2012. november 13., kedd

TAG hét - kedd

Jöjjön a második nap, mégpedig a szépségápolás-smink témával, hiszen a legtöbben még mindig emiatt ismeritek ez a blogot is. Ezennel ünnepélyesen ígérem, hogy kicsit többet fogok írni szépségápolásról, de egyszerűen az utóbbi időben ez olyan pici részt kapott az életemből, hogy említésre se volt méltó, de van pár ötletem, (téli arcápolás rutin, sebek eltüntetése, mi van a neszeszeremben és abból hogy csinálok nappali és esti sminket) úgyhogy lesz erről szó, nem is olyan sokára. 
Most jöjjenek a szépségápolással kapcsolatos kérdések és a válaszaim, jóval többen vannak, mint a tegnapiak, remélem nem bánjátok, válaszoljátok meg azt, amelyik tetszik.



1. Egyenes haj vagy göndör haj?
Szerintem gyönyörű a göndör haj, nekem sose lesz, túl nehéz a hajam és kinyúlik, ha göndöríteni próbálom, csak kócos leszek, úgyhogy legyen egyenes, ez is nagyon tetszik.

2. Szoli vagy önbarnítás?
Egyik sem, Hófehérke nem él ilyesmivel, nem is barnulok, inkább narancssárgára színeződöm, úgyhogy inkább soha nincsen semmi színem, várom, hogy divatba jöjjön a liszteszsák.

3. Kibírnád 2 hétig sminkelés nélkül?
Gyakran ki is bírom, de kétség kívül sokkal inkább észrevehető, hogy van szemem, ha ki van festve, úgyhogy egy inci-finci smink van rajtam, ha dolgom akad emberekkel.

4. Szemceruza vagy szemhéjtus (folyékony/krémes)?
Szemceruza elmaszatolva, nem vagyok az a tusos lány, egyetlen eset, amikor tuti van rajtam, ha műszempillát is hordok (minden szökőévben), akkor tussal lehet szépen eltüntetni a ragasztó csíkját.

5. Tincses műszempilla vagy soros műszempilla?
Lusta lányoknak (jelen!) csak a soros, általában egy sor, félbe vágva és csak kívülre felragasztva. Természetesebb és szebb, nem tetszik, a nagyon dús szempilla a szemzugokban, Moncsicsi jut róla eszembe.
6. Korrektor: alapozó előtt vagy után?
Csakis utána, hiszen akkor tudom, hogy mi az amit ki kell még javítani.
 
7. Alapozó vagy BB krém?
Nyáron BBkrém volt, most alapozó, mert az előbbi elfogyott, utóbbi meg még van. Egyébként majdnem, hogy mindegy, amihez ragaszkodok az a BB, mint Beauty Blender. Ezzel lehet a legtökéletesebben felvinni bármilyen alapozót, vagy BB krémet.

8. Szájfény vagy rúzs?
Végtelen büszkeséggel tölt el a válaszom: rúzs. Kicsit olyan, mintha felnőtt lennék. Régen csak szájfény volt, mert rúzst nem tudok hordani, most nude színekkel próbálkozom, legalább nem ragad olyan kiábrándítóan, mint a szájfény.
 
9. Pigment vagy préselt szemhéjpúder?
Ha látnátok a régi sminkes asztalom alatti szőnyeget, akkor ez nem lenne kérdés. Csakis préselt, a pigment nem gyerek kezébe való.

10. Avon vagy Oriflame? 
Avonban meglepően kellemesen csalódtam, ugyanakkor jobban szeretek azonnal és kézzel vásárolni. Kevés Avonos sminkem van.
Oriflametől kaptam annak idején egy ajánlatot, aztán a válaszomra egy olyan levelet, amilyet el se tudtam képzelni, hogy ember le mer írni, úgyhogy a szó hallatán is feláll a szőr a hátamon, soha semmit nem fogok tőlük még kipróbálni sem.

11. Színes smink vagy natúr smink?
Natúr smink, mert gyorsabb, egyszerűbb és sokkal jobban áll a legtöbb embernek.
12. Arcpakolás: lehúzható vagy lemosható?
Egyiket se használom, de a lehúzható horror-faktora miatt inkább arra szavazok.
 
13. Bronzosító vagy pirosító?
Mindkettő, mert még mindig azt a Nars Orgasm és Laguna duót használom, amit 2 éve kaptam. Egyszerűen nem akar elfogyni és nagyon szép színük van együtt. Ha szigorú a kérdés, akkor inkább csak a pirosító.

