2013. július 4., csütörtök

Szódabikarbóna - a legtutibb cucc

Az elmúlt pár bejegyzésben igazságtalanul csak az ecetről írtam, mintha az lenne az egyetlen csodaszer a ház körül, pedig nem így van, legalább olyan csodás a szódabikarbóna, nem is beszélve arról, ha összeöntjük őket.
Azt hiszem erre a mindent elsöprő csodafegyverre a tisztítószer gyártók is rájöttek és elkezdték ellehetetleníteni a háziasszonyok szódabikarbóna beszerzését. Csak ez lehet az ésszerű magyarázat, ugyanis nemrég a gyógyszertárban bármennyit lehetett venni, most pedig más a sokadik helyen ütközök a "csak 100g-ot adhatunk ki egy személynek" akadályba. 
Írjátok meg, ha csak én nem tudok róla és a szódabikarbóna veszélyes vegyi fegyver vagy orron át felszívva szivárvány ízű lesz tőle a napfény, de ha ez nincsen így, akkor csak egy kérdésem maradt: hova tűnt a szódabikarbóna? Szükségem van rá! És nem a viccnek is rossz 50g-os HorváthRozira, hanem rengetegre.


Legalább ennyire, lefolyót akarok tisztítani!!!

Egyelőre egy hely van, ahol még lehet kapni, mégpedig a Metro, 300 ft alatt van 1 kg, úgyhogy tankoljatok fel, lehet, hogy ínséges idők jönnek!

Ti is észleltétek a hiányt? Mi lehet az oka? Mire használtok szódabikarbónát, ha van?

15 megjegyzés:

  1. Kb fél órája értem haza 1 kiló szódabikarbónával :)) Én a bioboltban vettem 240 -ért /fél kiló.
    Első számú tervem a mosogató kisúrolás lesz (ecettel pasztává keverni, megsikálni, aztán lespriccelni ecettel. Áá, megvan mit felejtettem el.. spriccelős flakont beszerezni.. jajj. Azt hiszem valami át fog költözni sima fél lityós üvegbe :D

    VálaszTörlés
  2. Én az zoldbolt.hu-ról szoktam rendelni, 2 kg 645 Ft és sokáig elég :)

    VálaszTörlés
  3. Évi és Szilvi minden ötletem leírták :)

    VálaszTörlés
  4. Csatlakozom az előttem szólókhoz, én is a Zöldboltból szerzem be a takarításhoz a szódabikarbónát (a bőrradírhoz valót pedig a Tescoban, arra csak étkezési célút használok)

    VálaszTörlés
  5. háháááááhh :D bírom a humorod, jó ez a kép :D szódabikarbóna rulez.

    VálaszTörlés
  6. ez a kép....D:D:D:D::D:D:D:D::DD

    VálaszTörlés
  7. Eddig sem patikában vettem, mert takarításhoz nincs szükség a patikai/élelmiszeripari tisztaságúra. Mióta dúl a "zöld láz" minden natúr/bio/háztartási boltban kapni. Én online szoktam vásárolni és olyasmikre használom, amiket ti is írtok itt. Illetve régebben használtam pl. kissé dohos ágy szagtalanítására.

    Ami számomra újdonság volt, azt egy festékbolt oldalán olvastam nemrég, miszerint tartsunk 1-2 kg szódabikarbónát a konyhában, garázsban a keletkező kisebb tüzek eloltására (ruha, fa, olaj tűz esetén). Szerintem a kisvödrös kiszerelés (vagy ilyesmibe áttöltés) kifejezetten praktikus ehhez a felhasználási módhoz.

    Én mondjuk egy tűzoltó takarót tartok erre a célra a tűzhely mellett, amit ajándékba kaptam. Szerencsére még sose volt rá szükség, de megnyugtató érzés, hogy van.:-)

    VálaszTörlés
  8. Szia Dorka, Én olyan helyen veszem, ahol cukrászati alapanyagokat árulnak.

    VálaszTörlés
  9. SZia Dorka!

    Én az ecet szagot ugyan nagyon nem bírom, de van helyette citromsav! :) És szódabikarbónát itt tudsz beszerezni - akár kilós mennyiségben is!

    http://www.zoldpolc.hu/1048-furdoszoba-es-wc/791-szodabikarbona-500g
    Ez ugyan nem étkezési célú, de van olyan is!
    Azaz takarítani isteni, de sütibe nem tenném!

    VálaszTörlés
  10. Dorka, úgy tudom, Pécs közelében laksz: itt a Nagy Lajos király úton, az Árkádhoz közel lehet venni az egyik kis háztartási boltban szódabikarbónát. Ugyanitt van mosódió, mosószóda és minden egyéb szuper biotisztítószer, jó áron!

    VálaszTörlés
  11. Szia Dorka: Díjat kaptál tőlem:) Részletek itt: http://nyuszilak.blogspot.hu/2013/07/dijat-kapni-jo-es-adni-is.html

    Üdv: Csilla

    VálaszTörlés
  12. Én is netről rendelem, valóban egy csodaszer az ecet mellett! :)

    VálaszTörlés
  13. Én valahol azt olvastam, hogy a gyórgyszertárak egy új szabály miatt nem árusíthatnak "étkezési célú" árukat, ezért nem lehet már kapni nagyobb mennyiségben szódabikarbónát, aszkorbinsavat és még sok egyebet. Ami nagy kár. Na meg nehezen magyarázható, hogy mégis mire jó ez a szabály?

    VálaszTörlés
  14. Tegnap voltam Balatonalmádiban egy háztartási boltban, és ott volt nagy kiszerelés, talán fél kg lehetett? Pontosan nem néztem meg, csak felkiáltottam, hogy "jé, nagy kiszerelésben is van szódabikarbóna!" Édesanyám furcsa tekintettel nézett rám. De eszembe jutottatok! (; Egyébként zugolvasóként régóta jelen vagyok, nagyon klassz a blog!

    VálaszTörlés