2013. május 10., péntek

Körömlakkról írtam-e már?

Ha ezen a blogon még nem, akkor most megteszem. Mégpedig azért, mert egy szerencsés véletlen folytán megtaláltam a tökéleteset.


Amióta az eszemet tudom és a körmömet lakkozom, a lábujjaimon (és néha a kezemen is) a körmömön a meggy színt szeretem a legjobban. Imádom, ha úgy néznek ki a körmeim, mintha finom cukorkák lennének.
Az elmúlt években volt egy tuti lakkom, amit még ajándékba/tesztelésre kaptam a Max Factortól. Most fogyott el és amikor újra meg akartam venni, (mert miért ne tettem volna, ha évek óta bizonyít) láttam, hogy több, mint 2000 ft. Lehet, hogy ez nem olyan sok egy jó lakkért, de valamiért az én képzeletemben egy körömlakk 1000 ft alatt van. Mindig is találtam jó lakkot ennyiért és rosszat is ennél sokkal drágábban, úgyhogy nem akartam ebből engedni. 
Tegnap teljesen véletlenül akadtam rá az új kedvencemre, mert amit akartam venni törött volt és utolsó darab, úgyhogy visszafutottam a pénztártól és csak lekaptam a polcról egy akármilyen lakkot, illetve a tökéleteset.
Egy rétegben felkenve is gyönyörű, ami nálam elég fontos szempont, mert izgágább vagyok annál, hogy megvárjak 2 réteget, még körömlakk szárítóval is ráadásul 500ftba került. A színe, amit több perces keresgélés után a vonalkód mellett találtam meg, 107 naughty and pink! Itt említeném meg, hogy az abszolút álom munka számomra a körömlakk-szín elnevező lenne.

És Nektek? Mit dolgoznátok legszívesebben a világon? 
Van egy körömlakk, amibe ennyire beleszerettetek, vagy amit ennyire véletlenül találtatok?

30 megjegyzés:

  1. szép a színe, de én a minőségével nagyon nem vagyok megelégedve...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem túl tartós. :( Én is tapasztaltam. Ha tegnap festetted holnapra már le is fog kopni a vége.

      Törlés
    2. én is ezért hagytam a fenébe a colour&go lakkokat, pedig előtte a kedvenceim voltak. most az Avon coral reefjét rendeltem meg végre, tartós is, és most jó árban van (599 Ft), hátha tetszene Neked! :)

      http://2.bp.blogspot.com/-TiRsVCVJ54I/TdJwgow1Q8I/AAAAAAAAASo/pFs1Za12Rzs/s1600/Obraz+001.jpg

      Törlés
    3. Lehet hogy ez most ellent fog mondani, hogy essence-re rádobok még egy essence-t de amióta az új alaplakkjukat használom (próbáltam már high end márkát és olcsót is), de így a color&go lakk fenn maradt 5 napig! úgy, mostam, főztem takarítottam vele :)

      Törlés
  2. nekem az "összetörős" körömlakk az új kedvencem (miss sporty crack me upot vettem, hirtelen felindulásból). kicsit macerás, mert kell alá egy színes lakk réteg, arra a törött és rá egy átlátszó fedő, de megéri, mert ultra
    sokáig tart és vagány :)

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Nekem a világon a legkedvencebb körömlakkom az Essence 01 hazelnut cream pie :) Szerelmes vagyok belé és mióta rákentem a körmömre, hiába próbálkozom, más szín nem is szép a kezemen :) Nem tudom most kapható-e, úgy tudom vannak színek, amiket bevontak. Remélem ez nem tartozik azok közé :))) Az álommunkám pedig az, hogy megalkothassam ennek a színnek a géllak verzióját :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos a hazelnut cream pie a kifutó termékek közt volt, úgyhogy az akciós áron én be is szereztem vagy négyet anno, mert nekem is ez a kedvenc nude színem.

      Törlés
    2. Sajnos a hazelnut cream pie a kifutó termékek közt volt, úgyhogy az akciós áron én be is szereztem vagy négyet anno, mert nekem is ez a kedvenc nude színem.

