

Balzsamozásnál tartottunk, szóval fele-fele egy nagyobb diónyi mennyiség a kettő együtt. Ilyen vehemenciával a Joico balzsamom fél évig bírta, ami elég jó, mert 5000 ft, szóval nem bánom, hogy nem kell belőle sok.
Egy olcsóbb alternatíva az új Dove pakkolás-balzsam, nem ugyanolyan jó, de a sima balzsamnál jobb, ezt is fele-fele használom.
Bármilyen balzsam is legyen 10 percig hagyom a hajamon, addig el is fogalom magam a kádban, luffával, radírral, borotvával, reszelővel vagy éppen könyvvel.

5. Ha letelt az idő, kiöblítem, kicsavarom és törölközőbe tekerem, amíg megtörölközöm.

A következő lépések kísértetiesen hasonlítanak arra, ahogyan hivatalosan kell hajat szárítani.
Itt írok róla, ha nem tudjátok miről van szó.
Azóta már nagyon sokszor szárítottam meg így a hajamat és annyira belejöttem, hogy már nem tűnik éveknek.


6. Tehát, amint én száraz vagyok a hajvégeket bekenem a bennmaradó balzsammal és visszarakom a turbánt, vagy ha meleg van, kiengedem a hajam, ha van időm kicsit hagyom száradni.

7. Pár perc után, amint elkezd idegesíteni a turbán, vagy fázni kezd a fejem, hajvégekre fújok a hővédőmből.
8. A szűkítős hajszárítóval a nagyját átszárítom és közben az ujjaimmal kifésülöm, szerencsére a legelső lépés miatt ez már nem nehéz.

9. A hajam felső részét feltűzöm a fejem tetejére, az alsó hajakat lapos fésűvel és a szűkítővel szárítom, úgy mint a hivatalos megoldásban, csak nem kerek fésűvel, mert azzal csak bénázni tudok, szárítani nem.
Ugyanígy megszárítom a felső részét a hajamnak.

10. Ha van időm, akkor a hajszárítóm speciális fejével átvasalom a hajam, ezzel ügyesebb vagyok, mint a hajvasalóval, de akinek az van, akkor azzal.

(+1) A legvégén (ha eszembe jut) befújom ezzel a spray-vel, de a legtöbb esetben ez kimarad.

Külön pakolást nem szoktam rakni a hajamra, ezzel is annyira puha, sose törik, gyorsan nő, imádom! Egyetlen probléma, hogy a puhasága miatt egész nap csak fogdosnám! :)

*
Láttátok a képen megcsillagozott hajkefe milyen tiszta? Pedig már 4 éves és fa nyelű! A titkát elmondom hamarosan! ;)


Ti mit/miket használtok? Mennyi ideje ugyanaz a hajas rutinotok? Mennyi ideig tart végigmenni az egészen? Van közöttetek fodrász? Van valami amiből ugyanazt használjuk? Mit szóltok a történethez? Van ennyire cuki fodrászotok? Hogy tisztítjátok a hajkeféteket?

15 megjegyzés:

  1. Én is fa hajkefét keresek, de nem találok, azt hallottam, h nagyon jó, mert nem lesz az ember lányának elektromos a haja.

    VálaszTörlés
  2. Tökjó a rutinod, nekem is hasonló, csak annyiban más hogy zsírosabb hajra való cuccokat használok. Amúgy igen, csak vannak a világon tiszteséges-jófej emberek :)

    VálaszTörlés
  3. Álom, h találjak ilyen tökéletes helyet ahová fodrászhoz járhatok. :))
    Kb 5-6 éve festem itthon a hajamat (mahagónivörösre), amúgy pedig erős szálú és rengeteg sok. Imádnak a fodrászok. :D

    Nekem kb 1.5-2 éve ugyanaz a hajas rutinom, de nem használok ennyi mindent. Ráuntam a drogériás kísérletezésre, úgyhogy besétáltam a legközelebbi fodrászkellékesbe, ahol egy tündér aranyos nő segített sampont, pakolást és hővédőt választani, azóta hűségesen járok oda vásárolni (félévente 1x kb - naaaagy kiszerelések ;)) Az egyetlen ami szerelem, és nem onnan van, az az AVON-os zöld kupakos hajszérum (sárgadinnye illatú - nyami).

