2013. augusztus 24., szombat

A férjem

Az esküvő téma elsöprő fölénnyel nyert a mirőlírjak-szavazáson, de azt hiszem, mielőtt belemennénk az asztaldíszek és a tartós smink rejtelmeibe, arról írok, aki a legfontosabb volt ezen a napon.

10 évet kell visszaugrani az időben, vagy egy picit még többet. Képzeljük el, hogy 2003 koranyara van én pedig épp az érettségire tanulok a barátnőmmel a Szabó Ervin Könyvtárban, délutánonként pedig a kirakatokban nézegetjük a velünk egyidősek tablóképeit, keressük, melyik iskolában leghelyesebbek a fiúk. 
A Jégbüfé kirakatában az egyik tablón megláttam egy fiút, akkor még nem tudtam miért, de megjegyeztem az arcát. Idősebbnek tűnt a többieknél, meg is állapítottuk, hogy biztos külföldön volt egy évet. Sétáltunk tovább, nem is sejtve, hogy én ekkor láttam először fotót a férjemről...

2006-ban folytatódik és kezdődik el igazán a közös történetünk, egy közös ismerőssel, aki megemlítette mindkettőnknek, hogy biztos egymásba szeretnénk, ha találkoznánk. Milyen igaza volt...nem kellett más, csak, hogy egy nap véletlenül ugyanakkor legyünk a Gellért téren és szembetalálkozzunk az utcán.
Megismertük egymást fényképről és beszéltünk pár mondatot. 
Utólag könnyű ilyeneket mondani -még szerencse, hogy aznap egy barátnőmnek is csak erről tudtam beszélni, úgyhogy van tanúm rá- de volt egy érzésem, hogy én ennek a fiúnak a közelében akarok lenni. Nem voltam biztos benne, hogy ő is szeretné, vagy emlékszik-e másnap még rám, azt se tudtam, hogy van-e barátnője, de úgy gondoltam, hogy ha máshogy nem, legfeljebb barátok leszünk, a lényeg, hogy vele lehessek.

Aznap ő arra emlékszik, hogy találkozott a lánnyal, akiről meséltek neki és aki úgy adott neki puszit, hogy közben megfogta a vállát.

Szerencsére ennyi elég volt, valamit ő is megérzett aznap és kis idő múlva bejelölt és írt msn-en. (Mennyire elhelyezi időben a történetet ez az apró részlet, ugye?) Pár átbeszélgetett éjszaka után megbeszéltük, hogy találkozunk. Nem ismertük egymást igazán, de nagyon jó volt együtt lenni, együtt bulizni, együtt elázni az esőben.
Hazakísért és mire az ajtóhoz értem már írt egy sms-t, hogy szeret és a világ legtermészetesebb dolga volt ugyanezt visszaírni neki. 
Azonnal megszerettem, mert ő a legjobb ember akit ismerek, ő a legviccesebb ember akit ismerek, ő a legokosabb, akit ismerek és ha már itt tartunk, ő a legmagasabb is.

Én pedig a legszerencsésebb vagyok, hogy akkor belebotlottam az utcán és hogy most a felesége lehetek.


39 megjegyzés:

 1. Ez mennyire szép már... meg a kép is. Meg Ti ketten.

  VálaszTörlés
 2. Jaj, de édesek vagytok! :) Végig mosolyogtam míg olvastalak! :) Sok-sok boldogságot nektek!!!! :)))
  (egyébként a "mi" időszámításunk is 2006-ban kezdődött :D )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. jaj de jó, mert én majdnem végig sírtam, amikor írtam! :)))
   úúú 2006...vagány év volt!

   Törlés
 3. De szép sztoritok van... meg a kép is meseszép!! :) Sok boldogságot!!

