2013. június 30., vasárnap

Vízforraló vízkő varázslat

Az elmúlt hetek hol tél hol nyár ideje csak egy dologra volt jó, hogy a vízforralóban maradt (calgon reklámokból már ismerten kemény) víz szép peremet húzzon a oldalfalakra és amikor a hideg megint beköszöntött, nekiláthattam a világ legjobb és leglátványosabb háztartási trükkjének. 
A varázsszó, mint már eddig olyan sok esetben: abrakadabra ecet!


Gondoltátok volna, hogy a két kép között csak 5 perc és 5 deci ecet a különbség? Úgyhogy aki ezentúl háztartási gép vízkőtlenítőt vesz, azt nem gonoszan, de kinevethetjük. Nem kell mást tenni, mint kinyitni az ablakokat és feforralni az ecetet, vagy ha nincs elég itthon, akkor az ecetes vizet, egy lényeg van, hogy ellepje a vízköves részt. Aztán párszor át kell öblíteni és már készen is vagyunk, újra teázhatunk, vagy mar akár már lehetne huzamosan nyár is és meg is feledkezhetünk a már ragyogó tiszta vízforralónkról.

Jut eszembe a varázslatról...láttátok már a Szemfényvesztőket? (Mi tegnap este.)Tetszett nektek? (Nekem nagyon.) Szeretitek a bűvészes filmeket? (Juj, nagyon!) Például a Tökéletes trükköt? (Fú az a legjobb.)
Nem gondoljátok, hogy Michael Caine maga is egy mágus? (Majdnem tuti!)

18 megjegyzés:

  1. Ez a trükk, tökéletes időpontban érkezett. :) (Már, hiányoltam a posztokat, olyan jó, majdnem mindennapi program volt, Otthonka posztokat olvasni, és aztán egyre kevesebb lett belőlük. :( Remélem, hamarosan megint jönnek. :) )

    VálaszTörlés
  2. Én étkezési citromsavat szoktam pici vízben párszor forralni és ugyanez az eredmény :) És ettől büdös sem lesz a lakásban :)

    VálaszTörlés
  3. a tökéletes trükk naaagggyonjóóó. nemrég néztük mi is a szemfényvesztőket, és már nagyon vártam, de nekem a vége picit csalódás volt, többet vártam ennél

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én elnéztem volna még a fejtegetést, de így is hosszan úúú-ztam! :)

      Törlés
  4. Én a citromsavra esküszöm: egy picit talán lassabb, viszont nagyon nem szeretem az ecet szagát, így azt csak ruha-öblítésre használom.

    VálaszTörlés
  5. Ha az ecetbe még beletesztek egy kis szódabikarbónát, akkor még forralni sem kell, nem lesz annyira büdös. Elkezd majd pezsegni és csak úgy marja majd a vízkövet! Próbáljátok ki, nekem bevált! ;)

    VálaszTörlés
  6. Az ecet egy csodaszer és köszi, hogy erre újra felhívtad a figyelmemet, van néhány vízköves lábasom...kiforralom ecettel MINDET :D
    A Tökéletes trükk egyszerűen szenzációs, bármikor újra tudnám nézni, ahogy ezt is: http://www.filmkatalogus.hu/Illuzionista--f17213 ,
    a Szemfényvesztőket még nem láttam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hahaha wash all the dishes!! :))
      ezt nem ismertem, meg is nézem, kösziköszi!!

      Törlés
  7. A tökéletes trükk irdatlan király film, imádom :) amit Monáj ír, az is nagyon tetszett.

    VálaszTörlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  9. Na szóval :D az ecet csodaszer, igen, sok mindenre használom, mikró takarításra is pl. Vajon önthetem a vasalóba is?? abban is akad egy kis vízkő..
    A Tökéletes trükköt megtaláltam youtube-on (gondolkodj, mielőtt kommentet írsz) ,arra pedig nagyon okosan rájöttem, h a Szemfényvesztők mostani film. Grat Kitty! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. vasalóba simán!! belevele, csak nyiss ablakod!
      megkaptam emailen az előző kommentet is, nagyon cuki!! <3

      Törlés
  10. Nem hiszed el, de pont tegnap eceteztem ki én is a vízforralót! Iszonyú büdi volt utána a lakásban, de megérte, mert most szebb a vízforraló, mint újkorában! Vigyázok is rá, mert ez az első dolog, amit nyereményjátékban nyertem, még ezer éve a Nescafé vonalkódokat kellett beküldözgetni és azzal sorsoltak ki nekem egy ilyen kis aranyost! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. haha, de fura, a szüleimnek is a vízforraló volt az első nyereménye valami tombolán talán! :)
      azt azóta megörököltük, de most pihen, mert a házzal járót használjuk! :)

      Törlés
  11. Én papírzsepivel szoktam a szájnál betömködni, hogy maradjon bent a büdi szag, elég sokat segít. Most nyáron a balkon lesz a megoldás.
    Ez a szódabikarbónás dolog nagyon jól hangzik!

    VálaszTörlés
  12. A Tökéletes trükk az egyik kedvenc filmem, Michael Caine meg az egyik kedvenc színészem. Valóban elég gyanúsan varázslatos. :)

    VálaszTörlés