14. Hosszú pillák vagy dús pillák?
Ha a végeredményt nézzük, akkor a dús! Sokkal szebb lesz a tekintet a dús pillákkal. A hosszú, de ritka pillák, amik mellesleg most a 3D hosszabbítás miatt egyre gyakoribbak, engem nagyon kiakasztanak, félelmetes a pillák közti húst látni.

15. Élénk színű körömlakk vagy natúr színű körömlakk?
Lábujjra élénk, kézre átlátszó, túl sokat használom az ujjaimat és idegesít, ha kicsit is lepattogzik, minden nap festeni meg nem lennék hajlandó.
 
16. Hajmosás este vagy hajmosás reggel?
Csakis este. Reggel minden perc alvás aranyat ér és soha nem szárítom meg teljesen a hajam, ami este kevésbé baj, mint mondjuk egy téli reggelen.
 
17. DM vagy Rossmann?
DM vagy leginkább Müller.
 
18. Borotva vagy gyanta?
Borotva, mert bosszantó a szőrnövesztős-köztes időszak és aki nem fix napirend szerint él, annak az előre egyeztetett időpontok tartása is lehetetlen.

19. Műköröm vagy lakkozás?
Lakkozás, elég hasonló okok miatt, időpontra eljárni töltetni nem passzol a mostani életritmusomhoz és tetszik, hogy természetesebb a lakkozás, de jobb lenne kevesebb macera.
 
20. Rövid vagy hosszú haj?
Lányoknál hosszú fiúknál rövid tetszik, haj-konzervatív vagyok.
 
21. Élénk színű rúzs vagy nude rúzs? 
Nude, mert még nem tudom kezelni az élénk színeket a számon.

22. Hányszor mosol arcot naponta? Mivel?
Kétszer, reggel és este. Vagy a szappanmentes tusfürdőmmel a kádban, vagy az új habos rózsaszín Nivea arclemosóval.

23. Milyen bőrtípushoz tartozol?
Száraz és érzékeny, a legrosszabbkor időzített, lehetetlen helyeken egy-egy pattanással.

24. Használsz bőrradírt? Milyet?
Használok, hetente 2-3-szor. The Body Shop olívás bőrradírjából fogyasztom már a sokadik tégelyt. Elképesztő illata van és jó munkát végez.

25. Vannak szeplőid?
Sajnos már egyre kevesebb, nyáron az orromon előjön pár és én nagyon örülök nekik, szerintem a legcukibb bőrhiba, amit csak el lehet képzelni.

26. Tudod, hogy milyen árnyalatú a bőröd?
MAC kódrendszer szerint NW, egészen pontosan kismalac-rózsaszín.

27. Milyen gyakran bököd ki a szemed szemceruzával?
Azzal ritkán, mostanában a szempillaspirállal szoktam meglepőeket produkálni.

28. Vettél már sminket az e-bay-en?
Soha semmit nem vettem még az e-bay-en, mert félek tőle. :) Haj és ebay konzervatív vagyok. Online rendeltem már ecseteket a Sigmától, BeautyBlendert és Nyx cuccokat a cherryculture-ről, sose volt negatív tapasztalatom, de félős vagyok.

29. Szereted a drogériás sminkeket?
Mármint az olyan sminkeket, amik bárhol kaphatóak, jó minőségűek és nincsenek irreálisan túlárazva? Ezen mit lehet nem szeretni?!

30. Gondoltál már rá, hogy smink leckéket vegyél, sminkes iskolába járjál?
Hogyne, elég sokáig, de nem bánom, hogy nem tettem, amit akartam így is megtanultam, talán lassabban, nem túl profin és egyedül, ráadásul papírom sincsen, de szeretek magam miatt tanulni és az interneten minden forrás adott hozzá.

31. Mi az a sminkes hiba, amit legjobban utálsz?
Nem csak smink terén, de az igénytelenség az amit igazán nehezen viselek el. Szóval minden olyan smink, aminek a készítésekor elhangzott a "jó lesz ez így is" mondat.

32. Melyik hírességnek tökéletes mindig a sminkje?
Az összesnek, mert amikor látszanak, komoly team dolgozik a sminkjük tökéletességén. Talán csak egy valakit tudok mondani, akinek nem akaródzik összejönni soha de soha egy tisztességes smink, ő pedig Kesha. 
Nem akarom megbántani se őt, se a rajongóit, de mindig úgy néz ki, mint aki nem fürdik elégszer és a sminkje is előző nap készült.

