2014. január 20., hétfő

Kezdjük el

Miután mindenki (ugye mindenki?) végigénekelte a Balu kapitány dalát a kezdjük el szavak hatására, tényleg kezdjük el, illetve lépjünk vissza egy kicsit, nem is olyan kicsit, egészen kisgyerek koromig, ott kezdődhetett ez a történet. 
Ugyanis voltak gyerekek, akik játékboltba mentek, voltak akik az édességek láttán cövekelték meg a lábukat kirakatok előtt és biztos volt rajtam kívül is pár olyan kis különc, akit a papírbolt hozott lázba, aki az új füzetek miatt már augusztus elején extázisban várta az iskolakezdést. Szerintem nálam itt indult, ez a mai napig tartó érdeklődés, sőt rajongás a papír iránt.
Aztán jött a karrier választás és tudtam, hogy papírok közelében akarok maradni és bár kicsit mellélőttem, azért sok éven át rajzoltam és gyűrtem ezt a csodálatos anyagot, amíg rá nem döbbentem, hogy tulajdonképpen mit is szeretnék csinálni vele. Nem épületeket rajzolni rá, hanem valami szépet létrehozni, aminek mások örülnek és amihez nem kell statikát számolni. Itt már illett volna kapizsgálni, hogy mi lehet a megoldás, de eltelt pár év rajzolással, illetve elrepült, annyira élveztem.
Végül az esküvőnkre készülődés ráébresztett, hogy az egészben (természetesen a férj után, de szorosan) a legcsodálatosabb, hogy nagyon sok papírra lesz szükség. Kezdve a meghívóval, amivel sokkal többet foglalkoztam, mint mondjuk a ruhámmal és még a nagy napra is jutott 5 féle papír, amit meg lehetett rajzolni. 
Az esküvő után elgondolkoztam, hogy milyen álom munka lenne mindig ezt csinálni. Úgyhogy ősszel elkezdtem utánajárni, hogy van-e értelme. Csinál-e ma valaki itthon olyan meghívókat, amik a  tényleg a párról szólnak, amiket nem egy 30 éve kitalálta design után nyomnak tucatszám. Ahol a meghívó azonnal ráhangol az esküvőre, ami tényleg a párról szól.
Amint erre megkaptam választ, elkezdtem a nyomtatásnak utánajárni, kitanulni, hogy milyen technológiák vannak, mi az amivel a legszebb hatást el lehet érni, mire kell odafigyelni, illetve, hogy hogyan lehet a legtöbbet kihozni a papírból és 4 színből. 
Aztán nekikezdtem egy kollekció megtervezésének, mert tudtam, hogy nem mindenki ennyire papír bolond, van akinek van igénye a szépre, de nem akar napokig tépelődni betűtípusokon. Úgyhogy megszületett 9 pár ihlette 9 meghívó, ami a legelső kollekciót adja. 
Ebben mesterkedtem egész ősszel, ezért maradt el a blog annyira, de megszállottként dolgoztam, hogy megvalósítsam az álmomat. Amit most nagyon izgatottan mutatok meg Nektek, fogadjátok sok szeretettel:
És a kilenc meghívó:


Úgyhogy kedves olvasóim, ezért voltam távol és a türelmetekért cserébe most Ti láthatjátok elsőként a fotókat, remélem tetszenek. 

Drága menyasszonyok, Ti pedig éljetek a lehetőséggel, írjatok Nekem, ha még nincs meg a meghívótok a nagy napra és boldogan rajzolok Nektek, természetesen baráti-olvasói áron. 
hello@paperdreamer.com

Aki pedig Pécs környékén lesz a hétvégén és van kedve, ugorjon be a Tudásközpontba, mert ott leszek az esküvő kiállításon.

Addig is, nagyon boldoggá tenne minden like a facebookon és minden ajánlás a házasulandó barátaitoknak.

