2012. november 18., vasárnap

Motiváció

Nem könnyűek a hétfők, főleg nem novemberben. Nekem is nehezen megy az átállás a téli üzemmódra, nem bírom a sötétet, a hideg nem zavar, de a sötét nagyon kiborít. A decembert azért is szeretem, mert a karácsonyi fényekkel kicsit világosabb lesz. Akarok várni decemberig a díszítéssel, de egy égősort bekapcsoltam a hálószobában, leírhatatlan a különbség.

Mivel novemberben is több dolgot kell elintéznem, mint amihez kedvem lenne (a jobb oldalamról a balra fordulni és aludni tovább) muszáj motiválni magam valahogy.
Tavaly rengeteg olyan képet gyűjtöttem össze, ami megnyugtatott és motivált, sokféle van, de remélem mindenki talál magának valót.

Szorongós, aggódós típusoknak : 
Van egy konkrét probléma az életedben? Nincs? Akkor miért aggódnál? Van? Meg tudod változtatni? Nem? Akkor miért aggódnál? Igen? Akkor miért aggódnál?
Olyan egyszerű, de néha tényleg elég figyelmeztetni magunkat, hogy az aggódással nem lesz semmi könnyebb.


Azoknak akik nincsenek kibékülve a súlyukkal: 
A mérleg a gravitációval való viszonyod számszerűsített alakja. Ennyi, nem több. Nem méri a szépségedet, tehetségedet, céljaidat, életerődet, lehetőségeidet, erődet vagy a szeretetet.
Csak egy szám, ne engedd, hogy meghatározzon.


Azoknak, akik egyedül vagy kapcsolatban, de boldogtalanok:
Arra várni, hogy valaki boldoggá tesz, egyenes út a szomorúsághoz. 
A fehér herceg is rendszeresen akkor toppan be, amikor nincsen rá szükség.

Azoknak, akik nehezen viselik az elutasítást, kritikát:
Te lehetsz a legérettebb, lédús barack a világon, mégis lesz, aki utálja a barackot. 
Nem baj, viszont rengetegen vannak, akik élnek halnak a barackért. A többieket úgyse tudod meggyőzni, bármennyire is igyekszel.


Azoknak, akik nehezen kezdenek neki a dolguknak:
Az álmok nem valósulnak meg, ha nem teszel értük.
Magyarul a sültgalambos hasonlatot tudnám felhozni, de helyette inkább csak kezdj neki a dolgodnak. Most!


Azoknak, akik hajlamosak egy rossz napot egy rossz életnek hinni:
Ha semmi sem megy, aludj egyet.
Csak egy fél órát, pihenj, ha vágysz rá, biztos megérdemled, utána viszont kezdj neki a dolgodnak.
Lustáknak:
Minél keményebben dolgozol, annál szerencsésebb leszel. 
Vannak, akiknek az ölébe hullik minden jó, aki nem ilyen szerencsés, annak tennie kell a szerencséjéért.


Azoknak, akik nem bíznak eléggé magunkban:
Akár azt gondolod, hogy képes vagy rá, vagy azt, hogy nem, igazad van. 
Azt hiszem ez a kedvencem az összes közül. Próbáld ki, ha lehet úgy, hogy képes vagy rá.


Azoknak, akik könnyen felejtik el, hogy nekik milyen jó:
Az összehasonlítás a boldogság tolvaja.
Nagyon könnyű beleesni ebbe a csapdába, legyen szó egy másik ember alakjáról, magánéletéről vagy a tárgyakról amit birtokol. Csak az számít nekünk mink van és abból mit hozunk ki.


Azoknak, akik gyakran halogatnak, vagy akik bal lábbal keltek:
A mai nap jó arra, hogy egy jó nap legyen. 
Minden nap az, ha megteszünk mindent azért, hogy jó nap legyen.


Azoknak, akik túl nehéz feladat előtt állnak:
Minden teljesíthetetlennek tűnik, amíg el nem készül.
Mindenki tudja mire gondolok, aki már szigorlatozott le sikeresen, utána olyan természetes, előtte elképzelhetetlen. Ilyen alapon minden elképzelhetetlen nagyon is lehetséges, csak túl kell lenni rajta valahogy.
Ezek lennének a kedvenc motivációim. Biztos van köztük, amit lehet jobban, pontosabban fordítani, de remélem így is célba ér annál, akinek szüksége van rá.
A telefonom háttérképeként voltak beállítva és amikor időre tanultam, minden fél órában ránéztem és nem izgultam, szorongtam, csak tettem a dolgomat és meglett az eredménye.

