2013. február 21., csütörtök

Internet ajánló

Szerintem a blogon leggyakrabban könyvet ajánlottam eddig, néha zenét, vagy filmet, de túl kevésszer oldalakat, úgyhogy most ezt az arányt szeretném javítani, 2 olyan hellyel, ami igazán megérdemli a klikkeiteket.

Az első oldalt remélem ismeritek, mert már olyan sokszor emlegettem, most azért említem, mert végre elkészült a Moha és Sáfrány blog facebook oldala
Ha valaki kihagyta volna eddig az otthonkás recepteket, amik nagy részében erre a blogra hivatkozok, akkor gyorsan pár szó a szerzőről.

A világ legjobb (ovo-lakto-pesco) vega szakácsa.
A legmenőbb budapesti helyek konyhái hívják tanácsadónak. Azért ez elég vagány. 
Ha ennyi nem lenne elég (kis mohók) akkor a világ legcukibb embere.

Like-oljátok a facebookját, (akár itt is, nem kell felugrani pár sort) olvassátok a receptjeit, csináljátok meg és aztán érezzétek úgy, hogy a konyha királylányai vagytok (csak ne áruljátok el, hogy milyen egyszerűek a receptek).


A másik oldal amit ajánlok, szuper unaloműző. Akinek esetleg 4 munkán kéne helyette dolgoznia, az inkább ne most kezdjen bele, tanuljon a hibámból.
Aki bármennyire is vonzódik az acapella vagy a beatbox műfajokhoz, vagy ahhoz, hogy férfiakat irányítgasson, esetleg imádja a jó grafikájú hülyeségeket, akkor nem kell tovább keresni az incredibox erre a legtökéletesebb oldal.
Nézzétek meg az intrót, abban elmondja, hogyan kell használni, minden fickónak más szólamot lehet adni, és ha tetszik, amit hallotok, márpedig biztos jót raktok össze, akkor fel is vehetitek az új slágereteket.
Nézzétek a jobb felső sarkot, mert megmutat saját slágereket is, amiket belekeverhettek a mixetekbe.


Azt hiszem sikerült a mai napotok munka-effektivitását lenulláznom ezzel a két linkkel, úgyhogy nem is szaporítom itt a szót, lesz máshol elég dolgotok!

Azért, hogy legyen a mai bejegyzésben is pár kérdés, mert imádom, ha írtok:
Mi a kedvenc vega ételetek és ki a kedvenc férfi énekesetek, akit csatasorba állítanátok?

17 megjegyzés:

  1. A receptek tetszenek, noha a lazac a képen elég lazán értelmezve vega. Bár párszor már lemeccseltem különböző éttermekben, hogy nem, a hal és a bacon is hús :) Nekem jelenleg tetszőleges indiai étel (Borsós curry, Tofu tikka masala) a kedvencem, mindkettő nagyon egyszerű, és képes lennék minden nap ezt enni <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. javítottam is az írást!
      tejtermék, tojás és halak vannak az oldalon, bacon nincs! ;)

      Törlés
  2. A moha és sáfrány facebook oldalalát már lájkoltam, is, az incredibox is már ott van a megnyitott oldalak között, köszi a tippet :D Igazából nincs kedvenc vega ételem, talán a saláták, ha azok annak számítanak :))

    VálaszTörlés
  3. Anya is vega, néha eszik halat, ha olyan kedve van, ha ő jön ebédelni, akkor nekem is virítanom kell valami számára is ehetőt, mindenképp be fogok nézni az oldalra :) A másikat meg se nyitom, a szabad 3 és fél percemben hozzád nézek be. Ha megnyitnám, a kertépítő pasasnak sose lenne kész a menő névjegye :) Nem tudom, h hogy szólnának acapellában, de Frank Sinatrát, Bulblét és Frenket nagyjából egész nap tudnék hallgatni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az én anyukám is! :)
      nálam ma egy plakát szorítja ki ezeket a drága dalos pasikat! frank jöhetne ide is! :))

      Törlés
  4. Dorkaaaa!
    Tegnap egész este incrediboxoztam Miattad!:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. bocsánat! :)) de nem mondhatod, hogy nem szóltam előre!

      Törlés
  5. Hú, köszi!!! Ezt ki kell próbálnom majd, ha a kislányom felébredt, addig nem merem :)
    A vega oldalt is köszi, 14 éves koromtól voltam "vega" 22 éves koromig (de csak húst nem ettem, halat pedig alkalmanként, anyukám kérésére), de újra szeretem a húst, igaz el is vagyok nélküle.
    Imádom a blogodat!!! Nagyon jó a stílusod, meg érdekes dolgokról írsz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. örülök, hogy tetszik és nagyon köszönöm! :)

      Törlés
  6. Szia Dorka!

    Én is imádom ezt a bejegyzést! Már három embert is rászoktattam a a fiúkra! :) Nálunk is vega anyukám, de olyan szinten, hogy néha mézed sem eszik, mert szerinte kizsákmányolják a méheket, bár 1-2 hete talált egy termelőt, aki erre is figyel! Szóval köszi, megint! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) lehet, hogy észrevehetően esik a munkamorál! :)
      méhes dolgot még sose hallottam, de kedves gondolat!

      Törlés
  7. Kedves Dorka!

    Ne haragudj, de mivel még nem szántam rá magam a Twitter-készítésre, más internetes felületen pedig nem igazán szerepelek, így csak itt tudlak elérni.
    Remélem nem probléma, hogy betettelek a kedvenc linkek közé! Régóta olvaslak napi szinten, úgyhogy nem volt kérdéses. Lista power. :)

    Szép napot neked!

    Harley.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nagyon kedves vagy, köszönöm szépen! <3
      lista foreva!

      Törlés
    2. Nekem öröm. <3

      Törlés
  8. Itt egy hasonló zenélős nyomkodós unaloműző ha valaki szereti az ilyesmit! Tegnap találtam :)

    http://csubakka.hu/?p=67073

    VálaszTörlés