    VálaszTörlés
  4. Én is szeretnék hővédőt venni ,de vagy én vagyok a vak vagy nem árulnak ilyet a drogériákban? :D Dorka te amúgy pécsi vagy ezek szerint,persze ha nem titok? :)

    VálaszTörlés
  5. Izolda:
    igen, bár az enyémnek csak a nyele fa, azért írtam, mert azt nehezebb tisztítani, de a csupa fa tényleg nagyon jó!

    Zenzen: kár, hogy ez ritkaság, de jó, hogy még van!

    SophiEl:
    nekem 2-szer is sikerült, az elsőt imádtam, Budaoesten, de elköltöztünk, de pécsen is rámtalált a fodrász-szerelem!
    úgyhogy ne add fel, eljön az igazi!
    hova valósi vagy?
    most gondolok bele, hogy mindkét fiú, azon túl, hogy szuper fodrász, nagyon jó pasi is! :)
    azt a szérumot én már olyan rég meg akarom venni, de mindig elfelejtem!

    noristic:
    én az enyémet a müllerben vettem és ott láttam még jópárat! :)
    Budapesten születtem és másfél éve költöztünk Pécs mellé, sokakat megkavar, mert néha Bp. néha Pécs, sokat utazunk! :)

    VálaszTörlés
  6. Dorka: Pesti vagyok, úgyhogy nem a lehetőségek hiányától szenvedek. :))

    VálaszTörlés
  7. Megőrülök, még a hajszárítónk is egyforma:DDDDDDD

    VálaszTörlés
  8. Bő 1 hónapja tettem szert életem első vaddisznósörte hajkeféjére, és már most bánom, h eddig nem találkoztam vele.
    Minden szempontból ideális választás! ;) Csak gyorsan, felsorolva: 1: gubanc kifésülés közben nem tépi a hajat, 2: rendszeres használatától helyreáll a fej faggyútermelése, lassabban zsírosodik a haj, ellenben gyönyörű fényes lesz, 3: segít a hajhullás csökkentésében és a hajnövesztésben(a sörték masszírozzák és stimulálják a fejbőrt), 4: szuperül összegyűjti a sörtéi közé a kipotyogó hajszálakat, tehát nem lesz az egész fürdőszoba tiszta hajas, 5: kevesebb hajat hagyunk el napközben (én korábban mindenhol otthagytam párat, manapság nincs ez így, úgy tűnik, h a kefe kiszedi azt, ami ki akar jönni és az utána távozó mennyiség már abszolút nem szembetűnő), 6: (talán a legjobb része) nagyon jó érzés fésülködni! Én korábban sosem szerettem, nem is nagyon kefélgettem a hajam (pedig a kettővel ezelőtti aldo valdinis fa kefém még kedveltem is, de húzta a hajam és semmi extrát nem adott), de ezzel reggeli és esti kötelező programmá vált számomra ez a lépés. Írtam róla egy blogra pár hete egy beszámolót, ha valaki esetleg felvillanyozódott volna, szívesen megadom a linket. ;)
    Nekem még sosem volt ilyen óriás heuréka érzésem hajápolás terén, tény, h nem macerás a hajam (egyenes szálú, hosszú, ezer éve festett), de a kefe tökéletességéhez képest számomra elhanyagolható tény, h a tökéletes sampont-balzsamot megtaláltam-e már vagy sem. Mást ugye meg már nem kenek magamra (régen még hajtőemelőztem meg hajvégápolóztam, de ezeket ma már hagyom, ellenben ricinus-olíva olaj mixet szeretek rátenni, utána szuper puha lesz a sörényem:)).

