2013. szeptember 5., csütörtök

Matek feladványok bevásárlás közben is

A romantikát egy nagyon rövid, de hasznos bejegyzés erejéig megszakítanám, ha nem bánjátok.
Merthogy spórolásról lesz szó, ami mindig jókor jön. 
Az előző házban, ahol laktunk szinte semmi tárolóhely nem volt, hiába voltak csoda akciók, nem tudtam sehova pakolni. Néha az se fért el, amit azonnal fogyasztottunk, nem hogy több hónapnyi holmi.
Amióta elköltöztünk az az érzésem, hogy bármiből bármennyi elfér, úgyhogy elkezdtem figyelni a nagyobb kiszerelés-olcsóbb akciókat.
Ezzel néha viszont az a gond, hogy bár sokkal jobban megéri nagyobbat venni, van, hogy nem fér bele egy nagyobb kiszereléssel járó többlet kiadás.
Ma délelőtt a nászút utáni kongó hűtő és kamra feltöltését intéztem és több olyan dolog is volt, amit venni akartam és akciós volt. Ilyen esetekben szerintem abszolút jogos némi tapsikolás és ugrálás. 
Már rég nem dőlök be az akció szónak és mindig összehasonlítgatok, próbálom fejleszteni a megengedhetetlenül pocsék fejszámoló képességemet, de bevallom ma a Tesco-ban lefagytam, percekig kerestem, hol a hiba.


Ezen a képen az a mosószer van, amit már rég óta használunk (és szeretünk) és ami épp nagyon fogyóban van.
Tök ugyanaz a kettő, csak az egyikben 40 db van 4839 forintért, míg a másikban 48 db 2999 forintért.
Nem sokkal nagyobb kiszerelés, de sokkal olcsóbb.

Itt egy sokkal egyszerűbb matek feladvány van. Ugyanannyiért kérhetsz nagyot, vagy kicsit.) 
Amúgy én az ablakokon kívül, nagyjából mindent ezzel takarítok.)



Szóval én most nagyon örülök, de egyáltalán nem értem ezt. Minden esetre, betáraztam mosószerből és ablakmosóból és a mai napomat már nem lehet elrontani.

Az az igazság, hogy leírva elég fura ez a hír, nem is merem bejegyzésnek hívni és sokkal jobb lenne, ha csak összefutnánk az utcán, mint régi barátnők és rákérdeznétek, hogy fúú, akciós volt a mosószer, én meg azt mondanám: nagyonnagyon. És együtt örülnénk (és mosnánk).
Ami engem illet én ismeretlenül így gondolok rátok, úgyhogy gondoltam szólok, ha kell, most vegyetek!

Ti hogyan spóroltok? Szoktatok nagyobb kiszerelést venni? 
Tudjátok hol tárolni, vagy Ti is a nappali sarkában építetek tornyot az ásványvízből?
Mi az a legkisebb dolog, aminek a legutóbb nagyon örültetek?

12 megjegyzés:

  1. De örülök!!! A mosószerrel én is ugyanígy jártam, osztottam-szoroztam, elolvastam a pontos összetételét, sőt még egy kört is mentem, hátha közben rájövök, mi a trükk. Aztán vettem két csomaggal és nagyon örültem:)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a jelenséget már én is észrevettem a Tescóban... előfordul néha, fogalmam sincs, miért, és hogyan. Szerintem egyszerűen csak örüljünk neki, és kész! :D

    VálaszTörlés
  3. Nem gyenge O.o :D megéri nyitott szemmel járni.

    Anyum kifejezetten gyűjtögetős típus, tehát ha kettőt fizet-hármat kap akció van a mosószerre, akkor megragadjuk az alkalmat. A spájzunk is olyan, mintha háborúra készülnénk, mert ha leárazzák azt, amit amúgy is eszünk és szeretünk, akkor így érdemes betárazni. A tárolás szokta megszabni a dolgot, kicsi a lakás, kevés hellyel :)

    VálaszTörlés
  4. Épp tegnap nézegettem a tescoban én is a mosószereket, mert nem csak a kapszulák, hanem a folyékony mosószerek is érdekes árakon vannak... Gyors fejszámolással sokra viheti az ember:)

    VálaszTörlés
  5. Nem kell fejszámolónak lenni! Én is pocsék vagyok ebben! De apró betűkkel minden ártáblán ott kell lennie kg-ra vagy l-re vagy bármi nagyobb egységre vonatkoztatott ár. Nekem ez sokat segít :)

    VálaszTörlés
  6. Sőt én nem hogy az akció szónak nem dőlök be, de pl Tescoban mindig elmegyek és megnézem a terméket az adott sorában, nem veszem le a folyosó közepén lévő állványról. Sokszor ugyanis a sorban van sokkal olcsóbb ugyanabból a tipusú valamiből, amit olyan akciósnak tüntetnek fel, hogy megszabaduljanak tőle.
    http://makeupandstilettos.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  7. Én is mindig a kg-ra vagy literre vetített árakat hasonlítom össze, ez sokkal többet mond, mint az, hogy valami akciós...
    A spórolás mellett én próbálok a környezetvédelemre figyelni, eddig mosódiót használtam, most pedig mosószappanból "főzök" folyékony mosószert - tökéletesen tisztára mossa a ruháinkat (bár nincsenek zsíros olajos foltok a ruháinkon, mindketten irodában dolgozunk)

    VálaszTörlés
  8. Tescoban dolgoztam árellenőrként, kisregényt tudnék erről írni... :) Bár ezeket a digitális polccímékket nem ismerem, a hagyományosakkal voltak bakik bőven. Néha a rendszer hülyesége, néha emberi hanyagság. Engem sokszor elkap a "most olcsó akkor vegyünk belőle sokat" érzés, próbálom ésszerű keretek közé szorítani, pl romlandó élelmiszerből akkor is csak 2-3 napra való adagot veszek, ha féláron dobálják utánam. Amiből nagy gyűjtögetők vagyunk, az a filteres tea, papírzsepi/szalvéta/kéztörlő és a párom részéről a konzervek. Mindig több van itthon, mint amit ésszerű időn belül megenne :D

    VálaszTörlés
  9. Régebben szokásom volt átesni a ló másik oldalára. Hű, ez akciós? De jó áron van, vegyünk belőle gyorsan kettőt! Néha még akkor is, ha van belőle otthon, majd elfogy. Aztán gondjaim akadtak a lejárati időkkel (még akkor is, ha évekről volt szó). Akkora mennyiségek voltak itthon, hogy azt vettem észre, ez is lejárt, az is lejárt. Átgondoltam végül a dolgot, rájöttem, hogy akciók mindig is lesznek, így már sokkal inkább az igenyeink szerint vásárolok. Ha valami elfogy, körülnézek, melyik kiszerelés az olcsóbb, s ilyenkor előfordul, hogy a nagyobbat veszem meg. Így aztán semmi nem foglal feleslegesen helyet, kevesebb a porfogó, nincs gond a lejáratokkal. Nekem ez vált be :)

    VálaszTörlés
  10. Válaszok
    1. jaj nagyon, azt se tudom hol áll a fejem! :) igyekszem felbukkanni!!

      Törlés