2012. november 7., szerda

Ingyen könyvek

Az utóbbi időben elképesztő tempóban olvasok, a legutóbbi könyves bejegyzésem óta a hatodik könyvnél tartok. 
Ehhez hozzátartozik az is, hogy a hosszú hétvégéket végigolvastam, nagyon jó könyvek akadtak a kezembe és elkezdtem használni egy rég meglévő programot a telefonomon, amivel rengeteg könyvet tölthetek le ingyen.
Így ha van egy kis üres időm nem madarakat dobálok vagy facebookozom, hanem olvasok.
A program neve nem túl bonyolult, Ingyen Könyv-nek hívják és maga a program is ingyenes, ez az ikonja.


Ezek pedig a könyvek, amiket én letöltöttem. Kulcsár Tibor a könyvespolcom aljáról figyel, de az olvasás élménybe nem zavar,, a könyv lapjain mér nincs reklám, egyébként meg már lassan kezdem megszeretni az arcát.

Első körben jöjjenek a krimik, mert imádom őket, szerintem a leggyorsabban olvasható könyvek, főleg ha Agatha Christie. A felső sorban harmadik, Herkules történetei van most éppen soron és  nagyon tetszik.


Mindig is az igazi úti könyveim a Wodehouse-ok voltak, szerintem már írtam is, hogy pont egy Jeeves novellányira laktam az egyetemtől. Nagyon könnyen olvasható, kedves és vicces történetek, vidámabb világban élnénk, ha kötelező olvasmány lenne.



Letöltöttem pár olyan könyvet is, ami nem a könnyű rohanás közbeni olvasmányok közé tartozik, ezeket éjjel vagy korareggel szoktam olvasni, amikor nem  akarok még villanyt gyújtani, de a telefonon ilyenkor is tudok olvasni.
Végig akarom olvasni újra a Bűn és bűnhődést, kicsit jobban odafigyelve, mint legutóbb, amikor 2 napom volt rá.
Valamint a Szélhámos vallomásait, amit 7 éve olvastam Svédországban, de az utolsó pár oldal nyomdahiba miatt hiányzott és majdnem megőrjített. El tudtok képzelni ennél bosszantóbb dolgot?
Elolvastam A gyertyák csonkig égneket, amit régen elkezdtem, de egyáltalán nem voltam olyan hangulatban, hogy elolvassam, most faltam és nagyon tetszett, igazán szépen megírt, érdekes történet.
Szerb Antal két könyve régi kedvenc, úgyhogy itt is meg kell legyen, csakúgy mint az Esti Kornél és a Gólyakalifa. A Háború és békére így talán lesz időm, mert anno nem olvastam.



Rendes könyvben elolvastam A Nagy Gatsby-t és életem első Agatha Raisin könyvét, amit egy igazi szakértő és rajongó eladótól vettem az Allee Librijében és akit ezúton is üdvözlök. Imádom, ha olyan embertől vehetek könyvet, aki legalább annyit olvas mint én és képben van a könyvek között.

Ti mit olvastok éppen? Más az otthoni és az úti könyvetek? Ti régen minden kötelezőt elolvastatok, vagy én vagyok az egyetlen? Egyszerre maximum hány könyvet olvastok?

6 megjegyzés:

  1. Én Yann Martel: Pi élete c. könyvét olvasom. A Ludwing Múzeum könyvesboltjába tévedtünk be hétvégén, és bevallom őszintén, hogy először a könyv borítója tetszett meg. Aztán a fülszöveg. Aztán az, hogy az eladó információja szerint most filmesítették meg. Úgyhogy nagyon kíváncsi lettem. Először a könyv, aztán jöhet a film.
    http://bookline.hu/product/home.action?id=114829&type=22&_v=Yann_Martel_Pi_elete

    A 70. oldalnál járok, már nem fogom letenni, nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  2. Én Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek c. könyvet olvasom, ezután jön Stephenie Meyer-től a Burok. Kár, hogy nincs okostelefonom, nagyon élvezném ezt az alkalmazást...

    VálaszTörlés
  3. én most újraolvasom a Harry Pottereket, és az elsőt németül is elkezdem. nemrég olvastam egy nagyon jó könyvet, Anthony Capella: A szerelem étke, imádtam, folyton esznek-főznek benne, szuper a történet, és Olaszországban játszódik.=) a következő könyv is hasonló lesz, a szülinapomra kaptam, Susan Volland: Spagetti és húsgombóc. egyébként meg rendes kislány vagyok és többnyire elolvasom a kötelezőket, az Anyegint pl. imádtam!

    VálaszTörlés
  4. Fejős Éva: Szeretlek Bangkok könyvét olvasom, hamarosan végzek vele. Nagyon jó kis könyv, amúgy is szeretem a könyveit :)
    Egyszerre 1 könyvet olvasok, hogy ne zavarodjak bele a cselekményekbe. Ezért úti- és otthoni olvasmányom is ugyan az :)
    A Kincskereső kisködmönt és a Pál utcai fiúkat olvastam el csak :D Akkoriban még nem szerettem olvasni, főleg úgy nem, hogy megmondják, mi az amit el kell olvasni, ráadásul baromi vastag könyv is (lásd: Egri csillagok és kőszívű ember fiai).

    Ezt az alkalmazást nemrégibe én is letöltöttem, de mivel nem találtam számomra megfelelő könyvet (mert nem volt türelmem keresgetni :$), és mert az én telefonom elég kicsi (SE xperia x10 mini pro), így nem lenne túl élvezetes olvasni rajta, le is töröltem... De amiket te találtál, azok között van olyan amit szívesen elolvasnék, szóval még meggondolom a dolgot :)

    VálaszTörlés
  5. Kata: én sok könyvet vettem borító alapján, szeretem a szép könyveket!

    Flóra: hogy tetszett? véletlen, vagy valami miatt sokan olvassák most?

    apolka: én karácsonykor akarom újra olvasni az összes HP-t! Anyegin tényleg szuper! :)

    Ágnes: nekem is sokáig úgy volt meg, hogy nem nézegettem könyveket, de örülök, hogy rászántam pár percet! :)

    VálaszTörlés