2012. június 19., kedd

Nyomtatható étel-napló

Már több bejegyzésből is kiderülhetett, hogy próbálok az utóbbi időben a lehető legegészségesebben élni és van egy módszerem, amivel sokkal könnyebb. 

Azt vettem észre, hogy nem eszek össze-vissza és akkor is tornázok, amikor nincsen kedvem, akkor, ha naplót vezetek.
Nem csalok, csak olyasmit eszek meg, amit le is merek írni és zavar, ha nincsen kipipálva, hogy hetente legalább 5-ször sportoltam.
Állítólag ezzel a módszerrel még fogyni is könnyebben lehet, szóval ezt sem nagyon bánom.

Volt egy listám, amibe régen írtam, de nem nekem való volt, nem volt elég hely, aztán a határidőnaplómba kezdtem el írni, ott volt hely, de fura volt, amikor valakivel időpontot kellett megbeszélni és ő láthatta, hogy előző nap hány felülést csináltam.

Úgyhogy elkészíttettem a saját étel-naplóm egy lapját, több színben is.
Napi 5 étkezést lehet rajta rögzíteni, emellett, ha aznap edzettél a súlyzó melletti négyzetet is ki lehet pipálni, ha megittad a testsúlyodhoz tartozó vízmennyiséget, oda is mehet egy pipa.
A lap alján lehet írni, hogy hányadik naptári, vagy egészséges hétnél tartunk illetve, hogy hogyan változik hétről-hétre a súlyunk.

Több színben és fekete-fehérben is elkészítettem a lapot, nyomtassátok ki és használjátok egészséggel.






Melyik szín passzol leginkább hozzátok? Vezettetek már valaha étel-naplót? Vagy akármilyet? Heti hányszor sportoltok? És mennyiszer esztek egy nap? Emlékeztek még tegnap mit ettetek?

11 megjegyzés:

  1. jó ötlet ez az étel-napló, még nem próbáltam, de tetszik.=) újabban én is próbálok egészségesebben élni, sportolni több-kevesebb sikerrel. egy hétig voltunk a sulival Londonban, családoknál laktunk, és az angolok táplálkozása, hogy finoman mondjam, borzalmas. mirelit mirelit hátán, egyik nap a szobatársammal nem bírtuk eldönteni, mi az a cucc, amit épp eszünk (valami töltött leveles tészta volt, de hogy mivel töltött, mindez este fél kilenckor, mikor halál éhesen hazaestünk), ebédre meg háromszögszendvics, plusz egy mini zacskó csipsz. minden nap. egyik nap pizza volt a vacsi, az fincsi volt, de a háztól egy percre volt egy pizzéria haha=D. egy szó, mint száz, a hét végére az amúgy szuper állapotban lévő bőröm tele lett mitesszerekkel meg pattanásokkal. ennyit számít a táplálkozás, és ez csak egy hét volt!
    egy szó, mint száz, mostanában hetente 4x-5x szakítok időt arra, hogy mozogjak (szobabicaj+valami sorozat közben.=D), meg rendes kajákat egyek. huhh, tegnap mi volt...reggelire müzli, ebédre egy szelet pizza, vacsorára meg isteni dán sajt kiflivel, délután egy kis ribizli.=)

    VálaszTörlés
  2. szia! jó ötlet :) megkérdezhetem h milyen programmal csinálod ezeket a kis listákat?

    VálaszTörlés
  3. én is szeretek odafigyelni mit, mikor,mennyit eszek. bár csinos vagyok és sokan furcsálják hogy ezt csinálom mert hogy vekony vagyok minek. pedig ezeket nem csak fogyás miatt kellene szerintem!!

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. úú, ez most nagyon kellett, köszi :) a 3.-at választottam, az a legszebb *-*
    egy kis füzetkében én is vezettem anno, de ráuntam.
    de tényleg hasznos ez, mert így látom, hogy mennyit eszek, meg nem nassolok (remélhetőleg :D - néha azért belefér :))
    amúgy már márciustól én is áttértem az egészséges életre és fogytam 12 kg-t, remélem még menni fog le, mert felhalmozódott az évek során =/
    szorgalmi időszak alatt sportoltam egy csomót, heti 2× tánc, 1× tenisz meg futottam is, most magamtól kéne elkezdeni :D az evés meg.. mikor hogy.ha fél 10kor kelek, akkor értelemszerűen kimarad a tízórai. :D meg sokszor lecsípem a vacsit. általában napi 4× eszem. valaki azt mondja, hogy napi 3× valaki meg azt h 5× kell, na én meg arany középút :D
    azt szeretném kérdezni, hogy honnan tudom meg, hogy a testsúlyomhoz mennyi vizet kell meginnom? tudom, hogy van egy vizes cikked :)de azért a 30 kg-onként 3 liter szerintem túl sok. :D én egy 2 literes palackot töltök meg vízzel, azt midnig megiszom meg mellé teát vagy tejet, mikor mit. szerinted az elég? :)