      Törlés
  5. Egyszer az egyik barátnőmmel délután nézelődtünk és teljesen véletlenül ráakadtam egy neon rózsaszín lakkra (nem terveztem körömlakkot venni), nem vagyok nagy rajongója a színnek, de valamiért nem tudtam otthagyni. Délután belakkoztam a körmöm, és este ahogy forgolódtam az ágyamban, rájöttem, hogy elfelejtettem eltenni valamit. Felkeltem, és ahogy a sötétben rápillantottam a kezemre, foszforeszkált a körömlakk. Mondanom sem kell, hogy azóta is az egyik kedvencem. :D

    VálaszTörlés
  6. Az én álommunkám valami alkotós-dekorálós jövős-menős munka lenne :)
    Egyszer rendeltem Avon-ból egy körömlakkott, coral reef volt a neve, teljesen nem úgy nézett ki, mint a katalógusban, de nagy kedvencem lett, igazi nyári vidám lakk ;)
    A kedvenc lakkjaim pedig az NYC lakkok, 1000.- alatt vannak (azt hiszem olyan 600.-) gyorsan száradnak, szép színekben lehet kapni, és szerintem egész jó tartósak is (tartósabbak mint az Essence lakkok). Most épp NYC Anise Green van a körmömön :)

    VálaszTörlés
  7. Ezt a munkát én is nagyon bírnám! :)

    VálaszTörlés
  8. Rajtam is pont ez a lakk van. :-D Én karácsonyra kaptam tesómtól, és nagyon szeretem.
    Álommunka? Nagyon szeretem az utazást, a vízpartot, a jó filmeket, a koncerteket, a sminkelést és a parfümöket, szóval ha ezeket lehetnek kombinálni valahogy... :-)

    VálaszTörlés
  9. Az Essence lakkok sajnos nem a legtartósabbak, legalábbis nekem nem. Másnapra lepattog, amit nem szeretek (senki sem szeret)..
    A Maybelline és Astor lakkok között is nézelődj, ha ez neked sem jönne be, mert azok jók, simán kibírnak 4-5 napot is, pedig minden nap minimum 2x mosogatok is, ami ugye nem használ a lakkoknak.

    VálaszTörlés
  10. én is nagyon szeretem ezt a lakkot, nagyon szép színe van, viszont a tartóssága elég pocsék. :(

    VálaszTörlés
  11. Annyira szeretem a körömlakkok neveit, gyakran amiatt választok (:P), na jó azért valami foszöld színt nem vennék meg mert jó a színe, de nálam az is számít :))) És tényleg nagyon szép lakk :)) Mellesleg én alapból az essence lakkokat is nagyon szeretem (a nevükkel együtt persze) :) Amúgy milyen lakk lett volna a másik? az is essence? Én is úgy szeretnék körömlakk-elnevező lenni, mondjuk az essencenek(szerencsére) szinte minden terméke visel fantázia nevet, szóval én ott jól ellennék :D Hú kicsit sokat írtam... meg lehet, hogy tök értelmetlen, na mindegy :D

    VálaszTörlés
  12. Nekem a kedvencem a tiédtől egyel sötétebb (t-mobil színű) 108 Ultimate pink az essence-től :) De megvan ez is amit te írsz azt is nagyon szeretem viszont felkenve kicsit pirosabb mint az üvegen át gondoltam. Tartósság meg nálam azért nem téma mert papír vékonyságú a körmöm hajlik össze vissza és még a gél lakk is lejön róla ergo egy körömlakk sem bírja ki a 2. napot úgy hogy ne jönne le legalább a sarka! Úgyhogy a fedése, színei és ára miatt egyértelműen: essence.

