2012. november 6., kedd

Saláta dilemma és recept

Talán megint túl hosszú lesz a bevezetés egy nagyon egyszerű recept előtt, de ezeket a gondolatokat nem írom meg külön, úgyhogy ide zsúfolódnak be jobb híján, akit zavar úgyis átugorja és meg sem áll a hozzávalók szóig. 
Szerintem már említettem, hogy hetente egyszer megyünk vásárolni, ezzel tökéletesen megvagyunk már fél éve, leszámítva egy ételt, ami viszont elég fontos. Mégpedig a saláta. A zacskós. Nagyon szeretem és majdnem minden nap eszem is, úgyhogy a hűtőnkben legalább az egyik alsó fiók csupa saláta.
Mostanában kevesebbet járunk a Metroba, inkább Spar és Tesco felé kanyarodunk, de a salátájukkal nem vagyok megelégedve. Úgy tűnik, hogy ami megmarad a Metroban, az kerül erre a két helyre. Biztos nem így van, de a metros saláták elállnak egy hétig, a Sparban meg fogtam ki olyat, ami már aznap este csoffadt volt.
Semmit nem utálok jobban, mint ételt kidobni, úgyhogy lemondtam a vegyes salátákról és vettem jégsalátát, meg kínai kelt, hogy valami izgalom is legyen a tálamban. Most rendben vagyok saláta fronton, de a kínai kel fehér részével -amit a salátába nem rakok bele, de kidobni nem szeretném- is akartam kezdeni valamit és ekkor jött a nagy egy nagy logikai szökellés: kínai kel - kel - kelkáposzta - káposzta - cole slaw. Ugye értitek?



Hozzávalók:

fél közepes fej káposzta vagy egy kínai kel fehér része
2-3 répa
1 nagy fej fehérhagyma
4 evőkanál olívaaolaj
3 evőkanál fehér színű, de mindegy milyen ecet (tárkony, alma)
6 evőkanál majonéz

Elkészítés:

Egy nagy tálba lereszelem a meghámozott répákat, hozzáöntöm az apróra kockázott hagymát és a csíkokra, ha úgy tetszik juliennre vágott káposztát/kelt.
Meglocsolom az olajjal, ecettel és hozzákeverem a rengeteg majonézt.
A hűtőbe rakom, minél többet pihen, annál finomabb lesz. Igazi másnapra elkészülő recept.

Szoktatok ilyet enni? És mindennap salátát? Milyen salátát vesztek és hol? Meddig bírja nálatok? Hol szoktatok vásárolni?

5 megjegyzés:

  1. Hiába az egészségre törekvés a saláta fogyasztásával,ha ott az a rengeteg majonéz...

    VálaszTörlés
  2. teljesen egyetértek, ez egyáltalán nem azért saláta, mert egészséges, hanem mert finom! :)
    amúgy az adag, kb. 3 étkezéshez elég 2-3 embernek, így már jobban hangzik, hogy csak egy kávéskanál van benne adagonként.

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is szinte mindig van otthon saláta, mert nagyon-nagyon szeretem, de én is észrevettem, hogy ezek a zacskós saláták (mi a Tescoban szoktuk venni) nagyon hamar elfonnyadnak, barnák lesznek... Gyakran szoktunk fejes salátát is venni, de erre nem mindig van lehetőség, ezért marad a zacskós :)Egyébként ez a recept nagyon finomnak tűnik, szóval majd lehet hogy ki fogom próbálni! :)))

    VálaszTörlés
  4. éppen hétvégén csináltam, kacsamell mellé köretnek :) a hagymát kihagytam belőle, mert utálom, viszont tettem bele egy csepp mézet és természetesen ipari mennyiségű tejfölt :)

    VálaszTörlés
  5. Ágibábi: kipróbáltad? én szerintem ma is csinálok, imádom! :)

    barbie: fú a kacsához tökéletes! :))

    VálaszTörlés