2013. április 30., kedd

Egy recept, amivel jóvá teszek mindent

Biztos a Ti életetekben is volt olyan, hogy jóvá kellett tenni valamit, például, amikor egy egész hétig nem írtatok a blogotokra, mert hagytátok, hogy az élet olyan gyorsan pörögjön, hogy nem marad idő, leülni és írni róla. Hát velem pont ez történt a múlt héten, úgyhogy most bevetem az egyik legtutibb receptemet, hogy ne haragudjatok.
Fogadjátok szeretettel a töltött gombát.


Én személy szerint vagyok annyira fura, hogy nyersen jobban szeretem a gombát, mint a megfőzve, de egy picit azért megpirítottam mindkét oldalát mielőtt megtöltöttem. 3 nagyobb fej gombával degeszre ettem magam.
A töltelékben van egy doboz cottage cheese (ami a hülyehülye Tescoban már hetek óta hiánycikk) és két nagy kanál medvehagyma pesto. Ez akkor a legjobb, ha a barátnőd hozza készen Budapestről vonattal, félig a táskájába kiborulva, de lehet venni és önállóan elkészíteni is.
Púposra tömöm a gombákat a töltelékkel és elkezdem sütni, a végén meg befedem egy vékony szelet sajttal. Ha már eléggé ráolvadt és ezzel hermetikusan lezárta a gomba belsejét, akkor a sajtos oldalán is megpirítom egy pillanat alatt. Kapkodva lefotózom telefonnal és hozzálátok.

Hogy szeretitek legjobban a gombát? Ettetek idén medvehagyma pesto-t? 
Mi a legdurvább dolog, ami kiömlött a táskátokban?

15 megjegyzés:

  1. Nem kell kompenzálni semmit, csak mi, botor olvasók vagyunk otthonka-blogfüggők:)
    A gombapaprikás visz mindent nálam! Jó kis nokedlivel, amivel a szaftot lehet kitunkolni:) Ez a recept viszont nagyon jónak tűnik!
    A medvehagymával most kezdek megbarátkozni (ejnye-bejnye, pedig már 4 éve pécsi vagyok). Az egyik kismama barátnőm készít isteni kerti finomságokat, tőle kaptam nagyszerű pestot, de csak úgy, magában megeszegettük - annyira finom volt:)
    A táskámban mostanában a lányomnak köszönhetően minden kiborul: régebben standard módon tusfürdő, joghurt, töltőtoll volt a szerencsés táskamaszatoló...

    VálaszTörlés
  2. Egyszer kiborult a táskámban egy doboz, grillpartira szállított, előre bepácolt, masszívan olajos doboz husi :) Ráadásul BKV-n, ehh :) Igyekeztem mindent letörölni magam után, szerencsére nem textil borítású ülések voltak (villamos)..

    VálaszTörlés
  3. Nem szeretem a gombát, de cukkinivel tuti kipróbálom. Köszi a receptet. Nekem kefir ömlött ki nem rég a táskámban. De golyóstollal is jártam már így. De azt nem vettem észre időben. Csak amikor a tintával átitatott pulcsimat (ami a táskában volt) felvettem, és az egész karom kék volt.

    ********
    www.imadeitiloveit.blogspot.com

    VálaszTörlés
  4. Nem szeretem se a gombát, se a pestot. A legnagyobb trutyit a táskámban egy beleolvadt csoki okozta... és persze, hogy nem haragszunk, hogy eltűntél egy kicsit :)

    VálaszTörlés
  5. Megértők az olvasóid, egy költözés nagy meló. :)
    Nekem a kedvenc gomba ételem a kakukkfüves gombapaprikás galuskával, illetve a töltött gomba petrezselymes-májkrémes töltelékű változatáért is oda vagyok. A táskámba pedig meggyszósz volt a legfurább, ami kiömlött, és azt sajnáltam nagyon, hogy anyukám készítette.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon-nagyon szeretem a gombát, bár én inkább főzve mint nyersen :D Még soha nem ettem medvehagyma peto-t :( És a legdurvább dolog, ami a táskámban "kiömlött" bár inkább csak megrohadt, egy mandarin volt, ráadásul a megrohadást két könyvtári könyv mellett tette... :D

    VálaszTörlés
  7. édesek vagytok, köszönöm Nektek! <3
    az én legkomolyabb táska katasztrófám egy körte volt, ami kicsúszott a zacskóból és lereszelődött a nyelvtan könyvem lapjai között! :)

    VálaszTörlés
  8. Na ezt a receptet elküldöm anyukámnak, hogy mire hazautazok ilyet készítsen. *.* Szeretem a gombát minden formájában, egyedül a gombapörkölttel nem vagyok jóban. Ki érti ezt?
    Egyszer az egyik rúzsom kupakja esett le, szerencsém volt, hogy csak egy belső zsebet kent össze és viszonylag hamar észrevettem. Az egyik kedvencem, de a csomagolása botrány.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. pedig a rúzsok mindig csak úgy kallódnak, bírniuk kéne a strapát!

      Törlés
  9. és azt mivel lehet jóvátenni, ha valaki hónapok óta csak csendes olvasó, és nem kommentál?:(

    VálaszTörlés
  10. Istenem, ez annyira jó recept, amint lesz lehetőségem rá tuti meg fogom csinálni.
    Nekem a legdurvább táskahorrorom az volt, amikor a türkiz vadiúj Björn Borg táskámba belefolyt a fogkrém... azt az iszonyat ragacsot nem kívánom senkinek, mindent összekent.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. fura, mert elsőre nem undorító, de ha belegondolok, blehh. legalább kijött?

      Törlés
    2. Igen, sikerült kiszedni, de irtó macerás volt, ráadásul teljesen nem tudtam kiszedni. De visszaemlékezni is rossz, hogy mindent összeragacsolt a hajkefémtől kezdve a váltáspólómig.

      Törlés