    VálaszTörlés
  13. Én is imádom az essence lakkokat, a tartósságon meg lehet segíteni egy réteg fedőlakkal. Az én egyik kedvencem az english rose

    VálaszTörlés
  14. ezt a munkát én is díjaznám!:D egyébként nagyon szép színe van a lakknak. milyen szárítót használsz? én mindig elkenem a lakkot, mielőtt megszárad.:(( jól jönne pár tipp

    VálaszTörlés
  15. Nekem a legújabb kedvenc a Lovely márkától az új lakkok. Gloss like gel néven futnak, álomszép színekben, Rossmannban van általában az Essence mellett. Én szeretem ez előbbieket is, de tény, hogy nem tartós egyáltalán, míg ez az új Lovely túlélt egy takarítást, egy bográcsolást, majd a bográcsolás után egy mosogatást, és csak egy helyen pattant le. Végül azért mostam le, mert eluntam a színét :)

    VálaszTörlés
  16. Azt a munkát én is imádnám, sőt nem csak a neveket az árnyalatokat is szívesen megálmodnám! *sóhaj*
    Szép színe van ennek a lakknak, de annyi rosszat hallottam már az új Essence lakkokról, hogy nem mertem venni, bár a Miss Uinverse-el nagyon szemezek.
    Klassz a fal, csak nem kész?

    VálaszTörlés
  17. Éppen ma lettem megint szerelmes - ezredszer... :) A mai befutó a Tiedhez nagyon hasonló árnyalat - Moyra 16-os szín (képet sajnos nem találtam róla, amin szépen látszana, olyan meggy-eper piros), ennek sajnos nem adtak szép nevet, így itt a Nagy Esély... :)))))

    VálaszTörlés
  18. Én irdatlan mennyiségű lakkot vettem mostanában, úgyhogy igyekszem rájuk se nézni :D bár nem könnyű.
    Nekem ez amúgy túl rózsaszínes ahhoz, hogy meggy legyen, de ízlések és pofonok :) én a vampos meggyet szeretem inkább.

    VálaszTörlés
  19. Kíváncsi vagyok nálad hogy bírja, fedőlakk nélkül kb még aznap megkopnak nálam és másnap már pattogzanak is. :( Teljesen lemondtam már az Essence Colour&Go lakkokról.

    VálaszTörlés
  20. ..bocsánat,hogy beleszólok, de valami hiányzik az egyik ujjadról!!!!! ;))) -és nem meglepő,ha azt mondom, hogy pont ilyen lakkom van nekem is..?? És ez már a harmadik eset körömlakkmegegyezésben..
    puszi

    VálaszTörlés
  21. tavaly születésnapomra kaptam férjemtől egy nagyon drága és tartósnak írt lakkot, márkás is meg minden, de gyerekek és persze sok itthoni házimunka mellett az ígért 7 napig tartás sem vált be: 2-3 nap után töredezett lett a körmöm végénél sajnos :( Nem próbáltam mostanában sok lakkot, de arra gondoltam, biztosan egyik másik se bírná tovább erős igénybevétel mellett és túl macerás kétnaponta lakkozni/leszedni a töredezett lakkot, stb, így feladtam egyelőre (max színtelent használok)

    VálaszTörlés
  22. Én most beruháztam egy OPI lakkra, mert akartam tudni, hogy mitől jobb, mint az olcsóbb lakkok. A színe korallos-mályvás, gyöngyházas. Hamar szárad és fedőlakkal egy hétig bírja, így óriási a szerelem közöttünk!
    Álommunkám az ágytesztelés lenne, egy betegségből kifolyólag, ami aluszékonysággal és alvásrohamokkal jár. Így javamra fordíthatnám ezt! És ki értene nálam jobban az alváshoz, hát nem :) ?

    VálaszTörlés
  23. Nekem az áltimét kedvenc pink lakkom a kb 2? évvel ezelőtti essence limitált you rock kollekció pinkje, csodás a színe, több év után is tökéletes az állaga, 1 rétegben is király, a tartóssága meg nem érdekel, mert az én kezemen semmi nem marad meg 1 napnál tovább :D

    Ha valakinél még esetleg lapul, és nem használja, az gondoljon rám, komolyan, átvenném az összes még meglévő készletet ebből! :P

    VálaszTörlés