2012. május 15., kedd

A kedvenc sminkvideóim

Most, hogy átnyergeltem az írásos műfajra, nem akarom, hogy sminkvideók nélkül maradjatok, úgyhogy összeszedtem a kedvenc külföldi youtube smink guruimat, akiktől 2,5 éve én tanultam.
Ha valaki azért nem nézné, mert nem magyarul van, annak azt kell mondjam, nincsen sok különbség, úgyis az a lényeg, amit láttok, és a legrosszabb ami történhet veletek, hogy picit megtanultok angolul.

Nézzük sorban és nem sorrendben őket és, hogy miért lettek a kedvenceim:

Marlena - MakeupGeek




Őt kezdtem el legelőször nézni, annyira kedvesen és türelmesen magyaráz, nagyon jól láthatóak a videói és elképesztően lelkes még mindig.
Lehet, hogy van akit zavar, hogy néha elneveti a mondandóját, de próbálja meg valaki magát komolyan venni, aki egy kamerába beszél és sminkel!
Az utóbbi időben sok videója és írása szól az egészséges életmódról és a diétájáról, amivel több mint 40 kilót fogyott.
A személyes honlapja:  http://simplymarlena.com/

Nic és Sam - Pixiwoo



Nem hiszem, hogy sokan vitatkoznának velem, ha azt mondanám, hogy a Chapman-testvérek a legjobbak.
Évek óta, hetente több alkalommal szállítják nekünk a jobbnál jobb videókat. Döbbenetes a tudásuk és csodálatosan beszélnek angolul.
Érdemes visszakeresni az első pár videójukat, jó látni, hogy mekkora utat jártak be. Mára komoly stúdiójuk és sminkes iskolájuk, saját ecseteik és több, mint fél millió youtube követőjük van.
Ahogy magukról írják: testvérek, anyukák, sminkesek.
Az egész család nagyon szerethető és kevés titkuk van a nézők előtt. Anyuka, férj, öcs, a barátnője, mindenki youtube-ozik és én mindegyikőjüket nagyon bírom.
A kedvenceim a híres emberek videóik, amiben annyira ügyesen kapják el a karakterek lényegét, hogy néha tényleg megtévesztenek.

A youtube csatornájuk: http://www.youtube.com/user/pixiwoo
A személyes(ebb) csatornájuk: http://www.youtube.com/user/PixiwooMadness

Tiffany - MakeupByTiffanyD




Ha valaha néztetek MAC vagy Sigma review-t a youtube-on, akkor vele már biztos találkoztatok.
Nagyon szép, mindennapi sminkeket csinál, amikről a fotók a videók elején nagyon jók.
Kicsit hiányolom, hogy már nem a szekrényéből készít videókat.
Csodálom a lelkesedéséért és nagyon szeretem a fanyar humorát!

A másik, személyes csatornája: http://www.youtube.com/tiffanydtv


Kandee Johnson



Sminkes és maszkmester, szuper hollywood-i trükkök tudója.
Elképesztő mennyiségű videót készít, smink, maszk, frizura, gyerek, motiváció ... minden témakörben.
Nehéz összeszedni, hogy hol mindenhol lehet hallani róla, több blogja és youtube csatornája is van, de aki megszereti úgyis felkutatja az összeset!
Kandee ízig-vérig kaliforniai, nagyon vidám, nagyon lelkes, kedvesen magyaráz, de aki képes kiakadni azon, hogy valaki mindig boldog, annak nem ajánlom, én szeretem, nem bírom ki mosolygás nélkül.
Mindenképpen nézzétek meg a különböző filmes sminkjeit, akár az eredetiket is csinálhatta volna ő, annyira profi.

A youtube csatornája: http://www.youtube.com/user/kandeejohnson

Lisa Eldridge




Az én szemeben ő a sminkesek Nigellája, ugyanolyan természetes, visszafogott, érett és profi. Imádom, ahogy magyaráz, ha tehetném hangoskönyveket olvastatnék fel vele és mindig azt hallgatnám.
Nem is értem, hogy hogyan fér bele 15 percbe, ilyen higgadt beszéddel?!
Nagyon jól látszik minden a videóiban, szuper a világítása, a feliratokkal tökéletesen érthető, azoknak is, akik nem beszélnek angolul.
Mindenképp nézzetek meg egy olyan videót, amiben a pucér arcából alig pár dologgal varázsol egy nem sminkeltnek tűnő, de sokkal szebb arcot.

