2014. április 14., hétfő

A kedvenc edzésem

 

10 évvel és 20 kilóval ezelőtt voltam a csúcsformámban és ezt csakis egy dolognak köszönhetem, mégpedig a kickbox-nak. Pontosan tudom, mert semmi mást nem tettem a cél érdekében, ettem, ami elém került és semmi mást nem mozogtam. Viszont hetente 2-3-szor elmentem a barátnőimmel kickbox aerobicra. Közel tökéletes állapot volt ez, egy pici tornaterem, ahol kb. 8-an fértünk el, és mind a 8-an barátnők voltunk. Semmi pénzért nem hagytam volna ki egy edzést sem, azok az órák, másfél órák voltak a hetem csúcspontjai. Arról nem is beszélve, hogy döbbenetes volt az erőnlétem és az edzés nem ment, a már akkor sem tökéletes térdem kárára.
Aztán elköltöztünk Budapestről és el se tudtam képzelni, hogy még egyszer lesz olyan idilli környezet az edzésre, mint annak idején az IBS pincéjében. Nem akartam idegenek előtt bénázni, nem akartam más edzőt, viszont folyamatosan nyitva tartottam a szemem, hátha valaki csinál egy jó kickbox videót, ami hasonlít a régi órákra.
A megoldás 10 évet váratott magára, de végre megvan, megtaláltam a tökéletes kickbox edzést. 
Fél óra hosszú, folyamatosan számol vissza, hogy mennyi idő van még hátra, de én elsőre csak akkor kaptam észhez, amikor már csak 6 perc volt hátra. Annyira magával ragadott, elfárasztott, minden stresszt elűzött. Az edző nagyon profi, nagyon szépen csinálja a gyakorlatokat, jól követhető, szóval tökéletes.
Próbálom szavakba önteni, milyen szuper sport ez, de nehezen megy, legyen elég annyi, hogy már attól mosolygok, hogy rágondolok.
Adjatok neki egy esélyt, főleg, ha rossz napotok volt, vagy valakire nagyon megharagudtatok. Képzeljétek magatok elé és üssétek, ahogy csak bírjátok!

Itt a link, hajrá!

11 megjegyzés:

  1. el is pakoltam magamnak, mindig kell az újdonság, köszi!:)

    VálaszTörlés
  2. még kb. két hónap, és bevetem! :)

    VálaszTörlés
  3. Kipróbálom mert most egyébként is spórolnom kell nagyon, így csak az ingyenes edzések jöhetnek szóba, a futáshoz pedig sokszor kedvetlen vagyok. Egyébként ez az edzés nagyon hasonlít ahhoz amit én szoktam csinálni Jillian Michaels-el, remélem nem gond ha belinkelem. https://www.youtube.com/watch?v=FTT4W8ygJ7w

    VálaszTörlés
  4. Jujj de jó!! Ha kikeveredem a náthából nekiállok ennek. A tesiórán is az ütöm-rúgom gyakorlatokat szeretem a nyújtás mellett a legjobban. Köszi!!

    VálaszTörlés
  5. Még most is lihegek,kipróbáltam és über király!!!!!Köszi a linket Dorka,hatalmas cupp és virtuális ölelés érte.Én meg megyek zuhanyozni :)

    VálaszTörlés
  6. Én is imádom a box több válfaját. Egyszerűen csodálatos, levezeti a feszültséget, kiadhatom minden mérgemet, olyan intenzitással csinálom ahogy éppen bírom. Elég gyors és látványos a fejlődés. Nálam főleg a lábon és a hason kb 2 hónap alatt heti 2 órával szuper eredményt értem el... kedves edző hölgy felköltözött Budapestre így én is abba hagytam, de kb egy hete találtam egy taibo jellegű hiit edzést és imádom :D De ezt ma kipróbálom!

    VálaszTörlés
  7. Reggel kipróbáltam a szokásos zumba toning helyett, nagyon klassz! :)

    VálaszTörlés
  8. Én is így voltam régen Billy Blanks Tae Bo edzéseivel. Mellette még egy kevés erősítést sináltam, semmi extrát, csak ilyen kézisúlyzós (edzők által) tingli-tanglinak mondott valamit, meg diétáztam. Volt eredménye :) 15 kilót fogytam....igaz, több, mint egy év alatt. Mozgás és diéta elhagyása után vissza is jött mind :( Sőt!!! :((( Most újra szenvedek a témával, sajna még semmi eredmény.
    Köszi, hogy ajánlottad ezt az edzést!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sináltam helyett csináltamot akartam írni! :D

      Törlés
    2. tényleg, Billy Blanks edzései :) Annyira szerettem! Volt 4 videókazettám tőle, és rongyosra néztem... Akkor szerettem meg az ugribugri aerobic mellett a küzdősportok női variációit :)

      Törlés
  9. hah, tegnap kipróbáltam. 15 perc eltelt, mire úgy éreztem h tetszik, a végén meg össze-vissza vigyorogtam és mikor leültem, folyt rólam a víz. szuper, köszi!:D ma jön a hasas tőle

    VálaszTörlés