2013. február 28., csütörtök

Zenél az eső

Szeretem az esőt. 

Az illatát, a hangját és azt, hogy az életünkben sok fontos eseménynél esett. 
Az elmúlt napokban azért szerettem, mert már nem hó volt, a tavasz hírnökének éreztem. 

Ti hogy vagytok vele? Inkább a pocsolyákat és a bosszantó városi forgalmat veszitek észre, 
vagy éreztek egy kis romantikát az esőben?

Van még egy érvem az eső mellett, mégpedig, hogy zenél. Ezen az oldalon.




10 megjegyzés:

  1. én ezt 2szempontból nézem:

    1.amikor rohanok valahova, sietek suliba és nincs esernyőm stb akkor az nekem apokalipszis ha esik, sátán előjön belőlem olyankor..

    2.itthon vagyok netelek, olvasok stb akkor beülök ablak elé teával és imádom

    VálaszTörlés
  2. Mint egy ötéves úgy letudok ragadni az ilyen oldalakon. :D

    VálaszTörlés
  3. Ó,én imádom az esőt...persze csak akkor,ha benn a meleg szobában lekucorodhatok a TV,vagy net elé,nézve a kedvenc sorozataimat,vagy összebújva a párommal,hmm:)

    VálaszTörlés
  4. Vannak időszakok, amikor imádom az esőt. Az illatát mindig, a hangját is, a vele járó hangulatot, - amit befolyásolnak az én pillanatnyi érzelmeim is -, nem minden esetben :) Az elmúlt napokban éppen élveztem, hogy esett, akkor is, ha sokat kellett mászkálnom esőben, de már legalább nem takarja el a hó a hóvirágot a kertben :)
    Nem tudom Dorka olvastál-e már Darvasi Lászlót, ő írta ezt az esőről: "Ha az eső közeledtét érezte, Imre kitárta az ablakot, hogy hallhassa az első koppanásokat. Azt mondta, az esőben az a legszebb, ahogyan elkezdődik. Óvatosan, szinte szemérmesen hullnak alá az első cseppek, majd csend támad, hogy hirtelen vad dobolásba fogjon a világ. Különösen növények között, kertben, hatalmas levelek között szép ez!"

    VálaszTörlés
  5. Ó de aranyos!! :)) Még cukibb mint az enyém, amivel tanulni szoktam, meg este teázni.
    Ez: http://www.rainymood.com/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És imádom az esőt, akkor is ha az utcán vagyok. :))

      Törlés
  6. Magát az esőt és a vele járó hangulatot én is nagyon szeretem, egyedül azt nem, amikor menni kell valahova esőben. Legfőképp a nyári záporokat szeretem, dörgéssel-villámlással, illetve nagyon hangulatos az is, amikor órák hosszat csak esik és esik... Utána az a friss illat! :)

    VálaszTörlés
  7. Csak a nyári záport szeretem-akkor még bőrig ázni is jó:)))A monoton, szürke,egész nap tartó, hideg eső nyomasztó, rossz hangulatot kelt bennem.

    VálaszTörlés
  8. Klassz gumicsizmában esőcseppek után rohangálni a kiscsizmással, meg h milyen izgatott, ha gilisztát találunk- grrr, meg h milyen jó esőcseppeket versenyeztetni az ablakon és h nyáron amikor még nem volt közel a vihar kint táboroztunk a teraszon és villámot számoltunk. És, h az összes kisvödröt szolgálatba állította, amikor látta, h gyűjtöm az esővizet :) de a kedvessel inkább bemenekülünk valahová előle.

    VálaszTörlés
  9. Gyermekkorom óta imádom az esőt...kicsit olyan, mint én... hol melankolikus, hol viharos, hol gyorsan átvonul, máskor meg kitartóan pötyörög egész nap....stb. Imádom, ahogy kopog az ablakon és nyáron még elázni is jó :) A többi évszakban már kevésbé. Ha esőben indulok valahová és útközben eláll, tuti, hogy esernyő nélkül érek haza...már rengeteget elhagytam, a párom teljesen ki van akadva, mert a legklasszabb, tőle kapott esernyőt már aznap sikerült elhagynom, mikor átadta, majd mikor megkerült, azonnal és végérvényesen elhagytam újra. Azt mondta, hogy soha többé nem vesz nekem esernyőt.

    VálaszTörlés