2012. június 8., péntek

Kedvencek a dm-ből


Amióta nem Budapesten lakunk, leszoktam a dm-be járásról. Pedig nagy dm-es voltam, de itt nem nagyon esik útba, sok minden van, amit amúgy is a Müllerben veszünk meg és élvezem, hogy ott nincsenek biztonsági őrök. Nem élek vissza a helyzettel, nem jövök haza ingyen cuccokkal, csak szeretem, hogy nincsen társaságom a bevásárlás közben.
Van azonban pár dolog, ami miatt mégis betérek a dm-be, sajátmárkás szuperfegyverekről van szó, úgyhogy mutatom is őket.

Balea Urea Fusscreme
 

Itt már említettem ezt a krémet, ami bámulatos, ha csak Peruban árulnák, akkor is elmennék érte rendszeresen. A manikűrös-pedikűrösöm mondta, hogy csak ezt használjam, semmi mást, ebben van a legtöbb urea (10%) és ez a legolcsóbb ilyen krém. A Scholl és a Neutrogena is gyárt hasonlókat, de dupla áron fele annyi ureát adnak. 
Itt már illendőnek érzem, hogy megkérdezzem, Ti tudjátok, mi a csuda az az urea? Meggugliztam és nem növény, ha van valaki, akinek kémia helyett nem osztályfőnöki órája volt mindig, írja meg mi is az urea! Viszont csomó mindenben van, itt a lista!
Vissza a krémhez: csodálatos, egy éjszaka zokniban és bekrémezve és pihepuha lesz a legszárazabb sarok is! Én kézre is kenem, szerencsére van icipici táska-barát kiszerelésben is.

Balea hővédő


A John Freida hővédőmet (itt láthattátok) is nagyon szeretem, semmi bajom nincsen vele, de láttam egy barátnőmnél ezt és gondoltam egy próbát megér. John 3-adába kerül, így főleg!
Szuper  az illata és nagyon jól működik a fújókája, a hajam se töredezik, úgyhogy valószínűleg a hőtől is megvéd, úgyhogy azt hiszem maradok ennél.

She körömlakk szárító

Szintén a körmös bejegyzésben szerepelt a körömlakk szárító, az izgága lányok legjobb barátja. Folyamatosan kúszik fel az ára, (most 1200 körül jár) aminek nem örülök, de nagyon jól végzi a munkáját, szeretem.

She körömlakk

Ezt is megismerhettétek akció közben, szeretem, mert 1 rétegben nagyon szépen kifehéríti a körmöket, olcsó és nem feltűnően kopik.

Ez az én dm-bevásárló listám, a Tiétek milyen? Mi az, amit lehagytam a listáról, pedig kihagyhatatlan és csak a dm-ben lehet kapni?

32 megjegyzés:

  1. Az urea nem más mint vizelet: http://hu.wikipedia.org/wiki/Karbamid

    ezeket a balea termékeket még nem próbáltam, de meghoztad hozzájuk a kedvem. Én a két fázisú szem sminklemosót, arcradírt, szárazsampont, borotvahabot használok baleasat, amiket mindig újra vásárolok :)

    VálaszTörlés
  2. "Természetes módon a vizeletben található, de a kometikumokban mesterségesen előállított ureat használnak. Kis mennyiségben hidratáló, vízmegkötő anyag, nagyobb mennyiségben azonban gyulladást okozhat." :)

    VálaszTörlés
  3. ezt azért megnyugtató olvasni, mindig száj húzogatva néztem az ilyen termékeket, pedig tudom, hogy mennyire jók :)

    VálaszTörlés
  4. szárazsampont és hővédőt..
    továbbá: a babyloveos pelus és popótörlő nálunk utánozhatatlanul bevállt, nem is értem erről miért nem írtál:D:D
    egyébként én is mindent a dm-ben veszek amit nem a műllerben..

    VálaszTörlés
  5. Na végre egy hővédő! Jó lenne ha kapnál ezért jutalékot mert holnap rohanok a dm-be! :)

    VálaszTörlés
  6. Most én is ezt a lábkrémet használom, és hatékonyabbnak tűnik, mint a Rossmann saját márkás terméke.

