2012. június 11., hétfő

Hajkefe pucolás

A hajas posztban már említettem és többen is kértétek, hogy írjam meg hogyan tartom tisztán a hajkefémet.
Eddig kellett várni, hogy elég koszos legyen, úgyhogy akit bármennyire is kiborít a kosz, az az első képet nehogy megnézze.

Régebben nem csináltam a hajkefe pucolásból nagy ügyet, de amióta fehér hajkefém van, nagyon meglátszik rajta, a sötét hajam és az utóbbi időben úgy néz ki, bogarasodom, de kifejezetten viszolygok mindentől, ami levágott haj vagy köröm.
Szerencsére ezzel a módszerrel folyamatosan tiszta a hajkefém és nem borulok ki tőle.

Jöjjön az előtte állapot, 2 hete nem pucoltam és mostanra kellőképpen undorító lett:

Az első lépés az, amit minden nap megcsinálok és ezzel szinten tartom a hajtalanságot. Mivel mozdulatról van szó, legegyszerűbben videón tudom megmutatni.

Ha megvagyok ezzel a lépéssel, még mindig nem teljes a tisztaság és az öröm, mert a tüskék köré kis por-karikák ülnek le ennyi idő alatt. 


Ha nem hajas a kefe, ezek is nehezebben helyezkednek el, úgyhogy emiatt is megéri rendszeresen pucolni.
Volt, hogy ezeket csipesszel egyenként leszedtem, de sokkal könnyebb porszívóval és a szűk fejével kiszippantani őket. Semennyi idő alatt megvan és teljesen tiszta lesz.


Aki valami miatt nem akar porszívóval nekimenni, vagy már olyan régi a kosz, hogy nem segít, akkor érdemes egy sminklemosó kendővel végigmenni minden járaton, az is nagyon szépen leszedi a kis karikákat.


Remélem (rajtam kívül) senkit nem borított ki a hajas kefe, de a tiszta mindenkinek tetszik!
Ti hogyan tisztítjátok a keféteket? Van ami, bár mindennapos, mégis kiborít titeket? Van valamitek, amit nem tudtok hogyan pucoljatok ki? Írjátok meg mindenképp!

17 megjegyzés:

  1. Ez egy életmentő poszt volt :D hiába hajtalanítom állandóan a hajkefémet, sose tudtam kiszedni belőle a miniatűr porcicákat. Körömkefével próbálkoztam már, de halottnak a csók, úgyhogy ezeket a tippeket ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  2. Én azokat a porcicákat vizes körömkefével távolítom el, a porszívózás még eszembe sem jutott, pedig tök jó :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem vásárlásnál elmondták, h a vaddisznósörte hajkefét például heti 1x kell "nagy" tisztítani, vagyis vizes körömkefével és némi folyó vízzel alaposan kikefélni belőle a kis szöszöket és máris vadi újnak néz ki. :)
    De az Ecsetboltban (www.ecsetbolt.hu) lehet venni hajfeke tisztító kefét is (mint valami barbie gereblye, vicces eszköz), szerintem az univerzálisan jó bármilyen kefékhez.
    A régi (fa, Aldo valdini) hajkefém ennyire nem gyűjtötte a szöszöket (bár azt nem is használtam napi 2x, de hát ezzel olyan jó fésülködni:)), de azt macerásabb is volt tisztítgatni, mint ezt a természetes szőrből készült változatot.

    VálaszTörlés
  4. A relaxáció egy fajtája, hogy csipesszel kipiszkálok minden oda nem illőt a hajkefémből:D
    de ez így lényegesen gyorsabb, legközelebb inkább máshogy meditálok:)

    VálaszTörlés
  5. Minden használat után hajtalanítom a kefémet, de a kis szöszkarikákkal nem tudok mit kezdeni, erre csak rátesz egy lapáttal, hogy a szárazsampon fehér pora is beléjük ragad. Nekem a porszívó vált be ennek kiküszöbölésére, illetve egy kis körömkefével szoktam még kimosni a kefe szálai közül a nem kívánt elemeket.

    VálaszTörlés
  6. Gondolatolvasó vagy Dorka :) napok óta gondolkodom egy hajkefe-fésű tisztítási procedúrán...mondjuk valami tiszta körömkefés sikálásos és előáztatáson gondolkodtam. nekem leginkább műanyag fésűim keféim vannak.

    VálaszTörlés
  7. A szódabikarbóna tökéletes a hajkefék tisztítására. Valahol külön olvastam ezt a használatát. Jól tisztít, és fehérít is.

    VálaszTörlés
  8. Uhh ez egy nagyon jó ötlet Dorka :D
    Én is kipróbálom a porszívósat az tutii :D

    VálaszTörlés
  9. Engem nagyon kiborított a hajas kefe, szóval egyazon betegségben szenvedünk! XD

    VálaszTörlés
  10. Örök hálám ezért a posztért!!! :)
    Én pont 2 napja estem neki a vaddisznósörtés kefémnek, azzal a felkiáltással, hogy "na akkor most olyan lesz mint újkorában". Persze mondanom sem kell, hogy az ádáz kis szöszök 60% tudtam kiszedni... Na, de majd most... :D

    VálaszTörlés
  11. köszi lányok, örülök, hogy tetszik! :))

    dyna: érzem, hogy nekem is vennem kell egyet hamarosan!

    sieglinde: :) nem gondoltam volna, de abba ne hagyd! :)

    Berta: szódabikarbóna mindenre jó, azt vinnék magammal laktalan szigetre! :))

    Titanilla: körmökkel is? és a galambok? ;) bocsánat a képért! :*

    Noemi075: hajrá! ;)

    VálaszTörlés
  12. ezt már nagyon-nagyon vártam! köszönöm:))

    VálaszTörlés
  13. Nekem marhára nem válik be az a mozdulat, mert a hajkefém úgy ahogy van, műanyag. Régen volt, a tiédhez hasonló, de az már tényleg régen volt.

    VálaszTörlés
  14. ha műanyag, akkor nem is kell ez a macera, mert lehet mosni szappanos vízzel és körömkefével! :)

    VálaszTörlés
  15. Én minden hajfésülés után kiszoktam szedni.:) Tenyeremhez ütögetem a hajkefét és a sörték tetejére jön a haj és kihúzogatom.:)

    VálaszTörlés
  16. azt én is szoktam, ha csak pár szál van benne! :)

    VálaszTörlés