A youtube csatornája: http://www.youtube.com/lisaeldridgedotcom

Elle és Blair - AllThatGlitters21 és juicystar07





Megint egy testvérpár, egy fél generációval fiatalabbak és amerikaiak, de ugyanolyan sikeresek, mint a Pixiwoo-lányok.
Róluk mindig az jut eszembe, hogy nem hiszem el, miért nem csináltak velük még valóságshowt. Imádnak szerepelni, egyre kevésbé a sminkekről szólnak a videóik, de a youtube smink gurukról nem lehet beszélni, az ő említésük nélkül, és ha visszakeresitek a régi videóikat, nagyon jó sminkeket tanulhattok tőlük.
Két nagyon különböző, de szerethető karakterről van szó, nagyon sok videóval készülnek, elképzelni sem tudom hogyan bírják.
(Érdemes Lisa Eldridge után megnézni egy Blair videót, hihetetlen sebesség-különbséget érzékelhetünk.)


A honlapjuk: http://www.elleandblair.com

Elle youtube csatornái: http://www.youtube.com/user/AllThatGlitters21 és http://www.youtube.com/ellesglittergossip

Blair youtube csatornái: http://www.youtube.com/juicystar07 és http://www.youtube.com/otherjuicystar07

Jessica Harlow



A legtöbb videójában dívás, jócsajos sminkeket készít el, ami nagyon jól áll neki, és amiket kipróbáltam, nekem is nagyon tetszettek! Egyre több hajas, ruhás vagy épp maszkos videója is van, kifejezetten igényes, legtöbbször hangalámondásos videókat készít. Sokat adtam volna, ha fiatal koromban lett volna valaki, aki ellát ilyen tanácsokkal.
A nemrég indult személyesebb, nem sminkes csatornáján pedig életvezetési tanácsokat ad, önbizalom, siker, szerelem témakörökben, ami legalább olyan jól jött volna anno, mint a szépség-tippek.

A youtube csatornája: http://www.youtube.com/user/MissJessicaHarlow
A nem sminkes youtube csatornája: http://www.youtube.com/user/jessicaharlow

Ők 9-en jutottak eszembe hirtelen, ők voltak azok, akiktől a legtöbbet tanultam. Legalább ennyi beauty-gurut tudok felsorolni, akik ugyanilyen híresek, csak valamiért én pont nem őket néztem, vagy szerettem meg.

Nektek ki a kedvencetek erről a listáról és egyébként? Mi a legfontosabb szempont nálatok, amikor kedvenc beauty-gurut választotok? Tudás? Profizmus? Személyiség? Hasonló kinézet, hogy tudjátok nektek hogyan állna? Mindenkit ismertek / néztek a listáról? Mennyire követitek őket? Csak a videókat, vagy az életüket is?

19 megjegyzés:

  1. Szia Dorkám! ezekhez a bloggerinákhoz még hozzátennék egy lányt: www.dulcecandy.com.. nagyon ügyes kiscsaj.. készít DIY videókat, sminkeseket, divattanácsot oszt és még sok minden.. érdemes megnézni a honlapját és a youtube csatornáját is!
    puszika! nagyon jó az új blogod! big lájk!!!

    VálaszTörlés
  2. Mi az hogy fiatal korodban?????? :))))))))))))
    Ezt a mondatot kikérem magamnak:P

    Amúgy nekem valamiért a Pixiwoo-lányok nem szimpik, de nem tudom megfogalmazni hogy miért, nekem is fura, mert jók nagyon, de nem bírom nézni őket....

    VálaszTörlés
  3. Marlena:) imádom:) szerintem mindenkinek ilyen videókat kellene csinálnia. Nagyon szeretem, hog "orvosi közelségből" látom a smink készülését, és tökre nyomon követhetők a lépések, mozdulatok. Meg hát csípem a stílusát is és szépnek tartom,nagyon jó adottságai vannak az arcának.

    VálaszTörlés
  4. Ebből kettő szimpi, és őket nézem csak: Lisa Eldridge, és a Pixiwoo lányok. Most látom, ők az angolok. Sajnos az amerikai cukormázas stílus engem messziről taszít.

    VálaszTörlés
  5. Imádom mindegyikőjüket! :D és nézem is hűségesen

    VálaszTörlés
  6. Lisa Eldridge szeretem ezek közül, egyszerűen imádom a stílusát, ahogyan beszél. Tényleg érdemes lenne könyveket olvastatni vele. Emellett jól érthető és követkehtő, a sminkjei egytől- egyig fantasztikusak. A "lassúsága" azt hiszem nekem való.

    VálaszTörlés
  7. Én még hozzátenném Ingridet (missglamourazzi), őt is csípem nagyon. :)

    VálaszTörlés
  8. én meg már megint témán kívül, vettem a hajvégeimre vazelint, de nagyon hálás lennék ha leírnád nekem csak címszavakban, mi volt a többi dolog amire felhasználható volt. köszönöm:))

    VálaszTörlés
  9. mummi21:
    gondolkoztam rajta, de amíg tőle csak 1-2-t láttam, addig a listán szereplő lányok minden videóját megnéztem!
    de többek között miatta írtam, hogy vannak akiknek a listán illene lenniük. :) köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik!