Ha még nem lenne mindenki szuper lelkes, akkor még egy jó hír a bejegyzés végére:

Küldjétek el a kedvenc motiváló idézeteket vagy válasszatok a fentiek közül és amelyik a legjobb, vagy amire a legtöbben szavaztok, annak készítek saját grafikát, amiből lehet háttérkép az asztalotokra, vagy a telefonotokba.

Hogy bírjátok a novembert? És a sötétet? Mivel motiváljátok magatokat? Melyik a kedvencetek?

16 megjegyzés:

  1. A súllyal békében nem levő kép nagyon igaz és pont ezért picit sánta is.. avagy igen, hogy 50 vagy 70 kilót mutat a mérleg az ugyan semmit nem határoz meg... viszont, ezzel takarózni sem jó, hogy a kedvességet/észt nem kilóban mérik.. :) (Ezzel arra célzok, hogy ha valaki a boldogtalanságát erre fogja - szóval a harmónia fontos, ha valaki törekszik az egészséges életre és boldog - elégedett a bőrében, igen, ekkor igazán helyénvaló az idézet :$)

    Én most leginkább egészséges életmóddal kapcsolatos motiváló képeket gyűjtök, egész sok van már lementve a mappámban, az egyik kedvencem magyarra fordítva kb. annyi, hogy az igazán megérdemelt dolgokat azok kapják, akik megdolgoznak érte :) Mert a kifogások és a halogatás meg a sült galambra várakozás ritkán segít... :$

    Illetve, amik ugyan edzéssel/életmóddal kapcsolatosak, de csak egy-két szót kell kicserélni és szinte mindenre értelmezhetőek :)
    Avagy:
    "If you started workout when you first thought of it - you'd be done by now" (Hadd ne mutassam be a lustábbik énem :D)

    "If you don't give up, you don't have to start over again"

    "Stop comparing yourself, the only body you'll ever have is your own. So treat it right and be the best YOU can be"

    "You will never know your limits, until you push yourself to them"

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Szia! A sötétet is utálom, meg a hideget is... ahhoz is komoly erőfeszítés kell, h reggelente kimásszak a konyhába kávéért, aztán ahogy kivilágosodik- annyira, amennyire- megjön a kedvem a naphoz. Szeretek leglább fél órával az enyéim előtt kelni, így mire ők felkelnek, én már túl vagyok a reggeli idegbajon és az ő napjuk tuti jobban indul, ha mosolyogva "osztom ki" a reggeli kávét, tejet. Az első kép tetsztik a legjobban, mindjárt ki is kerül a konyhaszekrény belsejére.
    Az én kedvenc idézetem- mottóm: "Légy te magad a változás, amit látni akarsz!" Gandhi

    VálaszTörlés
  4. nagyon betalált nálam ez a poszt, főleg a barackos és az összehasonlítós idézet. sajnos hajlamos vagyok elkeseredni azon, hogy xy-nak jobb telefonja/cuccai/jegyei/haja/kutyafüléje van, mint nekem, főleg rosszabb napjaimon, de aztán szerencsére mindig rájövök, hogy azért egész jó az életem.=)
    a kedvenc motivációm pedig az "If you can dream it, you can do it".=)

    VálaszTörlés
  5. Ezt mindennap el fogom olvasni, mert úgy érzem jót fog tenni a lelkemnek :) Köszönöm!

    VálaszTörlés
  6. Nekem valami rendkívüli és számomra megmagyarázhatatlan oknál fogva szeptember óta egyetlen rossz napom se volt - vagy ha akadt is, öt perc alatt elfelejtettem a bajomat, mert olyan barátokat és családot adott az Ég, akiknél jobbat soha nem is kívánhatnék, és ők sosem hagyják, hogy csalódott legyek. :)) És ha akkora a baj, hogy már semmi más se segíthetne, a csoki és a kedvenc könyvem, meg egy kiadós alvás - ilyen sorrendben - biztosan segít. :D

    A problémás képhez kapcsolódóan mindig arra gondolok, hogy egyszer nyáron nagyon szomorú kedvem volt (tinilányok szakítás után nem szokták a topon érezni magukat :D), és legjobb barátnőmmel nagyon elkezdtünk panaszkodni, aztán öt perc múlva már nevettünk is és utána megállapítottuk, hogy "milyen komoly problémáink vannak" - másnapra egyet se tudtunk felidézni. :D Szóval, ennyit erről.

    Egyébként nekem jelenleg ez a kedvenc képem: http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/423054_496292227068003_160558582_n.jpg IMÁDOM!! :D

    A másik kedvenc idézetem, amit akkor szoktam mondogatni magamnak és másoknak is, ha épp elvesztik önmagukat:
    "Be yourself - everyone else is already taken."