33. Mit gondolsz a sminkről?
A varázslás egyik formájának tartom, aki sminkelt az életben már olyan lányt, aki soha nem festette magát, az érti miről beszélek. Hihetetlen, hogy ilyen egyszerű dologtól ennyit változik az egész ember. 
Egy jól kiválasztott smink csodákra képes és tökéletesen alkalmas arra, hogy kiemeljük azt, hogy mi a legszebb egy arcon.

Ti mit gondoltok?

23 megjegyzés:

  1. Nagyon klassz TAG lett!! ;)
    Esetleg elvihetném én is a saját blogomra??

    VálaszTörlés
  2. Dorka, én párat megválaszoltam a blogomon. Ha gondolod olvasd el :)
    Annyira jó ez a TAG-es hét, nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  3. hurrá hurrá lányok, nagyon jó, hogy megválaszoljátok, linkeljétek be ide is a blogot, hogy csak egy klikkel átugorhassunk megnézni a Ti válaszaitokat! :)

    VálaszTörlés
  4. De sok kérdés :)
    Hullámos hajam van, de az a fajta, amivel mindenképp tennem kell valamit, h emberek közé mehessek..
    Elméletileg nem bírnám ki, de néha előfordul :) Tus és csakis folyékony, mert a krémeshez rettentő béna vagyok. Mondjuk az is benne van, h egy hirtelen öleléstől kicsit kiböktem a szemem a hosszú nyelű ecsettel, amit a krémeshez vettem, lilát könnyeztem és azóta elő se vettem. Sok is, hosszú is a szempillám, csak szőke, szóval csak spirál. Rúzs szerelem dúl nálam, remélem, sose múlik el :) Élénk színeket szeretem, a nudetól olyan, mintha beteg lennék, vagy rosszabb.
    Érzékeny a bőröm. Nem. Inkább finnyás. A nagymamámtól örököltem, ha nem lenne érzékeny, azt mondanám tökéletes. Bármi, akár smink, mielőtt bevetésre kerül tesztelem belül a felkaromon. A Kedves először furán nézett rá, de már megedződött :)
    Hajmosás csakis este, reggel olyan kókadt vagyok, h képes lennék fogkrémmel megmosni, jobb az ilyesmit nem kockáztatni :)
    Nekem is van pár szeplőm, ki szoktam őket szabadítani az alapozó alól :)

    VálaszTörlés
  5. Szuper kis TAG, ezt én is lopom :) és fel is iratkoztam, eddig még nem ismertem a blogodat, de nagyon jónak tűnik első blikkre ^^

    VálaszTörlés
  6. Megválaszolok párat, amire nem csak 1-2 szavas válaszom van :D

    Egyenes haj vagy göndör haj?
    Részemről mindkettő, párom az egyeneset szereti. Amúgy ilyen semmilyen-hullámosra szárad a hajam, szóval vagy befonom és normális hullámos lesz, vagy körkefe és hajszárító segítségével egyenesre húzom. Hajvasalót csak a frufrumra használom, ha hullámosítom a hajam, mert épp növesztős fázisban van, és még bénán néz ki hullámosan :D

    Szoli vagy önbarnítás?
    Próbáltam már mindkettőt, önbarnítót csak lábon, félek a sárgulástól és foltosodástól. Amúgy Hófehérke vagyok én is, bár egy 50-es naptejjel szépen le tudok barnulni, csak hosszú folyamat :D Időnként kifekszek a napra, hagyom, hogy tegye a dolgát, de csak 10-15 percig. Én is remélem, hogy hamarosan divatba jön a fehér bőr ;)

    Kibírnád 2 hétig sminkelés nélkül?
    Simán. Bár most, hogy rendszeresen hordom a szemüvegem, a szememet ki kell "emelni" egy spirállal és szemceruzával, mert nekem csak úgy tetszik :D

    Szemceruza vagy szemhéjtus (folyékony/krémes)?
    Az előzőből rá lehet jönni: ceruza. A tushoz béna vagyok :/ De a ceruzát meg szeretem, szóval nem váltanék akkor se, ha tudnék bánni a tussal :)

    Korrektor: alapozó előtt vagy után?
    Nem használok alapozót, csak mattító púdert, időnként. Ha nem felejtem el akkor előtte, ha elfelejtem akkor utána :D

    Szájfény vagy rúzs?
    Mostanság mindkettő. Rózsaszínes rúzs, átlátszó vagy szintén rózsaszín szájfénnyel. De ha ez nem, akkor színezett ajakápoló, jelenleg :)

    Pigment vagy préselt szemhéjpúder?
    Nagyon ritkán (szökőévente :D) préselt :)

    Avon vagy Oriflame?
    Avon. Oriflame-et talán soha nem is használtam...