    Az ablakpucolójuk is jó, és most fogom lecserélni a CIF-et "Dm-es CIF"-re. Alverde tusfürdő ér? Mert az is bevált.
    A Balea Men termékek közül az arctisztító vált be. Na persze nem nekem :)

    VálaszTörlés
  7. Én az ureás lábkrém mellett az ureás kézkrémüket is használom (sőt, mivel először azzal találkoztam, egy ideig azt használtam a lábamra is, aztán felfedeztem h van lábkrém is:)) Lábra még a baleás lábdezodort is szoktam használni - az örökké izzadó lábam így fél napot kibír:))

    A hővédőt még nem próbáltam, van egy teljes flakon avonosom, de a szárazsamponjukat használom, tök jó:))

    A s-he termékek közül a körömlakkjuk szerintem amúgy is gyorsan szárad (legalábbis nekem az a leggyorsabban száradóm) és s-he-s arcpirosítóm is volt/van a régi fajtából (nem a szögletes dizájnból)

    A saját márkás zsepijük, wc-papírjuk, arctörlős sminklemosójuk is jó szerintem...

    A konyhai cuccok közül a kerámia főzőlaptisztítójuk pont ugyanolyan, mint a tripla áron vásárolt német terméké (színe, használata, hatékonysága, minden megegyezik, sőt azt hiszem ez is made in Germany...de ebben nem vagyok biztos:)) A Denk mit-es termékek közül még az egyik folttisztítót próbáltam, és most a mosogatószerüket is... 300Ft és nagyon szépen lehet vele mosogatni, van egy csomó fajta:))

    VálaszTörlés
  8. Balea sminklemosó, Balea nature krémek, Alverde tusfürdők és hajspray :)

    VálaszTörlés
  9. Az urea a karbamid aminosav lebomlási terméke:)A vizeletben is található, a benne lévő ammónia adja a vizelet szagát XD Anyukám kémia tanár :)

    VálaszTörlés
  10. De jó kis dolgokat vettél! Én is ki akarom rób álni a balea lábkrémeit és hővédőjét, de mostmár én is ritkánb megyek DM-be mert átszoktam a Rossmann-ra :)

    VálaszTörlés
  11. Ma sikerült fél órát elácsingóznom a barátnőmmel a DM-ben és csodálatos módon nem volt ránk szállva a biztonsági őr, egyszer-kétszer elment mellettünk, de meg is lepődtem, hogy nem állt meg mellettem. Szinte csak Balea és Alverde termékkel távoztam amúgy, mindkét márka elég jó. Nagy kedvenceim: Balea fényspray, Balea tusfürdők, a samponok és balzsamok is elég jók, Balea arctisztító kendők, talán ezek a legfontosabbak, amiket szinte mindig, vagy legalábbis gyakran veszek, ha végre az utamba kerül egy DM.

    VálaszTörlés
  12. brigi, jucuus, Ágibábi:
    amúgy se tetszett az urea fusscreme elnevezés, mától, félhovatalosa: a pisis-lábkrém!! :)

    brigi,lolli,Tündi:
    sose próbáltam a szárazsampont, érdemes?
    pelust, popsitörlőt sem, de ki tudja, lehet, hogy egyszer majd rászokunk! ;))

    noristic:
    említsd meg nekik, hátha adnak! ;)))

    Ami:
    alverde is dm-es,úgyhogy ér! a cif-et ki fogom próbálni!

    Tündi:
    nálam az megy kézre is! :)
    nagyon jó a wc papír, de drágább, mint a zewa a metroban :((
    a főzőlap tisztítót is ki fogom próbálni, köszönöm!

    stenonis:
    végig fogom szaglászni őket, köszi! :)

    Zenzen:
    Rossmannban kb.7-szer voltam egész életemben?!

    citromhab:
    becsüld meg, ritka eset! :))

    VálaszTörlés
  13. Engem sose bántottak a biztiőrök. Nem is nagyon veszek róluk tudomást, hadd végezze a munkáját a szerencsétlen ember, nézzen, figyeljen, ha már ilyen munkát kell végeznie. Szerintem nem önszántából les, hanem mert rá van parancsolva.(ha az én boltom lenne, én is elvárnám h figyeljék a népeket) Na ennyit róluk, megvédtem őket, kész:)

    Urea: nekem testápolóm volt, de csak ilyen utazós kiszerelésben, mert hirtelen kellett valamit vennem egy pár napos útra. Nagyon szerettem az illatát, és az extraszáraz karom, lábam csak úgy itta magába. Szerintem újra venni fogok (persze nagyobbat), mert elégedett voltam vele.

