2012. szeptember 11., kedd

Őszi ajtókoszorú

Szeretnék a bejárati ajtónkra egy őszi koszorút, de nem tudom eldönteni milyet csináljak. A biztonság kedvéért elkezdtem összegyűjteni a garázsfeljáróról a tobozokat, de olyan szépek, hogy nehéz a választás. Megmutatom a kedvenceimet:



 







Nektek melyik tetszik legjobban? Van koszorú ősszel is az ajtótokon, vagy csak ünnepekkor? Hol veszitek a koszorú készítés alapanyagait? Vagy nem Ti készítitek? Akkor hol vesztek szép koszorút?

20 megjegyzés:

  1. Az utolsó 4, de leginkább alulról a 3. nagyon tetszik, meg a 2. (tökös) masnija csodaszép :) Én a leveleset csinálnám barna masnival :) Az az almás is nagyon szép, de félek, hogy csak fogyna róla az alma, imádom ezt a fajtát :p
    Nekünk csak húsvétkor és karácsony környékén van koszorú, de azt se sokan látják, mert panelba lakunk, ott is a legfelső emeleten :)
    Nem mi csináljuk, a közeli virág-ajándék boltba vettük, ha jól emlékszek :) Ott nagyon jó dolgok vannak, imádom azt a boltot :) De az is lehet, hogy más üzletből van, már nem emlékszek :)

    VálaszTörlés
  2. Jajj, pont jókor hoztad ezeket az inspiráló képeket, mert a nyári (színes pillangós)ajtódíszemet lassan ideje lesz lecserélni. De még nem találtam ki milyen legyen az őszi.
    A tavalyiról itt találsz képet:
    http://noipraktikak.blogspot.hu/2011/10/kreativ-ajanlo.html

    Egyébként nekem egyedül a tobozos nem jön be, mert az nekem már olyan téli, meg karácsonyi inkább :) De a többi meseszép! Én az alapanyagokat virágnagykereskedésbe szerzem be :)

    VálaszTörlés
  3. A hatodik tetszik legjobban!
    Eddig egyszer volt koszorúnk, télen. Hobbiboltban vettem hungarocell karikát (amit most már polisztirovalaminek hívnak), körbetekertem fehér szalaggal, és díszpapírba csomagolt mini ajándékokat kötöttem rá.
    Már láttam egy szép koszorút gesztenyéből, csak még nem álltam neki gesztenyéket gyűjteni. Habár hazamenni mindig jó, ha koszorú fogad, még jobb :) Úgyhogy idén ősszel is lesz - idővel.

    VálaszTörlés
  4. Alulról a 4. a legjobb! :) De az első is tetszik. Én biztos kombinálnám a kedvenceim.

    VálaszTörlés
  5. Nekem nagyon tetszenek :) Ha döntöttél és meg is csináltad ugye lesz róla kép? :))

    VálaszTörlés
  6. Ó, a két leveles-bogyós, (különösen a kockás szalagos) csudaszépek! Meg a sok kicsi sütőtökös! :)
    Én is szoktam csinálni őszi koszorút, házi készítésű (=csámpás)fűzfavessző alapra.

    VálaszTörlés
  7. Jajj az almás nagyon jó :D ha ilyen lenne az ajtómon, akkor biztos hogy csak fogyna róla az alma :D ha hazaérnék vagy esetleg látogató jönne és várná hogy ajtót nyissanak elfogyaszthat egy almát:D nekem alulról a 2. és a 4. a befutó az almán kívül

    VálaszTörlés
  8. Nekem alulról a 2., 3. tetszik nagyon :) Amúgy én OBI-ban szoktam venni a cuccokat, de csak az ünnepekkor csinálok.

    VálaszTörlés
  9. Egy voks a hatodik képre!
    Vannak alkalmak, amikor én készítem a koszorút. Ez általában úgy történik, hogy a korábban ilyen-olyan dekorációkból összegyűjtött elemeket használom fel, alapnak pedig szőlővesszőből fonok koszorút. Ezek minden évben változnak... De néhány "állandó, gyári" is, hobbiboltokból, piacokról, obiból. Az őszi pl. ilyen obis:)

    VálaszTörlés
  10. Nekem ez a koszorúzás még eléggé temetés/karácsony (a kettőnek nincs köze egymáshoz:D) hangulatú, úgyhogy én nem tennék ki..díszt lehet, de nem koszorú formájában.
    amúgy a lencsés tök jó ötlet, csak magában kicsit sivár, lehetne ötvözni,
    amúgy alulról a 4. tetszik a legjobban, masni nélkül :)
    nálunk csak adventi koszorú van, bár valójában az sem koszorú.