    Színes smink vagy natúr smink?
    Inkább natúr, bár ha olyanom van, akkor a ruhán színéhez passzoló.

    Bronzosító vagy pirosító?
    Pirosító, de csak ritkán.

    Hosszú pillák vagy dús pillák?
    Nem lehetne mindkettő? :D Amúgy inkább dús, mert szerencsére szép hosszúak :) A dússágával sincs sok bajom, de azért elfogadnék még pár szálat :D

    Élénk színű körömlakk vagy natúr színű körömlakk?
    Mikor milyen a hangulatom. Jobban szeretem az élénk színűt, de néha becsúszik egy-egy natúr, vagy világosabb szín is :)

    Hajmosás este vagy hajmosás reggel?
    Inkább délután :) De ha a kettő közül kell választani, akkor este, és befonom; reggel, és megszárítom :)

    DM vagy Rossmann?
    Mivel Rossmann van a legközelebb, ezért az, de szeretném én a DM-et is :)

    Borotva vagy gyanta?
    Lábon epilátor, egyéb helyen borotva. A gyanta nekem túl fájdalmasan hangzik :D

    Műköröm vagy lakkozás?
    Volt műkörmöm, imádtam, kevés macera volt vele, és mindig szép volt a körmöm (kivéve ha letört :/). Most inkább lakkozás, és ezt is imádom, olyan szép lakkjaim vannak :D Csak sajna hamar lepattognak :(

    Rövid vagy hosszú haj?
    Néhány nőnek jól áll a rövid haj is, magamnak inkább hosszú :) Pasiknak szerintem is a rövid, nem szeretem a hosszú hajú fiúkat :)

    Hányszor mosol arcot naponta? Mivel?
    Este szoktam Himalaya arclemosót használni, ami a Cosmohoz volt ajándék, de csúnyán kipattogott tőle az arcom, szóval asszem szüneteltetni fogom... Reggel ha nem felejtem el akkor Clean&Clear Morning Energy-t használok.

    Milyen bőrtípushoz tartozol?
    Hivatalosan nem tudom, de azt vettem észre, hogy kombi. Meg talán kicsit érzékeny is...

    Vannak szeplőid?
    Óóó, szerencsére igen, és imádom őket :D Nyáron több és intenzívebb, de azért télen is látszanak kicsit :) Az orromon és a pofimon is vannak, kis cukik :D Régen, fiatalabb koromba nem rajongtam értük, de ahogy "öregszek", úgy szeretem meg őket egyre jobban :)

    Milyen gyakran bököd ki a szemed szemceruzával?
    Hál' Istennek jól bánok vele, nem volt még ilyenre példa, de a spirállal nekem is sikerült már belenyúlnom a szemembe :D

    Ennyi lett volna, várom a holnapot! :)

    VálaszTörlés
  7. A sminkelés tényleg varázslás, van 1-2 lány ismerősöm, aki nem nagyon sminkeli magát, és akárhányszor látom, mindig eszembe jut, de kisminkelném, hogy mit lehet belőle kihozni :)

    VálaszTörlés
  8. Jajj ezt én is megcsinálom!!! :) nagyon jó!

    VálaszTörlés
  9. http://csinosleszek-pipacs.blogspot.hu/2012/11/tag-dorkatol.html
    :)

    VálaszTörlés
  10. http://sminktukor.blogspot.hu/2012/11/szepsegapolasi-tag.html


    Én is megcsináltam, nagyon jó kis TAG. :))

