2013. január 14., hétfő

Motiváció a hétre #2

Tegnap éjjel sokáig fent maradtunk és beszélgettünk, többek között arról, hogy mi okoz örömöt. A nyilvánvaló dolgok után Mr.Otthonka azt mondta: nagyon szeretem vasárnap esténként összeszedni a szemetet, kiüríteni a szemeteseket és kihúzni a kukát az utcára.
Hétfő reggel, amikor nagy dirrel-durral jön a kukás autó, amire mindig felébredek, mindig van egy pillanat, amikor megijedek, hogy elfelejtettem kivinni a kukát, aztán annyira megnyugszom és vissza is alszom, mert tudom, hogy már kint van.
Apróságnak tűnik, de minden hetem jó kedvvel indul, nem volt kérdés, hogy mi legyen ezek után a mai idézet.

Most a kép angol, de magyarul, kb. annyit tesz, hogy találd meg az örömöt a hétköznapiban. 

Figyeld egész nap, és ha nem felejted el, egész héten, hogy mi az az apróság, aminek örülsz, ha első ránézésre nincs ilyen, keress valamit, biztos lesz. Ha találtál írd meg kommentben! Szép hetet!

19 megjegyzés:

  1. Hát, ez most a legkevésbé sem hétköznapi, de a nagy hó miatt nem kellett iskolába mennem... Ennek végülis örülök. Ha bár minden egyes matekóra külön öröm számomra...:D
    Körülbelül július óta, amióta teljesen új életszemlélet szerint járok a világban, az a tapasztalatom, hogy a hétköznapi dolgokban rejlik a legtöbb öröm! Minden reggel, amikor felkelek, tudom hogy élek - létezik ennél nagyobb öröm? Ha igen, az már mindenképpen csak hab az elképesztően finom (najó, néha kicsit keserű) tortán!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nálunk nincsen hó :( de eszembe jutott, hogy milyen csodálatos volt, amikor emiatt szünetet rendeltek el és mi a villamos töltésről szánkóztunk, mert semmi sem járt!
      hidd el emiatt is többen bosszankodnak, mint ahányan örülnek, én meg itt járom a hó-táncos és egy pehely sincs! :))

      Törlés
  2. A szerelmem dolgozik, nekem szabadnapom van, kitakarított lakással, főtt étellel és sok-sok szeretettel várom!Amúgy még nem lakunk együtt, (kezdő háziasszony vagyok - így 26 évesen - :D )de olyan jó így várni :)))) Engem most épp ez tölt el boldogsággal!Na meg persze az is, h hamarosan indulok megvenni a wedge sneaker-em. :D Segített a korábbi posztod meghozni a végleges döntést!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Ma mindenki morgott és káromkodott az utcán a 20 centi hó miatt, mi meg szaladgáltunk benne kutyástól és dobáltuk egymást hógolyóval (kutya ez utóbbiakat bőszen megzabálta). :) Szeretem mindig megtalálni abban is a jót amin nem tudok változtatni. Miért morogjak ha úgyis ez van? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ezt is elég hasonlóan látjuk! :)
      titkon azért is írtam ma, mert tudtam, hogy sokan fognak a havon puffogni. itt változatlanul semmi :(

      Törlés
  4. Pont ezen gondolkoztam ma én is, még három hét van hátra a vizsgaidőszakból é valamivel fel kell tuningolni a kedvemet, hogy ne bolonduljak meg. :D Ilyenek jöttek össze, hogy: reggeli kávéillat, finom puha ágy, a samponon illata, holnap végre újra látom Őt. :)

    VálaszTörlés
  5. Amikor kinyitottam az oviban a csoportszoba ajtaját, csak úgy repült felém a kisfiam, annyira örültem neki :) Hazafelé szánkóztunk- biztos vagyok benne, h minden hóutálónak jót tenne :), aztán hógolyóztunk, angyalkáztunk, jajj olyan jó volt. Utáltam havat lapátolni, a vízhólyagot a tenyeremben, még mindig utálom, de ha belegondolok, h a saját portánk előtt teszem és h mennyien szeretnének saját házat- h aztán lapátolhassaanak :), máris nem rossz havat lapátolni és a vízhólyag helye se fáj annyira :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nagyon jó napnak hangzik, gyógypuszik a tenyeredre! :)

