2014. május 18., vasárnap

Esküvői körömlakk

Remélem nem bánjátok, hogy megint elsősorban a menyasszonyoknak írok, azt gondolom, kell nekik a törődés, habár irigylésre méltó helyzetben vannak, de néha olyan elveszettek.
Természetesen, nem kötelező pillanatokon belül házasodni, akit érdekel a két kedvenc körömlakkom, figyeljen.

Azt hiszem elég sokan elmennek manikűröshöz az esküvő előtt. Én nem mentem. Aznap már nem akartam, ezt is bezsúfolni a programba, előző nap meg hiába csináltattam volna meg a körmeimet, nem tudok rájuk vigyázni, nem lett volna szép. Márpedig tuti, hogy készül kép a kezetekről, úgyhogy a körmöknek rendben kell lenniük.


Utólag azt gondolom a zselés körömlakk is megoldás lett volna, de ma a sima lakkokról lesz szó. Róluk:


A jobb oldalit viseltem én az esküvőnkön, hétköznapi lakkért soha nem fizettem volna ki ennyi pénzt, de úgy voltam vele, hogy a nagy napon ez is belefér. 
Art Deco 185 Pearl Whitener a neve és 2500 Ft körül lehet kapni. 2 rétegben érdemes használni, nagyon tartós és magáért beszél, hogy az esküvő óta 3 üveggel vettem már. Amennyi pénzt elszórtam régen arra, hogy próbáltam megtalálni a tökéletes lakkot, hogy annál sokkal olcsóbb ezt megvenni.

Jogos a kérdés, hogy akkor mit keres a képen egy másik lakk? 
Vad, kalandvágyó asszony hírében állok ugyanis és folyton kísérleteztem. Soha nem volt OPI lakkom, de mindig nagyon szerettem volna. Ráadásul az Art Deco épp elfogyott, illetve nem is elfogyott, hanem azt tette, mint a legtöbb körömlakk, az utolsó fél centit megtartotta magának, sehogy sem lehet kiszedni az üvegcséből. Próbáltam hígítani, de elveszett a szép fénye.
Szóval abban reménykedtem, hogy az OPI tovább bírja, sokkal nagyobbnak is tűnik a kiszerelése. 
15 ml a 6 ml-rel szemben. Viszont drágább is, 2900 forint körül láttam a Marionaudban, de nagyon nagylányos kedvemben voltam, ezt neked 500 Ft, úgyhogy befektettem az Altar Ego nevű színbe, ami szinte pont olyan, mint a Pearl Whitener. Kicsit gyöngyházasabb és kicsit kevésbé fehérít, de gyönyörűűűűű.
Ráadásul a pénztárnál kiderült, hogy aznap egy akció miatt csak 2400 valamennyi forint volt, úgyhogy jelentem, én egy boldog OPI lakk tulajdonos vagyok!

Tudom, hogy mindenki szeretne a legszebb lenni az esküvőjén és ezért néhányan képesek túlzásba esni. Én amondó vagyok, hogy a menyasszony körme legyen a legegyszerűbb, mert fura, amikor évek után be lehet azonosítani, a strasszos hegyes karmos műköröm alapján, hogy 2013-ban volt az esküvő.
Ugyanakkor, aki egész életében pirosra festette a körmét, hagyja meg nyugodtan, láttam én már tüneményes és elegáns menyasszonyt, meggypiros körmökkel. 

A lényeg itt is ugyanaz, mindenki próbáljon maga maradni menyasszonyként, csak legyen saját maga meglepően jó verziója.

Jut még eszetekbe kérdés, ami felmerül az esküvő kapcsán? 
Milyen körömmel mentetek férjhez? Milyen a tipikus hétköznapi körmötök? 
A fenti lakkokat ismeritek? Ti is ilyen sokat vártatok az első OPI lakkotokra?