Ti miért rajongtatok gyerekkorotokban? 
Vágtatok mostanában nagy dologba?
Házasodtok mostanában? Van már meghívótok?
Melyik tetszik a 9 közül a legjobban?

52 megjegyzés:

 1. minden bejegyzésed után - tök mindegy, miről szól -, mindig egyre jobban kedvellek így ismeretlenben is:D egyszer férjhez megyek, tuti te tervezed a meghívóm:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. de drága vagy, nagyon nagyon nagyon jól esik! <3

   Törlés
 2. juhuuu, sikeres álommegvalósítást kívánok neked! :) (és ha majd egyszer arra kerül a sor... ;))

  VálaszTörlés
 3. Nagyon inspiráló vagy Dorka! Sok sikert az álmodhoz!!! :)

  VálaszTörlés
 4. Gratulálok, gyönyörűek! Örülök, hogy megtaláltad az utad...ez olyan nagy dolog. :-)
  Ha nem lennék 10 éve férjnél, Te csinálnád a meghívókat. :-D

  VálaszTörlés
 5. Gratulálok, gyönyörűek! Örülök, hogy megtaláltad az utad...ez olyan nagy dolog. :-)
  Ha nem lennék 10 éve férjnél, Te csinálnád a meghívókat. :-D

  VálaszTörlés
 6. Annyira szerencsés vagyok, hogy egybeesett a Te álmod és az én álmom megvalósulása.:)))
  Természetesen mind csodálatos, de nekem a miénk a szívem csücske.:)

  VálaszTörlés
 7. Épp a Pécsre költözésen dolgozok (munkát keresek, ha lesz, már másnap költözök a páromhoz), ha esküvő is lesz a dologból, akkor a meghívóm Tőled lesz. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. drukkolok Nektek és köszönöm!!
   milyen munka? körbekérdezek! :)

   Törlés
  2. Bármi, ami bejelentett :)

   Törlés
  3. oké, nyitva tartom a szemem! :)

   Törlés
 8. Kedves Dorka, gyönyörűek :-) :-) nagyon sok garuláció ehhez az igazán nagy lépéshez. Nekem az 5 a kedvencem :-)

  VálaszTörlés
 9. Gratulálok és sok sikert kívánok! Dorka, ezek a meghívók gyönyörűek, látszik rajta mekkora szeretettel készültek! <3 A papír-imádatot meg tudom érteni. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. nagyon köszönöm! <3 nem ez az első közös bennünk! ;)

   Törlés
 10. Ezért megérte türelmesnek lenni.Nagyon ízlésesek lettek a meghívók, bár ezen meg sem lepődtem!!!Ha aktuális lesz, tuti téged kérlek meg, annyira szeretem a stílusodat. :) És csatlakozom 2sofixhoz a kedvelés témában, minden egyes bejegyzésed után egyre jobban :)))

  VálaszTörlés
 11. 3, 4, 5, 7, 8 ♥

  Az ezüstlakodalmit Te tervezed! Már csak 19 év. :P

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. hurrá!! :))) erről van szó, megbeszéltük!!

   Törlés
 12. Nagyon szépek, a 3. a kedvencem :)
  Remélem észben tudlak tartani, míg aktuális nem lesz a téma nálunk is :D

  VálaszTörlés
 13. Nalunk aktualis a dolog:) viszont gyori vagyok..de inkabb irok emailt:)

  VálaszTörlés
 14. Tavasszal lesz esedékes a meghívók kiküldése nálunk, ezért hatalmas boldogsággal olvastam a posztot (és nézegettem a képeket). Amint meglesznek a részletek írni fogok emailben is. :)
  (Egyébként sokkal jobban vártam a meghívó/ültetőkártya tervezést, mint a ruhát pl, viszont pont aggódtam, hogy ki csinál Magyarországon minőségi megoldást ezügyben. Szóval nagyon hiánypótló ez, azt hiszem!)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. de nagyon örülök!!! :)
   nagyon várom a leveledet, addig jó szervezkedést kívánok és nagyon köszönöm! <3