    VálaszTörlés
  11. 1. Egyenes haj vagy göndör haj?
    Érdekes, hogy akinek göndör, az egyenest akar, akinek meg egyenes, az göndört. Nekem hullámos hajam van, sokkal jobban szeretem göndören hordani, mert abban van élet! Egyenes hajjal nem is tetszem magamnak, az olyan snassz.
    2. Szoli vagy önbarnítás?
    Egyik sem. Megelégszem azzal, hogy nyáron kapok egy kis színt, ami kb szeptemberig kitart, utána fakulás ezerrel. De Hófehérkén jobban érzem magam. Sok az anyajegyem, így szoliba nem mernék elmenni, az önbarnító meg rajtam eszméletlenül természetellenes, mert nem csak, hogy fehér a bőröm, hanem még sápadt is.
    3. Kibírnád 2 hétig sminkelés nélkül?
    Nem. :) Nem azért, mert vállalhatatlan a fejem nélküle(bár néha igen), hanem mert a napi rutinom része, kivéve, ha otthon vagyok. Imádom csinálni, minden reggel valami szépet kihozni abból a kómából, ami visszanéz rám a tükörben 7:00-kor.
    4. Szemceruza vagy szemhéjtus (folyékony/krémes)?
    Is-is. Hétköznapokon általában elmaszatolt szemceruza, alkalmakra zselés tus.
    5. Tincses műszempilla vagy soros műszempilla?
    Egyik sem. Szerencsés vagyok, jó sok és dús szempillám van, így elég a spirál. Plusz még szemüveges is vagyok, így a műszempilla elérné a lencsét, az meg elég gáz. :) Meg hát nem is nagyon tudom felszerkeszteni, egyszer próbáltam, kudarc volt... :) Úgyhogy inkább nem kínlódok vele.
    7. Alapozó vagy BB krém?
    Hétköznap BB, alkalomra alapozó.
    8. Szájfény vagy rúzs?
    Utálom a szájfényeket, olyan gusztustalan az állaguk szerintem. Meg kb 10 perc után kenhetném újra, mert tuti leenném. A rúzst jobban preferálom, olyan szépen fel tud dobni egy minimál sminket is.
    9. Pigment vagy préselt szemhéjpúder?
    Csakis préselt. A pigmenttel nem tudnék bánni, alapból kétbalkezes vagyok, tuti kiönteném, vagy az egész szoba olyan lenne...
    10. Avon vagy Oriflame?
    Avon. Sok sminkem van onnan, jól ki lehet fogni jó minőségűeket. Szempillaspirált mindig onnan rendelek, még sosem csalódtam. Az Oriflame-s eset részleteire kíváncsi lennék... :)
    11. Színes smink vagy natúr smink?
    Jöhet mindkettő, attól függ, milyen napom van, de többször sminkelek natúran.
    12. Arcpakolás: lehúzható vagy lemosható?
    Kizárólag lehúzható, a lemoshatóval irtó sokat kell kinlódni. Nem igazán használok, mert zsíros a bőröm.
    13. Bronzosító vagy pirosító?
    Pirosító.
    14. Hosszú pillák vagy dús pillák?
    Ha lehet, mindkettő, de ha választani kell, akkor inkább dús.
    15. Élénk színű körömlakk vagy natúr színű körömlakk?
    Ebből is jöhet mindkettő, bár lusta vagyok lakkozni általában.
    16. Hajmosás este vagy hajmosás reggel?
    Este. Reggel csak Vis Major esetén.

    VálaszTörlés
  12. 17. DM vagy Rossmann?
    Valamiből ez, valamiből az. De inkább DM a Balea miatt.
    18. Borotva vagy gyanta?
    Epilátor? borotva csak 'ott'.
    19. Műköröm vagy lakkozás?
    Részemről egyik sem.
    20. Rövid vagy hosszú haj?
    Nőknél hosszú, de vannak lányok, akiknek kifejezetten jól áll a vagyány rövid haj, irigylem is őket érte, pedig azzal több a macera.Férfiaknál pedig szvsz haj nélkül... :)
    21. Élénk színű rúzs vagy nude rúzs?
    Élénk!!!!
    22. Hányszor mosol arcot naponta? Mivel?
    Kétszer. Reggel hideg vízzel-kecsketej szappannal, este Essence arclemosóval.
    23. Milyen bőrtípushoz tartozol?
    Zsíros... Bizonyos kajafajtákra előbukkanó rettenetekkel az államon.
    24. Használsz bőrradírt? Milyet?
    Soliteint a kedvencem, de most elfogyott, így egy Baleát használok, ami nem kimondottan radír, de egész jó kis szemcsék vannak benne, úgyhogy arra használom.
    25. Vannak szeplőid?
    Gyerekkoromban voltak, mára már sajnos nincsenek.
    26. Tudod, hogy milyen árnyalatú a bőröd?
    A lehető legvilágosabb. Csak azt nem tudom eldönteni sosem, hogy inkább sárgás, vagy inkább rózsaszínes, mert mindig másnak látom. Lenne erre egy jó tipped, hogyan döntsem el?
    27. Milyen gyakran bököd ki a szemed szemceruzával?
    ööö... naponta? :D
    28. Vettél már sminket az e-bay-en?
    Nem, és nem is fogok. Rossz az angolom, és nem bízom az internetben úgy amblokk.
    29. Szereted a drogériás sminkeket?
    Naná! :) Főleg, hogy leginkább csak azokat tudom megfizetni.
    30. Gondoltál már rá, hogy smink leckéket vegyél, sminkes iskolába járjál?
    Igen, de idő, és pénz hiányában ez sajnos megvalósíthatatlan. Marad a youtube.
    31. Mi az a sminkes hiba, amit legjobban utálsz?
    Vakolat alapozó, "meztelenül hagyott" szemöldök, elkenődött szemceruza.
    32. Melyik hírességnek tökéletes mindig a sminkje?
    Jennifer Lopez.
    33. Mit gondolsz a sminkről?
    Egy ajándék, amivel mi, nők ki tudjuk emelni szépségünket, és a férfiakat megőríthetjük vele. :)
    Bocsi, hogy ilyen sok lett, de mindegyik kérdés nagyon tetszett! :)