    VálaszTörlés
  7. Jaj ezért ezer köszönet, pont tegnap gondoltam rá, hogy fel kéne írogatni! <3

    VálaszTörlés
  8. Köszi, ez pont jókor jött, mostanában kezdtem el egészségesebben élni, nem árt egy kis rendszerességet vinni bele:)

    VálaszTörlés
  9. dejó!! :))
    szerintem én mind kinyomtatom, a legcukibb a rózsaszín tv-macis betűtípussal - vagy csak szerintem hasonlít arra?

    Én 1éve írogattam szorgosan h mikor mit ettem, amikor állítottam hogy én alig eszem mégsem fogyok...aztán amikor a nap végén összeírtam azt az "alig"-ot és kiszámoltam hogy az hány kalória, akkor igencsak meglepődtem... (és a legtöbb abból jött össze, hogy nem volt időm enni, és mindig csak bekaptam valamit útközben...) azóta odafigyelek, hogy mikor mit eszem, és rengeteget segített abban, hogy le tudjak mondani arról a rengeteg édességről és pékáruról amit régen megettem... Én is mindig 3x átgondoltam hogy fog ez kinézni ha leírom, és amikor rájöttem h ennyi fánkot, croissant és kakaóscsigát 3óra intenzív edzéssel is képtelenség lenne kompenzálni, akkor eléggé újraértékeltem az étkezési szokásaim:)))
    Egy jódarabig vezettem még a számítógépemen a naplóm, később az okostelefonomon egy kalóriaszámolós progival, aztán amikor egy hónapon keresztül mindig 1200-1500kcal-ra jött ki a "mérleg", akkor úgy éreztem mostmár tudom mit, miből, mennyit ehetek és mennyit érdemes tornáznom hozzá:)

    De kinyomtatom ezeket mindenképp, és elkezdem írni, kíváncsi vagyok mennyire működik jól a belső érzékelőm:)) Meg annyira jól néznek ki, hogy muszáj kinyomtatni:))

    Én egy jó fél éve váltottam teljesen életmódot, mert bár mindig próbáltam fogyni, de vagy mozogtam, vagy diétáztam, de most elhatároztam h a 2-őt együtt csinálom és mindkettőt az észszerűség határain belül, de kitartóan:) Eddig csak 3kiló ment le, még 5 jó lenne ha lemenne, de ilyen alkat vagyok, én annak is örülök ha nem felfele mennek a kilók:)

    Viki, egy átlag felnőtt folyadékigénye 2,5-3l, nyáron/sportoláskor(az izzadás miatt) ehhez még 1-1,5 liter pluszban hozzáadódhat...szóval ilyen melegben egy 3-4litert érdemes meginni:)

    VálaszTörlés
  10. Nekem is a harmadik a kedvencem, lehet h belekezdek én is, mert ugyan fogyni enm szeretnék, de formásodni igen, s az legalább olyan nehéz feladat, és az étkezés szintén számít :9

    VálaszTörlés
  11. apolka:
    még olvasni is rossz az ilyet, én mpst 4 napig nem a szokásos ételeimet ettem és azonnal megéreztem. :(

    valentinpeace:
    ezt éppen CorelDraw-val csináltam!

    Catwalk_bitch:
    akkor itt a remek alkalom!

    Viki:
    úú az csodálatos, ügyes vagy! én ha 10kor kelek, akkor is reggelizek és tízóraizok, csak kicsit később.
    30 kg-ként 1 liter a tanácsos, semmiképp se a 3!! úgyhogy valószínűleg eleget iszol! :)

    Ingrid: örülök neki! :)) melyiket választottad?

    Felhőcske: én is pont így gondolom! :)

    Tündi:
    egyértelműen tv maci-betű!! abszolút egyetértek a módszereddel, máshogy nem lehet lefogyni! sok sikert és kitartást!

    Sunny: gondolom, sőt talán nehezebb is! sok sikert hozzá!

    VálaszTörlés