14 megjegyzés:

  1. én lila körmökkel mentem férjhez, de a hétköznapokban is mindig színesek a körmeim, így épp az lett volna a fura, ha ezen a napon valami visszafogottat viselek :D
    az én lakkom neve OPI It's My Year volt :)

    VálaszTörlés
  2. nekem zselés műkörmöm volt, akkoriban muszáj volt megcsináltatnom (munka jellege miatt), és ha már amúgy is volt, akkor már tökmindegy volt, hogy az esküvő miatt nem ilyen-olyan strasszos izé lett, hanem sima francia manikűr. Hétköznap váltogatom: kb. egy hétig nude, aztán megőrülök, és mindenféle színű, aztán megunom, és megint nude, majd piros. Az a klasszikus :) Nekem még nincs OPI lakkom, van vagy 50 másik - most nem merek újabbat venni, amíg néhányat ki nem végzek. Egyébként a fehérítő hatású lakkok tényleg varázslatosak, még akkor is, ha nincs elszíneződve a köröm, nagyon szép természetes hatást lehet elérni velük. Én is nagyon szeretem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én is imádom ezt a fehérítést, bár most egy hete meggypiros-rózsaszín körmökkel vadulok !:)

      Törlés
  3. köszi a tippet, aktuális a kérdés most nálam :) én sem szoktam alapból manikűröshöz járni, miért lenne ez a nagy napon is másképp. régen a Loreal-nak volt egy ilyen pasztell színű verziója kékes árnyalattal, amitől nagyon frissnek tűnt az egész összhatás, amióta kivonták a forgalomból (vagy úgy átnevezték, hogy nem lelem...) keresem, hogy mivel lenne érdemes pótolnom a keletkezett űrt az életemben :) Szóval követem az útmutatót Dorka, irány a Marionaud!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Dorka!
      Jaj de klassz, gratulálok Nektek!
      Az az igazság, hogy én sok év távlatából is pontosan emlékszem, milyen volt a körmöd, és nagyon tetszett mindig. :)))
      Ez annál kicsit gyöngyházabb, talán a art deco jobban hasonlít arra, amire én gondolok.
      Sok puszi D.

      Törlés
    2. Nagyon szépen köszönjük :)
      Majd beszámolok a lakk felfedező utamról, ha végül más mellett döntenék. Puszi!

      Törlés
  4. ez nagyon szép gondolat a végén, és tökre igazad is van vele:)

    VálaszTörlés
  5. Én pár hete szereztem be az első OPI lakkom, mivel szinte mindig bordóra lakkozom a körmöm úgy döntöttem befektetek és eddig nem bántam meg mivel 5 napot kibírt kifogástalan állapotban a körmömön :)

    VálaszTörlés
  6. http://instagram.com/p/cMqaxBCzO0/ nekem ilyen volt, én manikűröshöz mentem, géllakk volt. :) Aznap nem lett volna időm lakkozni, meg nekem azonnal lepattog minden, és nem akartam kockáztatni. Egy pici csicsa ment rá, de épphogycsak, mert az uram nem szereti a csicsásat, na meg én sem túlzottan.
    Mindenképpen valami nude-ot szerettem volna, a manikűrös ugyan próbálkozott rádumálni másokra, de a munkám miatt nem nagyon lakkozok, és emiatt a nude volt a legkevésbé hétköznapitól távolálló. Már ha érted amit akarok. :))

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  8. Dorkám,gondolatolvasó vagy! :) Pont a napokban kezdtem el agyalni azon,hogy vajon milyen is legyen a körmöm a nagy napon!De sajnos még mindig tanácstalan vagyok!Amúgy hétköznapokon is általában korall/piros/fukszia színben pompázok,de az esküvőre úgy érzem annyira nem illene,úgyhogy lehet én is maradok valami hasonló szépségnél,mint amilyen a Tiéd volt!Meg is nézem majd ezeket a lakkokat!Bár még a manikűrös/géllakk variációt se vetettem el!
    Az első OPI lakkomat Tőle kaptam,csak úgy,mert tudja,hogy mekkora körömlakk mániás vagyok és meglepett eggyel! <3 :)

    VálaszTörlés
  9. én is mindig színes-szagos körmökkel nyomulok, amik a lehető legrövidebbek és soha nem voltam manikűrösnél..szóval kicsit tanácstalan voltam, hogy akkor mi legyen...az esküvő előtti nap beültem egy manikűröshöz és mondtam, hogy valami egyszerűt szeretnék...így lett egy gyönyörű pasztell-rózsaszín shell-lakkozásom, a saját kis csutka körmeimre, ami úgy csillog, hogy még és egy hét után is makulátlan...viszont most nem tudom mivel fogom tudni ezt lerobbantani?!:))

    VálaszTörlés