    VálaszTörlés
  13. Itt az enyém :)
    http://panka-makeup.blogspot.hu/2012/11/tag-szepsegapolas-dorka-modra.html

    VálaszTörlés
  14. Itt megnézheted az enyémet :)

    http://fandmublog.blogspot.hu/2012/11/tag-dorkanal.html

    VálaszTörlés
  15. Hú sajnos tegnap már nem volt időm válaszolni, de most pótolom :)
    1. Egyenes haj vagy göndör haj?
    Nekem göndör hajam, de inkább a hullámosra szavaznék, mivel a nagyon göndört borzalom kifésülni...
    2. Szoli vagy önbarnítás?
    Egyik sem. Nap. Nyáron. Télen nekem a fehér bőr is jó :)
    3. Kibírnád 2 hétig sminkelés nélkül?
    Igen :) szeretem sminkelni magam, de inkább hobbiból :)
    4. Szemceruza vagy szemhéjtus (folyékony/krémes)?
    Ceruza... a tust nem tudom normálisan használni...
    5. Tincses műszempilla vagy soros műszempilla?
    Egyik sem. Nem szeretem a műszempillát, szerintem eléggé természetellenes, bár nem azt mondom, hogy egy-egy különleges alkalomra nem néz ki jól, de nem az én stílusom :)
    7. Alapozó vagy BB krém?
    Alapozó, BB krémet még nem használtam, de nekem az alapozó is tökéletesen megfelel.
    8. Szájfény vagy rúzs?
    Szájfény, bár nem szeretem nagyon ha van valami a számom, de igazából most vettem egy rúzst és az most nagyon tetszik :)
    9. Pigment vagy préselt szemhéjpúder?
    szemhéjpúder, igazából pigmentet még nem használtam...
    10. Avon vagy Oriflame?
    Avon. Már csak azért is mert Avon tanácsadó vagyok :D
    11. Színes smink vagy natúr smink?
    Natúr, nem szeretem a nagyon feltűnő sminket, egy natúr is lehet ugyanolyan szép, ha nem még szebb. :)
    12. Arcpakolás: lehúzható vagy lemosható?
    Én se használom egyiket sem, de talán még is a lehúzhatós, mert amikor kicsi voltam és anyukám kozmetikusnál volt mindig láttam ahogy lehúznak valamit az arcáról, és ez nagyon tetszett :)
    13. Bronzosító vagy pirosító?
    Pirosító. :)
    14. Hosszú pillák vagy dús pillák?
    dús :)
    15. Élénk színű körömlakk vagy natúr színű körömlakk?
    Élénk. :)
    16. Hajmosás este vagy hajmosás reggel?
    Este. Reggel kinek van erre ideje?! Hát nekem biztos nem...
    17. DM vagy Rossmann?
    Dm. De csak azért, mert az van a közelben :) A rossmann-t is szeretem, főleg az essence pultja miatt :)
    18. Borotva vagy gyanta?
    Borotva.
    19. Műköröm vagy lakkozás?
    lakkozás. Lsd: a műszempillánál :)
    20. Rövid vagy hosszú haj?
    szerintem ez emberenként változó, van akinek ez áll jobban, van akinek az. Ha magamon nézem, akkor hosszú.
    21. Élénk színű rúzs vagy nude rúzs?
    Mind2 :)
    22. Hányszor mosol arcot naponta? Mivel?
    2-szer. Reggel-este. Balea arctisztító zselével+avon-os tonikkal :)
    23. Milyen bőrtípushoz tartozol?
    Vegyes...
    24. Használsz bőrradírt? Milyet?
    Nem... pedig lehet, hogy kéne...
    25. Vannak szeplőid?
    Vannak. Főleg nyáron, de szerencsére nem olyan nagyon sok, és nem az egész arcomon, hanem csak az almácskáknál :)
    26. Tudod, hogy milyen árnyalatú a bőröd?
    Nem :)
    27. Milyen gyakran bököd ki a szemed szemceruzával?
    hát... öhm... szerintem ezt a kérdést hagyjuk :D
    28. Vettél már sminket az e-bay-en?
    Nem. És sminket nem is szeretnék... Mást lehet, hogy fogok (már rég gondolkodok rajta), de sminket biztos nem.
    29. Szereted a drogériás sminkeket?
    A véleményem pontosan ugyanaz mint a tied :D
    30. Gondoltál már rá, hogy smink leckéket vegyél, sminkes iskolába járjál?
    Igen ,de eddig még nem próbálkoztam, de ami késik nem múlik :)
    31. Mi az a sminkes hiba, amit legjobban utálsz?
    A túl sok alapozó. Szerintem borzalmas amikor valaki, úgy néz ki mintha álarcos bálba menne... de nem maszk van rajta hanem alapozó, ami ha túl sok pontosan ugyanúgy néz ki mint a maszk...
    32. Melyik hírességnek tökéletes mindig a sminkje?
    Szerintem egyiknek se... Azért éjszakára biztos nem sminkelik ki magukat :D Bár ki tudja? :D
    33. Mit gondolsz a sminkről?
    Szerintem egy jó dolog, de nem tudom igazán most kifejezni magam...
    Ennyi volna :)

