2013. május 3., péntek

Könyvekből filmek

Vasárnap este elmentünk moziba és rádöbbentünk, hogy amíg mások már idegeskedtek, hogy mikor kezdődik a film, addig mi még elnéztük volna az előzeteseket. 4 olyan film is volt, amit már alig várok, szerencsére nem is sokat, májusra ígérik őket. Ami furcsa, hogy a 4-ből kettő olyan, ami egy régi kedvenc könyvemet filmesíti meg.
Az első A Nagy Gatsby. Tudtam, hogy lesz a film és nagyon vártam, az én fejemben nem Leo lett Mr.Gatsby és az évek óta áhított nő se ennyire maci fejű, de nagyon érdekel, hogy ugyanaz a könyv mennyire más mindenkinek. 
Ami viszont tökéletesen passzol az a film hangulata, azt pont így képzeltem el, Long Island-et a '20-as években, ahol partiról partira jártak a gazdag new york-iak. 
Leoról engedtessék meg még egy szó, nem voltam szerelmes belé a Titanic-os időben, de rögtön utána kezdtem megszeretni, tetszik, hogy kicsit gonosz, hogy sose lehet nála tudni, hogy eléggé gatsby-s.
Muszáj megnézni a film előtt a '74-es verziót is, ha másért nem, Robert Redford miatt.


A második filmről most hallottam először, a könyvről meg 12 éve, amikor az akkori kedvencem lett. 
Boris Vian Tajtékos napok című könyvét előítéletek nélkül kell olvasni, anno véletlenül vettem le otthon a polcról, belelapoztam és összezavarodtam. Ez volt az első olyan könyvem, amit nem kellett komolyan venni. Meglepett, de nagyon tetszett, nem értettem, de imádtam. Olyan szürreális mese volt, amibe öröm volt belecsöppenni és azonnal belefeledkezni. Örülök, hogy gyerek fejjel olvastam, minden előítélet nélkül, csak az olvasás kedvéért. Muszáj elolvasnom még egyszer a film előtt, hogy tudjam most mi tetszene benne.
Nagyon izgatott vagyok a film miatt, kíváncsian várom, hogy bele merik-e tenni a könyvben szereplő bérelhető nászbuzikat és hogy Audrey Tatou milyen lesz, mert Amelie-n nőttem fel és a Szeretni bolondulásigban lett az egyik kedvenc színésznőm.


Mindkét könyv elég rövid, gyorsan el lehet őket olvasni, még a mozi premier előtt. 
Úgyhogy jó olvasást és filmezést kívánok Nektek!

Ismeritek valamelyik könyvet? Tetszettek? Melyik filmet várjátok jobban?

8 megjegyzés:

  1. Én nem ismerem a könyveket, de mindkettő érdekesen hangzik, főleg a második, hümm.

    VálaszTörlés
  2. Szeretni bolondulásig :) ! Imádom azt a filmet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. elég jól sikerült, nem is értem miért nem lett nagyobb visszhangja!

      Törlés
  3. mindket konyv nekem is nagy kedvencem, a filmadaptaciojukat is varom. Michel Gondry szerintem az egyik legtehetsegesebb rendezo, minden filmjet imadom. lattad az Az álom tudományát? Zsenialis, (szinten) szurrealis es meseszeru, nagyon kedves tortenet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ja, itt a trailere:)
      http://www.youtube.com/watch?v=GUCrM5i_W3c

      Törlés
    2. nem, de már a címe is nagyon tetszik, azonnal megyek és nézem is! :)) köszönöm!

      Törlés
    3. remelem, tetszeni fog :)

      Törlés