    VálaszTörlés
  11. Nekem az 1., 5., 6. 7. és 8. tetszik. A legjobban nem is tudom.. talán a leveles :) A 6. vajon miből lehet?
    Míg családi házban laktam nem volt koszorú a kutyák miatt, akik csak a játékot látták volna, most meg panelbe lakunk, elég normális szomszédaim vannak, szóval talán megmaradna a koszorú ha tennék ki :) Kedvet is kaptam hozzá, de sajna az idővel hadilábon állok.. Majd mutasd meg a tiédet ha elkészül ;)

    VálaszTörlés
  12. amíg panelban laktam, csak filléres ajtódíszt tettem ki, vagy nagyon alapdolgokból készített egyszerűeket. Sajnos, így is volt, hogy eltűnt... a második alkalom után inkább a belső oldalra tettem, így már tutira láttam én is:)

    VálaszTörlés
  13. nekem meg a diós meg az almás a kedvenc. ezt leírva meg igencsak éhenkórásznak tűnök- még magamnak is.

    VálaszTörlés
  14. Én őszre leveles-terméses-t csinálnék! Amúgy nekem mindegyik tetszik! Virágosnál és a kreatív boltokban veszem a hozzávalókat és a koszorút mindig saját kezűleg készítjük anyukámmal! Ajtóra még nem csináltam (de ebben az évben szeretnék), mert nem tudom, hogy mivel lehet, és hogyan rögzíteni?!Műanyag fehér ajtónk van, abba fúrni nem lehet! Valami tipp esetleg? Várom a műalkotást! Én is igyekszem majd feltenni a sajátról a blogomba!

    VálaszTörlés
  15. jövő héten elmegyek beszerző körútra és ha találok valami jópofát, megcsinálom és természetesen beszámolok róla! :))

    Viki: vagy tappancsos verzió, vagy hosszú szép szalaggal és valahogy ragasztani, ahol nem látszik?!
    szerintem a ragsztópisztollyal is jó lehet, azt le lehet szedni, de próbáld ki olyan helyen, ahol nem baj, ha nyomot hagy!

    VálaszTörlés
  16. Nekem is műanyag ajtóm van én egy ilyen kampót ragasztottam fel állandóra: http://tapetakarnis.hu/shop_ordered/4583/shop_pic/36.jpg?time=1339053674
    Mivel fehér ajtón fehér az akasztó, szerintem nem zavaró. Ez egyébként vitrázsrúd tartó, bármelyik barkácsáruházban kapható. Annyit érdemes tudni róla, hogy ez eredendően öntapadós, de ha sokat süti a nap, vagy nehéz a ráakasztott cucc, elengedheti magát. Érdemes ezért inkább levakarni a ragacsot és FBS ragasztóval felragasztani. Más ragasztó pl. univerzális/pillanat/ stb. nekem nem működött, egy idő után mind megadta magát. Ez egy rugalmas, szilikonos ragacs. (Szintén barkácsboltban kapható.) Ha nagyon kéne, valószínűleg le lehetne robbantani nyom nélkül, de nem próbáltam, örülök, hogy végre nem esik le :-)

    VálaszTörlés
  17. A toboz nekem is téli, a többi jöhetne. Én egy gesztenyéset szeretnék idén őszre.
    Én amúgy nem a szomszédok/járókelők kedvéért, hanem a saját örömömre teszek ki díszt/koszorút,ha a panel tetején laknék akkor is kitennék, sőt! Ott méginkább igényelnék valami szépet.

    VálaszTörlés
  18. nagyon köszi a kampó-tippet! :)

    VálaszTörlés
  19. virágosnál lehet kapni olyan koszorút aminek ilyen "fűzfavessző" szerű alapja van, mint amit monjduk kosárfonáshoz használnak tudjátok?:) Láttam egy virágosnál egy kész koszorút ajtóra és szeretnék hasonlót csinálni sajátkezüleg :)

    VálaszTörlés
  20. szerintem igen, ahol tuti van, az a Butlers, elég drága, de már kezdik leárazni! :)

    VálaszTörlés