    Csillu: akkor hogy mondjam, hogy 10-15 éve? :) nekem is van ilyen, nincs is a listán! ;)

    Ayesha:
    abszolút egyetértek! meg még az jutott eszembe, hogy ahogy ő csinálja olyan könnyűnek tűnik minden.

    Berta: akkor maradnak a britek! szerintem ők is bőőőven elegendőek! :)

    eva1::)

    Lumena: azon gondolkoztam, hogy olvashatna harry pottert nekem, bár stephen fry-t se túrnám ki a helyéről.

    Bogca: nagyon gondolkoztam rajta, tünemény az a lány, de ugyanaz az ok, mint dulcecandy-nél...

    lolli: hirtelen ami eszembe jut: hajvég, szemöldök-helybentartás, krémes pirosító por állagúból, feltörős cipőnél sarokra ragtapasz helyett, körömágy, nyikorgó ajtó, bármi amit olajozni kell, antikolt festésnél ez taszítja a festéket, így kopottas hatást kelt.
    hirtelen ennyi! :)

    VálaszTörlés
  10. Elle és Blair tegnap jelentették be, hogy ősztől jön a saját sminkkolekciójuk! :D Elég durva, hogy ide is el lehet jutni ha az ember ügyesen és kitartóan csinálja amit csinál. :)

    VálaszTörlés
  11. Lisa Eldridge a legnagyobb kedvencem mindegyikük közül! Én is pont ugyanezt gondoltam, annyira szépen beszél, hogy az ember elhallgatná egész nap :) A Pixiwoo lányokat is nagyon szeretem, az öccsüket is követem, de az öccsük barátnője (Tanya) is nagyon szimpatikus, klassz sminkeket készít, és ő is viccesen beszél :)(Pixi2woo, de kreatív:)) Tiffany-t ismerem még a felsoroltak közül de Nekem kezdett unalmassá válni, nem tudom miért, pedig nagyon tehetséges. A kutyusát viszont imádom:)

    VálaszTörlés
  12. Ezen a listán mindenkit ismerek és nézek is, kivéve Jessicát. Én idevenném meg Misschievous-t, szerintem ő is nagyon profi, xsparkage-t, és FleurdeForce-t (meg a Bogca által említett missglamorazzit), de igazából lassan már egyiket sem azért nézem, hogy tanuljak, hanem mert szeretem őket hallgatni, meg nézni, ahogy mosolyognak :D Viszont az amerikai-angol viszonylatban nálam az angolok nyertek egyértelműen (illetve Julia aka missch., aki pedig svájci)
    Egyébként csodálom, hogy Michelle Phan kimaradt... az ő hangját is szeretem hallgatni :]

    VálaszTörlés
  13. Bogca:
    abszolút gönnolom nekik, megérdemlik! :) nagyon kíváncsi vagyok! :)

    Szütyő-Beauty blog:
    Tiffanyt elnézném, ha csak az életét közvetítené, imádom a home-videóit! :)

    barbi: akiket írsz mind lehetnének a listán, szuper amit csinálnak, ügyesek és nagyon népszerűek, egyszerűen csak nem a kedvenceim! :)

    VálaszTörlés
  14. Lisa tényleg jó lenne hangoskönyvekhez. De Stephen Fry is! Ő és Hugh Laurie újra együtt fognak dolgozni, én nagyon várom!!!

    Amúgy Lisában én azt szeretem a legjobban, hogy ő abszolút a youtube-on kívül lett elismert, hisz világszínvonalú sminkes. És kb. jótékonyságból csinálja a csatornáját.

    VálaszTörlés
  15. abból csak jó származhat! :)
    igen, elég jófej! a másik, hogy azok, akik arra panaszkodnak, hogy csak a ribancos lányoknak fontos a sminkelés...őt az arcukba lehet dörgölni! :))

    VálaszTörlés
  16. de van valóságsó:D
    már ha annak nevezhető...
    beauty vlogger boot camp:D

    VálaszTörlés
  17. Rami: hát, mondjuk igen, én olyasmire gondoltam, ami róluk szól, hogy hogy élnek, olyan Kardashian-féle show-ra. :)

    VálaszTörlés
  18. Én egy korombeli édes csajszit tudnék még ide sorolni. Bethany-nak hívják és bár még nagyon fiatal de ügyes, ha van egy kis időd Dorka (illetve a többi kedves makeup blogger fan)nézzetek be hozzá :)
    Youtube csatorna: http://www.youtube.com/user/macbarbie07

    VálaszTörlés
  19. köszi a tippet, nagyon cuki! :))

    VálaszTörlés