2012. november 23., péntek

Karácsonyodik

A tegnapi listával egyértelműen kezdetét vette a blogon a karácsonyozás. Azt hittem, hogy túl korai lesz, de még az is lehet, hogy már most le vagyok maradva? 
Bárhogy is, én még nem érzem a karácsonyt. 
Talán túl sok fontos(abb) dolog történik velünk a hetekben és nincs hely még a szívemben vagy még nincs advent, vagy december. Nem aggódok, minden évben van egy nap, amikor "beüt" a karácsony és onnantól nem szabadulok, de lehet, hogy idén még várni kell egy kicsit, erőltetni nem akarom, de, hogy motiváljam magam, összeválogattam pár képet, ami mérsékelten, de karácsonyi. Nem csupa vörös és arany, nem fenyőfa és csillogás, de azért mégiscsak karácsonyi. 
Remélem, így majd belopódzik az ünnep, szép csöndben emlékeztetve arra, hogy mi is a karácsony igazi jelentése.













Ti hogy álltok a karácsonyi hangulattal? Mi az amitől végleg elkap Titeket? 
Illatok, egy film, a fények, vagy a vásárok? 
Erőltetitek a karácsonyi hangulatot, ha magától nem jön?

10 megjegyzés:

  1. Zene, süti, tervezgetés, dekoráció. Hétvégén megnéztem a Holidayt a barátommal és hamarosan sorra kerül a kedvenc karácsonyi zeném is, Michael Bublé karácsonyi lemeze. A dekorálástól is beindul a hangulatom, így hamarosan azt is elő fogom venni.

    VálaszTörlés
  2. az 5.képen nagyon tetszik ez a fali karácsonyfa
    nekem mindig az a gondom az itthonival, hogy egy ilyen nagy szúrós "dzsindzsa" amit kerülgetni, bökdös, szemetel stb..

    VálaszTörlés
  3. Nekem elég egy hűvösebb reggel és elkap a hangulat :) Nagyon nagyon várom már, h legalább a díszeket kitehessem!

    VálaszTörlés
  4. Szerintem még egyáltalán nem vagy késésben a karácsonyi hangulattal, készülődéssel, sőt. Engem kifejezetten zavar néha, hogy sokan már november elején-közepén teljes karácsonyi üzemmódba kapcsolnak, és ezzel valahogy azt sugallják, hogy én valamit rosszul csinálok, mert csak decemberben kezdek igazán készülődni. Ebben mondjuk valószínűleg a net a fő ludas...
    Ami nekem segít, hogy ünnepi hangulatba kerüljek, az a karácsonyi vásár, a városban a karácsonyi világítás, a vásári sültgesztenye, forralt bor és a hóesés.

    VálaszTörlés
  5. Igazából még nekem sincs karácsonyi hangulatom, de szerintem még nem késtünk el :) nekem a fények azok amik "megnyomják" a karácsony gombot :))

    VálaszTörlés
  6. Szerintem az adventtel kezdődik a készülődés és a boltokban sem lenne szabad sokkal előbb kezdeni. Nem véletlen, hogy van ez az időszak, direkt erre (Molnár V. József néplélek-kutató ír erről nagyon értékes és érdekes dolgokat).
    Egyébként ma is volt vagy 8-10 fok, így persze, hogy semmi téli hangulata nincs még az embernek :) !

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű képek, teljesen elolvadtam :)

    http://avianarahl.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  8. pont tegnap jutott eszembe, hogy tavaly ilyenkor már bőven karácsonyi hangulatom volt, de idén még nekem sincs. azért már hangolódok zenékkel, filmekkel (tegnap néztem meg a Karácsonyi éneket), vettem pár ajándékot. viszont jövő szombaton megyek a bécsi vásárra, akkor már biztos meglesz a kellő hangulat!=)

    VálaszTörlés
  9. Semmiképp sem erőltetem, ha nem jön, hát nem jön. Rossz érzés lenne egy erőltetett karácsonyi hangulat. Általában a feldíszített városban való sétálgatás, ezen belül a házak ablakainak(többek között a miénk is) kivilágítása hozza meg a hangulatomat. Rájátszik az is, hogy ilyenkor kerül elő a fahéjas légfrissítő, illetve a forralt bor, valamint a narancs-és mandarinhéj konvektorra való rakása, ezeknek az illata is elég motiváló. :)

    VálaszTörlés
  10. Mimozagirl: Holiday és Bublé is nagyon jó ötlet, neki is kezdek jövő héten szerintem.

    Galatea: ez tuti nem dől fel, vagy hullatja a leveleit. én is erősen gondolkozom a műfenyőn.

    Salime: tavaly, amikor 6 után picivel indultam itthonról, engem is hamarabb kapott el, most alig vagyok kint reggelente, de nem is nagyon vágyom rá! :))

    Niki: egy az egyben leírtad, amit érzek! hóesés sokat dobna azért a hangulatomon!

    Ágibábi: azt hiszem nálam is ez a legfőbb. lassan elő is veszem őket.

    Jucus: hát igen, vacogással könnyebben jön a karácsonyi hangulat. 6 éve volt decemberben 10 fok, kint füvet nyírtak, mi bent a Frank Sinatra karácsonyi cd-t hallgattunk.

    Evelin: köszi! :)

    apolka: én is nagyon szeretnék idén kijutni!

    FlórA: igen, kicsit olyan, mint a szilveszteri bulizás, sose ment.
    még egy szavazat a világításra, egyetértek! :)

    VálaszTörlés