    A szalonvezető csajszi pedig hihetetlenül korrekt volt, szerintem nem nagyon tudna más ilyen példával szolgálni. De nagyon jól hangzik, h vannak még ilyen emberek (pedig biztosan sokan hisznek az általuk jónak vélt cuccok valós szuperségében, csak a hozzáállásuk nem ennyire idilli). :/ De a fent említett hölgynek nagy somolyt küldök, ismeretlenül is! ;)

    VálaszTörlés
  9. borzasztóan várom a hajkefe pucolós posztot mert kb 20 hajkefém van ami jobbnál jobb (volt) és félretettem miután elhasználódott, hogy majd hátha kitakarítom egyszer..

    VálaszTörlés
  10. én nem cicázok ennyit a hajammal, az a megmosom és megyek típus vagyok. mióta megjelent a pantene aqua light sampont és balzsamot használom, a vékony szálú hajamra teljesen jó. óvatosan megtörlöm megfésülöm és a kezemmel formára igazítom. ha nincs túl hideg akkor nem szárítom, így is hamar megszárad. persze ehhez egy jól vágott frizura kel amit és meg is kapok a fodrászomtól.

    VálaszTörlés
  11. SophiEl:
    ha gondolod megörökölheted az én első szerelmemet! :)
    http://www.facebook.com/closehairsalon és a mester neve: Kaszi

    Csillu:
    már el se csodálkozom, de ha azt mondod, hogy Te is a férjedtől kaptad karácsonyra, akkor elájulok!

    dyna: nagyon köszi a tippet, beszerzek egyet! :)
    ha látom, átadom! ;)

    lolli: igyekszem, de megvárom míg jó koszos lesz, hogy nagyon durva legyen az eredmény! :)))

    Magdi: a vékony szálú hajat olvasva tök jogos, hogy nem vacakolsz ennyivel, nekem egy szénakazal, bármilyen jó a formája, nagyon szöszös! :)

    VálaszTörlés
  12. nagyon aranyos történet, és tényleg irtó jófej volt a szalonvezető is:)) jó, hogy vannak még ilyenek:)
    Nekem kb 8éves koromtól ugyanaz a fodrászom:) (addig a mamám testvére vágta, aki férfifodrász volt, enyhén fiús frizurám volt addig mindig...) viszont a mostanit szeretem, több mint 15-16év után megismert már teljesen, úgyhogy nagyjából tudja mik az igényeim, meg milyen a stílusom, mi állna jól... egyetem előtt változtatni akartam a sima hosszú lógó hajamon, és olyan jól eltalálta a fazont, hogy azóta kisebb változtatásoktól eltekintve mindig olyanra vágatom:)) úgyhogy én még Pestről is visszajárok hozzá... szerintem sem könnyű jó fodrászt kifogni, viszont ha sikerült akkor meg kell becsülni:))
    Nekem is hasonló a hajas rutinom, talán 1-2lépéssel kevesebb, szerintem fél óra alatt kész vagyok vele:)
    a jól levágott frizurával viszont vigyázni kell nehogy "túlformázza" az ember:))

    nekem is olyan pantenes "nemosdki"-m van:))

    VálaszTörlés
  13. Tündi:
    de jó ez, én igyekszem most már nem nagyon fickándozni! :)
    Te is odavagy a nemosdki illatért?

    VálaszTörlés
  14. Dorka, én még sose használtam hővédőt. Csak a hajvégekre kell fújni, vagy az egész hajra?

    VálaszTörlés
  15. az én hajamban 2 különböző réteg van, az egyik a teljes hosszúságú, a másik, ami rövidebb.
    mindkettőnek a végére fújok, de így a hosszúnak jut a közepére is!
    szerintem fül-vonal alatt bárhova mehet, én kb.3-at szoktam spriccelni! :)

    VálaszTörlés