2012. szeptember 23., vasárnap

Blogajánlók

Valahol, valamikor felmerült a kérdés, hogy milyen blogokat olvasok. Az az igazság, hogy az anno, szinte az összes magyar és külföldi beauty blogot követtem, amíg még belátható számban voltak ilyen blogok. Képben lenni, egy egész embert kívánt, most átestem a ló másik oldalára és már csak pár olyan blog van, amit a readeremben tartok, olyan blogok, aminek a keverékéből született az Otthonka blog.
Jöjjenek ABC-sorrendben azok a külföldi blogok, amiket a reggeli müzli mellé olvasok már évek óta.



Nemrég találtam meg ezt a blogot, miután a sokadik Pinterestes tutitipp is ide vezetett. A háztartási trükkök mindegyike megtalálható itt, igazi must have azoknak, akiket érdekel az otthonka szigorúan háztartásos vonala.



Katie Bower nemsokára 2 kisfiú anyukája, fotós és klasszikus amerikai stay-at-home-mom. Barkácsol, gyereket nevel és a csodakezű férjével építik a házukat, kívül belül. 
Nagyon jó humorral, elég személyesen írja a blogját, gyakran utal rá például, hogy a férjének nem a kezeit szereti a legjobban, de talán pont emiatt is van olyan érzése az embernek, hogy már évek óta jó barátaink, akik bár messze laknak, mindent tudunk róluk.



Jessica a narancssárga szín szeretetével fűszerezve ír graphicdesign-blogot, amikben nagyon sok hajtogatható, nyomtatható dologról ír, sokat közülük nálam is láthattatok. Szeretem, a blogjában, hogy ő is ugyanannyira odavan a munkájáért, mint én és játéknak fogja fel, így ír róla, majdnem minden nap.




Még egy Jen a kedvencek közül, akit látva, az én bogaras-kényszeres rendszerezettségem, közel sem tűnik kórosnak, sőt mindig rendetlennek érzem magam. Jenéknél minden kis tárolókban, felcímkézve és élére állítva van a helyén. 4 férfival a családban egészen döbbenetes a rendnek ez a fokozata. Minden rendrakás előtt végigpörgetem a blogját és szemlesütve-szégyenkezve, de nagyon motiváltan rakok rendet itthon.




A végére maradt a kedvenc blogom, ha csak egyet olvashatnék, biztos ők lennének azok. Sherry és John az utóbbi években hivatásszerűen újítják fel a házukat és írnak róla blogot. Bowerékhez hasonlóan róluk is mindent lehet tudni, kevés titkuk van az olvasók előtt. Ők a richmondi barátaim.
Előre szólok, hogy abban a pillanatban, amint saját házunk lesz, az Otthonka is el fog mozdulni egy ilyen irányba, de ez még messze van, egyelőre azért is engedélyt kell kérnünk, hogy a hálószobánkat fehérre fessük, vibráló narancssárgáról, pedig Jessica biztos imádná.

Ha a megszokottól eltérő témában keresek blogot, akkor pedig ezt az oldalt szoktam meglátogatni, minden témában, olvasottsági sorrendbe vannak téve a blogok.

Ti milyen blogokat olvastok napi rendszerességgel? Külföldit? Magyart? A fenti témákból melyik tetszik nektek legjobban? Melyik blogot szeretném, ha ezek a kedvenceim?

8 megjegyzés:

  1. Legelőször is a tiédet. Sok erőt és ötletet adsz. Egyébként ezen kívül nem nagyon olvasok mást rendszeresen, egy-két beauty blogot és egy ismerősöm blogját nézegetem néha, hogy jót nevessek, mikből csinál problémát. :-)

    VálaszTörlés
  2. Nem olvasottsági sorrendben: urban-eve, otthonka, lolli blogja:), pollyhobby, tataiék, amíg volt: lustanyu, izek-torák-egyéb állatfajták. Ezeket rendszeresen. Írok kettőt. És néha rá-rábukkanok újabbakra is:) Külföldieket nem nagyon nézek, bár a fentiek közül néhány lehet, hogy bekerül a könyvjelzők közé...

    VálaszTörlés
  3. Hú, ez az iheart-os blog nagyon megtetszett, pláne a kávés sarok <3 kell nekem iis!! :D Mindig megfertőzöl valamivel, nem szép dolog :)
    Blogok.. a tiedet, urban eve, egy kutyásat: http://norcsii.blog.hu/ meg mostanában rákattantam a mozgásra, és az övékét szoktam még: http://lifetilt.blog.hu/ http://shapeshifter.blog.hu/ rendszeresen azt hiszem csak ezt a párat.
    Dorka, arra nem akarsz írni bejegyzést, vagy csak tippet adni, hogy a fenébe szánjam rá magam a tanulásra? Már nagyon kéne, de még mindig nem érzem a motivációt.. :)

    VálaszTörlés
  4. Én a te blogoddal kezdem a napot és egy kávéval. Púderfelhő Andit olvasom még rendszeresen, és még sokat csak úgy, ha épp időm van. Angolul pedig sajnos nemtudok annyira, hogy külföldieket is olvasgassak.

    VálaszTörlés
  5. én is Otthonka függő vagyok, egy -egy rosszabb napomon elvonulok Otthonkát olvasni, és már náhány percre biztos jó kedvem van. :))
    még a Bikira-s lányokat szeretem nagyon, nem amit írnak, hanem a csupamosoly életfelfogást, illetve Morticia konyháját.
    egyébként meg még vagy egy tucat blogot olvasgatok ha időm engedi..:)

    VálaszTörlés
  6. én is a Tiedet és az urban eve-t pörgetem ki napi rendszerességgel, de szívesen olvasom beautyjunkie Magdit, Púderfelhőt, nokjot, meg a lifetiltet. :)
    esetleg csinálhatnál egy listát magyar blogokból is, ha van ilyen :))

    VálaszTörlés
  7. a tied, urban-eve, az otthon ízei, f*ck yeah pretty nails, kiss and lips, lollyét, bogca random thoughts by me, ezek azok a blogok amiket szívesen olvasok, még sok van a readeremben de másokét nem mindig olvasom végig.. csak végig pörgetem a képeket.
    a külföldi blogokat is követek párat, csak azok nem annyira élethűek, inkább egy tökéletes távoli életről számolnak be, nem mindig, de nagy részük.. hogy amikor csak álmodozós kedvemben vagyok olvasom őket, azokat is csak átpörgetem és ha a kép vagy a téma megfog át is olvasom..

    VálaszTörlés
  8. bevi: írtam! ;)
    http://otthonka.blogspot.hu/2012/04/tippek-tanulashoz.html

    édesek vagytok, köszönöm, hogy olvastok! <3

    VálaszTörlés