    (Bocsi a hosszú válaszért :$)

    VálaszTörlés
  7. Azokat a grafikákat ki is posztolod? Szeretném otthonkásan otthonossá tenni a hátterem. :D

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm Dorka! Mindig eltalálod, mikor van ilyesmire szükségem. Rám majdnem vonatkoztatható az összes, úgyhogy most igyekszem is megfogadni őket!

    VálaszTörlés
  9. Egyébként is zseniálisak ezek az idézetek, de a szigorlatos résszel meg pláne betaláltál most nálam, csütörtökön megyek - rögtön két szigorlatra is. :D
    Szeretem a blogod, a többi bejegyzés is jó mindig, de eddig ez az egyik legeslegnagyobb kedvenc. :)

    VálaszTörlés
  10. ez most nekem is nagyon jól jött. kezdenek összecsapni a fejem felett a hullámok, ami a tanulást illeti,meg amúgy is hajlamos vagyok "depizni" ha akár csak valami kis dolog is nem úgy sikerül,ahogy elképzeltem(és hát, mint tudjuk, sosem alakulnak pont úgy a dolgok ahogy elképzeljük...lazábbnak kéne lennem :D) úgyhogy ez most nagyon simogatja a lelkem :) és én is le fogom menten a képeket a telefonomra! köszönöm! :) <3

    VálaszTörlés
  11. Ezt igazán léleksimogató volt végigolvasni. Az alvós részt kéne megfogadnom, hajlamos vagyok akkor is nyúzni magam, amikor már érdemi munkát nem tudok végezni. Mennyivel értelmesebb lenne pihenni egy picit előtte...
    Hmmm én kis részekre szoktam bontani a feladataim, mindig kis célok lebegnek a szemem előtt így több kis sikerélmény ér. Azt hiszem pomodoro-módszer, itt olvastam róla. Persze az utóbbi időben valahogy megfeledkeztem erről, de most újra átformálom a feladataimat erre a szemléletmódra.

    VálaszTörlés
  12. Soha jobbkor ez a bejegyzés! Engem is letaglòz a hideg, a sötétség, viszont annyni a dolgom, hogy nincs időm ezen keseregni. Az én motivációm, hogy meg kell tennem, nincs mese.
    Jókat derültem ezeken a kis idézeteken, mert elég sok problémámat tett nevetségesen egyszerűvé.

    VálaszTörlés
  13. Zsu: egyetértek, semmivel nem érdemes takaródzni. nagyon tetszenek a kedvenceid, köszi! :)

    Salime: milyen kedves vagy, ez a fél óra szerintem a szereteted igazi megnyilvánulása.

    apolka: örülök, hogy talált!

    Monáj: remélem tényleg jót tesz! :)

    Lau: de klassz, nagyon egyetértek veled, ami miatt én álmatlan vagyok mostanában, az is jó dolog, úgyhogy nem szabad panaszkodni.
    az idézet is nagyon klassz és milyen igaz! :))

    Lola Lovering: persze, de lehet, hogy előbb karácsonyi háttér jön! :)

    Flóra: örülök, hogy talált, remélem sokat segít!

    pkata25: tejóég, hogy ment? remélem szuper sikered volt!!

    Bori: biztos megéreztem, hogy szükség van a segítségre, ne hagyd magad, mindjárt vége az évnek! :)

    Lumena: az a legjobb dolog, aludni egyet és elfelejteni a bajokat, mondani könnyű, de régen én se voltam rá képes. listázás és a 25-perces pomodoro módszer is szuper, halogatás ellen.

    Ivett: örülök, ne hagyd magad! :)

    VálaszTörlés
  14. Imádlak Dorka! Annyival jobb lett a kedvem és úgy érzem, hogy tényleg bármire képes vagyok. Köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  15. Waiting for someone else to make you happy....Hát igen, amikor elvesztettem a barátomat, rájöttem hogy miatta voltam csak boldog és nem maradt semmim ami örömet okozna. Kitettem háttérképnek a telefonomra, hogy ne kapjak sírógörcsöt ha percenként 3 boldog párt látok ölelkezve/csókolózva.
    Köszönöm!!

    VálaszTörlés
  16. TheEvii00: mert így is van! :) hajrá!

    Boglárka: a boldog párok rettenetesek, és ne feledd, az csak a látszat, ki tudja, mi történik otthon.
    rengeteg erőt kívánok Neked! <3

    VálaszTörlés