2012. május 5., szombat

Eperpucolás szívószállal

A családunkban generációs tradíció az eperrel udvarlás, úgyhogy mindig nagyon várom a májust, az első finom epret és persze az évfordulónkat.

Egyetlen dolgot nem szeretek az eperben, méghozzá azt, ha a zöld részből bármennyi is a gyümölcsön marad, főleg ha bök, nálam rögtön oda az eper-élmény.

Angliából kaptunk is speciális eper-zöldtelenítő-csipeszkét, de semmivel nem volt jobb, mint a mutató és a hüvelykujjam. 
Van aki a skalpolós módszerre esküszik, de sajnálom az a kevés finom epret is, ami ilyenkor kárba vész.

Lassan körvonalazódhat, hogy mekkora volt az öröm, amikor ezt a technikát megláttam és ez csak fokozódott, amikor kipróbáltam és működött.
Semmi más nem kell hozzá, mint egy szívószál (extra masszív se kell legyen, az enyém ikeás volt) és eper (extra puha se kell legyen, az enyém metros volt). ;)


A technika alulról célzós-bökős, külön öröm a szívószálból kihúzható, fura eper-cső.Hogy mennyire boldoggá tett a szívószál, azt jelzi, hogy most a tiszteletére és örömömben ezt a dalt dúdolgatom, pedig akkor szoktam énekelni, amikor szódabikarbónával takarítok (szerintem a szódás rész miatt).

 

Kipróbáljátok? Titeket is nagyon zavar a zöld-rész, vagy csak lerágjátok róla? Van esetleg nektek is egyezményes szerelem-gyümölcsötök? Esetleg külön dalotok egy kedvenc takarítószerhez?

16 megjegyzés:

 1. Ezt ki kell próbálnom! Kötelező!
  Köszi az ötletet!

  Dorka

  VálaszTörlés
 2. Kipróbáltam, és tényleg bejött:D Néhol a zöldes rész szélesebb volt, mint a szívószál, ott késsel picit le kellett vágni. Eper <3

  VálaszTörlés
 3. Nekem is eper a szenvedélyem, úgyhogy körzi az ötletet!!! :)

  VálaszTörlés
 4. Amikor megláttam a posztot, gondoltam: mivan? Egy szívószállal leszedni a zöld részt? Mégis hogyan? Jót mosolyogtam amikor megláttam, hogy tényleg milyen jó öltet! :) Én is imádom az epret, csak utálom, hogy olyan kevés ideig lehet élvezni, az igazi kertit! :(

  VálaszTörlés
 5. Én se tudtam elképzelni, hogyan lehet, ez mekkora ötlet! :))
  Mindjárt mosok is és tesztelem.

  VálaszTörlés
 6. Hű, micsoda 5let! :) Nagyon kreatív. Én maradok a késezésnél, meg turmixnak jobban szeretem az epret, mint így simán és akkor már majdnem mindegy.

  VálaszTörlés
 7. Naná, h először egy olyan epret vettem a kezembe, aminek már nem volt csumája, csak a szélén voltak rajta a szálak, átnyomom a szívószálat, nézek, h miért van még mindig ott?! Aztán rájöttem. Vicces utána a szívószálból kiszipókázni az eperhengert. Bevallom, én 2 eper után inkább tépdestem tova, engem ez nem zavar. :)

  VálaszTörlés
 8. örülök, hogy tetszik az ötlet, köszi, hogy megírtátok lányok! <3

  VálaszTörlés
 9. Szia, díjatkaptál, vedd át nálam: http://bubbiful.blogspot.com/

  VálaszTörlés
 10. köszönöm, édes vagy! :))

  VálaszTörlés
 11. Szia! Tőlem is kaptál egy díjat :):) http://sophie-aprodolgok.blogspot.com/2012/05/dijat-kaptam-hogy-mi.html

  VálaszTörlés
 12. nagyon kedves tőled is, köszönöm szépen. gondolkozom a 7 dolgon! :)

  VálaszTörlés
 13. Nagyon jó ötlet, de én úgy eszem az epret int egy vadállat és nem zavar a zöld rész. :D Persze azt nem eszem meg.

  VálaszTörlés
 14. Milyen kár, hogy az idén a jég elverte az epret nálunk.. :(

  VálaszTörlés
 15. Rita: ma én is annyira megkívántam, hogy nekiestem, nem húztam az időt szívószállal! ;)

  ESZBÉ: én még nagyon drukkolok a miénknek (mármint a barátom szüleinél lévőknek) a legfinomabbak, és ha a mai vihart túlélik, akkor én pusztítom el őket! :)

  VálaszTörlés