2012. május 11., péntek

Gramofon online

Tegnap sövénynyírás közben eszembe jutott egy dal, amit az apukám gyakran énekelt nekem kicsi koromban.
Nem ment ki a fejemből, még ma is ezt dúdolgattam magamban és eszembe jutott, hogy rákeresek az interneten, mert ilyenkor nagy szöveg- és dallambeli különbségek szoktak kiderülni.

Így jutottam a gramafon online nagyon szép oldalára, ahol az 1900-1960 közötti időszak dalait hallgathatjuk meg.


Aki szereti ezt a korszakot, ezeket a dalokat, valakinek örömet szerezne velük vagy csak a gramofon recsegésére vágyik, az kattintson ide.

Aki pedig kíváncsi a sövénynyírós dalomra, itt meghallgathatja.
Végighallgatva a szöveget elég hízelgő, hogy ilyeneket énekelt nekem az apukám, illetve magyarázatot kaptam a Bimzi becenév eredetére. Az általam ismert szöveg és dallam néhol még passzol is az eredetivel! :)

Ha a szódabikarbónázás vagy eper pucolás közbeni dalomra vagytok kíváncsiak, arról itt írtam. (Igen, elég gyakran dúdolok házimunka közben!)

Nektek milyen nagyon fura dalt énekeltek a szüleitek? Ismertek valakit, aki rajong a régi idők zenéiért? Találtatok olyan dalt, amit ismertek? Egyáltalán hallgattatok még lemezt, vagy már a kazetta-korban voltatok gyerekek?

11 megjegyzés:

  1. Nekem apukám a Dumbóból ismert "Csijja, csijj kisbabám" (így kell ezt írni?)kezdetű dalt énekelte elalvás előtt. Ma már bőgőrohamot vált ki belőlem a dal :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Dorka! Nem ide tartozik a kérdés, de nem tudod, hogy miért nem lehet megnézni a videóidat youtube-on??:((

    VálaszTörlés
  3. phoenix: abszolút megértem! :))

    Froz: melyikre lennél kíváncsi? privátra állítottam őket, de amelyik kell, azt feloldom neked!

    VálaszTörlés
  4. Most hirtelen nem is tudnék választani, mert találomra mindig elindítottam egyet miközben sminkeltem. Jó volt hallgatni közben.::) Le akartam tölteni, de mindig halogattam, mert azt írtad még fent maradnak.:) Így jártam!:D

    VálaszTörlés
  5. utánajárok, hogy hogyan tudom megosztani csak azzal, aki kéri, ha megvan szólok! :)

    VálaszTörlés
  6. Szia Dorka! Én is ugyanazzal a problémával jelentkeznék,mint Froz,mert nagyon szomorúan konstatáltam h privátok lettek a videók,és azonnal kétségbe is estem hogy most mi lesz velem,de eszembe jutott, hogy tudok írni neked ITT! Te pedig talán segítesz...ugye segítesz *.*

    VálaszTörlés
  7. :)) itt vagyok! írjál!
    sajnálom, de annyira nagyon elegem lett abból, hogy miket írtak, és egyszerűbb volt priváttá tenni az összeset, mint mind a 100-at egyesével kommentteleníteni! :)

    VálaszTörlés
  8. Akkor tehát a hozzáférés megtagadva minden módon?? Vagy az érdeklődőkkel megosztod esetleg? :S
    Amúgy nagyon gáz szerintem,ha oda nem illő,alábecslő kommentekkel bombáz 1-2 gyökér..szerintem nem volt kötelezően az orruk alá tolva egy videód sem, hogy márpedig tessék ezt nézni..választható foglalkozás,ha nem tetszik lehet SP klipeket is nézni,elég nagy a youtube...bocsi,hogy hosszú lehet,de valami hasonló véleménykifejtés megérett már lassacskán,mert nem egyszer húzzák a rövidebbet az érdeklődő emberek az ilyen zaccosok miatt.

    VálaszTörlés
  9. arra gondoltam, hogy aki épp kíváncsi egy videóra, azt aktiválom, vagy jelszóval levédem, vagy valami, ki fogom találni, mert nem akarok kiszúrni azokkal, akik szeretnek pár hülye miatt, de addig se akartam kint hagyni! úgyhogy türelem és rózsa! :)
    amúgy meg érdekes a meglátásod, mert ha az esti híradóban, vagy legalább főműsoridőben mennék, megérteném, de így...
    mindegy az egész szót se érdemel!!!

    VálaszTörlés
  10. Jah, hogy az idióta kommentek miatt lett letiltva?? Az szép..:S És mi lenne ha letiltanád a hozzászólásokat? vagy olyat nem lehet? Nem tudom, hogy az összes videó mennyi helyet foglal el, de én annak is nagyon örülnék, ha összetömörítve megkapnám e-mailben.:D Persze, csak ha nem tartana órákig az ezzel való bíbelődés.:D Az én informatikai ismereteimet nézve, nekem rámenne a fél napom, de bízom benne, hogy te nálam sokkal jobban értesz hozzá.:DD

    VálaszTörlés
  11. arra gondoltam én is, mármint, hogy letiltom őket, de azt csak egyesével lehet és nem volt rá időm! :(
    meg fogom csinálni és akkor visszaállítom, csak egyszerűen betelt a pohár!
    1 videó kb. akkora, hogy óriásfile-lal át lehetne küldeni, sima emailben nem, és nem is mindegyik van meg az én gépemen, van, amit csak a youtube-ra mentettem.
    ki fogok találni valamilyen megoldást! :)

    VálaszTörlés