   Törlés
 15. bum-bum-bum-bum-bumbubum-bumbum-bumbumbumbubum... Már Vivi is tudja Az Indulót:)
  Dorka, annyira csodásak ezek a meghívók,hogy szívem szerint újra férjhez mennék! Csak esküvőre tervezel papírálmokat?
  Sok sikert a vállalkozáshoz! Lehet, hogy beugrunk a hétvégén a kiállításra, csak titeket megnézni:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. jaj de jó, akkor legközelebb elénekeljük együtt!! :))
   úgy örülök, hogy tetszenek <3
   egyértelműen nem! jön majd minden szépen sorban, csak most ez a legaktuálisabb és a kiállítás miatt kicsit rá voltam kényszerítve, különben a fiókban dédelgetném még évekig. mire gondoltál?
   nagyon örülnék Nektek, főleg, mert addig nem lesz sok időm, pedig beszéltük, hogy randizunk és már hiányoznak a barátnőim! <3

   Törlés
  2. pl. keresztelői meghívóra. Nálunk most ez lesz aktuális:) Sejtettem, hogy ha most hétvégén kiállítasz, akkor nemigen érsz rá csevegni a héten. Majd meglátjuk ezt a kiállítást, de igyekezni fogok!

   Törlés
  3. megbeszéltük!! boldogan! sok puszi Nektek! <3

   Törlés
 16. nagyon szépek lettek, kifinomultak, ízlésesek, de mégis egyszerűek. csak úgy árad belőlük a modern stílus, a letisztultság. nagyon tetszenek! ha hallok valakiről mindenképpen ajánlani foglak! :)

  VálaszTörlés
 17. nekünk jövőre lesz aktuális az esküvő, és végre van egy biztos pont, ahonnan el tudok indulni, majd írok mindenképp! :) és sok sikert a továbbiakban, annyira irigyellek, hogy a munkád egyben a hobbid és a szenvedélyed is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. de örülök, nagyon klassz, köszönöm szépen! :)

   Törlés
 18. Orié, hejhó... :)))) Elsőre be sem ugrott, azóta meg nem megy ki a fejemből Balu! :)
  A képek és a meghívók, és az ötlet... szuperek! Gratulálok, és sok sikert hozzá!

  VálaszTörlés
 19. És tényleg a Balu kapitányt dúdolom azóta! :D Nagyon szuper ötletnek tartom, remélem néhány év múlva a miénket is te fogod csinálni! :) Nekem legjobban a második és a csipkés tetszik! :) És őszintén csodállak és irigyellek, azért, hogy mertél változtatni és megvalósítani az álmodat! :) :) Remélem egyszer én is elmondhatom ezt magamról... <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Második helyett akarom mondani a harmadik tetszik nagyon! De ez a lényegen nem változtat, mert mind ízlésesen csodaszép... :D

   Törlés
 20. Dorka!

  A kiállításon találkozunk! Merre lesz a Te pavilonod? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most hétvégén volt a kiállítás! :/ találkoztunk?

   Törlés
  2. Ohh, átugrottam, hogy a Pécsin leszel, azt hittem hirtelen, hogy erre jössz: http://www.eskuvo-kiallitas.hu/hu/
   :(

   Törlés
  3. nem, sajnos nem :( majd talán jövőre, ha nagyobbak leszünk! :))

   Törlés
 21. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 22. Ez csodás!!!! Ha nem bánod, a facebook-on reklámozlak kicsit :) Sajna nekem nem lesz esküvőm, illetve ha lesz, nem kell majd rá meghívó, de amúgy CSAK VELED terveztetném/csináltatnám.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. dehogy bánom, sőt, nagyon hálás vagyok érte! <3

   Törlés
 23. Sok sikert Dorka ;) szeptembertöl ha minden igaz én is pécsen fogok lakni :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszönöm!! jaj de klassz, remélem nagyon fogod szeretni!!

   Törlés