    VálaszTörlés
  16. Publikus, mi történt az oriflame-mel? kíváncsi vagyok...:)

    VálaszTörlés
  17. Kitöltöttem én is... :)
    http://paranytrilla.blogspot.hu/2012/11/szepsegapolasi-tag.html

    VálaszTörlés
  18. köszi köszi a sok választ, nagyon jókat írtok! pusziii

    VálaszTörlés
  19. 1. Egyenes haj vagy göndör haj?
    Egyenes, rövid és tüsi, mégis nőcis :) !

    2. Szoli vagy önbarnítás?
    Naná, hogy egyik sem :) !

    3. Kibírnád 2 hétig sminkelés nélkül?
    Még 2 napig sem...

    4. Szemceruza vagy szemhéjtus (folyékony/krémes)?
    Mindkettő!

    5. Tincses műszempilla vagy soros műszempilla?
    Egyszer volt 3D-s műszempillám, de folyton beleakadt a szemüveglencsémbe... inkább sok-sok spirál.

    6. Korrektor: alapozó előtt vagy után?
    Utána.

    7. Alapozó vagy BB krém?
    Mikor melyik...

    8. Szájfény vagy rúzs?
    Csakis rúzs, lehetőleg minél tartósabb.

    9. Pigment vagy préselt szemhéjpúder?
    Préselt.

    10. Avon vagy Oriflame?
    Mostanában meglepően sokat rendeltem az AVON sminkcuccai közül, nagyon bejönnek a 4-es szemhéjfestékek. Egyébként viszont az Oriflame-et minőségibbnek tartom.

    11. Színes smink vagy natúr smink?
    Egyik nap ez, másik nap az.

    12. Arcpakolás: lehúzható vagy lemosható?
    Inkább lehúzom, azt hatékonyabbnak érzem.

    13. Bronzosító vagy pirosító?
    Rózsaszínesítő :) !

    14. Hosszú pillák vagy dús pillák?
    Mivel egyik sincs, jó lenne mindkettő, de muszáj választani, inkább a dús.

    15. Élénk színű körömlakk vagy natúr színű körömlakk?
    Csak lábujjra és csak metálpiros.

    16. Hajmosás este vagy hajmosás reggel?
    Mindegy, az az 5 cm hamar megszárad. Viszont hogy ne legyen csupa hajzselé a párna, mégis inkább este.