  VálaszTörlés
 4. Dorka, ez egy igazi tündérmese..Annyira jó volt olvasni, nekem nagyon átjött a hangulata az írásodnak...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. nekem nagyon tündérmese, de örülök, ha Neked is tetszett! :)

   Törlés
 5. sok boldogságot.mennyire szépek vagytok együtt:)

  VálaszTörlés
 6. Nagyon sok boldog házas évet kívánok nektek! Nagyon jó ez a kép Rólatok és köszönöm, hogy ezt a történetet is megírtad a blogon, jó volt olvasni :)
  Mi 2001. szeptemberében találkoztunk először: új munkahelyen kezdtem, első nap, első értekezlet, első pillantásra.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. nagyon köszönjük!
   jaj de jó ez is, úúú 12 éve <3

   Törlés
 7. Nagyon szép történet a Tietek! Olyan sorsszerű :) És örülök, hogy visszatértél.

  VálaszTörlés
 8. Ó, ez annyira édes leírás volt, hogy egészen kedvem támadt újra szerelmesnek lenni :) (szakítás, szívösszetörés után ez azért nagy dolog)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. jaj de nagyon örülök, hogy ezt írod, akkor én is épp úgy voltam, hogy na én már soha nem leszek boldog...aztán mégis...nagyon! :))

   Törlés
 9. Olyan aranyos a történetetek... Sosem hatottak meg a szerelmes sztorik, talán mert annyira műviek, és annyira jó ilyen természeteset hallani. Nagyon sok boldogságot kívánok nektek :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszönjük szépen!! igen szerencsére kimaradtak a nagy drámák, meg az egymás kerülgetése, csak elkezdődött és tart. :)

   Törlés
 10. Köszi, hogy megosztottad velünk ezt a történetet, nagyon jó volt elolvasni. Szerintem vannak SORS-szerű találkozások. Még sok-sok boldog évet kívánok Nektek! :)

  VálaszTörlés
 11. Elérzékenyültem. :) Sok boldogságot sírig tartó szerelemet szép magas okos gyerkőcöket jó egészséget röviden minden jót kívánok Nektek! <3

  VálaszTörlés
 12. Szépek vagytok és jó volt olvasni amit és ahogyan írtál ^^ a mi történetünk 2005-ben kezdődött
  <3

  VálaszTörlés
 13. nagyon sok boldogságot nektek! tündéri történet : )))

  VálaszTörlés
 14. Nagyon sok boldogságot kívánok! A mi történetünk is 2006-ban kezdődött! :)

  VálaszTörlés
 15. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 16. Nagyon szép történetetek van! Nagyon sok boldogságot kívánok. :)Nagyon elérzékenyültem, amikor olvastam. <3

  VálaszTörlés
 17. Sikerült végigsírnom az egész történetet és nagyon jó a kép is. Tegnap én is férjhez mentem, és nagyon jó azt mondani, hogy a férjem :)

  VálaszTörlés
 18. Édesek vagytok, édes a sztoritok, főleg a vége tetszett a legjobban: "...írt egy sms-t, hogy szeret és a világ legtermészetesebb dolga volt ugyanezt visszaírni neki."
  Nagyon sok boldogságot Nektek!! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ja, a mi időszámításunk is 2006-ban kezdődött, tényleg vagány év volt ;) :D

   Törlés
 19. Gratulálok, sok boldogságot!

  Egyszer volt egy bejegyzés egy körömápoló szettről, amit tőle kaptál. Akkor az egyik hozzászólótól megkérdezted, ő is a férjétől kapta-e, úgyhogy én azt hittem, már házasok vagytok :)

  VálaszTörlés
 20. Édesek vagytok:) Mi is 2006-ban jöttünk össze a Zurammal, a hsz-ok alapján jó kis év lehetett - sok kapcsolat kezdődött!

  VálaszTörlés
 21. Annyira jó ilyet olvasni, picit legalább feldobódott a lelkem, hogy legalább vannak, akiknek jut ilyen :]

  VálaszTörlés
 22. jajjjdecuki! :) boldogságos mindennapokat nektek! :)

  VálaszTörlés
 23. Juj, könnybe lábadt a szemem. :) Sok boldogságot nektek!

  VálaszTörlés