2012. március 17., szombat

Szent Patrik napi zöld leves

Szent Patrik napra -félig tudatosan- készült el ez az igazán zöld leves, zöldborsóból pár perc alatt!


Hozzávalók:

egy zacskó (450g) zöldborsó
100g vaj
kis doboz tejszín
1 marhahúsleves kocka
só, bors

Díszítés:
medvehagyma, póréhagyma, snidling, bacon chips

Egy fazékban felolvasztom a vajat és amikor már teljesen felolvadt hozzáöntöm a zöldborsót és gyorsan kavargatom, mert ilyenkor kaphat oda.
Addig kavargatom,amik roppanósra puhul, ez akkortájt van, amikor már nem hideg a borsó,de még nem is meleg. Muszáj kóstolgatni, mert az a főzés lényege és mert csak így tudjuk mikor lesz jó, egyébként a precízek kedvéért, ez kb.5 perc nagy lángon.
Ha eddig eljutottunk, akkor hozzálöttyintek egy kis vizet, kevesebbet,mint ami ellepné és beledobom a leveskockát. Amikor az felolvadt,hozzáöntök annyi tejszínt, hogy ellepje és neki is megyek azonnal a vu-vu-val, amit a rendes emberek botmixernek hívnak és összevu...turmixolom.
Aki szeretné le is szűrheti,de szerintem nem olyan zavaró
A végén rávágom valamelyik hagymát ollóval, ami sokkal egyszerűbb kis mennyiségnél és készen is vagyunk!

Ti ettetek/ittatok/viseltetek valami zöldet? Egyáltalán gondoltatok arra,hogy ma van St.Patti's day? Vagy zöld dolgokat csak zöld csütörtökön esztek, vagy akkor sem?
Próbáljátok ki, jó étvágyat!

2 megjegyzés: