2012. június 26., kedd

Szúnyogcsípés kezelés, azzal ami kéznél van

2 évig elfelejtkeztek rólam a szúnyogok, nem csíptek meg és én el is felejtettem, milyen az, amikor támadnak. De helyreállt a világ rendje, a hétvégén bepótolták a lemaradásukat és agyoncsíptek.
Mivel valószínűleg elbíztam magam, nem volt semmi itthon, amivel a viszketést enyhíthettem volna, így alternatív megoldást kerestem, nyilván a Pinteresten, ahol ezt találtam:

forrás  

Rögtön az elsővel kezdtem és döbbenetes módon bejött, egy használt citrommal bedörzsöltem a csípéseket (az egész lábamat) és miután kicsit csípett, azonnal elmúlt a viszketés és vissza se jött. Úgyhogy a többit ki se tudtam próbálni, de nem annyira bánom. Akinél nincs otthon citrom, még próbálkozhat Aspirinnel, almaecettel, mentolos fogkrémmel, sóval, banánhéjjal, sütőporral, ammóniával vagy levendula és teafa olajjal.

Melyik van a közelben? Szeretnek Titeket a szúnyogok? Álmotokban Ti is elvakarjátok a csípéseket?

8 megjegyzés:

  1. A szúnyogok engem is imádnak..:/ Nekem a leghatásosabb a teafaolaj volt eddig. Nyoma se marad a szúnyogcsípésnek 3 nap után.Egyébként nagyon sok dologra jó:)

    VálaszTörlés
  2. Szerencsés vagy, hogy két évig elkerültek! :) Szeretnek engem is, ráadásul nekem elég durván be szokott dagadni nem csak csípés, hanem a környéke is. A viszketés hullámokban szokott rámtörni, és akkor viszket az összes :) Olyankor svédkeserű krémmel kenem be, de igazából nem tudnám őszintén rámondani, hogy sokkal jobb, csak csinálok vele valamit. Azt utálom a legjobban amikor a szám szélét, az ujjamat, vagy a talpamat csípi meg ....
    Nagymamám esküdött az ételecetre, de az nekem csak annyit csinált, hogy összehúzta a csípést és utána ugyanúgy viszketett. De a citromot kipróbálom, hátha nekem is tartósan elmulasztja a viszketést!

    VálaszTörlés
  3. hát ez dejóó ... régen mindig megfaltak engem is..de most hogy városba költöztünk még egyett se láttam.. haha majd ha hazamegyek akkor ezekre a trükkökre szükségem lesz ..

    VálaszTörlés
  4. Engem sajnos nagyon szeretnek a szúnyogok. Én Aloe spray-vel szoktam befújni, hamarabb begyógyul tőle! Nagyon tetszik a blogod, nagyon jó kis praktikákról is írsz benne! Ha gondolod nézz be hozzám! :-)

    VálaszTörlés
  5. Én nem tudok általánosítani, volt, hogy öt csípést szereztem be fél óra alatt, máskor pedig a mellettem alvó volt a célpont, és sértetlenül megúsztam a történetet:D
    Régebben többször előfordult, hogy éjjel megcsíptek, és ezen annyira felhúztam magam, hogy már nem is tudtam visszaaludni (hajnali háromkor ez nem túl szerencsés). Nekem a fogkrém vált be, félálomban kitattyogok, bekenem a pöttyöket, és visszadőlök aludni:)

    VálaszTörlés
  6. Engem imádnak a szúnyogok :/ A húgomat meg pláne, egyszer amikor nyaralni voltunk csak a fején és a nyakán 40 (!!!) szúnyogcsípés volt... ráadásul utána egy buszos kirándulásra mentünk, ahol egy nő azt hitte hogy valami fertőző betegsége van XD

    VálaszTörlés
  7. engem minden évben megzabálnak a kis dögök. szombaton buli volt nálunk, egész éjjel kint voltam, rövid kis overallban, naná, hogy tiszta szúnyogcsípés lettem.=/ emlékszem, mikor kicsi voltam, a szemhéjamat csípte meg, és úgy bedagadt, hogy nem tudtam kinyitni a szemem. jók a trükkök, biztos, hogy szükségem lesz rájuk.=)

    VálaszTörlés
  8. Szindikee: tudom, vennem kell, mert tényleg mindenre jó! :)

    agi: most nekem is volt egy, ami nagyon durván bedagadt, belilult, pedig hozzá se nyúltam.

    hkorinna: köszönöm szépen, kedves vagy! szuper a blogod, sok sikert hozzá! :)

    sieglinde: nagyon ismerős, én a fülberepülésre reagálok így! :))

    Ágibábi, apolka:be is fogtam! nem panaszkodok !:))))

    VálaszTörlés