    VálaszTörlés
  14. Biztiőrökről:
    mi összetegeződtünk az 50 körüli roma csávóval a rossm.nnban, azt mondta, úgyis (majdnem) minden nap találkozunk:DDDDDDDDD

    Ezt az ureás cuccot én is kipróbálom, ráfér a lábikóimra nagyon:)

    ja, nálunk 21én nyit a dm, úgyhogy a pertus őrbácsi nem fog annyit látni:D

    (amúgy mióta nem forgalmaz catrice termékeket a dm? ezt írták nekem egy infót kérő levélben....)

    VálaszTörlés
  15. Na, látom már megelőztek az ureával kapcsolatban...

    Próbáltam több nedves wc-papírt, de a legjobb a dm-es.
    Amit még rendszeresen veszek az almás nedves törlőkendő, tisztítókendő - vagy mi a hivatalos elnevezése.

    Most nem is jut eszembe, mik vannak még, próbáltam sokmindent, olyan sem jut eszembe, hogy valami nem vált volna be és azért jóval jobb áron vannak.

    A lábkrémes ötletet köszi, ki is fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  16. Szia Dorka! Meg tudnál adni esetleg egy elérhetőséget,ahova írni tudok neked egy e-mailt? blog szerkesztésről lenne szó. Én is belekezdtem,de még van pár dolog,amit nem tudok és szeretnék segítséget kérni. :) Remélem nem baj. Köszönöm!!

    VálaszTörlés
  17. Nagyon szerettem a DM-et, mert sokkal igényesebbnek tartottam és az árukészlet is széleskörű volt. Aztán az utóbbi 2 évben mocskos mód drága lett, pár termék amit előtte csak ott vettem lekerült a kínálatból. Szerencsére eközben Budapestre is nyitott a Müller, átszoktam oda és a rossmannba egyik hétről a másikra, mindkettőnek vannak nagyon jó saját márkás termékei.

    VálaszTörlés
  18. A Balea hővédő mennyibe kerül? :)

    VálaszTörlés
  19. Kedvencem abszolút a Balea szárazsampon, már a másodikat fogyasztom, és nagyon szeretem a kétfázisú sminklemosót is. Sajátmárkás vattakorongot veszek még tőlük, mert jó minőségű, és a dm-es kukászacsit is nagyon szeretem. Igazából így belegondolva nagyon sok dm sajátmárkás cuccot veszek, mert a tusfürdőket is szeretem (van illóolajgyöngyös grapefruitos 300 Ft-ért, verhetetlen illata van), és a folyékonyszappanok is jók. Meg a parkettaápoló, sorolhatnám holnapig. :))

    VálaszTörlés
  20. akkor érdemes, ha ritkábban mosol hajat (én hetente, és a fodrászom szerint ennél gyakrabban semmiképpen nem érdemes, mert rosszat tesz a hajnak, kivéve ha olyan helyen dolgozol vagy vagy sokat, pl kisütödében s ilyesmi. ) és mikor 5 nap után már zsírosabb kicsit, akkor befújom este, másnapra már gyönyörű mintha akkor mostam volna. legalábbis mások ezt látják, még 2 napig, az igazat meg csak én tudom. szóval érdemes!!:))

    VálaszTörlés
  21. Tegnap elmentem a lábkrém-ügyben, és olyat vettem, amiben 25% urea van! :) Baleás ez is, ugyanaz a csomagolás, csak pink helyett lila. Köszi a tippet!
    Vettem 2 she lakkot is, ezer éve nem volt ilyenem, ráadásul drágállom, de nagyon tetszett 2 szín. Sajnos az állagukkal nem vagyok megelégedve, de remélem kitapasztalom, hogy hogyan érdemes felkenni őket. Ami nagyon zavar, az a fejük, először nem értettem, hogy miért nem tudok visszacsavarni, de aztán a pénztáros készséges volt, és mondta, hogy le lehet venni a tetejüket. De olyan béna az egész, alig lehet levenni, ha meg csak azt a csavarós részt fogom, nem áll kézre, szóval erre nem igazán találtam még megoldást. Másnak is gond ez, vagy csak én vagyok ilyen béna?
    Ja, és a pécsi vasútállomáson a dm-ben nem volt biztonsági őr! :D

    VálaszTörlés
  22. Ayesha:
    biztos nincsen olyan bűnöző fejed, mint nekem! :))
    akikkel én dolgoztam együtt a dm-ben azt mondták, hogy leginkább unalmukban lófrálnak, azóta engem sem zavar.

