2012. november 21., szerda

Tiffany Rothe összes

Amióta gyűjtöm a 10 perces tornákat a blogra és persze magamnak is, egyre többet tornázok TIffany Rothe-tal. Aranyos lány, úgy rázza, mint senki más, ráadásul nagyon jó gyakorlatai vannak, amit élvezet csinálni, nem tűnik megterhelőnek, másnap mégis érződik. Ráadásul az elmúlt hónapban észrevettem magamon is a változást, le fogom mérni, hogy számszerűsíteni is lehessen, de egyelőre látványra és érzésre erősödött nagyon sokat a törzsem, ki tudja, talán lassan ki is békülök vele?
Ha itthon vagyok, akkor minden nap, de hetente legalább 5-ször szoktam este, fürdés előtt tornázni 2-3 videónyit.
Most összegyűjtöttem 14 videót, úgyhogy ha minden nap 2 videót végigtornáztok, akkor is jut új edzés a hét minden napjára.

Bemelegítés

A klasszikus risza
Ez a kedvenc edzésem, 10 percig kell rázni amink van, oldalra hajolgatni és készen is vagyunk. Másnap pedig meg kell próbálni lehajolni valamiért oldalra és egészen más szemmel fogjuk nézni ezt az edzést.

Get your sexy back risza
Ettől az edzéstől mindig jó kedvem lesz, a témába vágó zenék, a kedves megjegyzések és persze az edzés miatt. Itt is a törzs és a derék van legjobban megmozgatva, pár csípőkörzés és fenékkel leírt nyolcasok, szerintem tökéletes kiegészítés a unalmas hasizmozás és a kardio edzések mellé.


Boxer Babe 10 kardio
Apropó kardió, sose hittem, hogy 10 perc laza árnyékboxszal ennyire ki lehet fulladni. Tökéletes kardio azoknak, akik a lábukat nem nagyon akarják, tudják megerőltetni.


Jógamatracos edzés
Az egész testet átmozgatja és mivel közben arra koncentrálunk, hogy az összetekert matraccal mi van, már a végére is értünk. Derék, oldalsó hasizom, pici láb és has kardiónak álcázva, fenék derékkal és oldalsó combizommal.

Bikini body törzs és hasizom
Nagyon jó kis edzés, szokásos riszával és csípőkörzésekkel, az oldalsó hasizmunk lesz hálás érte, ha végigcsináljuk ezt a 7 percet, akár többször is egymás után.


Brazil fenék
Eddig nem ismertem ezt a kifejezést, de ha olyan jellegzetes és jó, mint a bácskai rizseshús, akkor itt egy 5 perces recept. A legkeményebb és legötletesebb rész, amikor a jellegzetes négykézláb lábemelős gyakorlatot, amit én térdfájósan sose tudtam élvezni, állva mutatja meg, 2 súlyzóra támaszkodva.


4 perces felsőtest
Még egy rövidebb edzés, de ha 2-3-szor végigcsináljuk, biztos megérezzük. 2 súlyzó kell hozzá, kar és hát gyakorlatok vannak, néhány kitöréssel kombinálva, szerencsére a biztonságosabb hátra lépős fajtával.


Felsőtest ülve
Ezt az edzést már külön is mutattam, mert nagyon meghatott a története. Tiffany anyukája kerekesszékben ül, de tornázna a lánya videóira, így neki készült el ez az edzés, amit ülve csinálhatunk végig. Nagyon kemény a váll-része, aki kibírja csalás nélkül, azelőtt megemelem a kalapom, amint meg tudom mozdítani a kezeimet.


Székes edzés
Ehhez az edzéshez egy szék kell a masszívabb fajtából, ami nekünk nincsen, úgyhogy a kanapén próbáltam ki és ott is működött.
Tricepsz simán és lábemelgetéssel. Aztán marad a lábemelés és jön hozzá alsó hasizom. Féllábas guggolás és taposás és fekvőtámasz és fellépések formájában kardió és egy kis nyújtás is fér ebbe a 7 perces edzésbe, amit szintén 2-3-szor ajánlott megismételni, ha nem választunk mellé másikat.


Szexi, szenzációs váll
Akinek nem elég az ülős váll-edzés, az még majdnem 4 percet rátehet ezzel a videóval, ami szerintem könnyebb, mert változatosabbak a gyakorlatok, a statikus kitartás mindig a legnehezebb.


Belerina lábak
A lábak kicsit háttérbe szorulnak Tiffany edzéseiben, amit én azért nem bánok, mert a sétálás, ellipszis trénerezésben már nagyon megerősödött a lábam és különben sincs sok gondom a virgácsokkal, de kértétek is, és elég jópofa edzés, úgyhogy jöjjenek a balerina lábak.


Kardio mountain climber
Hallottátok már a mountain climber kifejezést? Igazi huszadik századi kardio-kínzóeszköznek számít az én szememben. A 4 ütemű fekvőtámasz amerikai alternatívája, amit én sose bírtam szusszal és csuklóval. Ebben az edzésben kicsit vállalhatóbb verziókat ismerhetünk meg. A 10 perc kicsit elfáraszt, de nem készít ki.


Matracos edzés
Én nem szeretek a földön fekve edzeni, de akit nem támad meg egy játszani vágyó cica torna közben, azoknak ez egy igazi klasszikus comb-fenék edzés.



7 megjegyzés:

  1. Szia! Amikor megmutattad az első riszát, hamar ki is próbáltam, nagyon tetszett :) Úgy éreztem, h jó kis kedvcsináló, találtam párat, meg is csináltam egymás után négyet. Úgy éreztem, h jól megmozgatott, élveztem is, na de másnap a cipőmet is alig bírtam megkötni..

    VálaszTörlés
  2. Ha végre meggyógyul a lányom, és megint megy bölcsibe, egyhuzamban végigtolom mind a 14 videót, annyira kedvet kaptam hozzá:) Addig meg cipelem (cipelteti) az egyéves fenekét, az lesz a testmozgás...

    VálaszTörlés
  3. Már mikor a múltkori bejegyzésedben említetted T.R. egyik videóját, akkor felfigyeltem rá, majd végül fel is iratkoztam a csatornájára, annyira megtetszett. Pont jól tud esni reggeli ébresztőnek egy-egy 10 perces mozgás úgy, hogy közben érzem, hogy átmozgat. Szóval köszi Dorka, remélem még mutatsz a jövőben pár arcot, akikkel érdemes együtt tornázni! (én amúgy Tracy Anderson dvd-ire szoktam edzeni, ha a rossz idő miatt csak a lakásban tudok mozogni)

    VálaszTörlés
  4. Salime: ugyhogy ugye? sunyi kis nőszemély ez a Tiffany!

    Detti: nincs is annál édesebb edzés! :) jobbulást Nektek! <3

    Niki:nemrég olvastam, hogy nagyon hatékony a napi többször 10 perc mozgás. úgyhogy hajrá, ha van új edzőm, Ti tudjátok meg elsőnek. ;)

    VálaszTörlés
  5. https://www.youtube.com/watch?v=TWU-kzlgM-4

    https://www.youtube.com/watch?v=ql1d-qPkhhE

    A két személyes kedvencem

    VálaszTörlés
  6. https://www.youtube.com/watch?v=TWU-kzlgM-4

    https://www.youtube.com/watch?v=ql1d-qPkhhE

    A két személyes kedvencem

    VálaszTörlés