2013. március 13., szerda

A világ leggyorsabb edzése

Emlékeztek még, hogy nemrég több, 10 perces edzésről is írtam a blogon. (Ugye van aki még csinálja őket?) Az volt a vezérgondolat, hogy napi 10 perce mindenkinek van, hogy tornázzon kicsit. 
Nos, ha valakinek mégsincs, akkor -velem lehet alkudozni alapon- legyen 4 perc, de akkor mindenki csinálja!
Picit szkeptikus vagyok, mert a "body-transformation-expert", mint foglalkozás és a japán tudósok által bizonyított hatékonyság inkább hangzik magic-nek és nem hiszek a munka nélküli eredményben, de egy próbát megér.
Sarah Dussalut youtube-fitness körökben elég elismert, maga is hivatásos edző, úgyhogy azt hiszem nem adná a nevét olyan dologhoz, ami káros. Csodát nem várok, de kíváncsi vagyok, úgyhogy vágjunk is bele!


Ugye velem tartotok? Ugye van 4 percetek egy nap erre? Ugye Ti is kipurcantatok a végére?

9 megjegyzés:

  1. nekem ezen a gépemen vacakol a lejtászó, nem jön be a videó. Ez tabata edzés?

    VálaszTörlés
  2. Én odáig jutottam ma, hogy végignéztem, miközben a lasagne-mat fogyasztottam ebédre :D De ki fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés
  3. Az a baj ezzel, hogy nem igazán van haszna ennek a 4 percnek. 4 perc cardio az semmi, az csak bemelegítés. Ennyivel indul pl. Jillian Michaels minden hosszabb videója, pl. a No more trouble zones, amit spec én csinálok egy ideje, nagyon szeretem, ajánlom is. :)

    VálaszTörlés
  4. 4 perc alatt meg se izzadtam/izzadok. Nem hiszek az ilyen edzésnek nevezett dolgokban sajnos.

    VálaszTörlés
  5. Ez egy 4 perces HIIT edzés 20/10-es váltásokban. Zuzanának is van ilyenje, én azzal kezdtem az életmódváltásomat tavaly... meg is haltam kb a 4 perc végére :) Mivel az a lényege, hogy a 20 mp alatt adj bele minél többet (aztán 10 mp pihenő). Persze azóta sokat fejlődtem, így 4 perc már nem fáraszt ki engem. De aki nem ismeri még ezt az edzésformát, vagy még nincs olyan jó kondiban, annak érdemes ilyenekkel kezdeni szerintem. De összességében 4 perc mozgás persze elég kevés, szóval mindenképpen ki kell egészíteni más gyakorlatokkal is, hogy valóban értelme is legyen :)

    VálaszTörlés
  6. Egyetértek Verussal, ez maximum bemelegítésnek jó, vagy ha úgy vennénk, hogy ez tényleg a gyakorlat maga, akkor elé mindenképpen kellene még bemelegítés és a végén levezetés. Így már nem is 4 perc lesz a dolog hanem 15 vagy kitudja. Én a bemelegítést személy szerint nem szeretem, pedig tudom, hogy nagyon fontos, volt már belőle sérülés, nem illik elviccelni. Én ZuzkaLight-ot szoktam nézni, no meg a gyakorlatait elvégezni, de sajnos azt sem túl lelkiismeretesen. :( Az Ő edzései és gyakorlatai nagyon tetszenek, nem használ szinte semmit a gyakorlataihoz, csak a saját testsúlyát és ugyanezek az elemek (szerintem kb. amikor a bodyrocktv-t csinálta, akkor jött a köztudatba igazán ez a sajáttestsúlyos gyakorlat, azóta mindenhonnan ez folyik, ami nem is rossz) Néha elég hardok a feladatok, de mindig van modification, szóval, ha valakit érdekel akkor Zuzka-t javasolnám ;)

    VálaszTörlés
  7. Szerintem ez nagyon jó! Azoknak mindenképpen, akik amúgy semmit nem mozognának! :)

    VálaszTörlés
  8. Szerintem ez nagyon jó! Azoknak mindenképpen, akik amúgy semmit nem mozognának! :)

    VálaszTörlés