    Csillu:
    haha én a to-s nénivel voltam így, amikor az új suliban kezdtem és mondtam neki, hogy legyünk jóban, mert többet látom, mint a legjobb barátnőmet. telefonban megismerte már a hangomat és mindent elintézett nekem! :))
    nem tudom mi lett a catrice-szel :(

    Zsuzsi:
    az almás törlőkendő elgondolkoztatott! :)

    Audrey Fletcher:
    írj az otthonka facebookján! van üzenet opció, azt csak én látom! :)

    Anita:
    mondjuk sajnos a müller se nagyon olcsó, még a 3%-os akciójukkal sem!

    Ágibábi:
    nem emlékszem pontosan, de 700 ft rémlik!

    Bogca:
    behúztam még egy strigulát a szárazsampon mellé! ;)

    lolli:
    ki fogom próbálni, én 3 naponta mosom, de csak, mert sportolástól csurom víz és nem néz ki úgy, mint előtte, de ki fogom próbálni.
    köszi! :)

    Kata:
    úúúú 25% szuper!!! kipróbálom, ha ez elfogyott!
    el se tudom képzelni milyen puha lesz tőle a lában, ha már a 10 is csodákat tett!
    nekem se a legkényelmesebb a she lakk, de gyorsan lakkozok, nem zavar!
    oda jártam régen, amikor még sokat ingáztam Bp-Pécs között, mindig ott vártam meg a vonat indulást! :)

    VálaszTörlés
  23. Még jó a szőlőzsír is.

    Egyébként a biztonsági őröket én sem szeretem. Nem mintha el akarnék csórni valamit, de olyan bizalmatlan, mintha azt feltételeznék rólam, hogy lopok.

    VálaszTörlés
  24. én olyat nem nagyon használok, ha nagyon száraz a szám, akkor carmexet, de elvétve, vagy ha sokat vagyok napon, mert van benne fényvédő.
    biztos csak tetszel nekik, és szívesen sétálnak így egyet veled! :)

    VálaszTörlés
  25. Mekkora hülyeség már az első komment! Az urea nem egyenlő vizelet. Persze a vizelet tartalmaz ureát, de nem onnan vonják ki, hogy belerakják a krémbe.

    VálaszTörlés
  26. így legalább megszületett a pisi-krém név! :))

    VálaszTörlés
  27. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  28. Nagyon tetszik a blog .:) A lábkrém kb. mennyibe kerül(t) ??

    VálaszTörlés
  29. köszönöm :) 500 forint körül van!

    VálaszTörlés
  30. Sziasztok!olvasgatom a blogot-NAGGYON JÓ! :)
    sok a hasznos jo tanács.ha tudnátok szolgálni valamivel a nagyon (tényleg exxtreeeem) száraz bőrre....nagyon megköszönném!ha naponta töbször kenem sem eleg,a labam folyamatosan olyan mintha lisztes zsakbol bujtam volna ki eppen :( probalok sok folyadekot bevinni de az sem segitett igazan.....ajak apolobol eszmeletlen mennyiseget elhasznalok,ezt (is) a dm-ben szokom venni :) miss sporty-Dr Balm Gossip Kiss SOS....mert őneki nagyon fincsi sarga dinnyes ize meg illata van :D enyhen szinez....
    szoval ha tudnatok tippeket adni nagyon örülnek neki,barmit hajlando vagyok kiprobalni! Kösziiii :)

    VálaszTörlés
  31. szia Zsuzsa!
    köszönöm szépen! :))
    nekem ez tökéletes, eddig jobb, mint a lila kupakos elvileg több ureás változat.
    de a krém magában nem elég, a zoknitól lesz egészen csodás!! :)
    amennyit csak lehet legyél krémes zokniban! :)

    VálaszTörlés
  32. A hatóanyagokról amit tudni érdemes, (mint pl. UREA) : http://www.egeszsegtipp.hu/kozmetikumok-osszetetelenek-magyarazata--cikk

    VálaszTörlés