Szent Patrik napra -félig tudatosan- készült el ez az igazán zöld leves, zöldborsóból pár perc alatt!
Hozzávalók:
egy zacskó (450g) zöldborsó
100g vaj
kis doboz tejszín
1 marhahúsleves kocka
só, bors
Díszítés:
medvehagyma, póréhagyma, snidling, bacon chips
Egy fazékban felolvasztom a vajat és amikor már teljesen felolvadt hozzáöntöm a zöldborsót és gyorsan kavargatom, mert ilyenkor kaphat oda.
Addig kavargatom,amik roppanósra puhul, ez akkortájt van, amikor már nem hideg a borsó,de még nem is meleg. Muszáj kóstolgatni, mert az a főzés lényege és mert csak így tudjuk mikor lesz jó, egyébként a precízek kedvéért, ez kb.5 perc nagy lángon.
Ha eddig eljutottunk, akkor hozzálöttyintek egy kis vizet, kevesebbet,mint ami ellepné és beledobom a leveskockát. Amikor az felolvadt,hozzáöntök annyi tejszínt, hogy ellepje és neki is megyek azonnal a vu-vu-val, amit a rendes emberek botmixernek hívnak és összevu...turmixolom.
Aki szeretné le is szűrheti,de szerintem nem olyan zavaró
A végén rávágom valamelyik hagymát ollóval, ami sokkal egyszerűbb kis mennyiségnél és készen is vagyunk!
Ti ettetek/ittatok/viseltetek valami zöldet? Egyáltalán gondoltatok arra,hogy ma van St.Patti's day? Vagy zöld dolgokat csak zöld csütörtökön esztek, vagy akkor sem?
Próbáljátok ki, jó étvágyat!
Huh, de megkóstolnám most!
VálaszTörlésAnita drága! annyira hamar megvan! ess neki! ;)
VálaszTörlés