2013. április 15., hétfő

A legjobb felmosószer

Kevés dolgot imádok jobban, mint ha találok valamit a háztartásban, amit ki lehet váltani olcsóbb, egyszerűbb, egészségesebb megoldással. Találtam egy ilyet a múlt héten, leteszteltem és nagyon tetszik, úgyhogy meg is osztom veletek. Felmosásról lesz szó, remélem érzitek milyen izgalmas az életem!

Hozzávalók:
  • evőkanálnyi mosogatószer (zöldalmás Jar, ha egészen pontos akarok lenni)
  • 1 felesnyi ecet - legyen 20%-os, amúgy is most a Tescoban 1 egész forinttal kevesebbért lehet kapni (hoppá!)
  • 2 evőkanál szódabikarbóna 
  • forró víz
Szaporíthatnám még a szót, de tulajdonképpen ennyi a lényeg, nem mértem ki pontosan a mennyiségeket, felmostam, isteni illat lett és minden koszt felszedett járólapról és parkettáról egyaránt. Nem számoltam ki mennyibe kerül, mert minden volt itthon, de biztos sokkal olcsóbb, mint a bolti verzió, ráadásul semmi mérgező nincsen benne, úgyhogy kúszó-mászó babák és padlót néha nyalogató cicák után takarítók figyelem, lehet felmosni!

Ti mivel mostok fel? Milyen gyakran? Nektek a feles hány decit jelent?

21 megjegyzés:

  1. Mosószóda + ecet + illóolaj keverékkel mosok fel, nem szabályos időközönként, amikor kell. :) + Kb. havonta egyszer domestosos vízzel.
    A feles nálam fél deci :)

    VálaszTörlés
  2. Jó ötlet, de azért a Jar-t nem nyalatnám babákkal.;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hova gondolsz?! :) odáig én se fajulnék! :))

      Törlés
  3. régebben én is próbáltam a mosószódás verziót (mszóda+ecet+víz), de foltos maradt utána a padló :( kipróbálom majd jarral (vagy más mosiszerrel) is, hátha így beválik, bár a boltiak közül egynek annyira szeretem az illatát...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ezt megnéztem surlófénynél és semmi nyom nem volt! én pont, hogy a mosogatószer illatát imádom!

      Törlés
  4. Többnyire én is pont ezzel szoktam felmosni! A "felesnyi" és az "evőkanálnyi", az nálam egy löttyintésnyi ebben az esetben,mert nem érné meg patikamérlegen méregetni vagy összekoszolni egy kanalat, szódabikarbónából pedig pár teáskanálnyi szokott menni - de csak mert abban a tartóban úgyis mindig van egy teáskanál. És forró víz, ha biztosra akarok menni.

    Időnként pedig Domestosos vízzel mosok fel, az a vegyszer, aminek szerintem mindig lesz létjogosultsága a lakásban az alkoholos fertőtlenítőspray mellett. Utóbbit nem használom mániákusan, de néha a billentyűzet, telefon, kilincsek, konyhapult és egyéb kritikus helyek áttörlésre kerülnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nálam is inkább ezek a mértékegységek mennek! ;)
      domestos nálam sosincs, évek óta nem vettem. most az új házban találtam 2 flakonnal, kipróbáltam, de kiráz tőle a hideg...nem bírom a szagát!

      Törlés
    2. A szagát én sem szeretem, inkább csak elviselem, ha kell - te mivel szoktál egyébként különböző felületeket (pl. WC vagy konyhapult, konyhapadló) fertőtleníteni?

      Törlés
    3. Ez engem is érdekelne! :)

      Törlés
    4. konyhában variálok, vagy az alkoholos ablakmosóm, vagy ha na fertőtleníteni akarok, pl. vágódeszkát, akkor 20%os ecet!
      WCben Sanytol spray, de azt hiszem váltani fogok valami házira. szólok, ha megvan!

      Törlés
  5. Én is így mosok fel minden nap :) a fürdőt- wc-t szoktam pluszban egy héten egyszer domestossal, meg néha néha a konyhát. Utálom a szagát, de néha úgy érzem kell.
    A feles nálam 4 cl, bár ebben lehet némi szakmai részrehajlás :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. minden elismerésem, én messze vagyok attól, hogy minden nap felmossak! :)
      a felesen meg nem veszünk össze! :)))

      Törlés
  6. Ecetet én is szoktam használni felmosáshoz (azt olvastam, hogy a hangyák ellen is hatásos), meg még WU2 sampont, mert barátságosabbak az összetevői, mint egy járólap tisztítónak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. akkor ezért nincs nálunk soha hangya?! wu2-t már több helyről hallottam, hogy csodaszer...lehet, hogy kipróbálom!

      Törlés
  7. A Nagyim is Wu2-vel mosott fel mindig és imádtam a lakásuk illatát!!!!!!! :)

    VálaszTörlés
  8. Én is Domestost használok, de nem az illata miatt (régen Flóraszepteztem...de azt már nem veszünk...nem is tudom miért). De ez biztos olcsóbb...van itthon minden hozzá...váltok. Köszi!

    VálaszTörlés