2013. január 22., kedd

Téli, de nem karácsonyi dekoráció

Szögezzünk le két dolgot már rögtön az elején!
Az első, hogy ez már legalább a negyedik alkalom, hogy Bogcával ugyanarról írunk, remélem nem bosszant senkit, őt tudom, hogy nem, nem olyan fából faragták! 

A másik fontos dolog, amit tisztáznunk kell, még mielőtt belefogunk: ha rajtam múlna, a karácsony legalább márciusig tartana, mert ez a két hónap dekorációs és lelkesedős szempontból elég nehéz dió.
(Többek között emiatt történhetett meg pár éve, hogy júniusig(!) volt meg a karácsonyfánk!)

A hétvégén leszedtem a karácsonyfát, szegény, már megállás nélkül hullott, de biztos félt, hogy kirakjuk, mert amióta felállítottuk, először összekapta magát és elkezdett isteni fenyő-illatot árasztani. Fájó szívvel, de mégis leszedtem, kicsit meg is sirattam. Igazából a nappalink negyedét (a teregetős helyemet) elfoglalta, úgyhogy kicsit vártam is, hogy ne kelljen mindent kerülgetni, de most kong a lakás az ürességtől.
Elraktam a műfenyő koszorút és girlandot is és bár ilyen szokott lenni mindig a lakás, most mégis olyan érzés, mintha egy üres hangárban lennék. Hogy vigasztalódjak, Mr.Otthonka felvetette, hogy szerezzünk egy másik fát és díszítsük fel azt. :)
Aztán abban egyeztünk meg, hogy a fények nyárig maradnak, mert mindketten annyira megszerettük őket, úgyhogy a nappali és a hálószoba ablaka világít és a kovászos fények is ott csillognak a tv mellett. Mégis kevés, úgyhogy a héten feltankolok téli dekorációs holmikkal, hogy kihúzzuk valahogy tavaszig.
Összegyűjtöttem, hogy milyen hangulatra gondoltam, ilyesmikre fogok vadászni és ha minden megvan, egy új bejegyzésben (videóban?) megmutatom, hogy milyen a téli otthonunk, addig meg jöjjenek a képek:






 a bejárati ajtóra

 még több gyertya üvegben és sóban



 Kicsit már tavaszi, madárkás, és gyönyörű színű kaspós, de azért még gyertyás.


Ti hogyan dekoráljátok a lakást az év nem karácsonyi részében? 
Vagy van annyi holmitok, amitől otthonos akkor is, ha nem kell egy egész fát kerülgetni a nappaliban? Melyik kép tetszik a legjobban? Meddig volt legtovább karácsonyfátok?

6 megjegyzés:

  1. Nekünk még meg van a fánk, de a hét végén már le kell szedni, annyira sárgul-hullik szegény... otthon anyuéknál viszont nagyon okáig meg szokott lenni - a falusi ház egy amúgy is hideg részében volt mindig a 3 méter magas fa, így sokáig bírta - és volt olyan, hogy húsvétig megvolt. XD Én az év nagy részében sehogy sem szoktam dekorálni a lakást, alapjáraton is nagyon otthonos és barátságos, sok kedves állandó dekorációs célt betöltő tárgyunk van, amikhez emlékek is fűződnek, és ilyenkor télen sok a színes, meleg takaró, és a szobanövény - akik egyébként kint laknak, csak télre hozzuk be őket. A képek közül nagyon tetszik a szarvasos és a sós gyertyás. Gyertyám nekem is sok van, és ilyenkor télen előszeretettel gyújtogatom őket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez valami összeesküvés lehet, a szüleimnél pont olyan a fa, mint szenteste! :)))

      Törlés
  2. Szia. Én már vízkereszt után pár nappal leszedtem a fánkat és a díszeket. Egyszer megvolt a fánk a Kedves szülinapjáig, az ápr eleje :) Utána már csak húsvétra szoktam díszíteni. Kicsit hiányzott a fa, de legalább az olvasós fotelem visszakerülhetett a helyére, így jobb :)
    Anyánál ilyenkor madáretető van az ablakpárkányokon, igaz, h csak kívülről, de szuper dísz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. most nekem is az olvasós helyemet túrta ki a fa! :))

      Törlés
  3. Nekünk még van fánk de sajnos nem sokára le fogjuk szedni... :( már nagyon várom, hogy végül hogyan fogod feldíszíteni a lakásotokat :))) Remélem videó is lesz róla :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. lesz videó, de az utazás miatt kicsit csúszik kicsit! :)

      Törlés