2012. szeptember 5., szerda

IKEA katalógus és a kedvenceim

A múltkor felsoroltam pár dolgot, amiért szeretem a szeptembert és a nyár végét. Az új IKEA katalógus megjelenése se maradhat ki az okok közül.
Egészen fanatikus IKEA-fan vagyok lassan 20 éve. Nem egy szülinapomat töltöttem az áruházban bóklászva és aztán a legolcsóbb valamit emlékül-ajándékul elhozva. 
Súlyosbodott a helyzet, amikor a Svédországban töltött nyaralás után nem találtam a helyemet itthon, hiányzott minden, ami svéd, úgyhogy még gyakrabban jártam ki, gyakran a svéd mintakönyveket lapozgatni.
Juteszembe, tudtátok, hogy a legtöbb termék neve jelent is valamit? Méghozzá olyan dolgot, ami jellemzi a bútort?
Mivel pár apróságon kívül már nem fér be több dolog hozzánk, így csak virtuálisan vásárolok be, megmutatom a kedvenceimet, így sokkal olcsóbb is és félelmetesen hajaz az ovis-iskolás stipistopi játékra, ami nagy kedvencem volt.
A bejegyzést az IKEA sajnos nem támogatta, de ha szeretné, szóljon szombaton a kasszánál, hogy a vendégük voltam!


Rögtön a címlapon már elvarázsoltak, fülesfotel? Komolyan? A legjobb dolog a földön!!


36. oldalon láttam a kisasztalt, amiben 4 süllyedésben lehet tartani mindent, a képen rajzeszközöket gyerekeknek, de szerintem sósperecekkel is elég jól mutatna egy mozis vacsorán.
 

A 47. oldalon belevágunk a tárolásban, ami az IKEA főprofilja. Előszobai kisfiókos szekrény, telefontöltő-állomás vagy a konzolasztal, mindegyikre vevő vagyok. Főleg egy gyönyörű konzolasztalra, ha rajtam múlna konzolasztalokból rendezném be az egész lakást!


A 89.oldalon még mindig tárolásról van szó és a kolis bejegyzésben ilyesmire gondoltam, amikor felakasztható, neszeszerről írtam.



Az egyik legcukibb ötlet a gyerekeknek való konyha. Olyan jó látni, hogy már ilyen kis korban érdekli őket a főzés. Nem tudom, hogy van-e ilyen tanulmány, de szerintem jót tesz egy gyerek ételhez való viszonyának, ha már kicsi korától tudja mi, hogyan készül.
A világ egyik legcukibb blogján a szülők ugyanilyen konyhát készítenek el a kislányuknak. Nézzétek meg (itt), hihetetlen, hogy mennyi munka és szeretet van ebben az ajándékban.


Erről (a 222.) oldalról minden jöhet, az összes tányér, az evőeszköz és a poharak, amiket azért szeretek, mert a Susogóban is ilyenek vannak.
Ha csak úgy ér, a cukkinivel is tudok mit kezdeni!


A 242. oldal környékén különböző hangulatok és színek vannak összeállítva, nekem ez a kedvencem, imádom ezt a színt és a zsúrkocsit és a vele járó '50-es évek diner-hangulatát is. Bárcsak lenne akkora konyhánk, hogy nem csak felváltva férnénk el, vagy a zsúrkocsi, vagy én.


A 2013-as katalógus egyértelmű nyertesese a 258.oldal. Fehér képkeretek és egy Kalács-féle cica, elvesztem! Az egész katalógusban fel fel bukkan, de nem lövöm le a poént, keressétek meg.

Szerencsére arra is rájöttek, hogy 1 kg húsgolyóhoz kevés az 1 zacskó szósz, ha egyszerre nem is, de 2 ember több alkalommal eszi meg a húsgolyókat és akkor mindenképp kell a több zacskó. Úgyhogy még mindig lehet kapni, jobb konstrukcióban a legfinomabb klasszikus IKEA vacsorát.

Ha nem kaptatok nyomtatott katalógust, online itt is végiglapozhatjátok!

Ti mit szerettek legjobban az IKEA-ban? Mi tetszik legjobban a legfrissebb katalógusból? És az én gyűjteményemből? Megtaláltátok az összes Kalács-cicát az oldalakon? Játszottatok stipistopit gyerekkorotokban?

8 megjegyzés:

  1. A hétvégén kaptam meg a legújabb katalógust, így aztán hétfőn este, Vivi altatása után magamra zártam a fürdőszobaajtót, belemerültem egy kád forró vízbe, és nekiálltam végiglapozni. Egyelőre túl sok kedvenc van:)
    Stipistopi: hát hogyne! Mi mindig fiúegyüttesek énekeseit stoppoltuk: az én kiszemeltem a Manhattan együttesből Vilmányi Gábor volt. (Emlékeztek még rá? Korábban az Exoticban is játszott.)

    VálaszTörlés
  2. Hogyan lehet katalógust rendelni, én itthon akarom lapozgatni :))

    VálaszTörlés
  3. Kívülről ismerem már az egész katalógust, németül és angolul is tudom mindennek a nevét és kb. 200 db különböző költségvetést és bevásárló listát csináltam...beteges :))

    VálaszTörlés
  4. Nekem a pottyos tapeta kell,jajjj nagyon!!!;)

    VálaszTörlés
  5. Nekem a pottyos tapeta kell,jajjj nagyon!!!;)

    VálaszTörlés
  6. Detti: ideális estének tűnik! :)

    iamzita: http://cat.ikeahu.com/hu/

    juci:nekem nem, abszolút megértem! :)

    lzsifi: hol látod?

    VálaszTörlés
  7. Sajna ezer éve nem voltam Ikeában, túl messze van :( De van onnan pici ceruzám :) Amit sose fogok elhasználni, annyira cuki :D
    Ha lenne rá elég pénzem, a majdani lakásomat csak Ikeás cuccal rendezném be :) Nagyon jó kis cuccok vannak ott, az oldalukon gyakran szoktam nézelődni és nyálat csorgatni :D
    Imádtam a stipistopi játékot, néha még most is alkalmazom :D :p

    VálaszTörlés
  8. tőlünk is messze van, de megoldjuk, mert menni kell! :)
    nálunk szép lassan a legtöbb dolog onnan van a lakásban, valaki meg is jegyezte, hogy olyan, mint egy katalógus! :)

    VálaszTörlés