2014. október 15., szerda

Mivel takarítasz? Én a bicepszemmel!Na jó, ez így teljesen egészében nem igaz, mert egyfelől van nálam egy rongy és sokkal inkább a vállamnak van izomláza, de a bicepsz elég vicces szó és a hosszú hallgatás után rá kell hajtanom a frappáns címekre, hogy visszacsalogassalak Titeket.
De több túlzás nincs ebben a bejegyzésben, cserkészbecsszópinkypromise.
Nem használok sok vegyszert itthon, de nem is vagyok az a magamnakfőzömaszappant típus se, egy egészséges középutat próbálok tartani, de a héten mozdultam egy nagyot öko irányban
Mint minden nagy felfedezés, ez is a lustaságomból eredt. Történt ugyanis, hogy a teraszajtón megláttam egy foltot, amikor a száraz rongyokat hoztam be a napról és nem akartam elmenni a tőlem legalább 6 lépésnyire lévő ablaktisztító folyadékért, úgyhogy nekiestem a száraz mikroszálas ronggyal. 
Elképesztő erejű takarítás-flow sodort magával és meg sem álltam, amíg az egész teraszajtó nem ragyogott.
Nem hittem a szememnek, ez az ajtó, ami mindig piszkos, mert a hülye "kilátunk, de nem látnak be" bevonata van és az egyébként is rettenetes domborodásai miatt még sose tudtam csíkmentesen letörölni.
Nem bírtam magammal és sorra állítottam az akadályokat a rongy elé: fürdőszobatükör, vízköves csap, ablakpucolás...
Nyilván mindegyiket megugrotta. 
Dokumentálni nem tudtam, mert olyan tempóban pucoltam mindent, hogy eszembe se jutott semmi más és úgyis photoshop trükknek tűnne. De majd levetkőzöm az évek alatt kialakult kameraszégyenlősségemet és megmutatom élőben milyen. Mit szóltok?

Ami a legjobb a száraz ronggyal takarításban: 
 • sokkal olcsóbb, hiszen nem használok semmilyen tisztítószert és a legolcsóbb mikroszálas kendő is megfelel
 • nincsenek csíkok
 • nem kell gumikesztyűt húzni (már ez önmagában is mindent elsöprő érv)


Ami nem a legszuperebb: 
 • ha annyira ész nélkül nekiesel minden felületnek a lakásban, másnap nagyon megérzed, ugyanis tényleg egy kicsit neki kell menni és izmozni
Ti mivel takarítotok? 
Egy ilyen kérdésre Ti is gyakran válaszoljátok azt, hogy mivel koszos a lakás? 
Én szinte mindig és ezzel az őőőrültbe tudom kergetni a férjemet, viszont a múlt héten kiderült, hogy a nagypapám kedvenc tréfája volt ez, úgyhogy most büszkén bosszantom!

3 megjegyzés:

 1. Én szinte mindent szódabikarbónával és ecettel takarítok :)

  VálaszTörlés
 2. No, én meg most főztem magamnak mosógélt ;)

  VálaszTörlés
 3. Mivel kutya és cica is van a lakásban..Domestos a legjobb barátom. :)

  VálaszTörlés