      Törlés
  6. Hehe, azt hiszem ez mára megvolt. :)
    Budapest mellett lakom, őrületesen nagy hó volt, és a busszal, aminek amúgy 20 perc a menetideje, 2(!!!) óra alatt értem be a végállomásra, ami amúgy az egész utamnak a kevesebb, mint felét képezi, mert ez még csak a város széle, és még beljebb is kellett volna jutni... A buszon az emberek szitkozódtak, ordítoztak egymással, minden megállóban ment az üvöltözés, hogy "De menjenek már beljebb!" "Megmondaná hova???", én meg csak nevettem... :) Tulajdonképpen onnantól kezdve, hogy elhatároztam, hogy márpedig biztosan nem leszek ideges attól, hogy esik a a hó, bármi is a következménye, az egész meglehetősen vicces volt, és nagyon élveztem, jó volt nevetni az embereken, akik fortyogtak és bosszankodtak, miközben szép volt... :) Azt meg tényleg nem értem, hogy a legjobban azok voltak dühösek és szidtak össze-vissza mindenkit, aki kicsit is hibás vagy nem hibás a kialakult helyzetben, akiknek a meglehetősen hangos beszélgetéséből kiderült, hogy tulajdonképpen a dolguk annyira ráér, hogy nem is feltétlen aznap kell megcsinálniuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hogy éghet a fejük, ha olvassák és belegondolnak, hogy mennyire cikin viselkedtek! :)

      Törlés
  7. amikor az anyukám finom ebéddel vár; amikor váratlanul elmarad egy órám; amikor reggel a hajam úgy áll ahogy én szeretném; amikor nem nyúlok bele a körömlakkba; amikor a kutyám hozzámbújik... számtalan van! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. elmaradó órát választom, nincs annál jobb! :))

      Törlés
  8. Hát a mai napom /vagyis már tegnapi.. :)/, elég rosszul indult, mivel a buszom eleve 20 percet késett, aztán félúton le is szállították róla az embereket, mert vmi baja lett a busznak a hidegtől, így a kb 40cm-es hóban kellett gyalogolnom a célomig, ahonnan már eleve késésben voltam (időpontom volt). Mire odaértem, 25perc késés lett belőle.
    De felvidított, hogy ott milyen kedvesek vltak, hogy mennyit segítettek.
    Utána testvéremmel is sikerült mindent elintéznünk, amit akartunk.
    Este pedig amikor anyu hazaért, lementünk egyet hógolyózni, hóangyalozni a még mindig szakadó hóba. :))

    Igyekszem én is minden napban találni vmi jót, megpróbálok mindig pozitívan gondolkodni, és így sokkal jobb minden! :)

    VálaszTörlés
  9. Tegnap origami könyvjelzőt hajtogattam páromnak és nagyon tetszett neki! Bele rakta a könyvébe! :) És ez engem nagyon boldoggá tett! :))
    http://videosmart.hu/video/konyvjelzo-keszitese

    VálaszTörlés
  10. Ha nem kellene dolgozni menni minden nap, akkor én is megtalálnám a szépséget a leesett hóban. De havat és jeget kaparni reggel, nem olyan fantasztikus, amikor drukkolsz, hogy kész legyél gyorsan,mert időre be kell érned. Nem öltözhetsz fel síruhábanagyon jó melegen, ahogy akarsz,mert dolgozni kell menni és ott business look az elvárt külső.
    Az utakat nem takarítják itt, mert nincs rá a városnak pénze, valamint utálom, hogy sok autós téli gumi nélkül próbál közlekedni(ami nem megy, mert csak csúszkál össze-vissza), ezzel mások életét és autóját is kockára teszi. Sajna ez itt a realitás és nem hógolyózhatok síruhában élvezve a tél szépségeit .... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igazad van, akkor Neked kicsit jobban kell keresned, hogy mi az aminek örülni tudsz! :)

      Törlés