    17. DM vagy Rossmann?
    Müller!!!

    18. Borotva vagy gyanta?
    Epilátor, évek óta, mindenhol... nagyon bevált.

    19. Műköröm vagy lakkozás?
    Egyik sem, bár a testvérem az ország egyik legjobb műkörmöse :) !

    20. Rövid vagy hosszú haj?
    Én szeretem röviden, de volt már nagyon hosszú is és azt is szerettem.

    21. Élénk színű rúzs vagy nude rúzs?
    Inkább a nude, de néha kell egy kis őrület.

    22. Hányszor mosol arcot naponta? Mivel?
    Kétszer, micellás vízzel.

    23. Milyen bőrtípushoz tartozol?
    Zsíros, néhol száraz, könnyen irritálódó, pattanásosodó bőröm van, de mára megtanultam egyensúlyban tartani.

    24. Használsz bőrradírt? Milyet?
    Ha muszáj, van egy Sunfleur, de van egy bőrradíros vattakorongom is, a Rossmannból, az is bejött.

    25. Vannak szeplőid?
    Nincsenek, még egy anyajegyem sincs...

    26. Tudod, hogy milyen árnyalatú a bőröd?
    Az ivory árnyalatú alapozók jók szoktak lenni.

    27. Milyen gyakran bököd ki a szemed szemceruzával?
    Nem fordult még elő, de spirállal már belekaptam.

    28. Vettél már sminket az e-bay-en?
    Nem,de a BBkrém.hu-ról rendeltem már és az jó volt, most a makeupplazat is ki akarom próbálni.

    29. Szereted a drogériás sminkeket?
    Naná.

    30. Gondoltál már rá, hogy smink leckéket vegyél, sminkes iskolába járjál?
    Igen, még lehet, hogy fogok is.

    31. Mi az a sminkes hiba, amit legjobban utálsz?
    Azt nem szeretem, ha egy lány/nő már kora reggel egy kiló smink alól pislog. Illetve azt említeném még, amikor a smink mindössze egy fekete szemceruzát jelent, egyebek nélkül.

    32. Melyik hírességnek tökéletes mindig a sminkje?
    Jennifer Aniston jutott most eszembe, de a druszája, Lopez is eszembe juthatott volna akár.

    33. Mit gondolsz a sminkről?
    Csodálatos dolog, hálás vagyok, hogy ebben a korban élhetek.

    VálaszTörlés
  20. Itt is kimaradt egy: igen szétszórt voltam a héten :D
    Korrektor:Alapozó előtt, vagy után?
    Ha nagyon csúnyaság van, akkor is-is, de amúgy utána, de van, amikor nem alapozózok(jelen esetben BB-zek), hanem csak korrektorozok. Szentül hiszem, hogy a korrektor a barátom! :D Most éppen megoldást keresek, ugyanis úgy nézek ki kábé, mintha ragyaszóródásom lenne(HP <3), brutális az ábrázatom, és gyanítom, hogy valamire érzékeny vagyok. Nincs esetleg valakinek, legfőképpen neked, Dorka valami ötleted? Hatalmas, gyulladt vörös sebek vannak az arcomon, amikről hámlik a bőr... Pattanásnak indultak, de ez lett belőlük... Gyógyszertárban kapok rá valami csodaszert? Bőrgyógyászatra kell beutaló? S.O.S!!!

    VálaszTörlés
  21. Jucus: jaj szegény, ez nem hangzik jól. nekem nem kellett beutaló, az 5. kerületi bőrgyógyásznál voltam és nagyon cukik voltak, a Bazilikával szemben van a rendelő, de nézz utána, mert ez 4 éve volt!
    nekem az államon volt ilyesmi 2 hete, nem tudom mitől, én gyakran mostam le tonikkal, utána vízzel és durván vastagon bekentem neogranormonnal. meglepően gyorsan tette rendbe.
    de a doki a tuti!
    sok gyógypuszi!!!

    VálaszTörlés
  22. Azt kell mondanom, hogy a Baviphat almás kencéje csodát művelt a bőrömmel, kiegyensúlyozta rendesen :) ! Plusz nem használok arclemosó+sminklemosó+tonik hármast, helyette micellás vizet, ez is csökkentette a terheltségét.
    Bőrgyógyász szteroidot adna, mert más eszköze nemigen van :( !
    Most egyébként nagyon jó állapotban vagyok :) !

    Nagy ragyára nekem a szalicilsav jött be, de ez is változó!
    Puszi!

    VálaszTörlés
  23. Jucus: nekem is jót tesz a micellás víz, bár fogalmam sincs mi az a micella! :)))

    VálaszTörlés