2012. szeptember 16., vasárnap

Mindennapi tornádó

A kérdések hetén felmerült és megígértem, hogy megmutatom, mi az, amit igyekszem minden nap rendben tartani, hogy szinten lehessen tartani a rendet és villám takarításokkal megspékelve mindig tisztaság és rend legyen itthon.
Nyilván a papírforma nem mindig jön össze ennyire, ilyen esetekre tartogatom ezeket a praktikákat, de egyébként igyekszem így alakítani a hétköznapokat.
Mint egy tornádó, pár perc alatt rendet hagyok magam mögött, amerre csak járok.



Mindenre rá lehet venni, ha cserébe kipipálhatok egy kis négyzetet, úgyhogy ezt végigfutva, általában lefekvés előtt, összepakolom a lakást, ha valamin nem kell alakítani, akkor is pipálok. Ha valami nagyon koszos-poros, akkor hétközben is takarítok, a szombatot kicsit megnyomom, vasárnap megérdemelten pihenek.

Ti mi mindent csináltok napi szinten? Vagytok annyit otthon, hogy ennyi rendetlenséget csináljatok? A fenti listán mit esne legjobban kipipálni? Vagy kihúzni mindörökre, mert mondjuk mindig magától megoldódik?
Szerintetek is könnyebb az élet, ha pipálni lehet?

14 megjegyzés:

  1. Ha nem mondtam volna még eddig...rohadtul bírom a blogod!! Nem mellesleg CRAZILY JEALOUS hogy ilyen rendben tudod tartani az életed! :)

    Judit (sminktippek)

    VálaszTörlés
  2. Ez egy klassz ötlet, személyre szabva magamnak is elkészítem. :)

    VálaszTörlés
  3. Jó kis lista, mint mindig :) A beágyazás, ruhák, cipők elpakolása, mosogatás, pult letörlése nálam is napi szintű feladat, a többit elosztva csinálom, amikor kell. Én nem is vagyok sokat otthon, így rumlit is ritkábban csinálok. Na de a lakótársaim. Ők aztán nagyon tehetségesek és nagyon rövid idő alatt hatalmas rendetlenséget csinálnak (mint a gyerekek... csak ők nem játékokat hagynak elő, hanem többnyire a mosatlant :P :D)

    VálaszTörlés
  4. én is táblázatolok, a blogomban írtam róla nemrég, de nekem muszáj, mert enélkül képtelen lennék rendet tartani:D
    viszont az környezetvédelem jegyében, mi nem nyomtatunk ennyit, hanem parafa táblára vannak tűzve a dolgok. persze nem fest ilyen szépen és rendezetten:D

    VálaszTörlés
  5. Én a mosogatást szívesen leváltanám a mosogatógép be/kipakolására...egyszerűen gyűlölök mosogatni.

    VálaszTörlés
  6. én flyladyzek... ha már úgyis olyan nagy barátosnék lettetek Viával, akkor mesélnem sem kell róla:) Nagyon bevált, pedig kisbaba mellett kezdtem el, azóta is tartani tudom.

    VálaszTörlés
  7. Tök jó lista! Én nem rendszerezem ilyen szinten, hogy mit kell csinálni, viszont a rendet szeretem, úgyhogy nálam az megy, hogy ha meglátok valami mosatlant/szemetet/koszos ruhát, azonnal (!) a helyére teszem, és nem halogatom. Eddig hatékonynak bizonyult :)

    VálaszTörlés
  8. Dorka a sok bejegyzésed alapján nálatok a földről lehetne enni :D

    VálaszTörlés
  9. De klassz így öszeszedve :) Egyszer én is összeírtam, de aztán sose vettem elő.. Folyton van mit pakolni, bármerre járok. Igyekszem azt tartani, h jövet- menet helyreteszek valamit, úgy h estére már mondenhol rend legyen- utálok reggel rendetlenségre kelni. Nappali- gyerekszoba igényel kicsit többet a nap végére :) Ha varázsolhatnék, azt hiszem, h a portörlés lenne az egyetlen, amitől szívesen szabadulnék.

    VálaszTörlés
  10. Ez nagyon jó ötlet:) Bár nálunk más feladatok (is) vannak. Azt hiszem nem lenne elég egy lap:D

    VálaszTörlés
  11. Judit: :))) édes vagy, köszönöm! :) mi újság veled?
    amúgy ennyi minden kell, hogy rendbe tudjam tartani a káoszomat! :)

    Verus: fel fogom rakni üresen is, ha gondolod?!

    menjus: köszii! :) szoktasd rá őket, az otthonka olvasásra! :p

    lolli: ezt ha kinyomtatod és lelaminálod, akkor filccel pipálhatsz és le lehet törölni! :)

    Fanni: egyet kell értsek!

    Detti: a flylady és Via a legnagyobb sztárok! :)

    Ági: én is ezt csinálom, szóval egész nap pakolok! ;)

    Vixy: :)) néha azért, mert olyan tisztaság van, néha azért, mert akkora rendetlenség, hogy az étel is a földön hever! de a lényeg, hogy a földről lehet enni! :))

    Salime: én is folyton pakolok és port is minden nap törölhetnék, de nem bánom, tv megy, én törlök, észre se veszem! :)

    Zsó Mami: írd csak azokat, amikhez másképp nem lenne kedved! :)

    VálaszTörlés
  12. Velem? Nyáron Koreában voltam, most utolsó félév (szakdoga) meg tanítási gyakorlat mellett próbálnék melót találni, aztán januárban ha végzek, valószínűleg vissza Koreába...aztán majd meglátjuk hogy ott mi vár rám, nem sok esélyt látok melót szerezni. Addig meg csinálgatom a videóimat...:D Követlek ám itt, mégha nem is írok sokszor hozzászólást.

    VálaszTörlés
  13. Ja és mint ahogy láthatod, éppen olyan névvel írok, amilyenbe épp be vagyok jelentkezve. ^^ :D

    Judit (sminktippek)

    VálaszTörlés
  14. azért korea sokkal izgalmasabb, mint egy rendes lakás! :) drukkolok nagyon! puszii

    VálaszTörlés